Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97651) Gzula[HUN] válasza sirtomi (#97645) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha még kapsz valahol, akkor MS5T. AT-ból jobb választás az AVC-500 vagy az M40X. Ez alá én nem mennék AT-ból (ok, hogy más árkategória, de akkor is). Én Pro-50 párti vagyok, de a Sennheiser után elég nagy lenne a váltás szerintem, mivel az OneOdio erős V karakter.

Cloud 2 meg elég jó áron van most.

[ Szerkesztve ]

Eladó X2HR + Hifiman HE400SE https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#97652) contaxg válasza letoltobeze (#97650) üzenetére


contaxg
veterán

Az üzletek sokszor a parkolójukban tárolják pl. a szezonális virágföldet, vagy téli szélvédő mosó folyadékot, és nincs lezárva, bekamerázva, stb

Mielőtt könnyes lesz a tekintetem "A" nyugati hozzáállástól, a mi környékünkön így hirtelen az Aldi és az Obi is ilyen. Becsületkasszát inkább magántermelőknél láttam. pl szőlőt Badacsonyban. De nálunk a pl a játszótéren is kint hagyják a játékokat.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#97653) letoltobeze válasza HUNNIA1920 (#97643) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

"Én most őszig biztosan várok, addig nem lesz rá mani. Na meg ki tudja addig mennyire fog megbolondulni a világ. Lehet addigra mindenkinek nagyobb gondja is lesz."

Ne is mond. Szőrnyű ami most megy. A kiszámíthatatlanság engem is eléggé megvisel. És ha igaz amiben hiszek, akkor ez egyre csak rosszabb lesz. Aztán jön majd egy pont, amikor majd azt hiszik sokan, hogy minden rendben, de akkor kezdődik majd csak igazán a baj, viszont a végkifejket az jó lesz - a jóknak.
De ez egy másik fórum témája...

(#97654) letoltobeze válasza contaxg (#97652) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Jó, ezt lehet nem látom teljesen jól.
Nem akarok általánosítani. És senkit sem minősíteni ezzel, ne értsd félre. Én Rákospalotáról költöztem ki, ott 3 percre hagytam a bringát a kisbolt előtt, úgy hogy rá-ránéztem aztán egyszer csak nem volt ott...
Nyilván területenként is változó a dolog.
A lényeg az, hogy azért nem számít olyan nagy bátorságnak errefelé, hogy egy fejest fele áráért kiküldjenek, hogy meghallgathasd. :R

(#97655) Ba cy lus válasza Remus389 (#97648) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Más színű a csésze, más a feliratozás. Amúgy nem is maga a pánt recseg, hanem ott, ahol találkozik azzal a kis műanyag pöcökkel, mintha túl szorosan lenne ott. :U

(#97656) Remus389 válasza Ba cy lus (#97655) üzenetére


Remus389
veterán

Akkor majd bejáratódik, bekopik idővel.

Vagy egy kis WD40 White Grease mindent megold :)

Amúgy a 3 középkategóriás Hifiman-ed árából, már egy használt Arya kijönne nem?

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97657) Ba cy lus válasza Remus389 (#97656) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az egyik 400-ast eladom, és nem szándékoztam fejhallgatóra költeni, sőt általában hifire sem. Tehát eleve két Hifimanről lehet csak szó. De amúgy sem mozgat meg az Arya. HE560 után nem adna annyi pluszt, hogy megérje. Inkább a HE6SE V2-vel szoktam szemezni, megmondom, miért: a dinamikája miatt, bár vas is kell alá. A több részlet is jó egy bizonyos mértékig, de egy szint felett (és úgy gondolom, hogy a he560 megüti ezt a szintet minden tartományban) már nem ad annyit élményben, mint a nagyobb dinamika.

[ Szerkesztve ]

(#97658) fattyu válasza Ba cy lus (#97642) üzenetére


fattyu
veterán

azt ne mondd hogy eq nélkül élvezhető a hangja kérlek.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#97659) gianni85 válasza contaxg (#97644) üzenetére


gianni85
veterán

Na ezt jó tudni. Engem inkább a fülhallgatók érdekelnének, kár, hogy e tekintetben elég gyászosan áll MO… még az európai gyártóknak se nagyon van hazai képviseletük, az egzotikus ázsiai meg amerikai cégekről ne is beszéljünk. Jó, gondolom a piacképes kereslet is hiányzik. Ez is egy jó indikátor mekkora a jólét kis hazánkban :U
Egyébként említett cég - már ha egyáltalán küld külföldre - ide lehet nem féláron tenné. Kíváncsiságból majd talán rákérdezek.

