Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46351) Ribi válasza Speeedfire (#46349) üzenetére


Ribi
nagyúr

Csak pont ez a gond, hogy ha ott nincs AD900 ahol vettem, akkor kb. még mindig nem lenne fülesem. De lehet csak túlságosan hosszászoktam már ennek a hangjához. Illetve ami tetszik az rendszerint megintcsak 200k-hoz van közel. Füles talin volt A900XLTD. Na az nagyon hasonlított az AD900-hoz, zártsága ellenére semmi dobozhang. Ha megdöglene a mostani füles, lehet kénytelen lennék azt megvenni. Szóval csak reménykedek, hogy nem kell ráköltenem annyit egyhamar :)

(#46352) EQMontoya válasza f4lcon (#46347) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szerintem elég kevés jut belőle az EU-ba. :(
Mindenesetre head-fin elég jókat írnak róla.

Ribi: A1000X is megvolt? A900X ltd az egyedi színen felül kapott valami extrát a simához képest?

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#46353) bulikavagyok válasza zsocy (#46350) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Szia Zsocy! :)

70% telefon, 20% laptop, és csak 10% erősítő. Pár teszt elolvasása után nekem is úgy tűnik, h V karakterű a fejes, ami talán a legjobb lehet azokhoz a zenékhez amiket legtöbbször hallgatok. Az elállás nagyon jó ötlet, eszembe sem jutott eddig! :R

[ Szerkesztve ]

(#46354) Speeedfire válasza Ribi (#46351) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ez benne van a pakliban. :)
De legalább te már meghallgattál jó pár alternatívát. Én még nem, sajnos. De időben remélem megismerem ezt az árszegmenst és találok egy utódot a CAL!-nak. :)
Igazából a CAL!-as sincs bajon, csak jó lenne egy szintet ugrani, ha kész lesz a dac+amp, mert akkor meg lehet, hogy a CAL! lesz kevés.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46355) #71562240 válasza Speeedfire (#46349) üzenetére


#71562240
törölt tag

Amikor a témaösszefoglaló aktualizálása kerül napirendre, akkor mindig az is téma, hogy ha van ajánlólista, akkor annak mekkora összegnél legyen a határa. A mostani 30ezres limit már a tavalyi sávkitolás eredménye, előtte 20ezernél volt a limit évekig. Tehát nem valószínű, hogy az általad most kívánt 50ezerig kitolódjon. Szándékos a határmegvonás, éppen azért, hogy a komolyabb árfekvésű, cizelláltabb készülékek iránti érdeklődés mindig egyedi, személyes legyen - mert a drágább készülékek tervezése és felhasználása is erősen személyes.
Tehát igen, egyrészt összeszedegetni kell az infót, másrészt személyesen megbeszélni - amint azt el is kezdted a kényszer hatására. Szándékos a "kényszerítés".

Szerk.: Ugyebár az összekapargatás eszköze a kereső, és ha olyan készülékre keresel, amiről már sokat beszéltünk, akkor a sok találat segítségével láthatod, hogy még az elfogadottabb, jobbnak tartott készülékekről is milyen szélsőségesek, ellentmondóak tudnak lenni az egyedi, személyes tapasztalatok, vélemények. Minél komolyabb szint, annál rendszer- és felhasználófüggőbb, szélsőségesebb az értékelés, annál nagyobb felelőtlenség listázni, általánosítani.

[ Szerkesztve ]

(#46356) Ribi válasza EQMontoya (#46352) üzenetére


Ribi
nagyúr

A1000X-ra nem emlékszem, hogy hallottam volna.
Ami zártat hallgattam, annak mind kicsit dobozosabb hangja volt, azok nem jöttek be.
LTD volt ami pont annyira szellős hangú volt mint a nyitottak. Nem tudom miben különbözik ténylegesen a zártaktól.
Meg az AD1000X / AD2000X, voltak még jobbak. (mint az AD900 csak kicsit több mély)
Illetve a W széria is jó volt, ami megintcsak többeknek nem igazán jött be. Illetve overpriced.
AD900 után az 500-700 pedig kissé magasba húzó (mély hiányos), de lehet ha AD1000-et vettem volna akkor a 900 is mély hiányos lenne. Másnak meg a 900 is bőven mélyhiányos. Szóval ez nagyban megszokás kérdése is. Csak ha valaki nagyon 1 félét hallgat, akkor mindent ahhoz hasonlít.

