Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24952) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Üdv!

Minap váltottam win8 x64-re és rá kellett jöjjek, hogy a jó régen Visual Basicben megírt programom már hiányosságokkal bír ezen OS alatt.

A program "mindössze" két funkcióval bír:
- Temp mappa és egyénileg beállítható fájlok és/vagy mappák törlése
- egyénileg testre szabhatóan programok egymás utáni automatikus betöltése megadható indítási paraméterekkel, beállítható indítás előtti és/vagy utáni várakozási időkkel

Win7-ig rendben tudtam használni a fölösleges fájlok törlésére, ideiglenes mappák ürítésére és saját autostarttal nem rendelkező programok indítására.

Sajnos Win8 alatt UAC kikapcsolása mellett sem tud rendszergazdai jogokkal indítani pl. Total Commander-t.
(rendszergazdai jog beállítva a programomra is és a TC-re is. Feladatütemezőből nem lehet rendesen indítani, mivel a progi olyan régi már, hogy XP SP3 kompatibilitással lehet csak használni. ezt pedig nem lehet a feladatütemezőben beállítani, így a kiemelt jogokat sem tudja hozzárendelni. Teszteltem és nem működik :( )

A törlési funkció szerencsére rendben működik, így keresnék olyan Win8 x64 kompatibilis "Launcher" programot, amellyel Win8 indulásakor saját rendszerindításkori autostarttal nem rendelkező programokat lehet egymás után futtatni, esetleg várakozási idők beiktatásával (bár SSD mellett ez talán már nem is érdekes), parancssori paraméterek megadhatóságával, de ami lényeges, hogy képes legyen rendszergazdai joggal futtatni a kívánt programokat.

Ha ezen felül még tudná a testre szabható törlési funkciót, az hab lenne a tortán, de ugye ez nem lényeges, mert a saját progim ezen funkciója szerencsére működőképes.

read-only mode on the forum

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.