(#97660) Ba cy lus válasza fattyu (#97658) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az, bár nekem a HE400i is. De az kevésbé all-rounder.

(#97661) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Ez még egy érdekes összevetés: [link].
Csak innen nehéz eldönteni, hogy a kínai (amelynél a membrán egyik oldalán van csak mágnes, hasonlóan a korábbi 400-asokhoz - kivéve a sima HE400-at - és a Sundarához, HE560-hoz) hangja simább, vagy szimplán kevésbé részletes/mosottabb, mint a nemzetközi verzió (ez kétoldalas). A kínai verzió aliexpressről beszerezhető, ha valakinek kedve támadna hozzá. :)

[ Szerkesztve ]

(#97662) Remus389 válasza Ba cy lus (#97657) üzenetére


Remus389
veterán

De amúgy sem mozgat meg az Arya. HE560 után nem adna annyi pluszt, hogy megérje.

Lehet, a HE560-ast nem hallottam. :)

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97663) zapikanka


zapikanka
tag

Sziasztok!

ANC-s circumaural fejhallgatót keresek irodai (open office - és a kollégák sokat telefonálnak, beszélgetnek) használatra. Nem vagyok nagy audiofil, de referenciaként: utcán, utazás közben egy Edifier TWS NB2-t használok, otthon játékhoz, zene hallgatáshoz pedig egy Steelseries Arctis 7-et.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? csak az irodában, otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? "koncentrálás segítőnek"
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 50-60k HUF
4.) Új vagy használt? mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? zavar az extrém magas basszus
8.) Honnan vásárolnál? Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Integrált hangkártya, mobiltelefon

Köszi!

(#97664) Gzula[HUN] válasza zapikanka (#97663) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

ITT a helyes fórum.

Sonykat az extrém magas basszus miatt hanyagolnám. Ezen a fórumon az Audio-Technica SR50BT-ről volt jó vélemény, de csak érintőlegesen.

Eladó X2HR + Hifiman HE400SE https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#97665) zapikanka válasza Gzula[HUN] (#97664) üzenetére


zapikanka
tag

Ott érdeklődtem már, de mivel gép előtt ülve használnám ezért itt is megkérdezem.
Van egy Anker Soundcore Life Q30-am egyébként, de az nem szűri ki a zajos kollégákat :)

(#97666) Ear001 válasza letoltobeze (#97649) üzenetére


Ear001
addikt

A próba Ant is külső tápos volt? Mert ha nem, akkor sose lesz pont olyan hangja. A normál tápos hangjában van egy kis jóleső lekerekítés itt-ott, néha egy kis belágyulás, de a külső táposból ezek elmúltak. Legalábbis az enyémből, és hangdobozon.

(#97667) letoltobeze válasza Ear001 (#97666) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

A próba ANT az belső tápos volt. És nem tudom, most teljesen el vagyok bizonytalanodva, mert lehet tényleg csak az van, amit mondasz, de valahogy nincs meg vele az a FLOW élmény, mint a próbadarabbal volt. Amikor azt vetettem össze a Muzikal Fidelity V90 & MomentAmp párossal, vagy az RME ADI FS-2-vel, akkor az ANT nagyságrendekkel jobb volt. Most viszont a MF&Moment párost egyértelműen jobbnak hallom és néha még (egy-két felvételnél) az ADI-it is. És most már lassan a bejáratás sem lehet gond, mert közel két hete megy éjjel nappal szinte megállás nélkül. Beszéltem Tamással, és ha legközelebb haza tudok menni, akkor elmegyek hozzá, és megnézzük mi van...
¯\_(ツ)_/¯

[ Szerkesztve ]

(#97668) Ear001 válasza letoltobeze (#97667) üzenetére


Ear001
addikt

Két hét az azért nem sok, de igen járjatok utána. Nálam a külső tápos legalább egy kategóriát ugrott, mindig is ezt szerettem volna hallani, amióta először hozzám került egy.

