Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54751) Kecsokoma válasza hito (#54749) üzenetére


Kecsokoma
újonc

Kicsit belefaradtam a napok ota tarto teszt es forumolvasasba :) Megrendeltem a Sonyt, miutan megmeztem a MediaMarktban. Komoly hatast kelt, sok jo tulajdonsaga van a nehany "rosszal" szemben, es amennyire a kijelzojen nagyitva meg tudtam allapitani, nagyon jo kepet csinalt.

(#54752) YM


YM
senior tag

RX100 első tapasztalatok:

Napokban szereztem be egy Mk1-et, eredetileg Mk2-t akartam, de aztán pont ez volt viszonylag jó áron használt piacon (újszerű állapotban). Nem bántam meg a vételt, nagyon szép képeket ad! :)

Tegnap elvittem a gépet divatbemutatóra és előttem 350 képet "sport foto" módban. A gép folyamatosan keresi a fókuszt ilyenkor és fix 1/250-es záridőt használ. Az eredmény: talán 1 vagy 2 homályos képem lett, a többi mint éles :o :R A pláne még az, hogy mindezt egy 4GB-os kártyára úgy ráfért Fine JPG minőségben, hogy még maradt 40% hely :F Aksi alig merült valamit.... ISO fent volt 1-2-3000-en, de monitoron (ahova végülis a képeket szántam) abszolút nem tűnik zajosnak (persze ha szétzoomolom, akkor igen, dehát minek...). Apropó 20MP nagyon dúrván nagyítható :D

Ilyen téren túlteljesítette a gép a várakozásaim, pláne annak tükrében, hogy úgy el tudom tenni széldzseki zsebébe, hogy nem is érzem, hogy ott van :R (Nadrág zsebben azért kényelmetlen - Nyáron szerintem oldal zsebben szépen elfér majd :) )

Csináltam pár éjszakai képet is, egész használható képeket ad, elájulni persze azért nem kell :) Régi kompaktjaim ennek tizedét nem tudták.

Funkciók közül az auto advanced nagyon szépen teljesít, a legjobb amikor csinál egy sorozat expot és abból gyúr össze egy képet :D Eddig azt hittem, hogy a HDR képek csak ilyen nagyon művészien kontrasztosak tudnak lenni, de itt a végeredmény meglepő élethűség :R

Amire vettem, úgy érzem ez a gép tökéletesen megfelel! :R

[ Szerkesztve ]

(#54753) Márton válasza YM (#54752) üzenetére


Márton
nagyúr

jó hallani
megnéznéd, videó esetén van-e manuális fókuszod? expó lockot vagy legalább ev shift?
thx

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54754) ANOka


ANOka
őstag

Létezik fényképezőkép kifejezetten időseknek? Nem kellene más fizikai gomb rá, csak ki-/bekapcsolás, zoom és exponálás. Meg a hátuljára egy LCD kijelző.

Édesapám ~70 éves. Ma odaadtam neki egy kirándulásra egy Oly Stylus 1-et. (Előtte este megmutattam neki a használatát: a fenti 4 funkciót, semmi egyebet és auto üzemmódra állítottam a gépet.)
Erre csinált 10 értékelhetetlen képet, meg 65 videót - amivel nem tudok és nem is akarok mit kezdeni -, mert a REC gombot nyomkodta a exponálás helyett.:((
Hiába az egyik kicsi, a másik meg nagy, egymás mellett van. :(

Van a fentebb leírt problémára valakinek egy bevált megoldása? :F

[ Szerkesztve ]

(#54755) YM válasza ANOka (#54754) üzenetére


YM
senior tag

Matricázd át a gombokat! :D

(#54756) vendingo


vendingo
veterán

Üdv

Bridge gépet keres ismerős. Max 50k keretbe melyik gép ajánlott?

Amiket ők néztek: SX400, S8600, L340.

Esetleg ezek közül melyik lenne jobb választás?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54757) asdf_ válasza vendingo (#54756) üzenetére


asdf_
veterán

Bridge gépet keres ismerős. Max 50k keretbe melyik gép ajánlott?

