Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) tutuke


tutuke
csendes tag

Nem akarok senkit bántani,de mikor a MiniDv kamerámat vettem, körbekérdezősködtem a fórumokban, hogy a gépem be tudja-e nyelni normálisan a kameráról érkezett anyagokat és mindenki azt mondta,hogy 1 Gb ram alatt neki se vágjak, meg hogy 2 Ghz proci kell. Most ehhez képest 30 perc folyamatos anyagnál 1 másodpercre beszaggat a kép. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy egy kicsit odaát túllihegték a dolgot, úgy TI nem teszitek?

(#952) canniball válasza tutuke (#950) üzenetére


canniball
nagyúr

Kamerákhoz nem értek, ehhez sajna nem tudok hozzászólni. Az igazat megvallva tunerem sincs, még csak most keresek én is, így nem én leszek a legmegfelelőbb ember, aki tud neked válaszolni (csak elég lapos ez a topik, gondoltam megosztom veled azt a keveset, amit tudok/gondolok).

Nos, ha 1óra 13GB, akkor nagy valószínűséggel tömörítetlen aviba rögzítessz. Vagy nem? Mivel az tömörítetlen formátum nem igényel erős gépet, mert nem kell kódolni, csak menteni. Ha van elég helyed és a tv adásokat is így szeretnéd/tudod rögzíteni, akkor lehetségesnek tartom, hogy szoftveres úton is megoldható a dolog, de erről megint valaki olyannak kéne nyilatkozni, aki tudja.

A tunerek egyébként úgy működnek, hogy
1, ha képes hardveres rögzítésre, akkor a kártyán lévő chip végzi a digizést (mpg formátumban)
2, ha nem tudja ezt, akkor kell az erős proci, mert a kártya csak ''veszi az adást'', de a CPU digitalizál

[Szerkesztve]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#953) tutuke válasza canniball (#952) üzenetére


tutuke
csendes tag

Ahha. Van ráció abban, amit mondasz! Én igazából valószínűleg nyersen venném fel az anyagot, mivel winyóbol felkészültem a kamera miatt. Ez azért megnyugtató! Köszi!

(#954) tomej válasza tutuke (#953) üzenetére


tomej
aktív tag

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Az egésznek a buktája a kódolás. dvd méretben 100%, hogy nem fogsz tudni rözíteni semmit. A proci nem lesz képes azt a mennyiségű adatot kódolni, amit egy ilyen felbontás eredményez. Igaz, a TV adás sem ilyen felbontású. Azt, hogy egy adott kártya a gépedbe dugva (szoftveres) mit fog tudni produkálni azt pontosan csak te fogod tudni megmondani, amikor bosszankodni fogsz és írsz ide a topikba. A DV átjátszásánál nézd meg mekkora teljesítményen pörög a procid, de sz.tem messze lesz a 100%-tól. A múltkor kipróbáltam én is a szoft kódolást és 2500-ös procim 60-85% közöt ugrált. Ha stabil videót akarsz kialakítani egy ilyen paraméterekkel rendelkező gépből, akkor vagy cseréld le az egészet, vagy vegyél harveres kártyát. Különben jön a frame-dobálás, szinkroncsúszás, káromkodás...

(#955) canniball válasza tutuke (#953) üzenetére


canniball
nagyúr

Még mielőtt teljesen megnyugodnál :) azért várjuk meg hogy szólaljon fel valaki olyan, aki érdemben tud nyilatkozni erről a tömörítetlen rögzítés dologról.
Egyébként a hardveres rögzítésre nem alkalmas tunerek közül az Asusokról hallottam jókat, ezek olcsóak és állítólag a megfelelő driverrel/szoftverrel nagyon jó képet adnak.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#956) canniball válasza tomej (#954) üzenetére


canniball
nagyúr

Végre egy tuner tulajdonos! :C
Milyen formátumban rögzítettél szoftveresen? Mert ha mpg-be, divx-be, egyéb tömörített formátumba, akkor logikus, hogy pörög a proci, de most már kíváncsi lennék, hogy mennyire terheli le a CPU-t egy tömörítetlen aviba mentés.

Szerk.: Jól emlékszem, hogy Leadtek kártyád van? Ha igen a #937-re tudnál válaszolni?

[Szerkesztve]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#957) tutuke


tutuke
csendes tag

Akkor ezek szerint, (mivel én csak jövőre szeretnék gépet cserélni és arra a kis időre fölösleges a hárdveres kártya) úgy meg lehetne oldani a dolgot, hogy tömörítetlenűl veszem fel a tv adást a képre,és ekkor nem jelennek meg a frame ugrások,meg a hibák?! Gondolom ebben az esetben óránként a 10Gb-os méretet el fogja érni az anyag?!

