Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Metal Gear Solid

Hozzászólások

(#2985) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Végignéztem.

Szögezzünk le két dolgot az elején:

-A végignézése után teljesen más szemmel fogtok a játékra tekinteni.

-Ez nem egy összeesküvéses, erőltetett videó. Ez egy magyarázó videó. Össze vannak az apró részletek illesztve, hogy megkapjuk a teljes képet. Nem erőltetett. Minden ott van/volt a szemünk előtt. Az egyik elmélet, sose oltja ki a másikat, csak átfedi maximum. (kivéve egyet) Szépen fel van építve az egész.

Erre egy példa, ami nem túl spoileres, de magyarázat a fenti állításomra:
A játék egy pontján szól egy zene ez, amit ha vissszafele meghallgatunk akkor a Peace Walker Theme-et hallhatjuk. [link].

Egyetlen merész rész van benne. Amit előbb is írtam, a "Kojimás". De ott jelzik is, hogy "lol" :D Pedig nem hülyeség az se ha ismerjük a mestert.

Most, hogy végeztem még hihetetlenebb számomra, hogy Kojima ezt miként tudta így kitalálni. Hogy lehet ennyire meg a fejében ez az egész, és rejti el ezeket a dolgokat a játékban?! Félelmetes.

Itt pedig néhány gondolatom teljesen spoiler mentesen (hogy oric is végignézze a video-t ne csak elolvassa amit én gondolok róla. :D). Amit akkor fogtok érteni, és akkor tudjuk átdumálni ha megnéztétek.

-A legdurvább a Donna-s tweet volt számomra (meg is kerestem). Ott rendesen kirázott a hideg. És már vizionáltam egy akkora átverést amekkorát még a világ nem látott (Kojimától). De az a dolog a jelen állások szerint nem fok megtörténni.

-Kojima már a legelején tudta, hogy nem lesz befejezett?(<- na jó utólag átolvasva ez spoiler) Előre így tervezte? Ez a Moby Dick-es párhuzam miatt nagyon gyanús.

-A Naomi-s részt nem értettem egyedül, lehet a nem tökéletes angolom, vagy mert késő van, vagy mert nincs meg a fejemben az egész sztori kristály tisztán. De ha valaki megnézte már, az magyarázza már el nekem, hogy az most mi? Ki ő? Miért fontos ez? Mit csinált? Ott elvesztettem a fonalat kicsit.

Most ennyi. Miközben néztem millió említésre érdemes dolog eszembe jutott amiről írhatnék, de sok full spoiler, sok meg nem jut most eszembe.

Belinkelem megint a videót. Aki végigjátszotta az összes rész. És tényleg fan, az nézze meg. Tudom hosszú meg minden. De minden percét megéri. És nem véletlen lett ilyen hosszú. Nagyon összetett, és alapos munka. Meg a majdnem 90ezer megtekintés sem véletlen.

[link]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Metal Gear Solid
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.