Egyik sem. Nem a felsoroltakbol, hanem ugy tokkvono.

[ Szerkesztve ]

(#54758) Golota


Golota
aktív tag

Sziasztok. Ismerős keres csúcskompaktot, 150-170 körül. Fujival szimpatizál, de Oly és Sony is szóba jöhet. Kirándulás, családi események fotozására használná.Eddig csak kompaktjai voltak és mivel nem különösebben műszaki beállítottságú és az egész család használná, inkább lebeszéltem a cserélhető objektíves gépekről, viszont képminöségben szeretnének előre lépni. Mit javasolnátok?

(#54759) szenesember válasza Golota (#54758) üzenetére


szenesember
aktív tag

Helló!
Szóval a kiszemeltek: Fujifilm X30, Olympus Stylus 1s, de melyik Sony RX100-as? Mark I, II, vagy III?
Fujifilm X30-at használok, de mindegyikkel vannak tapasztalataim.

X30 jellemzői - 2/3 "-os szenzor, ekv. 28-122mm f/2-2.8 objektív. Nagyon szép rajzú optika, nagyon gyors autofókusz, nagyon gyors működési sebesség, az egyik legjobb, leggyorsabb EVF, szuper építési minőség, jó fogás, fantasztikus kezelhetőség/kezelőszervek, manuális zoomgyűrű.

Stylus 1 jellemzői - 1/1.7" -os szenzor, ekv. 28-300mm fix f/2.8 objektív. Elfogadható rajzú optika, képszéleken erősebben lágyul, viszonylag gyors autofókusz, gyors működési sebesség, jó minőségű EVF, Szuper építési minőség, jó fogás, jó kezelhetőség/ kezelőszervek.

Sony RX100 - az első két verzió között nem sok különbség van, és nagyobb szenzora ellenére nem hoz jelentős képminőség növekedést az objektíve fényereje miatt.

Sony RX100 Mk III jellemzői - 1"-os szenzor, ekv. 24-70mm f/1.8-2.8 objektív. Jó rajzú optika, magyon gyors autofókusz, gyors működési sebesség, átlagos, kihúzható EVF, jó építési minőség, kényelmetlen fogás, kevés kezelőszerv, nem felhasználóbarát menü, cserébe több, mint 1 FÉ-el jobb zajszint, jobb inőségű szenzor.

[ Szerkesztve ]

(#54760) szenesember válasza Golota (#54758) üzenetére


szenesember
aktív tag

Lejárt a szerkesztési időm. Elnéztem a gépre szánt árkeretet, úgyh. a Sony RX100 Mk III nem játszik, pedig ajánlott lenne.
A Sony-k helyett inkább a Fuji, vagy az Oly közül válaszz. Ha fontosabb a nagy zoom, és Jpeg-ben fotózna az ismerősöd, akkor az Oly, ha az általános/AF sebesség, jobb képminőség, jobb kezelhetőség, és RAW-ban fotózna, akkor a Fuji.
Ha mégis játszana a Sony, fontos a zsebméret, és nem probléma a bonyolult, logikátlan menü, a kényelmetlen fogás,az EVF hiánya és a rossz kezelhetőség, akkor esetleg ajánlható.

Kissé terjengős lett az előző hsz, bocs :DDD

[ Szerkesztve ]

(#54761) Golota válasza szenesember (#54760) üzenetére


Golota
aktív tag

Köszönöm a részletes, informatív választ. Az RX100-ból a mark II-őt nézte. Engem az X30-Stylus 1 duótól 12mp riaszt el kicsit, azt gondoltam, hogy agy m4/3 felbontást már illene tudnia. Persze lehet, hogy ez csak fixáció, felesleges paraméter forszírozása. Esetleg az X70 is beleférhet... Szinte kizárt, hogy RAW-ozna, hacsak valami nagy pálfordulás nem áll be.