(#97669) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Azért az valami egészen elképesztő, amit a HE400SE basszusban tud! :Y Annak ellenére, hogy a HE560 után magas nálam a mérce, de hogy egy eredetileg is budget árkategóriában játszó fejhallgató ilyen mélytartománnyal álljon elő. A HE400i mélye ehhez képest - akár Focuspad-A-val, akár az eredeti párnával - bumszli, ködös, nincs olyan súlya, dinamikája. Ez egyértelmű lépés a HE560-féle basszus irányba. :K

(#97670) HUNNIA1920 válasza Ear001 (#97666) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Ezek szerin nem hallottam rosszul én sem, amikor azt írtam, hogy kicsit lágy az Ant-al a HE400S és a HEDDphone is. Igaz egyik fejesnek sem éppen tesz jót a lágyítás. Ettől függetlenül tényleg kellemesen szólt az ANT DAC+AMP, de sok zenei stíluson Bertalan CompositeAmp-ja jobb volt, mert egy kicsit seggen tudta billenteni a fejeseket.

Én még mindig várok egy olyan megoldást, ahol egy dobozban van az ANT DAC és AMP, de mondjuk a dobozon belül külön-külön megtápolva őket.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#97671) letoltobeze válasza HUNNIA1920 (#97670) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Nekem tetszik így hogy külön van. Ami nem tetszik most, hogy míg a próba darab hangja olyan volt, mint egy profi énekes, aki tudja, hogy jó hangja van, ismeri is a dalt amit énekel, és magabiztosan, folyékonyan adja elő, olyan folyékonyan és természetesen, mint egy kristálytiszta hegyi patak, addig az enyém most olyan, mint egy kezdő énekes, aki nem bízik a hangjában, és igaz, hogy elénekli a dalt, de bizonytalanul és bizonyos hangokat igyekszik úgy énekelni (mintha nem tudná pl. a szöveget), hogy ha lehet inkább ne is hallják... :U

[ Szerkesztve ]

(#97672) Zoliee válasza letoltobeze (#97671) üzenetére


Zoliee
senior tag

És ezt a különbséget kb lehetetlen megmondani, hogy mi okozza.
Az, hogy ez külső tápegységes? A több havi használat/bejáratás hiánya? A gyártási szórás? Stb..
Szerk: esetleg a fa előlap? (nekem fém van) :DDD :D

[ Szerkesztve ]

(#97673) :AMF: válasza Zoliee (#97672) üzenetére


:AMF:
senior tag

A próbadarab sokat utazik. Ez az igazi "bejáratás". :D

(#97674) HUNNIA1920 válasza letoltobeze (#97671) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nem mondom, hogy nem néz ki jól, mert szép, de a kábel tenger már nem hiányzik.

Nem lehet, hogy csak szimplán elszállt a varázslat és megszoktad a hangját? Vagy esetleg Tamásnak kellett valamit módosítania az erősítőn a külső táp miatt, ami miatt a hang is változott? Mert ha azt nézzük, akkor az ANT, a Classic, a Triton is teljesen más hangú, de ahogy olvasom, az ANT is ahány verzió, annyi féle hang.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#97675) letoltobeze válasza :AMF: (#97673) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Hát... az enyém is utazott már egy "kicsit" :D

(#97676) letoltobeze válasza Zoliee (#97672) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Én egyébként valami alkatrész problémára gyanakszok...

(#97677) letoltobeze válasza HUNNIA1920 (#97674) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Ez is megfordult a fejemben, hogy ez szimplán lehet csak "user error". De ezért is vannak meg még a korábbi cuccok, hogy legyen "kontroll csoport". Tehát direkt nem csak magamhoz viszonyítom, hanem más rendszerekhez is (lásd korábbi hsz-ek).

(#97678) letoltobeze válasza Zoliee (#97672) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

És egyébként jobban kellene szóljon, nemcsak mert Ear001 azt mondja, hanem mert Tamás is azt mondja.
Lehet az is hogy türelmetlen vagyok és járatni kell még sokat. De kíváncsi vagyok, mi lesz a sztori vége...

