Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19891) AdamP900


AdamP900
tag

Sziasztok!

Lenne egy kis hiba aminek a megoldására nem jöttem rá pedig próbáltam megoldani.

A hiba a következő: van már ugyan egy működő OS X a gépen, de arra gondoltam ma, hogy levágok egy 20 gigás partíciót arról a partícióról amin a jelenleg is kitűnően futó OS X van. Ezzel meg is vagyok. Ezt követően Unibeast -el csináltam egy 10.8.3 -as telepítőt, majd telepítésnél már furcsáltam a dolgot ugyanis hibát dobott. Mégpedig annál a résznél, mikor kiválasztottam, hogy melyik partícióra tegye a rendszert. FileVault és Rendszervisszaállítás hiba volt (utóbbiba nem vagyok biztos). Elsőnek nem is telepítettem fel inkább vissza mentem a működő rendszerbe, majd partíciót eltávolítottam és újra létrehoztam.

Mondanom sem kell telepítésnél ugyan úgy jött a hiba, de ekkor már nem foglalkoztam vele, feltettem az OS X -et. Itt is jön az első kérdés, hogy ezt miért csinálta? Talán azért mert érzi, hogy már van egy ilyen OS a gépen és ez pedig nem elsődlegesnek lesz telepítve? :F Létezik ilyen?

Ez még nem is lenne annyira nagy hiba mint inkább az, hogy miután a rendszer felment, elkezdtem azt a néhány dolgot MB -ből felpakolni hozzá. (Without DSDT ALC889, 3rd Party eSATA, USB3 CalDigit, Bootloader, GraphicsEnabler=No, System Default Mac Pro 3.1, [iMac 12.2, iMac 13.1], SSDT Core i7).

Majd MB lefutása közben azt vettem észre, hogy mikor elér a GE=No részhez hibát észlelve nem telepíti tovább a dolgokat. (Természetesen egyesével szűrtem ki mi lehet a hiba forrása onnan tudom.) A másik ami furcsa, hogy hiába teszem fel MB -ből a bootloadert vagy töltöm le tonymacx86 -ról az Extra mappába nem jelenik meg az org.chameleon.boot.plist fájl. Próbáltam átmásolni működő rendszer alól, de nem ért semmit. Rendszer töltéskor alma logónál pörög az ikon, de nem ír hibát.

Unibeast pendrive -al természetesen betölt, akár használom a GE=No parancsot, akár nem. (Tudtommal GTX6xx kártyánál kell a GE=No)

Valami biztos a bootloader -rel van, de én nem jövök rá, hogy mi pedig már órákat szenvedtem vele, több fajta smbios fájlal (ezért is írtam azt a hármat fentebb, mert azokkal biztos ment mivel nem dobott hibát az alma logónál csak pörgött a tölés ikon).

Valakinek valami használható ötlet? :B :F

Azért akartam második rendszert föltenni ilyen kis partícióra, mert soha nem lehet tudni mikor üt be hacklinél valami... Aztán úgy gondoltam, hogy jobb félni mint megijedni. :)

[ Szerkesztve ]

-- Nagy Ádám

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.