(#54762) szenesember válasza Golota (#54761) üzenetére


szenesember
aktív tag

A megapixel szinte lényegtelen. Ha nem akar plakátot nyomtatni a képeiből, akkor akár 6mpx is elég a mindennapos használatra. az X70 186e ft-tól kezdődik, és fix objetíve van, ekv. 28mm f/2,8-as, ami csak nagylátószöget tud. Utólagos vágással talán ekv. 50mm-ig ki lehet hozni, ha előre úgy komponáljuk a képet, h. vágni fogunk. A képminőségéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a többi kis kompakthoz képest. De, ha 170e fölé képes menni árban, akkor erősen ajánlott gép a panasonic LX100.

(#54763) kovisoft válasza Golota (#54761) üzenetére


kovisoft
őstag

Ne riasszon a megapixel, mert a gép által ténylegesen elérhető felbontást úgyis behatárolja a diffrakció (minél kisebb az objektívátmérő, annál kisebb az optikai felbontás). Magasabb megapixelszámmal csak azt érnéd el, hogy már tágabb rekesznél is a diffrakció határolná be a felbontást, és csak fölöslegesen foglalnának nagyobb helyet a képeid.

(#54764) YM válasza szenesember (#54759) üzenetére


YM
senior tag

Szerinted milyen az optika rajzolta RX100 Mk1-nek az Mk3-hoz képest?

[ Szerkesztve ]

(#54765) szenesember válasza YM (#54764) üzenetére


szenesember
aktív tag

RX100 Mk III Középen is élesebb nagylátó, és tele állásban is, a képszéleket tekintve is sokkal jobb a helyzet a Mk III-nál. Mark III nagylátón picit lágyabb a széleken, mint tele állásban, Mark I fordítva, + még hozzá jön egy jó adag chroma is, ami további lágyulást eredményez.( Korrekció nélkül RAW-ban a Mk III is hoz azért erős chroma-t a sarkokban, nagylátó állásban.)

szerk. Itt pl össze lehet hasonlítani őket:
Mk I

Mk III

[ Szerkesztve ]

(#54766) YM válasza szenesember (#54765) üzenetére


YM
senior tag

Ahogy nézem túl nagy különbség nincsen, amin annyira nem is lepődök meg.

Hogy ne csak jókat írjak az RX100-ról meg kell jegyeznem, hogy portrézásra jobb elfelejteni. Ősrégi filmes Pentaxom sokkal jobb portrékat csinál. (A háttér mosásról nem beszélve).

(#54767) Golota válasza kovisoft (#54763) üzenetére


Golota
aktív tag

Értem, köszönöm.

@Szenesember

Elkerülte a figyelmemet, hogy az X70 fix gyujtótávos. Mivel mindenes gépnek lesz, ez valszeg kiesik. Az LX100-at a figyelmükbe ajánlom. Mondtam neki, hogy előbb mindenképpen tapizza meg ezeket, mielőtt választ.

(#54768) szenesember válasza YM (#54766) üzenetére


szenesember
aktív tag

Valóban nincs nagy különbség, a Mk III előnye inkább az objektív fényerejében van, tele állásban kb 1, 2/3 FÉ-t ver rá az Mk I-re.(Nem beszélve a gyorsabb AF-ről, és a beépített EVF-ről.) Egyébként, ha lenne olyan fotód, ami túl zajos, és/vagy nem elég éles, nyugodtan méretezd le 10 Mpx-re, a végeredmény sokkal jobb lesz. ;)

(#54767) Golota - Ha a keret engedi, nem kérdéses! Az LX100 különösen ajánlott!!! Mérföldeket ver szinte mindenben az eddig tárgyalt gépekre! Képminőségben is jobb, még az RX100 Mk III-asnál is. Ár/érték arányban a legjobb kompakt gép szvsz.

(#54769) gabesz839


gabesz839
senior tag

Sziasztok. Érdeklődnék hogy mennyit érne a Nikon p520-as fényképezőm? El szeretném adni de nem tudom hogy mennyit kérjek érte. Ha valaki segítene akkor megköszönném.

Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.

(#54770) mazsi70 válasza gabesz839 (#54769) üzenetére


mazsi70
senior tag

[link]

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#54771) gabesz839 válasza mazsi70 (#54770) üzenetére


gabesz839
senior tag

Köszi. Ezt nem találtam

Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.

