Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54251) hito válasza jjeahh (#54250) üzenetére


hito
nagyúr

De hisz ez egy kompakt topic. Az itt lévőknek elég a kompakt, szarnak a dofra, és a többire :DDD Nyilván felhasználója válogatja, ki mire szeretné használni, mik az igényei. Tény, hogy az újabb csúcskompaktok néhány dologban fölé kínálnak a cserélhető rendszeres gépeknek, természetesen kompromisszumokkal. De akik ezekkel a kompromisszumokkal tudnak együtt élni - mert, amit veszítenek, az egyébként sem fontos neki -, olyat nyerhetnek, ami cserélhető rendszerszinten csak álom. Pl. 25-600 fix 2.8 mellett és a többi. Teccikérteni :D

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54252) jjeahh válasza hito (#54251) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Igaz :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#54253) hito válasza jjeahh (#54252) üzenetére


hito
nagyúr

Egyébként meg én is folyton ingázom a csúcskompakt meg a m4/3 között :B Nem tudok dűlőre jutni. Ha lenne egy olyan üveg m4/3 vonalon, mint az FZ1000-esen, akkor el is dőlne egy életre a dolog. ;] Nekem a zoom + fény a lényeg. Na általában ez a kettő a megfizethetetlen cserélhető rendszerben.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54254) szenesember válasza jjeahh (#54250) üzenetére


szenesember
aktív tag

Sztem mauimagic nem azt akarja mondani, h. a nagyszenzoros kompaktok mindenben verik a cserélhető objektíveseket, hanem azt, h. a belépő MILC/DSLR + kitobi kombónál jobban teljesítenek. Ebben mondjuk egyetértek. Viszont személy szerint az LX100 helyett nem nagyon választanék a most bejelentett 1"-os kompaktok közül, pláne, h. az LX100 hozzájuk képest már elég jó áron van.

(#54255) Quent1n


Quent1n
senior tag

(#54250) jjeahh Nagy szenzoros kompaktok kiváló útitársak és remekül eléldegélnek egy tükrös vagy milc gép mellett. :) Nekem azért kellett ilyen gép, mert azt akartam, hogy mindig nálam lehessen és ne kelljen a telefonnal bénázni. Nekem a 100mm elegendő a portrékhoz, nyilván a Nikon 85mm-e már nem lenne ekkora királyság de urambocsá max PS-ben kicsit fejlesztek a dof-on azt annyi. :) Cserébe kicsi, könnyű, remek videós képességek, fényerős, üveg, vaku/kereső/mikrofon csatlakozó és kategóriájában esélyesen szép képeket fog csinálni. Mégis a legfontosabb érv, hogy kompakt. Tetszenek a MILC/DSLR gépek de nekem ez egy hobbi, játék, soha nem fogok rá sokszázezret elverni, mert annyit nekem nem ér ez. Nem fogok objektíveket cipelgetni és cserélgetni és úgy nyaralni, hogy ott lóg minden a nyakamba/hátamon. Inkább legyen ott az övemen, ahonnan 1mp alatt előkapom és kész, le is kaptam ami érdekelt. :) Cserébe nem fogok messze lévő dolgokat fotózni (néha szar érzés, mert nem mindig játszik ez a "menj közelebb dolog"), nem lesz olyan szép képem (szenzorméret ugye) de pl simán lehet, hogy szebb videókat csinálok, a sorozatfelvételeim is jobbak lesznek és összességében több emlékem lesz, mert a gép mindig nálam volt mikor kellett :) Nekem ez számít.

(#54247) mauimagic APS-C-s vagy 4/3os kompaktok.. Hát ugye az LX100 volt a kezdet, kíváncsi vagyok. Már csak azért is, mert az ilyen gépekkel meg a MILC-ek alatt vágnák a fát, ahogy a MILC-ek a tükrösöknek tettek kicsit alá. Személy szerint már az 1" is elég de lehetne pl. 1.5" vagy ilyesmi, a lényeg a fejlődés :)

(#54248) vond Eszembe is jutottál, hogy volt erről már itt szó és hát igen, végre van fejlődés ilyen téren. Ezek után a Canon G7X MK II a béna videójával, a panoráma mód és a vakucsatlakozó hiányával nettó nevetséges. Tényleg mindent megtesz a Canon azért, hogy megerősítse azt a nézetet, hogy ők csak a többiek után kullognak. Még ki se jött a gép de a Nikon DL24-85 már lenyomta. Egyedül a 100mm jobb de cserébe nem olyan jó az üveg.

