Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#102951) btraven válasza Ba cy lus (#102949) üzenetére


btraven
őstag

Én azt se értem, ha idejön egy zenekar a Dürer Kert-be, akkor a Dürer hangfalait használja? Gondolom ilyen kisebb zenekarok nem hozzák magukkal az összes hangfalat Amerikából.

(#102952) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#102949) üzenetére


bajnokpityu
félisten

aham. meg a marshall ugyanúgy szól,mint az orange, mi?
hangosítottam eleget gitárosokat, hogy tudjam, nagyon másik agyféltekével hallanak :D :D

mondanám, h jobb, de asszem itt pont forditva van.

[ Szerkesztve ]

eladó Kawasaki j300 robogó

(#102953) fattyu válasza btraven (#102951) üzenetére


fattyu
veterán

FR - FR rendszeren (ami egy helyszín PA rendszere is ) IR-t tolnak rá a kijövő jelre. pont azért hogy a kedvenc láda karaktere rajta legyen.
erre is van ezer videó hogy erősítő natúran fr frbe - vagy direkt digitálisan felvéve - kb hallgathatlan, mert KELL a láda/ szóró igenis szerves része

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#102954) fattyu válasza Ba cy lus (#102949) üzenetére


fattyu
veterán

nem személyeskedtem.
nem szóltam be.

de értsd már meg. nyilván kell a gain meg a flanger meg a delay meg areverb.
de ezzek effektek igazából.

meghallgattad amiket linkeltem? 3 erősítő ugyanabba a ládába kb ugyanúgy beállítva SZINTE nincs difi.
egy erősiítő 3 különbőző ládába és ordító difi

ja és hoztál egy remek példát.

Iomi vs Blackmore. tudod mi ott az igazi difi? strat single coil meg az sg humbucker :D

na befejeztem mert iszonyat offok vagyunk itt. elnézést mindenkitől

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#102955) Ba cy lus válasza fattyu (#102954) üzenetére


Ba cy lus
őstag

strat single coil meg az sg humbucker

Akkor döntsük el, hogy most ez a ládában van, vagy a láda előtt? :P

Az effekt szintén: a ládában van, vagy előtte? És miért kéne ezeket külön tekinteni? A gitárerősítő nem egy hifi erősítő, hanem egy olyan erősítő, ami manipulálja ("effekteli") a hangot.

Számít a láda, fontos. Kb. mint egy festőnek a vászon. De az technikai eszköz elsősorban, és nem annyira a művészi eszköztár része (tehát amitől egyedi lesz), mint az effektek, az erősítő, a gitár (hangszedő, faanyag, húr, pengető stb.). Boss HM2 ismerős, gondolom. Egy komplett stílust alapoztak arra az egy pedálra. Ládára/hangszóróra alapoztak már bármilyen stílust? :U

A konkrét videót még nem hallgattam meg, de sok más olyat igen, ahol ugyanabba a ládába dugva különböző fejeket bizony jól hallható a difi. A zenészek ugyan miért váltogatnák, ha bármelyik tudna úgy szólni, mint a másik? Mert nem tud. Ettől még nyilván létezhetnek nagyon hasonló hangzásra belőhető darabok, bár ezeknél is kérdéses, vajon mekkora is az átfedés az elérhető hangzásokat tekintve. Ha a midrange potival nem ugyanott, és/vagy nem ugyanolyan mértékben hatok, ott már lesz különbség az elérhető hangzásokban.

[ Szerkesztve ]

(#102956) szaki58


szaki58
aktív tag

Üdv Mindenkinek!
Szerintem ez éppen ide fog tartozni. A barátom, mint már jeleztem akkor még feltételes módban, hozzá fért egy garnitúra Soltanus Acoustics fejhallgató+erősítő pároshoz (elekrtosztatikus). Ma hozta haza. A korábbi kirándulás alkalmával vitte az én HEK SE-met, a mostani kiránduláson viszont már az Ő Susvaráját vitte ki meghallgatásra. A Susvarát megfelelő erősítés fogadta.
A barátom két erősítőt nézett ki magának: az egyik egy Trafomatic, a másik a Susi salyát erőlködője, az EF 1000. Az ára egyiknek sem gyerekjáték, de a Susvara nagy erősítője lenne az igazi.

Nos!!!!!! Már hazafelé az autóban megjegyezte (előzetes összevetés), a Susvarát a Soltanus simán lemosta. A HEK SE-ről nem is szólva!! Háááát, rohadtul kíváncsi vagyok!