(#958) ISZOLE


ISZOLE
senior tag

Emberek, itten valami nagyon keveredik. Szerintem tömörítetlen videót nem használ senki. A veszteségmentes Huffyuv is tömörít. A DV meg az MJPEG AVIk meg nemcsak hogy tömörítettek de még ráadásul veszteségesen tömörítettek. Azért használják őket mert minden képkocka megtalálható bennük ezért az utólagos feldolgozás/szerkesztés könnyen elvégezhető.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#959) canniball válasza ISZOLE (#958) üzenetére


canniball
nagyúr

Öööö...izé, nekem az Ulead VideoStudioban a választható rögzítési formátumok között van olyan, hogy avi és ha ilyen formátumban rögzítek, akkor ha jól emlékszem több giga egy órás felvétel. Akkor ez most tömörített formátum lenne? Mert én meg voltam róla győződve, hogy tömörítetlen.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#960) wassermann válasza tutuke (#957) üzenetére


wassermann
addikt

Megpróbálom helyrerakni a dolgokat:

- 1. A gép a DV-kamera jelének rögzítését amiatt bírja, mert a kamera a filmezés közben már betömöríti DV-tömörítéssel. Ez nem tömörítetlen!! - csak a gépnek semmi tennivalója vele, mert egy azegyben mehet a vincsire.

- 2. A géped kb. pont határeset: nem hardveresen tömörítő TV-tunerrel is lehet talán 720*576-ban rögzíteni, de csak valamilyen nagyon enyhe - processzort kevésbé terhelő kodekkel (95%-ra állított MJPEG) de ilyen esetben a vinyónak győznie kell rendesen. Egy film kb. 20-25GB / film.

(#961) gykarcsi válasza canniball (#955) üzenetére


gykarcsi
tag

Csá! Nekem Asus Tv Fm tunerem van a 7135-ös chipset-tel. Fly200tv progit használok. A képe nagyon jó (sajnos az adás minősége kevésbé). Digizni is jó lehet vele. Felvenni mpeg2 dvd (720x576) formátumban szoktam 8000-es tömörítéssel. 20 perc kb. 3 giga. P4 2.8-as HT proci 1 giga ram, prociterhelés kb. 60%-60%. Nincs framedobás, és hangcsúszás se.

(#962) SEK3


SEK3
tag

Hali,

Lenne pár kérdésem:
Ha van egy kártya akkor ugye van rajjta 1 csatlakozó amire ráköthetem az antennát,
nos ha ez az antenna csak egy szobai antennára, vagy valami házi alkotásra van rákötve, akkor mit fog befogni?

Ha valakinek van tapasztalata vagy infoja azt várom. :)
türelmesens :)

(#963) Chandler


Chandler
senior tag

hi
melyik tv tuner jobb? a leadtek winfast tv2000 expert vagy a pinnacle pctv pro (nemtom melyik tipusa az a pinnacle nek ami olyan mint a tv 2000 expert)?

(#964) Foglalt név válasza SEK3 (#962) üzenetére


Foglalt név
addikt

Akkor a földi csatornákat fogod. Ha jól tudom MTV1, ''csigáskettes'' és RTL Klub még van bár lehet, hogy vlmeik már csak műhódon jön. Ezenkivül a regionális adókat foghatod.


Nekem személyes tapasztalatok kellenének. Olyan tunert keresek, aminek szép a képe. Viszonyításképpen a PCTV pro szerintem minősíthetetlen szűrővel, deinterlaccel, kutyafülével...
Nem bántana egy hw-mpeg2 kódolás. Valószínű UPC Direct megy rá, tehát a jelszint egész türhető lesz.

Javaslatok?

(#965) wassermann válasza Foglalt név (#964) üzenetére


wassermann
addikt

''UPC Direct megy rá, tehát a jelszint egész türhető lesz'' - a jelszint biztos, de a minőség sok csatorna esetén előfordulhat hogy hagy majd kivánnivalót. Sajnos a kitömörítés utáni kockásodás sok csatornánál látszik.

(#966) Mathiask


Mathiask
senior tag

Srácok!
Mit vegyek főleg videókazi, tv műsor dvdre digitalizálására? Azt szeretném, hogy a lehetőségekhez mérten(tudom tudom sok százezerért kéne venni valamit), jó minőségben tudna digizni kompozit, vagy svideo jelből. Meg persze szép legyen a TV képe.
A hardveres mpeg 2 kártyák jobb minőségben vesznek fel, mint szoftveres társaik? Vagy csak prociterheltségben van különbség?