[ Szerkesztve ]

(#46357) .DLL válasza bulikavagyok (#46353) üzenetére


.DLL
veterán

Az elmondásaid alapján egy NAD Viso HP50-nek valószínűleg nagyon örülnél, bár kissé vastag az ára itthon, külföldről rendelve nem tudom mi a helyzet. Urbanite XL (tehát a nagy, circumaural) szerintem megér 30k-t, bár nekem túl sötét hangú (oké DT880-hoz vagyok szokva de bass mod-olt szóval már nem annyira világos hangú, mint gyárilag.) AKG K545-öt is próbáld ki, vagy keress rá, az olcsóbb, mint az MSR 7, de kb. az a szint. ;)

(#46338) kammerer: Köszi! :K

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#46358) bulikavagyok válasza .DLL (#46357) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Köszi a segítséget, közben megrendeltem az Urbanite XL-t! :R

BigBlackDog, Zsocy: Köszi Nektek is!

[ Szerkesztve ]

(#46359) Speeedfire válasza #71562240 (#46355) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Többé-kevésbé egyet is értek vele a leírtakkal. Tényleg mindenkinek más az igénye, valóban meg kell őket hallgatni.
De legalább valami rálátása lenne azoknak akik fejest keresnek. Milyen kialakítású, milyen zenével érzi jól magát, V/kiegyenlített.
A keresővel egy fejes "thread" megkeresése szinte lehetetlen. Nagyon sokáig tart megtalálni, emiatt inkább külföldi oldalakat nézek. Ott össze is vannak hasonlítva.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46360) petata


petata
őstag

Üdv!

Valószínűleg többet tudok majd a fejesre áldozni, mint azt a napokban írtam, így elkezdtem tanulmányozni a K550 / DT770 / M50x vonalat. Elég sokat visszaolvastam, úgy tűnt nagyjából ezek ajánlottak 50 környékén. Kinézetre talán az AKG jön be a legjobban, de nyilván nem ez lesz az elsődleges szempont. Amennyire én értelmezni tudtam, a karakterük eltérő, pont ezért meghallgatnám mindhármat valahol, viszont: a K550 most 50-60k, míg a másik kettő 50 alatt indul. Jól sejtem, hogy az már túlzó ár érte (korábbi árak viszonylatában), vagy megérhet annyit is?

Szerintem DAC-nak veszek egy FiiO E10K-t már előre, köszönöm az ajánlást utólag is, szimpatikus és csupa jókat írnak róla.

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#46361) BigBlackDog válasza petata (#46360) üzenetére


BigBlackDog
veterán

E10K-hoz Beyert nem vennék. Sajnos én még nem hallottam, de mintha sokan azt írták volna arra a FiiO-ra, hogy relatív világos karakter. Kényelemre meg talán pont a DT770 van legelöl, a plüss párnákat én szeretem és viszonylag még könnyű is.

A Beyer világos, kicsit karcos magasokkal megáldott karakterű, a M50x viszonylag részletező, de dögösebb hangú, a K550 pedig kiegyenlítettebb talán. Legalábbis ez rémlik nekem az emlékeim alapján.

A K550-ért annyit én nem adnék, apróról, avx-ről ki lehet fogni alig használt példányokat a leírt összeg 50-60%-áért is már.

[ Szerkesztve ]

(#46362) petata válasza BigBlackDog (#46361) üzenetére


petata
őstag

Helyette mit érdemes? Aprós Musiland 04 MX?

Köszi az infókat, mindenképp kipróbálom őket akkor a DAC-vásárlás előtt.

[ Szerkesztve ]

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#46363) Speeedfire válasza petata (#46360) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Kb én is ezeket nézem.
DT770: elég sok a basszus, közép kb semmi.
m50: hasonló mint a DT, de kevesebb mély, valamivel jobb közép
550: hát, ezt kb mindenütt lehúzták
Még a shure840 amit mondogatnak, az kb kiegyenlített.

Én személy szerint az m50x felé húzok, de mindenképp meghallgatom jövő héten őket.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46364) petata válasza Speeedfire (#46363) üzenetére


petata
őstag

Nem tudod esetleg melyik boltban lehet mindhármat (négyet) kipróbálni egyszerre? Sem a fejhallgatóplázában, sem a nomonoban nem látok ilyenre lehetőséget a termékpalettát böngészve.