(#54772) YM válasza szenesember (#54768) üzenetére


YM
senior tag

A leméretezést úgy érted, hogy miután elkészült a kép vagy még előtte?

Hordó hatást kiegyenlítő beépített PS-t hogy lehet kikapcsolni? Kipróbáltam RAW+JPG-ben is, de mintha ugyanazt a képet adná :F

(#54773) szenesember válasza YM (#54772) üzenetére


szenesember
aktív tag

A leméretezést utólag értem, mert jobb minőségben meg tudod csinálni, mint a gép, és akár egyszerre sok képre is, pl Lightroom-al.

Úgy érted, gépen belül hogyan lehet kikapcsolni? Mert azt sajnos nem tudom. Sőt, ha RAW-ban fotózol, a Photoshop automatán korrigálja azt is. Én CaptureOne-t használok, ott teljesen ki tudom kapcsolni. (Sőt, Fuji X30-on még a 28mm-t is ki lehet szélesíteni 26mm-re :DD ugyanis a gép gyárilag jó nagy hasznos részt vág le.)

(#54774) YM válasza szenesember (#54773) üzenetére


YM
senior tag

Szóval CaptureOne még nyersebbé tudja tenni a nyers képet? :DDD

(#54775) szenesember válasza YM (#54774) üzenetére


szenesember
aktív tag

Inkább kiszélesíti a feldolgozás lehetőségeit. :) Ők picit másként gondolkodnak, mint az Adobe.

(#54776) YM válasza szenesember (#54775) üzenetére


YM
senior tag

Kezdek rájönni, hogy egy cropos gépnek soha az életben nem lesz olyan képe mint egy FF-nek. MF-ról meg ne is beszéljünk :o

[ Szerkesztve ]

(#54777) szenesember válasza YM (#54776) üzenetére


szenesember
aktív tag

Ez most elég homályos kijelentés. Má milyen szempontból nem lesz olyan a képe? Hogy a FF nem olyan zajos azonos ISO-n, vagy, h nagyobb a színmélysége, és a dinamikája? Vagy esetleg a hangyaf@#*nyi mélységélességre gondolsz? Persze, h nem lesz olyan képe, de én mégis inkább használnék egy RX100-ast, mint, h egy zoomobistól két kilós monstrummal szenvedjek. Próbálj meg pl FF géppel két személyt élesre állítani, amikor olyan szűk a DOF, h a szem éles, de a szempilla már nem az. Még egy személyt is nehéz.
Ey szó, mint száz, vonzó dolog a FF világa, de nincs mindenkinek szüksége rá, és igazából a gép nem minden, fotós is kell mögé. ;)

[ Szerkesztve ]

(#54778) YM válasza szenesember (#54777) üzenetére


YM
senior tag

Elsősorban a perspektíva torzulására gondolok.
Sajnos még FF és MF között is látszik a különbség.

(#54779) szenesember válasza YM (#54778) üzenetére


szenesember
aktív tag

Írtam privátban, mert túl sok az off...

(#54780) föccer


föccer
nagyúr

Üdvözlet tisztelt Fórumlakók!

Szükségem lesz egy fényképezőgépre. Ami lényeg:

- legyen hülyebiztos, főként én fogom kezelni és nem értek a fotózáshoz, csak a "gombot kelljen nyomnom" (nyilván azért ha kell alap beállításokat eszközölni tudok, de tényleg csak alap szinten),
- sokszor félhomályos helyen kell használnom, tipikusan 0,5-5 méteres távolságra a tárgytól,
- lehetőleg ne legyen túl nagy, lesz alkalmom, amikor létrázni kell vele, ne adj isten egyéb felszereléssel együtt cipelni,
- jó vaku, esetleg külön levehető/csatolható vaku a gépen lévőn kívül. Lesznek alkalmak, amikor értékelhető fotókat kell készíteni olyan szerkezetekről, ami erős árnyékot vetnének, így mögé kellene világítani, hogy ne, vagy kevésbé legyenek vetett árnyékok.
- ritkán elképzelhető, hogy makrózni is kell, de ez nem elsődleges.
- nem kell raw mód, simán jpg-be, vagy png-be mentett formátuk tökéletes. Egy mozdulattal menthető legyen.
- cserélhető aksi legyen. Mégjobb, ha AA ceruza aksikkal működne, így szorult helyzetben sima elemekkel is üzemképes lehet.
- lehessen állványra rakni.
- mpx érték nem kifejezetten releváns
- optikai zoom jó ha van valamennyi, de szintén nem elsődleges szempont.
- ha lehet, akkor por és cseppmentes tokozása legyen.