(#967) wassermann válasza Mathiask (#966) üzenetére


wassermann
addikt

Ha régi videokazikat és csak sima TV-t akarsz DVD-re írni, akkor csak egy dolgot kell figyelned: tudja a kártya a DVD-hez szükséges 720 x 576 -os PAL felbontást.
A hardver MPEG-es tömöritéssel rendelkező kártya csak kényelmet ad és kisebb proci terhelést, mert nem kell neked vacakolnod a tömörítéssel. Ebben az ''otthoni videó'' kategóriában, a kártyák áraiban ma már csak a szoftver körítés az ami igazán az árkülönbségeket okozza.

(#968) Daert


Daert
őstag

Hi!
Az ATI kártyának még mindíg ratyi a szoftvere?
Csupán azárt érdeklődöm,mert szeretnék vásárolni karácsonyra :B egy kártyát, és a Leadtek pvr2000,Hauppage wintv pvr150 mellett ez is potenciális választás lehet.
A Leadtek-ről sok jót olvastam de a másik kettőről szinte semmit nem tudok.
Ha valaki hozzáértő javasolna vmelyik típust akkor megköszönném!
Lehet hogy láma vagyok, de ezekkel a kártyákkal ugye lehet valamilyen szinten a régi videókazikat digitalizálni ill az utókornak elmenteni?!
Megbízhatót szeretnék,jó minőségű képpel és a fentiek árkategóriájában.
Köszi!

[Szerkesztve]

(#969) Daert


Daert
őstag

A Hauppage wintv pvr-250 megszűnt,vagy csak nálunk nem lehet kapni? :F

(#970) wassermann válasza Daert (#969) üzenetére


wassermann
addikt

Ha jól emlékszem a 150-es újabb és jobb. Ha visszaolvasol, valahol korábban biztos megtalálod!

(#971) Flashget


Flashget
félisten

Hi All!

USB-s tunert szeretne ismerősöm venni...melyik tipust ajánljátok? Nekem sima pctvpro van, usb-s terén 0 tapasztalatom van.

Realme GT Master Edition

(#972) Flashget


Flashget
félisten

:U

Realme GT Master Edition

(#973) s1ny1


s1ny1
tag

hello!
nagyon kezdő vagyok tv tuner dolgokban, ezért is szeretnék segítséget kérni, esetleg valami weboldal címet ahol valami leírást kapnék ezek működéséröl, előnyeiről, hátrányairól. mostanában szeretnék ilyen kártyát venni és egyenlőre tanácstalan vagyok :F az ár kategória az belépő szint 10-15 eFt. előre is thx :R

[Szerkesztve]

(#974) tomej válasza canniball (#956) üzenetére


tomej
aktív tag

Bocsi, de egy időre kivont a betegség a forgalomból:)
szoftveresen mpeg-be nyomtam, én nem tökölődöm mindenféle kodekekkel.
Hibernált állapotba a gépet életemben nem raktam még. Te mire használod?
Ha haza megyek kipróbálom.

(#975) canniball válasza tomej (#974) üzenetére


canniball
nagyúr

A hibernálást természetesen a kikapcsolás helyett használom (utána sokkal gyorsabban ''üzemkész'' a rendszer).

Közben én is beszereztem egy PVR2000-t és mindjárt lenne egy kis gondom: aznap mikor megvettem délután beraktam a gépbe, kipróbáltam, működött. Aztán este összeomlott a rendszer. :((( Szerencsére sikerült helyrehoznom, de a WinFast utána nem volt hajlandó elindulni, sebaj, leszed-újratelepít. Ezután hang van, kép nincs. DScaler letölt, az nem ismeri fel a kártyát :(( , ChrisTV letölt, van kép is hang is. Közben eszembe jutott, hogy van valami uninstall tool a kártyához, letöltöttem azt is, rátoltam a kártyára, aztán mindent leszed és újratelepít. Azóta vagy el sem indul a WinFast vagy zöld a kép vagy fekete-fehér és hangyaháborús, ráadásul már a ChrisTV sem talál semmit. :( Pedig már vagy hatodszor telepítettem softot, drivert, mindent, még a rejtett könyvtárakat és a registryt is kipucoltam ahol Leadteket vagy WinFastot láttam. Tudsz/tudtok valami okosat javasolni vagy marad a Win reinstall? :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#976) tomej válasza canniball (#975) üzenetére


tomej
aktív tag

Sajna nem tudok tanácsot adni, mert nekem semmi gondom nem volt vele, pöccre röffent:), azóta sincs semmi gond. Írj a pvr-es topikba, hátha ott találkozott valaki ilyen problémával.