[ Szerkesztve ]

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#46365) Bodz válasza Speeedfire (#46363) üzenetére


Bodz
nagyúr

Valamit nagyon rosszul, rossz helyeken néztél. Nem jók ezek a leírások. :)

[ Szerkesztve ]

(#46366) BigBlackDog válasza petata (#46362) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Azt még nem hallottam sajnos. Eddig egyedül a Musik közül a 01-hez volt szerencsém, de az sem passzol annyira a Beyer karakterhez. Errefelé talán többet tudnak mondani a témában, szoktak egy-két Beyerhez is ajánlott, tűrhetőbb árú DAC-Amp párost javasolni néha, ha jól rémlik. A fejhallgatóplázában láttam kitéve kb. egy hónapja M50x-et és K550-et is. DT770-et nem tudom, hogy hol lehetne meghallgatni, de ha érdekel, egy 32 Ohmos példányt tudok mutatni (dobj egy pü-t a részletekért).

(#46363) Speeedfire:

"DT770: elég sok a basszus, közép kb semmi."
Ezt azért nem mondanám! Szerintem igenis megvan a közép tartomány is, de tény, hogy nem kiegyenlített annyira. Normális forrásról hajtva egyáltalán nem volt ilyen jellegű problémám vele. Te melyik verzióját hallottad?

[ Szerkesztve ]

(#46367) Songo


Songo
senior tag

Sziasztok

Ismét tanácsra lenne szükségem.
Párom szeretne egy BT-s fej/fülhallgatót amit edzések közben tudna használni. Mit javasoltok?

Kimondottan telefonnal edzés közben.
árban 10-15ig.

Köszönjük

(#46368) .DLL válasza Speeedfire (#46363) üzenetére


.DLL
veterán

Mihh? :N

M50 kevesebb mély, jobb közép? :D meg részletező? Oké 50k-ért elvár valami részletességet az ember, de a mély eléggé ráül a hangképre.
A DT770 sokkal részletezőbb, és ott van a közepe is, csak a mélye dögösebb, eléőtérben van, a magasai meg... hát igen azok beyeresen kiemeltek. De nem hiányzik az a közép, mert e leírásodból ezt hiheti az olvasó.
A fentiekhez képest a K550-ben meg csak közép van. :D Pedig ha jól illeszkedik a fejre elég mélyre is le tud menni, bár tény, hogy a hangja viszonylag száraz, kimért, "pontos", viszont a magasainak alján van egy kis idegesség (de erre kitalálták a leleményes tulajok, hogy egy kis csillapítás (vatta, blutek, stb) kell a csésze belsejébe a rezonanciák csökkentésére) Ára egy időben 30k is volt, na annyiért űber jó vétel volt, 50-60k körül én inkább K545-öt vagy Sony 100 AAP-t is néznék. Aminek szerintem fém a burkolata, tegnap megint megtapogattam, kifejezetten hűvös volt amit egyik műanyag fejes sem produkált. Ezt csak cáfolatként írom, hogy gagyi műanyag lenne.
Shure 840 nagyon jól szól, de a fejpántja egy katasztrófa :D

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#46369) Speeedfire válasza petata (#46364) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Csak a keresésnél dobja ki a fejhallgató pláza. Van bal oldalt egy "Stúdiónkban kipróbálható" Igen/Nem.


Bodz: Headfi, innerfidelity.


BigBlackDog: Egyiket sem hallottam még, épp fentebb írtam, hogy jövő héten megyek hallgatózni.
pl itt vagy itt.


.DLL:
AT vs beyer dolog: A legtöbb embert eléggé megosztja ez a dolog, ahogy olvastam. Amúgy alapból a DT alsó tartományban 3dB-el nagyobb hangot ad ki, mint az m50x.
De mindegy is, majd jövő héten kiderül. Lesz időm pénteken hallgatózni (remélem). :))

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46370) Tufa_


Tufa_
aktív tag

Megvettem a Bose QC25öt, és nem bántam meg eddig :-) az NC pont olyan mint amire szükségem volt /van..
Kérdés, bejaratni milyen zenével érdemes? Gondoltam itthon hagyom zenélni amíg dolgozom..
Illetve ha csak telefon/laptopról van használva, van értelme lecserelni a jack kábelt..? Hozhat változást hangban? Esetleg javasolt márkák?

