Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53967) #86322688 válasza Vyndree (#53964) üzenetére


#86322688
törölt tag

Szerintem meg egy elfogult DSLR fan vagy .

Én nem vetek meg semmiféle technikát, nem is érdekel milyen géppel készült ha ránézek, mivel ha megfelelő,akkor tök mindegy mivel készült.

Amiket csatoltam, az autóból készültek, ráadásul még el is volt állítva a szín, ha egyáltalán kimondottan azokra a képekre gondolsz, nem versenyre készültek ;-)

Már csak azért sem tartom a véleményed egyáltalán mérvadónak, mivel volt korábban is a DSLR mellett Bridge gépem és most is van.

A DSLR gépet önmagában a szenzor teszi azzá ami, ezen kívűl minden az optikán múlik, így teljesen értelmetlen hasonlítani, én is próbáltam, számtalanszor.

Soha nem fog egy DSLR szép képet készíteni egy jó obi nélkül, ha már az FZ200-at említjük, f2.8, itt kezdődik a dolog, próbálgattam néhány objektívet, egyedül az f1.8-as fix érte el képminőségben.
Megjegyzem nem volt jobb objektívem, nem is lesz, ha az nem jó, akkor semmi sem.

Nem is értem miről beszélsz, a zaj kevesebb,oké, de egy belépőszintű DSLR-nél még az sem túl kirívó.

A másik lehetőség, azon kívűl ,hogy nem látsz, az, hogy profi vagy ;-)... tényleg nagy tapasztalatod van, és sok éve megszállottan fotózól, ebben az esetben megértelek.

Az a tapasztalat, és ez egyben a fotósok csapdája is, hogy ha megteheti, egyre jobb objektíveket vásárol, és a szeme is azokhoz igazodik, na már most ha valaki állandóan nagy fényerejű, kiváló minőségű objektívekkel készült képeket nézeget, annak egy idő után rááll a szeme, minden mást lehurrog.

Ebben az esetben teljesen értelek, sajnálom, hogy ilyen irányban romlott a szemed ;-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.