[Szerkesztve]

(#977) canniball válasza tomej (#976) üzenetére


canniball
nagyúr

Közben meggondolta magát és működik. :)) A csatornák rendezgetésével még akadnak apróbb gondok, de majd megoldjuk (legalább is remélem hogy sikerül).

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#978) tomej válasza canniball (#977) üzenetére


tomej
aktív tag

Csatornák rendezése nem tul hatékonyan van megoldva sajnos... Én meg elkiabáltam, hogy nincs semmi gond. most vettem észre, hogy a progi proc.használata elérte a 40%-ot az eddigi 8-16 helyett, és az istennek sem tudom helyrehozni. Az is lehet, hogy a nemrég felmerült memória problémák miatt van, mert a gépem is 2-3 perc alatt indul csak el:((.

(#979) Kherson


Kherson
csendes tag

Hello!!
Látom sok itt a guru, ezért megkérdezném, hogy mit ajánlotok 15k körül +-2k
Inkább csak nézném,ha lehet többet is egyszere és nagyon ritkán rögzítenék is.2500 barton 1 gigával rendelkeztem.Segítségeteket előre is köszönöm.

[Szerkesztve]

(#980) wassermann válasza Kherson (#979) üzenetére


wassermann
addikt

Több csatornát egyszerre csak több kártyával tudsz nézni, mert ált. egy vevővel szereltek a kártyák. Ha valahol azt írják PIP az átverés, csak annyi hogy a Windows-t használva ablakban is nézheted, vagy azt jelentheti, hogy végigsöpri a csatornákat úgy hogy mindegyikből kitesz egy állóképet...

(#981) róland válasza Kherson (#979) üzenetére


róland
veterán

Pinnacle PCTV 110i. Mondjuk ez és a legújabb driver (vagy inkább amit a topicjában (Pinnacle névre keress!) ajánlanak) kombinációval már magyarországon is jó beállításokat kpasz és nem kell a német beállításokkal vacakolnod.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#982) canniball válasza Kherson (#979) üzenetére


canniball
nagyúr

Én a Philips chipes Asusokról olvatam jókat (megfelelő driverrel használva).
PIP-t ahogy wassermann kolléga is írta csak két kártyával fogsz tudni elérni. De hogy tudsz egyszerre több adót nézni? :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#983) tomej válasza canniball (#982) üzenetére


tomej
aktív tag

1 db TVtunerrel, és 1 db TV-vel;)

(#984) canniball válasza tomej (#983) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem a ''fizikai'', hanem a ''szellemi'' részére lennék kíváncsi. :P Mert körberakhatod magad akár 10 TV-vel is, de hogy fogod mindet figyelemmel kísérni úgy, hogy a végén tudd is, hogy melyiken mi történt...? :F De majd Kherson kolléga kifejti mire is kéne neki több csatorna egyszerre.
Neked sikerült megoldani a problémát?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#985) tutuke


tutuke
csendes tag

Sziasztok.
Korábban „rávattetek”, hogy az 1,3Ghz CPU-hoz és 512 Ramhoz mindenképen hardweres tuner kártyát vegyek. Most ott estem gondolkodóba,hogy vajon tuner-kártya által kódolt Divix anyagot tudom úgy szerekeszteni,hogy ne romoljon tovább a minősége?Gondolok itt arra,hogy ol természetfilmeket akarok menübe szerkeszteni,és a reklámokat ki akarom vágnio a filmből. Akkor még ratyibb lesz az anyag?

(#986) canniball válasza tutuke (#985) üzenetére


canniball
nagyúr

Szerintem a VirtualDub-bal meg lehet oldani az átkódolás nélküli vágást. De a tisztán látás kedvéért: a hardveres kódolásra alkalmas tunerek tudtommal csak Mpeg1/Mpeg2-be tudnak hardveresen rögzíteni, ha DivX-be akarsz rögzíteni, akkor a gép fogja elvégezni a kódolást!

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#987) tutuke válasza canniball (#986) üzenetére


tutuke
csendes tag

Köszi szépen a választ.Most gubizok olcsón, jó hárdveres cuccost. Ha tud valaki javasolni elérhető áron (max: 25.000 Ft) tunert, írjon!!!