Nem kifejezetten ár érzékeny a választás, de azért éppeszű keretek között maradjon a költség. Nem pro gép kell, hanem munkára, felmérésekre.

Milyen gépeket nézegessek?

Köszi. :R

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#54781) kapaca76


kapaca76
tag

Sziasztok!

Milyen kompakt gépet ajánlotok az 50-100e Ft közötti ársávban ár/érték szempontból?
Családi fotózáshoz kellene.

(#54782) Davcy


Davcy
tag

Sziasztok!

Nővérem szeretne egy kompakt gépet 40-50e között.
Tudom, nem nagy összeg, de ennyi van Neki, nem tud 100ezreket költeni rá.
A két kis fiát fotózgatná kinn/benn, esetleg sport közben videózná.
Semmi etxtra, csak egy gombnyomásra szép képeket/videót csináljon!
Tudnátok esetleg valami best buyt ajánlani?

Köszönet a segítségért,

Davcy

(#54783) ANOka válasza Davcy (#54782) üzenetére


ANOka
őstag

Ilyen nincs.
Vegye azt a szép rózsaszínt, ami megtetszett neki a boltban.

(#54784) kovisoft válasza kapaca76 (#54781) üzenetére


kovisoft
őstag

100ezer alatt nem sok ajánlható kompakt gép van. Talán csak a Canon S200 76ezerért és a Panasonic LF-1 87ezerért, 1/1.7"-es szenzorral és f/2 körüli kezdő fényerővel. A többi olcsóbb gép mind kis méretű (1/2.3") szenzorral és sötét optikával rendelkezik.

Ha fölé tudsz valamivel menni a 100ezernek, akkor nagyobb (1") szenzorral jobb választás lehet a Sony RX-100 110-120ezer körül.

(#54782) Davcy:
Amint láthatod, 50ezer alatt nincs ajánlható gép, ezek általában egy kaptafára készülnek, kis méretű szenzorral és sötét optikával.

[ Szerkesztve ]

(#54785) kovisoft válasza kapaca76 (#54781) üzenetére


kovisoft
őstag

Bocs, de már kifutottam a szerkesztési időből.

Van még két Fujifilm 100ezer körül, amiket megnézhetsz: XQ1 (ha lehet még kapni), ill. XQ2.

(#54786) Márton válasza Davcy (#54782) üzenetére


Márton
nagyúr

én azért bátorkodnék ajánlani egy Sony WX350-et.
60-ért megy boltban, én itt a ph-n vettem nemrég 40-ért garival.
Tudom, kicsi a szenzor és nem is túl fényerős az obi, ennek ellenére nekem tetszenek a képei. Nyilván nem óriásplakátot készítek belőle és esküvői fotós sem vagyok.

Ám 20x a zoomja, csodaszép 1080-50p videót csinál, korrekt stabilizátor van benne és nincs 200g se.
Ebben az árban, ez erősen ajánlott, ha tényleg nincs rá több keret.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#54787) Ateszpapa


Ateszpapa
addikt

Sziasztok!

Milyen vízálló fényképezőt tudnátok ajánlani?
Strandoláshoz, csobizáshoz kellene.

Nem tengeri, búvárkodásra, csak egy kis strand meg vizi csúzda... :)

Használt is szóba jöhet.
:R

(#54788) evko


evko
aktív tag

Sziasztok.

Panasonic Fz-72.
Ebben az arban (max. 50 ezer ft) van olyan gep, ami jobb, tobbet tud, mint ez?