(#46371) BigBlackDog válasza Speeedfire (#46369) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Na, majd kíváncsi vagyok, hogy hallgatózás után mit fogsz írni! :D A grafikonokat, illetve a leírt adatokat meg felejtsd el szerintem! Az a 3 dB simán lehet, hogy máshol meg elveszik (burkolat kialakítás, párnák formája, fajtája, hallójáratod, stb.). Én is próbáltam így nekiindulni, de nincs mese, hallgatózni kell, szerintem ez az egyetlen biztos és járható út! :)

Rövid tapasztalatleírás egy Sennheiser HD 600-al kapcsolatban.
Az az oldalirányú szorítóerő! 10-15 percnél tovább nem bírnám szerintem. Viszont más szempontból nem éreztem, hogy a fejemen lenne, szellős, könnyű fejes. A hangja meglepett, az eddigi Sennheiserek alapján egy sötét, enyhén magasvágott karaktert képzeltem el. Ehhez képest egész csilingelő volt, bár nem volt olyan gazdag a magastartomány szerintem, mint egy Beyernél. Viszont egyáltalán nem mondanám rossznak a hangját, én úgy hallottam, mintha a DT880-al azért sok hasonlóságot mutatott volna. Viszont az új árát véleményem szerint nem éri meg.

[ Szerkesztve ]

(#46372) Bodz válasza Speeedfire (#46369) üzenetére


Bodz
nagyúr

Akkor kicsit ugy érzem, hogy te szűrted rosszul az infokat. Igazából mindegy, úgyis mész hallgatózni, hamar kiderül az igazság. :)
Csak érdekességként, Yamaha HPH-MT7, még nincs vele tapasztalt. Ha látod valahol feltétlen fuleld meg!

[ Szerkesztve ]

(#46373) assemble válasza fattyu (#46327) üzenetére


assemble
addikt

Ez nagyjabol szerintem is igy van, a HD 600/650 mar az a kategoria, ahol egyre kevesbe letezik a "direct upgrade" fogalma, sokkal inkabb sidegrade-ek vannak csak. Illetve ha esetleg megis letezne direct upgrade, az biztosan nem az emlitett arkategoriaban lenne, hanem joval felette.

(#46374) krichd1 válasza BigBlackDog (#46371) üzenetére


krichd1
addikt

Valójában nem gazdag a Dt880 Edition magas tartománya, csak nagyon ki van emelve a közép-magas, "treblehead" karakter. HD600 jóval arányosabb, kulturáltabb, kiegyensúlyozottabb karakterű, új ára sajnos tényleg eltúlzott.
Az sem mind1 melyik változatát hallottad a HD600-nak, van belőle háromféle.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#46375) laci06


laci06
senior tag

Sziasztok!

Megint gondolkodok a HD555@595-öm cseréjén. Nagyon szeretem, de most váltanék kicsit feljebb.
Mi a véleményetek a Fidelio X2-ről? Ahogy nézem a topikban is előkerült párszor, és most massdrop-on 200 dollárt kérnek érte, annyiért pedig nem tűnik rossznak.

Ehhez milyen DAC-ot ajánlanátok? Jelenleg van egy Creative X-Fi hangkártyám, de gondolom azt sem ártana lecserélnem már.
Vagy esetleg szerintetek a Fostex x Massdrop TH-X00 megérné a 400 dollárt amit kérnek érte?

Sajnos kicsit tájékozatlan vagyok, de egy jobb fejhallgatót szeretnék szimfonikus/metál zenéhez. Legyen kényelmes, zárt/nyitott teljesen mindegy, és egy olyat szeretnék ami tényleg jó vétel a kategóriában, nem szeretném árhoz kötni, de a nagyon max az lenne amit arra a Fostex-re költenék.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#46376) Fandango válasza laci06 (#46375) üzenetére


Fandango
veterán

Én is HD555-ről váltottam egy Beyerdynamic DT990 Edition 600Ohm-ra, ami nagyon jó cserének bizonyult. Metál zenét nem hallgatok, de azon kívül szinte mindent, nem érzem, hogy bármelyik műfajnál sok vagy kevés lenne a Beyer.
Bejáratás mindenképpen kell neki, mert a magas hangok kicsit szelídülnek idővel ami kell is neki, illetve a pánt szorító ereje kicsit sok az elején, de ez is javul (nekem ebbe sokat segített, hogy fejhallgató állványon van amikor nem használom).