(#97679) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Furcsa különben ez a szubjektív hangerőérzet. Specifikáció és mérés szerint a HE400SE bőven érzékenyebb a HE560 V4-nél, még az impedancia is kisebb előbbi javára, mégis kb. ugyanoda tekerem a hangerőt (mindenféle stílusú zenénél), sőt jellemzően a HE400SE-t picit még feljebb is. Valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a HE560 közepe előrébb van, de mégis érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#97680) sirtomi válasza Gzula[HUN] (#97651) üzenetére


sirtomi
tag

Köszi az egyéb ötleteket is! Jó lenne kipróbálni ezeket valahol, talán az lenne a legjobb megoldás.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#97681) Remus389


Remus389
veterán

Kellemes olvasást

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97682) Ba cy lus válasza Remus389 (#97681) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Köszi a beszámolót. :R Azt azért megjegyzem, hogy szerintem komolyabb DAC-ot és erősítőt érdemelnének ezek a fejhallgatók, biztos vagyok benne, hogy sok bennük maradt.

(#97683) Remus389 válasza Ba cy lus (#97682) üzenetére


Remus389
veterán

Ha hallottad volna ott a Hifiman HE1000SE-t, elképzelni sem tudom mit lehet azon sokat javítani, annyira királyul szólt.

Amúgy ez volt a kedvenc dalom onnan: [link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97684) Ba cy lus válasza Remus389 (#97683) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nade, ha elfogadod, hogy egy fejhallgatót 3500 dollárért kaphatsz meg, és van értelme ennyit kiadni érte, akkor az erősítő és DAC esetén mennyiben más a helyzet? :F

(#97685) Remus389 válasza Ba cy lus (#97684) üzenetére


Remus389
veterán

A tulajdonos azt mondta hogy fog kapni drágább erősítőt és DAC-ot is.

Mindenesetre így ahogy volt, ettől jobbat még nem hallottam, de van ettől jobb is tudom.

Ott a Susvara ;]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97686) Johnny Cage


Johnny Cage
addikt

sziasztok, ilyen párnákkal kapott már valaki Omni SHP-600-ast? mint ha korábban lett volna róla szó a topikban, de minden erőfeszítésem ellenére, nem tudtam visszakeresni..

[ Szerkesztve ]

(#97687) fericske válasza Remus389 (#97685) üzenetére


fericske
addikt

Ott a Susvara, na ja, és annak is mindegy, hogy miről hajtják, ő pont arról híres :N
Talán a legolcsóbb javasolt erősítő alá az Emotiva Audio BasX A-100 Stereo Flex Amplifier, főképp azért mert a fejeskimeneten ki tudja tolni a teljes teljesítményét amit hangdobozokra tud, és a Susvara éhes fajta.

#97682Ba cy lus
+1

[ Szerkesztve ]

(#97688) Gzula[HUN] válasza Johnny Cage (#97686) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

2000. őszén már ilyennel érkezett, ami a cimborámé lett. Hasonló anyagból van, mint a HyperX Cloud-é, csak más a színe. Mondjuk az ISK HF2010 volt, nem Omnitronic.

#Omnitronic ISK párna

[ Szerkesztve ]

Eladó X2HR + Hifiman HE400SE https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#97689) s4tch válasza Remus389 (#97683) üzenetére


s4tch
veterán

Kár, hogy nem jöttél el a fejes talira. Alig volt ott olyan fejes, ami nem skálázódott, illetve minden forrásról azonosan szólt.

(#97690) Remus389 válasza s4tch (#97689) üzenetére


Remus389
veterán

Majd legközelebb, és viszem az öreg Sennheisert is.
;)

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#97691) Johnny Cage válasza Gzula[HUN] (#97688) üzenetére


Johnny Cage
addikt

A kép alapján ugyanaz a habszivacs.. más a hangkép és nagyon kényelmetlen, merev, kemény.. semmi köze nincs az eredeti Beyerszerű plüsspárnákhoz. Ha ez az összes ma forgalmazott SHP600-ra/hi2050 klónra jellemző, lehet, hogy nem ártana átírni az ajánlót. (Rendelkezek egy előző SHP-600-al, amelyiknek tényleg a Beyerére hajaztak a párnái, csak az évek során - több kimosás és sok nyúzás után - összefonnyadtak..)