(#988) canniball válasza tutuke (#987) üzenetére


canniball
nagyúr

Ennyiért Leadtek WinFast PVR2000.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#989) Daert


Daert
őstag

Üdv!
Mindent egybevetve, és átnyálazva a hozzászólásokat,asszem a PVR2000 mellett döntök.Megyek oszt jövő héten megrendelem.
Köszi a témával kapcsolatos hozzászólásokat,tanulságos volt :R
Azért remélem nem járok úgy mint canniball kolega,és elsőre indulni fog a kicsike :U

(#990) canniball válasza Daert (#989) üzenetére


canniball
nagyúr

Nekem elsőre semmi gondom nem volt, csak az első és a második közt :) (a tunertől függetlenül) benyekkent az XP. Szerencsére sikerült rendbe hozni és azóta a tuner is működik. :C

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#991) mro


mro
csendes tag

udv
tapasztalatokra lennek kivancsi USB 2, PVR -es tunerekkel

elsosorban Hauppauge WinTV-PVR-USB2 -re gondoltam
..., de mas kartyak is erdekelnenek hasonlo tudassal

koszi
[L]//http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_parentid=99&c_id=236&p_id=20963&page=2#1[/L][L]

[Szerkesztve]

(#992) Chandler


Chandler
senior tag

hi
melyik tv tuner jobb? a leadtek winfast tv2000 expert vagy a pinnacle pctv pro?

(#993) Scoobyka


Scoobyka
addikt

Hello...Én pénteken vásároltam egy Orion 27'' colos lcd Tv-t... http://sinclair.ebigchina.com/sdp/199195/4/pd-1089454/1349917-546413.html
Monitorként valami eszméletlen szép a képe...azonban tvnézéskor ha gyors jelenet van akkor érezhető utánahúzás pölö verekedés....pedig 15ms-es TVként...Monitorként meg 10MS ként viselkedik...azon viszont tökéletes a kép...nem lehet,hogy vmi csatolóval ez kiküszöblhető vagy esetleg egy tunerkártyával áthídalható lenne?

(#995) Male


Male
nagyúr

Van valakinek ASUS MyCinema P7131-es tunere? Kaptatok hozzá valami audio kábelt? Van rajta egy kis fehér csatlakozó, ami gyanúsan a hang lehet, és a kis könyvében is írja, hogy az audio out-ot kössem rá a hangkártya vonalbemenetére (persze semmi rajz, vagy ilyesmi...), viszont ilyen kábelt nem kaptam hozzá... Ahogy próbálgattam, így nincs hangja semminek, bár sokat nem szórakoztam vele. Vagy lehet, hogy ezt nem kell összekötni a hangkártyával, és csak a beállítással van gond? Honnan lehet ilyen kis kábelt szerezni? A boltba nem mehetek vissza, hogy nem kaptam hozzá, mert már kb két hónapja vettem, csak eddig nem próbáltam ki...

Ha kell kábel, valaki megnézné, hogy hogy van bekötve? Gondolom egy piros egy fehér, és egy fekete vezeték megy, nade melyik hol van?

Köszi!

(#996) fasyrt


fasyrt
őstag

[link]

Hauppauge 150-esem van augusztus óta, a répe jó, de ugye a 1280×1024-es TFT-n ne várjunk egetrengető minőséget. De maximálisan meg vagyok vele elégedve, egyedül a teletext, amit nem tudtam működésre bírni.
Ezzel a Win2000-es szoftverrel meg mindenki elboldugul. :)

(#997) Protko


Protko
tag

milyen PCMCIA-s TV Tunert ajánlotok ha ár nem számít?
...meg kb.25ezer körül?

''Nem emlékszem,azért kezdtem el inni...mert elhagyott a feleségem...vagy azért hagyott el a feleségem,mert elkezdtem inni.'' - Leaving Las Vegas

(#998) JohnnyX


JohnnyX
senior tag

Pinnacle PcTv Stereo
vagy
MSI Tv@nywhere plus?

Akinek van tapasztalata, ossza meg kerem.

_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_

(#999) fasyrt válasza Protko (#997) üzenetére


fasyrt
őstag

Picimacihoz nincs tapasztalatom, bocs...

(#1000) fasyrt válasza JohnnyX (#998) üzenetére


fasyrt
őstag

MSI-t nem ismerem, azt viszont tudom, hogy a PcTV-nek jóval nagyobb itt a fóruma a Ph!-n -> nagyobb az esély a segélykérésre és a válaszra. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.