(#46377) #71562240 válasza Speeedfire (#46363) üzenetére


#71562240
törölt tag

Mindenesetre a Fejhallgató Pláza után ejtsd útba az Aymara márkaboltot is, kifutott típusként még kapható egy-két újracsomagolt B&W P5, 55ezerért - ha újonnan akarsz venni. Szerintem egy szinttel feljebb mozog, mint a jelöltjeid, próbáld ki (és keress rá itt a topikban is).

(#46378) .DLL


.DLL
veterán

Utána olvastam kicsit ennek a Foxdrop Masstex TH X00-nak, és asszem Sheratan számára ez lenne a tökéletes fejhallgató. :) Olcsóbb, mint a TH 600

(P.H.)

(#46379) krichd1 válasza laci06 (#46375) üzenetére


krichd1
addikt

Szia. 200$ dollárért (bár erre még rájön a vámfa) szerintem jó vétel az X2, ha nyitottat szeretnél. Kényelmes, egész jó hangú áráért, fejhallgatós értelemben jól eltalált színpad szélesség/mélység aránnyal, nyitott dinamikus fejhallgatóhoz képest korrekt neutrális tonalitással, de azért abszolút értékben vékony hangú. A mélye szub-basszus tartományban sajnos elfogy, de ami van, az elég pontos, bár nem planár (például He400) szint. A magasa picit zavaros, illetve ott emel ki egy kicsit, ahol én nem szeretem, de ez szerintem több száz óra után változna. Én legalább egy Teac UD-301-et kötnék elég legalább vagy valami hasonló szintű DAC/amp kombót.
Ezt a Fostexet nem ismerem, de mivel zárt ezért más fajta hangzásra kell számítani. Illetve ahogy látom elég nagy felületen feltámaszkodó párnája van, ez hosszabb távon biztos izzasztó lehet.
Amúgy meg jól néz ki. :)

(#46377) kammerer: Szerintem is jobb lenne egy B&W P5 vagy egy NAD Viso HP50. Ezek normálisabb hangúak, mint a különféle módon félrehangolt M50-K550-Dt770 trió.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#46380) Tin válasza Speeedfire (#46363) üzenetére


Tin
veterán

én 1.5 hétig hallgattam egy m50x-et, majd vettem egy dt770-et. amiket leírsz, az teljes baromság, ha meghallgatod, megérted.
de vigyázz! az m50x nem érzékeny a forrásra, a beyer viszont nagyon. az m50x-ben sok a basszus, kényelmes, de belerohad a fejed 1 óra után, a dt770-hez meg könnyen lehet, hogy olyan erősítő lesz, amiben nem fogod érteni, hová tűnt a mély. és erről is vannak cikkek, csak ahhoz nem fél órát kell rászánni.
amúgy, ha néztél grafikont, rájöhettél volna erre...

ja és még valami: használd a fórumkeresőt. megéri... mert ezeket mind leírta már valaki, vagyis többen.

(#46381) assemble válasza BigBlackDog (#46371) üzenetére


assemble
addikt

A szoritoereje gyarilag nekem is sok volt, fizikailag fajt a fejem az elejen fel/egy ora utan. Siman ha viseli is az ember, egy ido utan alkalmazkodik a fejhez, de kozben olvastam, ami tenyleg mukodik is, hogy gyorsan, manualisan testre lehet szabni a szoritoerot (lehet lazitani es szoritani is rajta) :

Do not bend or torque the non-metal part of the headband, the part that goes over your head. Doing so unnecessarily stresses it, which can result in an immediate or eventual fracture.

Properly adjust your HD650, HD600, or HD580. Immediately customize its comfort, prevent premature degradation of the ear pads, and minimize the chance of fracturing the non-metal part of the headband. The metal part of the headband that extends between the ear cups and plastic part of the headband is designed to be adjusted. It is very sturdy metal, and it bends. I only recommend doing this if you understand the following procedure.

The Procedure:
Fully extend the headband so no more of the metal part of the headband can be exposed. Grasp one ear cup with one hand and the plastic part of the headband with the other right where the metal part starts to go into the plastic part. To clarify, grasp plastic directly on each end of the metal band, and put your thumbs on the metal band for leverage. Then bend it until the metal band is straight or slightly bent backwards, hold for 3 seconds, repeat X times. Repeat X times with the other side. Repeat until the headphones are as loose as you want. This also can be done to tighten the grip of these headphones. Just bend the metal band in the same manner but in the opposite direction.

forras

(#46382) #71562240 válasza krichd1 (#46379) üzenetére


#71562240
törölt tag

Igen, a NAD is. Említettem volna, csak kétségeim vannak, hogy hol tudja meghallgatni.