Az a szerencsém, hogy mivel haverok vagyunk, ezért kb 2 napig nálam fog dekkolni a készülék. Megfülelem, de a haver füle jobb, és ha Ő azt mondja....Szerintem lehet, hogy igaza lesz.

Ami még érdekes: ez az erősítő. amit elhozott, a kisebbik, tranyós, a nagyobbik, ami tényleg szól, és csöves, azt nem tudta elhozni. (Szerb határ). A nagyobbik értelemszerűen még egy nagyságrend!!

Időközben telefonált, haza érkezett, bele hallgatott! A véleménye nem változott, brutális fejes, ami nem ismert, de az lesz. (nekem lesz!!!!)

A srác, aki gyártja palicsi, de költözik Magyarországra!

ui: csak olyan fikázza a hozzászólásomat, aki már hallott Susvarát. Én már hallottam és bármikor hallhatom tesztelésre! A HEK SE az asztalomon van. Nem a levegőbe beszéltem, mert nem csak nekem van feladva a lecó, hanem a havenak is: -- na akkor most mit csináljak?! Kérdezi Ő.

[ Szerkesztve ]

(#102957) Agony


Agony
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert bár nem kizárólag vezetékes fejhallgatóra vonatkozik a kérdés, de a topicot visszaolvasva látom, hogy van olyan (fattyu), akinek van tapasztalata és talán tudna segíteni.

Sony WH-1000XM4-ről szeretnék feljebb váltani hangminőségben és mivel az ANC nem annyira szempont, képbe jöttek a vezetékes fejhallgatók.

A kérdésem az lenne, hogy főként metált hallgatva (pl. Metallica), jobb választás lehet-e egy Focal Celestee egy FiiO BTR7-el vagy inkább egy Focal Bathys?

Most a SONY-t használom asztali géppel, laptoppal, telefonnal (S22 Ultra), így tök jó a bluetooth és az LDAC, viszont a Bathys esetén ez kiesne, ráadásul az S22 Ultraban nincs is aptx adaptive, ami kellene a Bathys kihasználásához.

Ezért is jött képbe a Celestee a BTR7-tel, mert így ugyanúgy használhatnám mindennel mint jelenleg... kérdés hogy a Celestee szereti-e a metált? :B

Előre is köszönöm a segítséget!

Start with a whisper, end with a scream!

(#102958) Gzula[HUN] válasza Agony (#102957) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Mindenféleképp érdemes meghallgatni a Focal-t, mert azért a Sony "hírhedten" egy mély kiemelt cucc, és ha azt szereted, vagy ahhoz hozzászoktál, akkor egy kiegyenlített(ebb) cucc eléggé arcul tudja csapni az embert. Ha ragaszkodnál ehhez a hangzásvilágnál, akkor inkább Meze (99 Classic) cuccai közül válogatnék.

Dorien: Utángyártott Fidelio párnák megjöttek már?

Eladó X2HR + Meze 99 Neo https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#102959) Agony válasza Gzula[HUN] (#102958) üzenetére


Agony
aktív tag

Nem, abszolút nem ragaszkodom a Sony féle kiemelt mély hangokhoz, most is úgy van beállítva az appban az EQ-ja, hogy inkább a közép és magas frekvenciák vannak kiemelve, hogy ellensúlyozza a "tompaságot". Szóval azt semmiképp nem szeretném, hogy erőtlen legyen a basszus, de annak kifejezetten örülnék ha a magasabb hangok is jobban jelen lennének.

Régen volt egy Focal Spirit One S -em, ami nyilván belépő szint, de azt kifejezetten szerettem, ezért is gondoltam továbblépni Focal irányba, egyedül azt nem tudom eldönteni, hogy a ~320eFt-os Bathys-hoz képest, megéri a plusz pénzt és "macerát" (kábel+dac) a Celestee + BR7 kombó.

Start with a whisper, end with a scream!