(#54249) hito Ennyi! :) Közbe eszembe jutott, hogy a Nikonnak van egy P7800-a de hát... Azt hagyjuk is :D Ideje volt, hogy ezt meglépjék. Már csak egy új Oly / Pana gépre lennék kíváncsi.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#54256) Milli82 válasza Quent1n (#54255) üzenetére


Milli82
tag

Stylus 10ről mi a véleményetek?

Asus AC85P - DS118

(#54257) Márton


Márton
nagyúr

FullHD/50p képes kompakt fényképezőt keresek.
Melyik adja a legélesebb videót? A többség, úgy látom inkább egy felskálázott 720p élességet tud, ha alaposan megvizsgáljuk, de nekem olyasmi élesség kéne mint egy Gopro3.
Létezik ilyen? :U

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54258) hito válasza Márton (#54257) üzenetére


hito
nagyúr

Minden létezik csak pénz kérdése ;] Egy költségvetéssel segíthetnél.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54259) Márton válasza hito (#54258) üzenetére


Márton
nagyúr

50-100 között..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54260) hito válasza Márton (#54259) üzenetére


hito
nagyúr

Hát ez nem lesz könnyű menet. Panák jók videóban, de ami ennyi pénzbe belefér, az az FZ200. Szép videót csinál, de nem nevezném egy élességbajnoknak. Én ebben az árszegmensben nem nagyon vagyok otthon, inkább a csúcskompaktok hoznak lázba. Pana LX7 is jó videóban szerintem.

De mielőtt hülyeséget írnék, inkább passzolom a kérdést.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54261) Márton válasza hito (#54260) üzenetére


Márton
nagyúr

ok, persze haszált is lehet ilyen áron

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54262) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok!

Olvasom a topicot, és kicsit megragadta a fantáziámat ez a belépőszintű DSLR vs. 1" érzékelős csúcskompaktok kérdés.. Van egy D3100-asom 18-105 obival, amit hobbi szinten használok, nagyon szép fotókat tudunk csinálni vele a feleségemmel különösebb hozzáértés nélkül is, de azért nyaraláskor néha már terhesnek érezzük a súlya miatt, és nem is mindig visszük ugye a méret miatt.. Most egy olyan dolog érlelődik a fejemben, hogy lecserélném egy csúcskompaktra.

A költségvetésem plafonja alapvetően 200k körül mozogna (de ha olcsóbban van ajánlott gép az se gond)

Azt szeretném ha képminőségben nem lenne a gép visszalépés a D3100 után, esetleg egy olyan kb. 10X Zoom sem ártana, (már ha van ilyen.) Ha jól tudom videózás nem is kérdés, mert arra ezek alapvetően alkalmasabbak mint a Tükörreflexes gépek, jól tudom? Mégegy dolog: Sok ilyen gépnél látom a Wifi-t, ez csak vezérlésre, vagy fálj átvitelre is használható? Ha az utóbbi is, az tök jó lenne..

Előre is köszi, ha tudtok valami okosat mondani erre. :R

[ Szerkesztve ]

(#54263) pandur99 válasza Kroni1 (#54262) üzenetére


pandur99
aktív tag

Nézd meg az Olympus Stylus 1-et! Talán ez nem lenne túl nagy visszalépés képminőségben, méretben sokat nyersz, és kezelésben hozza a Nikont.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#54264) szenesember válasza Kroni1 (#54262) üzenetére


szenesember
aktív tag

Ha nem szeretnél minőségben visszalépni, én a Panasonic LX100-ast ajánlanám, igaz, csak 3,1x-es zoomja van, de jelenleg ez a legjobb (zoom-os) kompakt gép. Ha mindenképp kell a nagy zoom, akkor a kompakt méretet bukod (bár a mostanitól kicsivel talán kisebb lesz): Sony RX10 - 230e ft-tól, vagy Panasonic FZ1000 - 200e ft-tól. Videóban mindenképp jobban jársz, mint a jelenlegi gépeddel.

[ Szerkesztve ]

(#54265) pandur99 válasza szenesember (#54264) üzenetére


pandur99
aktív tag

Az RX 10 és az FZ1000 nagy batár.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#54266) szenesember válasza pandur99 (#54265) üzenetére


szenesember
aktív tag

Odaírtam azt is ;) Azért ajánlottam az LX100-ast.

