Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#128719) SentryGun


SentryGun
aktív tag

Kedves Fórumtagok!

Egy kizárólagos alap céllal szeretnék összeállítani egy gépet: Régóta nem játszom (10+ év), de az utóbbi hetekben a Cities: Skylines városszimulációs játék annyira magával ragadott, hogy muszáj lesz ez ellen lépnem valamit, mert a jelenlegi 2013-as iMac-em nem alkalmas a futtatására. Ennek következtében a cél a Cities: Sky... full high res követelményű akadás(vagy röccenés-)mentes futtatása nagyvárosok (100-150ezer lakos), azaz nagy számítási teljesítmény esetén is. Nem ismerem annyira, hogy ezt ennél a játéknál a processzorteljesítmény, a memória, vagy videókártya mennyire (vagy ezek összessége) befolyásolja, és ennélfogva mit fontos figyelembe venni.

Az összeállításkori fontos vezérelv még: A minél csendesebb, vagy silent működés, és a minél kisebb, kompakt számítógépház.

1. Mire fogod használni a gépet?
Alapvetően csak játék - Cities: Skylines + nyílván otthoni irodai alapú használat, illetve egy-két aktuális lövöldözős, vagy szimulátorjáték induljon el.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel, új gép lenne. SSD párti vagyok rendszerlemeznek (pl. 256 GB itt elég is szerintem).

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egy 27" 4K monitorral rendelkezem, külső perifériákat értelemszerűen beszerzem. Maga a gépházra és annak tartalmára értendő a javaslatkérés.

4. Mennyi a kereted rá?
Bruttó 300-350e HUF. Ez nem tudom manapság hova számít, régen jó gépet lehetett ennyiből összerakni. Értelemszerűen, ha kihozható alacsonyabb büdzséből, akkor az a mérvadó.

5.1 Mekkora a monitorod natív felbontása? 4K UHD - 3840x2160 (LG 27UD88-W)
5.2 Milyen felbontáson játszol? Szerintem itt érdemes fullHD-ra felskálázva használni, mert csak masszív fps-drop lesz a vége.
5.3 Milyen csatlakozók vannak rajta? HDMI, USB-C

+1.1 Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Teljesen mindegy, a fenti feladatot meg tudja oldani. :) +1.2 Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Minél csendesebb máködés, szolid, visszafogott kinézet, kompakt méret, korszerű kimenetek (USB 3.0, USB-C, stb.).

Ezúton is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.