[ Szerkesztve ]

(#97692) Gzula[HUN] válasza Johnny Cage (#97691) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Mint, ahogy említettem, Cloud textil párna quasy ugyanez, de nagyon hasonló, vagy ugyanilyen anyagból van az X2HR meg a Brainwavz round párna is. Árkategóriájában teljesen elfogadott szerintem ez az anyag. Nem mondom, hogy a régi nem volt jobb, de azt meg én nem ismerem. Nekem ezzel a párnával ár/érték arányban teljesen meggyőzött.
Viszont az új fajta párna arra is magyarázat lehet, hogy én nem éreztem magas kiemelést.

Szeirntem semmi probléma nincs azzal, hogy az árkategóiájában ajánlott.

Eladó X2HR + Hifiman HE400SE https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#97693) Dorien


Dorien
veterán

A Jazz Világnapja alkalmából néhány teljes koncert: :)

Barabás Lőrinc Quartet - GetCloser Jazz Fest (2020) [link]
Incognito - In Concert Ohne Filter (1995) [link]
Jesse Cook - One Night at the Metropolis (2007) [link]
GoGo Penguin - Jazz à la Villette (2016) [link]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#97694) Dorien válasza Gzula[HUN] (#97688) üzenetére


Dorien
veterán

Miaf***om... Már 22 éve gyártják ezt a Beyer klónt? :D Kitartóak ezek a kínaiak...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#97695) Gzula[HUN] válasza Dorien (#97694) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

2020* persze. A beszúrt link szeirnt 2020. szeptember 22-én érkezett meg.

Eladó X2HR + Hifiman HE400SE https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#97696) fericske válasza Dorien (#97693) üzenetére


fericske
addikt

Nálam most épp ez a hungaricum szól :) [link]

(#97697) Johnny Cage válasza Gzula[HUN] (#97692) üzenetére


Johnny Cage
addikt

"Nem mondom, hogy a régi nem volt jobb, de azt meg én nem ismerem."

Nem, hogy nem volt jobb, hanem teljesen más volt és a piacképességét kelendőségét best budget kategóriában részben ez adta: [kép] [kép] vs [kép]

[ Szerkesztve ]

(#97698) szaki58 válasza Ba cy lus (#97682) üzenetére


szaki58
aktív tag

Nem akartam, de csak közbe szólok. Szóval tökre igazad van, ez egy átmeneti állapot! Mint egy idős humorista mondta volt, nálunk keresik a pénzt, máshol kapják.
Nos, ha össze jön, akkor az első csere az erősítő. Ami jön helyette: OOR+Hypsos. Olvass utána. Ez előkészítés a Susvarához. Az idén még megveszem.
A második lépés: Holo Spring 3 KTE. Szintén olvass utána. Ez sajnos csak jövö tavasszal tud jönni. Így azért már más lesz a helyzet, ugye?
A hab a tortán és egyben a végső cél a Susvara. Az OOR kényelmesen meghajtja. A tulajok esnek-kelnek tőle (Head-fi.org, + rengeteg teszt).
Ezeket nem részleteztük a meghallgatáskor, de ez a cél, és ha meg lesz, vissza térünk egy meghallgatásra. OK? Most viszont csak ez állt rendelkezésre. Most ennek is örülök.

(#97699) Dorien válasza fericske (#97696) üzenetére


Dorien
veterán

Köszi! :R Pár napja ismerkedem velük, kellemes zene. Egyelőre nálam a háttérzenére OK, odafigyelősre kicsit még uncsi kategóriában vannak. :) Persze mindenki mást szeret a jazz-ben...

Thomas Siffling Trio - Peaceful Sight [link]
full album [link]
Thomas Siffling Trio - The Energy of a Small Woman (Remix) [link]

Club des Belugas - Hot Vibes (Special Bar Tunes Edit) [link]
Club des Belugas - Caviar at 3 A.M. [link]
Club des Belugas - Ocean Cruise [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#97700) Molydeus válasza Dorien (#97699) üzenetére


Molydeus
őstag

A GoGo Penguin nekem most nagyon betalált. Köszi! :)

M.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.