[ Szerkesztve ]

(#54267) hito válasza pandur99 (#54265) üzenetére


hito
nagyúr

Utóbbi főleg. RX10 azért élhetőbb méretű.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54268) hito


hito
nagyúr

Eligénytelenedtem :D Nézegetem ezt az SX60-at. Szinte csak videózásra használom a gépet és fHD-ben jobb minőségű videót csinál, mint az FZ300. 60fps-sel 35mbps videókat tol ki magából. Annyi a problémám vele, hogy rossz fényviszonyok mellett automatikusan leveszi a zársebességet videó alatt.

Canon bridge-eseket (vagy bárkit aki tudja) kérdezem, hogy ezzel lehet valamit kezdeni?

Egyébként nagyon jó kis gép. Halál igénytelen, kopogós, átgondolatlan rettenet, de nagyon jó videóban és van raw, ami ebben a kategóriában szinte egyedülálló. Tudom, tudom, az FZ200-ban is van raw és jobb, szebb, stb. Nekem mégis inkább az SX60.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54269) Lacy6 válasza hito (#54268) üzenetére


Lacy6
senior tag

Kézi üzemmód nincsen a videónál?

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#54270) hito válasza Lacy6 (#54269) üzenetére


hito
nagyúr

De van. 1/60-ra állítottam, mégis automatikusan hosszabbra vette a záridőt. Egyébként baromi jó. Még videó alatt is lehet mindent állítani (rekesz, iso, zársebesség), mint a nagyoknál. Van egy olyan érzésem, hogy nagyon fogom szeretni.

Állóképekre gyenge fényviszonyok között felejtős, egy jobb mobil köröket ver rá, de ez nálam nem is szempont. Fotóra alig használom.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54271) Márton válasza hito (#54268) üzenetére


Márton
nagyúr

Auto low light opció nincs benne?
Ez csinálja sok kamerában.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54272) alázógyík


alázógyík
őstag

Sziasztok!

Utazások/nyaralások, ill. feleségem sok porté készítésére melyik gépre szavaznátok? Video készítése nem lényegi szempont.

Pana FZ200 v. Olympus Stylus 1s?

Rengeteg tesztet elolvastam, képtelen vok. dönteni. Az árkülönbség "érezhető" a Stylus javára?

(#54273) Bici válasza alázógyík (#54272) üzenetére


Bici
félisten

Sima fotóra én a Stylus-t választanám, hacsak nem kell a 600mm-es tele és a 25mm-es nagylátószög.
Szerintem szebb a képe a nagyobb érzékelő miatt.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#54274) hito válasza Márton (#54271) üzenetére


hito
nagyúr

Köszi, megoldódott. Valószínűleg véletlenül 1/30-on maradt. Kipróbáltam egy másikat és szépen tartja a zársebességet.

Viszont basszus ez a gép iso200-on is olyan zajtengert produkál fényképben, hogy azt öröm nézni :D Telefonok jobban bírják az érzékenységet. Mondjuk ott F1.8-2.2 a jellemző, itt meg 3.4 a legtágabb.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54275) alázógyík válasza Bici (#54273) üzenetére


alázógyík
őstag

Én is afelé hajlok, meglátjuk lesz-e akciózva. Jó lenne találni olcsóbban.

:R

(#54276) Bici válasza alázógyík (#54275) üzenetére


Bici
félisten

Mindenképp jobb vétel szerintem. :K
Tudom, nekem is FZ200-am van, és ha asszony nem akarna Bp-ről badacsonyi tájképet lőni, meg mindent levideózni, akkor Oly-t vettem volna.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#54277) Pardise


Pardise
senior tag

Sziasztok!

Erről vélemény? Elég jó áron van!

Esetleg Ez?

[ Szerkesztve ]

Your car, your life ;)

(#54278) cidalain válasza Pardise (#54277) üzenetére


cidalain
veterán

Tok atlagos 12 egy tucat. Ennel nem jobb a 45e forintos sem. Ahhoz hogy minoseget lepj olyan 80 korul kelene zsebe nyulni legalabb. Ha ennyi a keret, akkor jo.
Masodikat vennem, mert: megbizhato boltbol van, van hozza memokartya, es tok is. Es alig dragabb (a kartyat es tokot ugyis kellene venned es az dragab lenne)

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#54279) [HUN]Tyson


[HUN]Tyson
senior tag

Üdv!

