Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96993) BaziJoe00


BaziJoe00
tag

Sziasztok!

Kérlek tekintsetek el a konyhanyelv fogalmazásomtól nem vagyok audio/hifi szakmabeli.

A fő szempontok:
– Önbeállító fejpántja legyen (pl: AKG megoldás).
– Cserélhető legyen a kábele, de ajánlhatok olyat is ami nem az (legtöbbször, ahogy most is azért cserélek fejhallgatót mert a kábel megtört). Sem a fejhallgatóból sem eszközből nem lesz kihúzva a kábel, egyszer bedugom és ameddig nem lesz baja addig bedugva marad.
-napi 10-14 óra használat

1. Otthon, ülve, fontos hogy ne hallatszódjon ki a hang, tehát zárt legyen.
2. Film/sorozat nézés, játék (FPS, MOBA), teamspeak/discord, általános számítógépes felhasználás. A zene másodlagos szempont ha 1 évben 2-3x hallgatok az már soknak minősül, youtube/mp3 néha flac de az már fehér hollónak minősül nálam, nem mikrofonos fejhallgatót szeretnék.
3.100k HUF a max keret
4. csak új
5. circumaural - fül körül támasztja a fejet
6. zárt (fontos hogy ne hallatszódjon ki a hang a folyamatos discord beszélgetés végett)
7. eredeti angol hanggal szoktam sorozatokat, filmeket nézni és sokszor van, hogy halk a beszéd ez olykor zavaró.
8. belföld vagy amazon.de attól függ mekkora az árrés
9. integrált hangkártya, de ha kell akkor beruházok egy kisebb külső USB-s erősítőre/hangkártyára, hogy ki tudja hajtani.

A legfőbb kérdésem, hogy számomra van-e értelme 100K körül fejhallgatót venni ezekkel az igényekkel. Elegem van a silány minőségű "gamer" fejesekből és az egész éves karácsonyfafényekből 30-60K HUF tartományban (logitec, razer stb..) ahol néhány év után megtörik a kábel, vagy a műanyag zsanér megadja magát és használhatatlanná válik a fejhallgató meg a sok dolbyszűzmária micsodától. Tarrosságot, minőséget mind hangban, mind anyaghasználatban nem mondom, hogy egy életre venném mert ma már ez nem létezik, de 100k ért elvárnám, hogy egy 7-10 évet kibírjon.

Ez a kettő a jelenlegi kiszemelt, ha esetleg ezekről is egy pár szót, tapasztalatot tudnátok írni sokat segítene (ismert hibáik, napi használat, tartosság). AKG-ból azért ilyen "olcsó" mert ez az utolsó általam talált zárt, fül köré illeszkedő, önbeállító fejhallgató 100K HUF intervallumban.

AKG K-271 MK II

Audio-Technica ATH-A990Z
Evvel kapcsolatban vannak fenntartásaim mivel nem kivehető a kábele, illetve elég érdekes a fejrögzítési módja ezekkel a "szárnyakkal" félek, hogy lecsúszik a fejemről, esetleg evvel kapcsolatban van bárkinek tapasztalata?

Köszönöm, hogy végigolvastad

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.