(#102960) RetepNyaraB válasza Gzula[HUN] (#102958) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Az XM4 nem túlságosan mély emelt, viszont magas vágott. Ráadásul dsp (kékfog) nélkül igen ványadtan szól, igazából érthetetlenül rosszul. A hangminőségét tehát nem nehéz megugrani, viszont az is igaz, hogy fun. Bármeddig el lehet hallgatni (míg rá nem rohad a fejedre).
Tehát a váltás nem olyan könnyű és ajánlott hallgatózni. Én aptx hd és ldac között semmiféle minőség difit nem hallok, gyanítom az adaptive is ilyen (fülesem van, fejes nincs adaptive-os). Modern, modern, meg gazdaságos, de ha van alternatívaként pl. hd, akkor nem nagy érvágás 🤷

Agony@ ha van megfelelő forrás (nem spotify) és igény, a vezeték még mindig jobb megoldás. Illetve én a Sonynál nem adnék ki jelentősen többet bt fejesért. Bose-val mi a helyzet? Annak eléggé más hangképe van.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#102961) Agony válasza RetepNyaraB (#102960) üzenetére


Agony
aktív tag

Végül egy Focal Bathysre esett a választás. Valamiért be van csípődve a Focal, úgyhogy a márka felár mellett ezt tűnt a legjobb választásnak, főleg az USB-C DAC módot figyelembe véve, XM4-et meg majd felrakom hardverapróra. :)

Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem vezetékes fejesre esett a választás, azért sokat segítettetek. :R

Start with a whisper, end with a scream!

(#102962) fattyu válasza Agony (#102961) üzenetére


fattyu
veterán

ha nem lettél volna ilyen türelmetlen :D

keress vissza celeste-re a topikban. írtam róla hosszabban. én is használom btr5 ről és főleg metált. absz nincs vele gondja.

bathyst nem hallottam de a celestee még a btr5 ről is messze jobb mint bármi BT füles amit hallottam. (sony xm4 shure aonic 50 philips fidelio l3 bose 700 )

fejest amugy nem kell ujan venni és van is használt celeste eladó

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#102963) szaki58


szaki58
aktív tag

Egy kis előzetes: elmentem a Soltanus cuccért, elhoztam egy napra meghallgatásra, de Tamás barátomnál tettünk egy előzetes próbát. Amik szerepeltek itt: tárolt zene 24/xxx felbontásban, Holo Spring 3 KTE DAC, OOR+Hypsos erősítő, Lumin U2 mini Streamer, Hifiman HE1000 SE, Susvara, Soltanus Euridiche, Mezzoforte (a Soltanus erősítője).

Az előzetes próba még nem kiforrott, de négy füllel hallott eredménye: éppen csak mindenben jobb volt a Soltanus a Susvarától. Úgy gondoltuk mindketten, adjunk neki esélyt, meghallgatjuk azután mehet vissza. Nem így történ, mert bizony nagyon megbolygatta az eddig nyugodt lelkivilágunkat.

Ma hallgatom, és ha nem untatok senkit, akkor még holnap írok róla. Tudom, hogy nem olcsó játék, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a Susvarához még legalább akkora összegű meghajtás kell, mint a fejes eredeti! ára, és ez jobb tőle, hát akkor érdemes elgondolkodni...

(#102964) Remus389 válasza szaki58 (#102963) üzenetére


Remus389
veterán

ui: csak olyan fikázza a hozzászólásomat, aki már hallott Susvarát. Jelen!

Ha neki jobban tetszik, de nem lehet, hogy ez ilyen kezdeti belelkesülés, az újdonság varázsa?

Azért a Susvara igen elismert.

Amúgy meg a head-fi-on, mi azt taglaltuk, hogy nekünk az ADX5000 bizonyos szempontból jobban tetszik mint a Susvara vagy HE1000SE, természetesebb hangzása van.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#102965) Dorien válasza Gzula[HUN] (#102958) üzenetére


Dorien
veterán

A "Flanell" megjött, az nem rossz. [link] :) A jóképességű kínai csak ebből küldött 2 párat.
A "Velvet & leather" időközben kifutott, így abban egyeztünk meg, hogy küld még a "Golden velvet"-ből 2 párat és akkor rendben leszünk. Ezt már levámolták, így talán a jövő héten megkapom. Plüssösebb anyagnak tűnik, mint a "flanell", remélem a hangja is lesz legalább olyan...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 95.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#102966) szaki58 válasza Remus389 (#102964) üzenetére