Canon SX610 HS mennyire ajánlható masina? Teljesen átlagos, családi felhasználásra.

Esetleg ebben az árkategóriában (50k környéke) vmi más best buy (csak új, kompakt)?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#54280) Multibit válasza [HUN]Tyson (#54279) üzenetére


Multibit
veterán

Csak egyet olvass vissza! 😉

(#54281) cidalain válasza Multibit (#54280) üzenetére


cidalain
veterán

Jesszus mennyi gepelesi (helyesirasi) hibat raktam abba az egy hsz-be. Eg a pofam...

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#54282) kiralyroli


kiralyroli
tag

Sziasztok!

Tudom hogy nem ide tartozik de hátha valaki tud segíteni.Régi fényképezőkkel foglalkozó topikot nem találtam. Van egy Polaroid PDC 3000 fényképezőm, nem tudom hogy működik e mert nincs bele akkum, esetleg valaki nem tudja hogy mennyit érhet egy ilyen működőképesen? Köszi

(#54283) asdf_ válasza kiralyroli (#54282) üzenetére


asdf_
veterán

1997, 1 megapixel, compactflash kartya, szerintem egy huncut fillert sem (ha jo esztetikai allapotban van, mukodik, akkor esetleg gyujtoknek, de magara fenykepezesre mar alkalmatlan, barmelyik telefon megeszi reggelire hatszor).

(#54284) Quent1n válasza kiralyroli (#54282) üzenetére


Quent1n
senior tag

Csak úgy simán aprón 1000 forint körül mondanám de szerintem annyiért nem éri meg vesződni vele. Ha csodaszép állapotban van és találsz hozzá akksit akkor talán 3k környékére is felmehet. Az a baj, hogy ezeket nem gyűjti nagyon senki hisz már megjelenésekor is középkategóriás vas volt. Én a helyedbe felraknám vaterára minimálár nélkül aztán hátha valaki elviszi. :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#54285) cidalain


cidalain
veterán

Pana LX7-em van es neha (sokszor) megjelenik a memoriakartyara iro jel a kepernyon. Class 10 Samsung Evo 16Gb van benne.
Most a kartyam a lassu, vagy a fenykepezo nem tudja gyorsan irni. Vagy ez igy teljesen termeszetes?

Ha a kartya lassu, milyet erdemes bele vennem? 16 GB meret elegendo.

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#54286) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

30-max 40ezres felső határral milyen gépet ajánlanátok alkalmi fotózásra? Alkalmi alatt azt értem, hogy hébe-hóba ha csinálni kell pár képet egy-egy eladandó cuccról, személyről (ő nem eladandó :D), stb. akkor tudjak normális minőségű képeket lőni és ne a telefon szutyok képeivel kelljen égetni magamat. Úgy gondolom, hogy ilyen igényekre nem kell ennél komolyabb gép, sőt, lehet hogy az új telefon kamerájával is elégséges képeket lehetne csinálni, de az még csak terv..

Samu WB50F-en kívül más?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#54287) Quent1n válasza TheProb (#54286) üzenetére


Quent1n
senior tag

Üdv!

Más nem igazán van, ez is a dönthető vaku miatt ugye ami nem hülyeség. :) Ilyen árba kb. tökmindegy melyiket veszed, mert belsőre kb. megegyeznek. Nézd meg melyikhez van több tartozék esetleg, vagy melyik van valami jó akcióba. Illetve melyikre adnak esetleg 2 év garancia (bár ez ritka).

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#54288) lugomon válasza cidalain (#54285) üzenetére


lugomon
tag

Ugyan ilyen kártyám van benne. Nem tapasztaltam ilyet.

Omega Testamentum

(#54289) tome0001


tome0001
senior tag

Sziasztok. 40.000 ft körül szeretnék venni egy ultrakompakt gépet, ami elfér egy kerékpáros mez zsebében. Főleg kültéren, napsütéses viszonyok között fényképeznék vele az utazásaimkor, kerékpáros túráimon. A legfontosabb szempont a képminőség, és legalább 16-18 mpixel legyen, és hogy legyen benne optikai képstabilizátor, valamint hogy 25mm-nél ne nagyon legyen vastagabb, és minél nagyobb látószöge legyen - legalább 26mm. Amit kinéztem az a sony dsc-wx220 vagy alternatívaként a Nikon s7000 ultrakompakt gép. Ezeken kívül tudnátok valamit ajánlani ebben az árkategóriában. Tisztában vagyok vele hogy nem a legtökéletesebb gépek ezek, de a célnak nekem megfelelnének. Nem vagyok elköteleződve egy márka iránt sem, úgy hogy bármilyen tanácsot meghallgatok.