(#46383) #16820480 válasza f4lcon (#46347) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ez valószínűleg egy TH600 lesz, fa burkolattal. Biztos vagyok benne, hogy királyul szól ;)

(#46345) BigBlackDog: Szerintem ezek nagy része nem jönne be neki, túl világosak hangban. A kolléga egyértelműen sötét, basszusorientált fejest keres :K (mondjuk már mindegy, nem ezekből rendelt a kolléga)

Speeedfire: A Q701 egy nagyon jó fejes, de elgé világos hangú, részletező, így nagyjából az ellentéte az M50x-nek :))

.DLL: Mondjuk azt érdemes tudni, hogy a massdrop az nettó árnak számít, erre jön a szállítás, illetve a vám és áfa még, szóval inkább 600 lenne az. Persze még így is olcsó, viszont már érdektelen a dolog :B ;)

krichd1: Nem zárt a Fostex! Nagyon helytelenül így írják rengeteg oldalon, még az innerfidelity méréseknlé is a zártak listájában szerepel, pedig azt hittem ott értelmesebb emberek dolgoznak. Amint felteszed a fejedre, egyértelmű, hogy nem zárt, a TH900 annyit szigetel a külvilág zajából nagjyából, mint a K712. Fordítva igaz a zártság, kifelé nem nagyon enged hangot, de a fentiak miatt a fejen tartva nincs az a zártságérzet, mint a ténylegesen zárt fejeseknél.

(#46384) Gevox


Gevox
tag

Sziasztok!

Volt korábban egy Superlux HD330 fejhallgatóm,és az lenne a kérdésem,hogy a HD660-nak mennyire van más hangja a 330-hoz képest? Csak mert szeretnék venni most egy fejhallgatót,valamelyiket a kettő közül.
Miben hallható a valós különbség? Az ok hogy a 330 félig nyitott a 660 pedig zárt,de ezen kívül?

Köszönöm ha valaki segít nekem ebben.

(#46385) Bodz válasza Gevox (#46384) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szia!

Eléggé más. Sokkal visszafogottabb a mély tartomány, de megmaradt a legtöbb Superluxra jellemző magas, szóval egy vékonyabb hangú fejhallgató.

(#46386) f4lcon válasza #16820480 (#46383) üzenetére


f4lcon
őstag

ez olyan válasz volt, hogy vegyél egyet jól, és akkor majd mindannyian kipróbáljuk :DDD

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#46387) #16820480 válasza f4lcon (#46386) üzenetére


#16820480
törölt tag

Hát, a TH900 szerintem talán a legjobb és legkényelmesebb dinamikus fejes, a TH600-ról is jókat ínak, ennek fényében nem lehet ez sem gyenge, lényegében kapott egy fa modot :) Amúg nem muszáj megvenni, vehetsz valami szart is helyette :))

(#46388) Speeedfire válasza BigBlackDog (#46371) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Én is kíváncsi vagyok már. De sajnos korábban nem tudom meghallgatni őket. :N
Addig meg marad a kutatás.


Bodz: Simán elképzelhető, hogy én értettem valamit félre. Nem kizárt. De legalább már valamelyest szűkült a lista, amiket meg fogok/akarok hallgatni.
Ha látom ezt a yamaha-t mindenképp meghallgatom. Leírás alapján nem lehet rossz. Pont ezeket a zárt studió fejeseket nézegetem. :K
A muzikerben elvileg van, de nem látom, hogy meg is lehet-e hallgatni. Mondjuk ez a 3m kábel wtf kategória.


kammerer: Új/használt oly mindegy, ha minőségi anyagból van. Anno a CAL!-t használtan vettem, most van nálam kb 5-6 éve és semmi baja sincs. :N
A sima P5-öt mondod? Van a weblapjukon vagy 4 féle.


krichd1: Ennyire jó ez a NAD? Már 2. alkalommal olvasom. A headfi-n volt egy beszélgetés az m50x és a nad között. Egyértelműen a nad-ot ajánlották. 60k volt a plafon, de ha tényleg ennyivel jobb, akkor azt a +10k-t nekem megérné/megéri. Viszont itthon csak a netdepo-nál látom és ott se lehet meghallgatni. :(