szaki58
aktív tag

Most vagyok hallgatásban éppen, mert eddig egy ismerősöm telepedett rám szintén hallgatni.
Most csak a sajátomhoz tudom hasonlítani. Érdekes, hogy ha felveszem a sajátomat, a hangszínek és a térérzet azonnal megváltozik, és nem előnyükre. Ez nem az újdonság varázsa. Ilyen teret még nem hallottam. Ha átváltok rá, olyan, mint ha egy ablakot tárnék szélesre. A hangszerhangok természetesebbek (Alice Sara Ott zongora) Avital Meets Avital. A barátom megjegyezte, hogy közép-magasban ilyen természetes hangot még nem hallott. A mélyek is megvannak, de képzeld, nem is tudtam, a HEK SE mély-középben kiemel! Bizony, most hallom csak igazán! Ezt amúgy a palicsi srác mérőműszere is alátámasztja :D Hát ennyit a másfél millás fejesről, mármint a hifimanról.
Szóval nem az újdonság ereje, csak egyszerűen jobb, és kész. Azért még fülelek néhány zenét. (Cassandra Wilson-Red Guitar. Hát olyan gitárt még nem hallottam!

A legnagyobb baj, hogy nem tudom megvenni, és ezzel még sokan leszünk így. :D


[ Szerkesztve ]

(#102967) Remus389 válasza szaki58 (#102966) üzenetére


Remus389
veterán

Elhiszem hogy jó, van már aki tesztelte: [link]

Ha lesz rá lehetőségem, meghallgatom majd

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#102968) Remus389 válasza Remus389 (#102967) üzenetére


Remus389
veterán

Ja még a Head-Fi-n is tesztelték: [link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#102969) Ear001 válasza szaki58 (#102966) üzenetére


Ear001
addikt

Érdekes lehet, hogy mennyire hozza a Soltanus karaktert. Én nem szeretem mert a sztatikusok között is kifejezetten művi, természetellenes térhatással szólaltak meg mindig, amikor hallottam őket. Talán a fejesük más, bár ahogy írod, nem annyira.

(#102970) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
őstag

(#102971) SirRasor


SirRasor
őstag

Sziasztok!
210k most a Hifiman Edition XS. Ilyen ársávban van most jobb ár/érték arányú, aminek a hangja is ilyen szinten van, de sokkal megbízhatóbb?

Make Love not war!

(#102972) Ba cy lus válasza SirRasor (#102971) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Sennheiser HD650. A szint megvan, megbízhatóbb is, csak épp más felfogásban zenél a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#102973) letoltobeze válasza SirRasor (#102971) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Nekem XS nincs, de van több Hifiman fejes is, többek között az Ananda, ami hasonló az XS-hez. Megvan a HD650 is. Az én füleimnek a Hifimanok jobban bejönnek. Persze a HD650 biztos sokkal jobban bírja a strapát. Ha csak otthonra kell, akkor én inkább az XS-t venném.
Az én Hifiman fejeseimnek eddig semmi bajuk sem lett.

(#102974) szakibá...


szakibá...
senior tag

Vicces, egy honfitársunknak kicsit elgurult a gyógyszere: DT48. Talán ha egy 1937-es első szériás darab volna makulátlan állapotban, akkor egy gyűjtő elgondolkozhatna egy pillanatig. De minket nem fenyeget a veszély, mert nem szállít Magyarországról Magyarországra. (mellesleg nekem is van egy ugyanilyen pédányom, ilyen tokom is van, 5 rongyért a Vateráról.) :)

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#102975) SirRasor válasza Ba cy lus (#102972) üzenetére


SirRasor
őstag

Nincs más alternatíva?
Amiket összeolvastam az interneten, az alapján a 650 és XS nem egy liga. Még a 660s sem. Habár a Sennheiser biztos strapabíróbb, de letoltobeze tényleg, csak itthon használnám, mint a hímes tojást :B

Make Love not war!

(#102976) Ba cy lus válasza SirRasor (#102975) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A neten sok mindent összeolvashatsz, és hát jól kiszolgált HD650-et eleve kevesen hallottak, plusz akkor is hiányzik a hangjából az ilyen-olyan kiemelés, amitől jobbnak tűnhetne, mint amilyen.

(#102977) SirRasor válasza Ba cy lus (#102976) üzenetére


SirRasor
őstag

Hát igen, mondjuk ez ott motoszkál mindig, hogy mi van, ha nem elég jó a DAC/AMP a HD6x0-hez, amivel tesztelték és csak ezért szól jobban az XS, mert sokkal könnyebb meghajtani :U
Bár, pont ezért nem lehet nagyon mellélőni azzal, de azért 650 használtan jócskán alacsonyabb áron beszerezhető, ami azért nem mindegy...