Köszi előre is. T.

[ Szerkesztve ]

(#54290) net91 válasza cidalain (#54285) üzenetére


net91
senior tag

Korábban tapasztaltam én is ezt a jelenséget, sokáig tartott az írás, és a gép is érezhetően lassabb volt.
Vettem egy gyorsabb kártyát, feleslegesen.
A gép egy gyári beállítás visszaállítása után javult meg és újra gyors lett. :))

szerk:
amúgy szintén LX7 és Class 10 Samsung Evo 16Gb

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#54291) cidalain válasza net91 (#54290) üzenetére


cidalain
veterán

Koszi a tippet. Ki fogom probalni.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#54292) janos8420


janos8420
csendes újonc

(#54293) hito válasza janos8420 (#54292) üzenetére


hito
nagyúr

Ez egy szösz, por, ami akkor kerül a képre, ha a lencsetagok olyan pozícióba kerülnek zoomoláskor. Ki kell tisztítani, de nem hiszem, hogy érdemes vele foglalkozni.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54294) hotibi válasza [HUN]Tyson (#54279) üzenetére


hotibi
aktív tag

üdv, nemrég vettem egy ilyet másodkézből. Fényerőben lehetne jobb, de elégedett vagyok vele.

(#54295) hzsolti94


hzsolti94
csendes tag

Üdv!
Szeretnék venni egy új fényképezőt átlagos, amatőr felhasználásra. Úgy gondolom fontos lenne az optikai zoom és képstabilizátor, illetve az elfogadható videó (már ami elvárható egy ilyen alap géptől), viszont nem fontos hogy kicsi és könnyű legyen. Kb. 40 ezer forintot szánnék magára a gépre.
Ti mit ajánlanátok? :)
(Tisztában vagyok vele hogy ez az árkategória nagyon belépő szint, tényleg csak egy egyszerű, korrekt dolgot szeretnék kapni.)

(#54296) Quent1n válasza hzsolti94 (#54295) üzenetére


Quent1n
senior tag

"Ilyen árba kb. tökmindegy melyiket veszed, mert belsőre kb. megegyeznek. Nézd meg melyikhez van több tartozék esetleg, vagy melyik van valami jó akcióba. Illetve melyikre adnak esetleg 2 év garancia (bár ez ritka)."

Annyival kiegészítve, hogy valamelyiknek nagyobb az optikai zoomja valamelyiknek kisebb, valamelyik okosabb (NFC stb.), valamelyik butább. Vedd azt ami szimpibb. :) Nem igazán van best buy modell amit ajánlani lehet. Ha használt is játszik akkor lehet kifoghatsz egy jobbat.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#54297) f4lcon


f4lcon
őstag

Sziasztok, ki melyiket lőné meg a ~30 ezres ársávban:
Nikon Coolpix S3700 vagy Panasonic DMC-SZ3 vagy Sony DSC-W810 (esetleg W830)
köszi

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#54298) hzsolti94 válasza Quent1n (#54296) üzenetére


hzsolti94
csendes tag

Rendben, köszönöm szépen a választ :) Gondoltam hogy ez a helyzet, csak hátha lett volna valami kiemelkedő :D

(#54299) elem67 válasza f4lcon (#54297) üzenetére


elem67
csendes tag

Én a Panasonic gépet venném a jobb fényerős optika miatt :)

(#54300) Quent1n válasza f4lcon (#54297) üzenetére


Quent1n
senior tag

A fényereje miatt én is a Panát választanám.

(#54298) hzsolti94 Nem igazán vagy nagy difi max fényerőbe kicsi, de abba meg lehet nincs WIFI.. Egyiknek kicsit nagyobb az optikai zoomja a másiknak kisebb, de az egyikbe meg jobb a stabilizátor esetleg.. Szóval nagy különbségek nincsenek, ha a fotó a legfontosabb akkor a fényerősebb optikát érdemesebb választani. :)

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.