Koszonom es udv mindenkinek. :)

--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---

(#54789) szanozs


szanozs
aktív tag

Sziasztok!
30k körül szeretnék fényképező gépet venni. Tudom, hogy ez a fényképezők alja, de nem professzionális fotózásra kell. Kinéztem a Nikon Coolpix S3700 gépet. Ebben Nikon EN-EL19 típusú akkumulátor van. Az lenne a kérdésem, hogy egy napos fényképezést, videózást töltés nélkül kibír ez az aksi, vagy kell hozzá beszerezni tartalék aksit is?
Esetleg milyen gépet tudnátok ajánlani ebben a kategóriában?

(#54790) Askformore


Askformore
senior tag

Sziasztok,

70-80e Ft-ig milyen bridge gépet érdemes venni? A legjobb érdekel amit ki lehet hozni ilyen összegből. Csak hobby fotózásra kellene.

Köszi!

(#54791) itouchfan válasza Askformore (#54790) üzenetére


itouchfan
senior tag

A kérdésre a válasz engem is érdekelne, illetve az is hogy miért van ekkora optikai zoomja (24-30-42x-es) a legtöbb bridge gépnek? Miért szükséges ez ebben a kategóriában?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#54792) jjeahh válasza itouchfan (#54791) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Mert valamivel el kell adni és a mit sem sejtő átlagjúzernek jól hangzik a csillióx zoom meg billióy megapixel :N

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#54793) hito válasza jjeahh (#54792) üzenetére


hito
nagyúr

Azért ez nem ilyen egyszerű ám. Pl. FZ200-nál, vagy 300-nál a 24x-es zoom nem parasztvakítás, főleg videó alatt. De az én Sony HX400-amnál is brutál jó tud lenni videó alatt az 50x-es zoom. Úgyhogy van értelme, ha valaki kihasználja. De képeknél is használható nappal, még a vége is, csak belenagyítani nem kell a kész képbe.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54794) jjeahh válasza hito (#54793) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Igaz, van pár kivétel :K

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#54795) hito válasza jjeahh (#54794) üzenetére


hito
nagyúr

Egyébként az nagy általánosságban igaz és elmondható, hogy a nagy zoomos bridge gépekben található televéget leginkább videónál ajánlatos használni (ott viszont hibátlan), illetve fényképeknél szigorúan belenagyítás nélkül, jó fényviszonyok között. Ez alól kivételt képezhetnek a nagy szenzoros, vagy a tartomány egészében fix (kezdő) rekeszértékű gépek. Legalábbis szerintem :B

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#54796) jjeahh válasza hito (#54795) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Lehetséges, mondjuk ennyire durva telével hogyan lehet svenkelni-mozogni videó közben? Én eddig ekv. 200mm fölött már eddig mindent túl remegősnek találtam még masszív fluid fejes állványon is. Fix kameraképnek persze rendben van egy nagytele :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#54797) vond válasza jjeahh (#54796) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha van jó stabi, párszáz millit egész jól ki lehet tartani kézből is. Itt pl. az FZ200 erős szélben 600mm-en. Ha nem akarja kikapni a kezedből a szél, akkor még ennél is stabilabb. Kis gyakorlással svenkelgetni, mozogni is lehet full tele állásban, állvány nélkül. Persze csodát azért nem kell várni, de sok esetben abszolút használható.

hito: Módjával, de azért lehet vágni az FZ200 600 millis képeiből is, főleg ha RAW-ban dolgozol. Persze kinek milyen igényei vannak. Én általában monitorra dolgozom, és le is méretezem a képeket. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#54798) jjeahh válasza vond (#54797) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hát ez nálam max nagyon amatőr célra ha elmegy... :D De lehet csak én kényelmesedtem el a gimbalos nagylátós felvételektől :B

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#54799) vond válasza jjeahh (#54798) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az is, amatőr. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#54800) gabo9201


gabo9201
senior tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni: 50.000Ft körül szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet. Tudom, hogy ez nem túl sok, de ennyit szánok rá. Milyet lenne érdemes venni? Viszonylag fontos lenne a hosszú üzemidő.

Köszönöm! :R

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.