Make Love not war!

(#102978) Ba cy lus válasza SirRasor (#102977) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Már az is probléma, mikor valaki leírja tök általános megállapításként, hogy jobban szól, azt általában csak néhány, számára lényeges szempont alapján teszi. Egy szinten túl nem olyan egyértelmű dolgok ezek valójában. :N

[ Szerkesztve ]

(#102979) Yamaha R1


Yamaha R1
tag

Sziasztok!

Amazonos X2HR-rel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

A múlt heti akcióban rendeltem egyet a francia Amazonról. Ma rendben meg is érkezett, teljesen új, bontatlan dobozos fejhallgatót kaptam. Aztán az első kézbevételnél jött is a feketeleves... a bal oldali kagylója erősen lötyög.
Valószínűleg kilazultak a normál esetben elérhetetlen csavarjai, Gzula [itt] írt a probléma javításáról.

2 kérdésem lenne:
1. Egy teljesen új fejhallgatónál ez mennyire normális? Több helyen olvastam, hogy hónapok / évek alatt a sok használattól kilazulhat, de már újonnan?
2. Mik a lehetőségeim, mit javasoltok? Gondolom itthon esélytelen bármilyen formában garanciát érvényesíteni. Próbáljam megjavítani, vagy küldjem vissza? Ha szétszedem, akkor onnantól buktam is a további garanciát?

Megköszönnék bármilyen érdemi tanácsot.

(#102980) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
őstag

Ha tetszik a hangja akkor én inkább visszaküldeném. :K
Az Amazonos garanciáztatással nem szokott gond lenni.

(#102981) Gzula[HUN] válasza Yamaha R1 (#102979) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nálam kb. 2 év után jött elő, de akkor se volt vészes, csak meg akartam oldani a problémát még az előtt, hogy elhagyom a csavart. Amazonos garancia érvényesítéshez nem értek, de én is úgy tudom, hogy nem szoktak problémázni. ITT van az amazonos fórum több segítséghez.
Más hibája konkrétan nincs egyébként a fejesnek, szóval ha van műszaki vénád, akkor a javításról se beszéllek le (utána már azzal se lesz gond), de én is inkább megpróbálnám először vissza küldeni.

[ Szerkesztve ]

Eladó X2HR + Meze 99 Neo https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#102982) Remus389 válasza HELLAFLUSH (#102980) üzenetére


Remus389
veterán

Lehet, de az megint sok idő, az ember hallgatni szeretné, nem pedig visszapostázni.

Én inkább először tennék egy próbát a javítással, persze úgy hogy semmi se törjön el.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#102983) letoltobeze válasza SirRasor (#102977) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Az a lényeg, hogy te élvezd vele a zenehallgatást, a többi, hogy most van-e kiemelése, még mit mond róla bárki, köztük én is, az sokadlagos kérdés.
A legjobb ezért az lenne, ha használtan tudnál mindkettőből szerezni, aztán továbbadnád, amelyik nem tetszik.
Én annó hasonlítgattam őket egymáshoz. De azóta sokat változott a láncom többi része is. Megvan a HD650 is még, néha felrakom, de maradok a Hifimanoknál. Mostanában egyébként érdekes módon a HE1000SE hangja tetszik a legjobban azokkal a zenékkel, amiket én általában hallgatok. Lett közben egy A&K SP2000 DAP-om is és azzal fantasztikusan szól a HEKSE.

(#102984) letoltobeze válasza Ear001 (#102969) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

A térhatás hogy lehet természetellenes?

(#102985) SirRasor válasza letoltobeze (#102983) üzenetére


SirRasor
őstag

Atya.Úr.Isten. Rágugliztam mennyibe kerül a HE1000SE :Y
Ennyiért jár hozzá örök garancia?

Make Love not war!

(#102986) lapalapa válasza SirRasor (#102985) üzenetére


lapalapa
senior tag

Occsó, 1,3MHUF

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#102987) Bogyó bá' válasza SirRasor (#102985) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Sőt: örök élet, ingyen sör is..... :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#102988) Remus389 válasza SirRasor (#102985) üzenetére


Remus389
veterán

Elvileg van kevesebbért is, igaz ez nem teljesen olyan mint az HE1000SE, de nem biztos hogy rosszabb.
[link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#102989) SirRasor válasza Remus389 (#102988) üzenetére


SirRasor
őstag

700k :Y
Nekem a 200k nagyon a teteje...de inkább olcsóbban, használtan, de jelenleg 180k alatt nincs az Edition XS :(

Make Love not war!