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46389) krichd1 válasza #16820480 (#46383) üzenetére


krichd1
addikt

Úgy látom semi-closed elnevezéssel illetik több helyen. Massdropra most nem tudok bejelentkezni, de a videóban lévő gyártói adatlap szerint is zárt.
Érdekes, csináltak olyan zártat, ami nem szigetel jó. :C Valószínűleg Denontól tanulták ezt. ;]

"Ez valószínűleg egy TH600 lesz, fa burkolattal."
Szerintem új fejlesztésű modell, a párnája is teljesen más.

(#46388) Speeedfire: Nekem tetszik a NAD, már régóta van ilyenem, bár nem elsődleges zenehallgatási eszközöm. Egyébként szerintem nem túlárazott tudásához képest, illetve szokott lenni néha 60eFt-ért is.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#46390) Tulku válasza #16820480 (#46387) üzenetére


Tulku
veterán

"Amúg nem muszáj megvenni, vehetsz valami szart is helyette :))"

De mondd meg...nem jobb millió vackot felvásárolni, összehallgatni, kísérletezni, szivacsot-bőrt cserélgetni, erőlködőket cserélgetni alatta?.... mint neked, aki megvetted az általad hallott legjobbat és most ülsz, hallgatod és tanakodsz...hova tovább?

:DD

(#46391) krichd1 válasza krichd1 (#46389) üzenetére


krichd1
addikt

Pont fordítva, rosszul emlékszem, Fostex csinálta a régebbi Denon AHD szériát.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#46392) Speeedfire válasza krichd1 (#46389) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Véletlenül nem bp-en laksz? :))

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46393) Bodz válasza Speeedfire (#46392) üzenetére


Bodz
nagyúr

Itt is van HP50.

[ Szerkesztve ]

(#46394) #16820480 válasza krichd1 (#46389) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mivel a Foster a tulajdonosa a Denonnak, így nem meglepő :D Csináltak egy D7000 utódot, ami kb mindenben picit jobb lett (legalábbis a headfi tesztelők szerint), és Fostex néven árulják. Amúgy nem új az a design, az egész ház megegyzik a Fostex fejesekkel, a párna pedig a Th500rp-ről van. Amgú nekem kényelmesebb a 600 és 900 párnája, több a hely benne, de biztosan ez is beleszól a hangképzésbe.

Tulku: Ne viccelődjünk, fórumtárs! :D Tényleg itt ülök, és most jön az, hogy igen, ez így szuper, de a mélyeknél van egy olyan, hogy bizonyos frekvenciáknál nem tudja eléggé megtolni a forrás, ezért kicsit erőtlennek hat. És igen, zavar :B A fene enné meg. De mondjuk ezt a forrással lehet még majd korrigálni.

(#46395) Bodz válasza #16820480 (#46394) üzenetére


Bodz
nagyúr

A Denon a D+M Group része.

(#46396) krichd1 válasza Speeedfire (#46392) üzenetére


krichd1
addikt

Nem, nagyon messze onnan.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#46397) Tulku válasza #16820480 (#46394) üzenetére


Tulku
veterán

"De mondjuk ezt a forrással lehet még majd korrigálni."

Igen, igen...a forrással...azzal kezdünk...aztán rájövünk hogy az amit vélünk hibának kissé még mindig fennáll...vagy az épp elmúlt, de most meg egy másik bukkant fel... :D

És persze te is tudod hogy ez nem vicc! Ez halálosan komoly...egész addig míg más el nem terel az ügyről...

(#46398) Speeedfire válasza Bodz (#46393) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Itt se lehet meghallgatni, ha jól látom. :O
Pedig most már nagyon felcsigáztatok vele.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#46399) Bodz válasza Speeedfire (#46398) üzenetére


Bodz
nagyúr

Az írja, hogy a Lurdy házban raktáron van. Próbához nem tudom mit szólnak ebben a boltban. :)

(#46400) #16820480 válasza Bodz (#46395) üzenetére


#16820480
törölt tag

Hmm, nem tudom, akkor miért van mindig úgy a fejemben, hogy hozzájuk tartozik :U De most rémlik, hogy mintha ezt már egyszer eljátszottuk volna, és akkor is kijavítottatok. Mostmár megpróbálom majd fejben tartani :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.