(#102990) Polllen válasza SirRasor (#102989) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nálam 150k volt a teteje és arra jöttem rá, hogy igazából nincs rá szükségem. Nem teszek elé olyan drága dac-amp-t, hogy meg tudja mutatni az előnyét egy olcsóbbhoz képest. (vagy nincs ennyire jó fülem)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#102991) s4tch válasza SirRasor (#102989) üzenetére


s4tch
veterán

[link] - ennél olcsóbban használtan sem kapod meg. Ez pedig garis, egyenesen a gyártótól.

(#102992) Ba cy lus válasza Polllen (#102990) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Én meg egyre inkább azt gondolom, hogy a planárok is szép lassan a helyükre kerülnek: nem minden tekintetben jobbak, mint a dinamikusok.

(#102993) -NoVa- válasza SirRasor (#102989) üzenetére


-NoVa-
addikt

Nincs azzal semmi baj, és igazából nagyon jó minőségi közelítést lehet annyiból kihozni (+ forrás).

Persze ízlés szerint sokféleképpen, nincs egy igaz út, kinek mi a fontos a zenéből. Én a Grado szubkultúrát erősítem, a HD580-amat nem akartam 6-os szériára upgradelni, nem szeretem az over-ear cuccokat hosszan viselni.

De a 600, 650, és a többi, vagy a Fidelio, Meze, Sony, mindegy, amíg szereted a hangját, nem szánsz rá milliókat, és élvezed a zenét.

Aztán egy HE1000se-nyi árú kupac tud így is kinézni az asztalomon :)

(#102994) Ear001 válasza letoltobeze (#102984) üzenetére


Ear001
addikt

Hangszereket, térdarabokat a modern felvételtechnika amúgy is szeret természetellenesen kiemelni, durva multimikrofonozással, közelmikrofonozással, egfektezéssel stb, és bizonyos hangkeltő eszközök is. Nekem az élő megszólalás nagyon nem olyan, mint amit a Soltanus csinál, és ez zavar.

(#102995) fattyu válasza Ba cy lus (#102992) üzenetére


fattyu
veterán

mint minden a felsőházban ez is nagyon szujjektív.

részemről
legtechnikásabb: stax
legjobb: vintage planar
legjobb zárt: modern dinamikus

ezekből bármelyikkel boldog lennék, ha a nyitott szóba jöhetne. így marad a zárt mindig.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#102996) Yamaha R1 válasza Gzula[HUN] (#102981) üzenetére


Yamaha R1
tag

A javítás felé hajlok leginkább. Minél előbb hallgatni szeretném és nem a garanciális procedúrával, postával bajlódni. Engem ez a lötyögés rettentően idegesít, és addig képtelen vagyok nyugodtan használni, ameddig nem sikerül megoldani.

Bele is kezdek a javításba, köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat mindenkinek.

(#102997) SirRasor válasza s4tch (#102991) üzenetére


SirRasor
őstag

Thx, ez jónak tűnik, ha nem vámolják meg.
399$+36$ Shipping & Handling = 435$ - 150k
Ha erre jön 1,27 áfa + 10k kezelési költség, akkor az már 200k, boltban meg 206k.

Make Love not war!

(#102998) s4tch válasza SirRasor (#102997) üzenetére


s4tch
veterán

EU-n belülről fogják küldeni, lengyel címről érkezett több korábbi rendelésem is. De írj nekik és kérdezz rá, hogy biztos legyél benne. Senkinek nem lenne jó a szájíze, ha hallgatsz rám, és tévedek.

(#102999) RetepNyaraB válasza SirRasor (#102997) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

A magyar áfát rá kell rakniuk még a kosárban elvileg. Tehát már azt látod amit fizetsz. Eu-n belül nem lesz vám. Csak jöjjön onnan (de ez meg a shippingnél derül ki).

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#103000) leon11 válasza SirRasor (#102997) üzenetére


leon11
tag

Nem lesz már rajta külön sarc, EU-ból küldik.
Nekem speciel németből 3 nap alatt ideért.
Az XS-hez egy jobb rézkábelt számolj még rá, azt nagyon meghálálja.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.