Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94946) gábor-ka


gábor-ka
tag

Sziasztok!
Egy elég különös történettel érkeztem ide.
Május 12-én az eBay-t pörgetve ráakadtam egy gyanúsan olcsó Chromecast Audiora Kínából. az eladónak nem sok visszajelzése volt ugyan, de első ránézésre nem tűnt vészesnek, így leadtam rá a rendelést.
Néhány órával később egy rokonom szintén megrendelte ugyanezt az árut. Ennek nem kellene hogy jelentősége legyen, de mégis lesz:
pár napra rá, 14-én megkapom kínai elvtárstól a TN-t, ami első ránézésre is nagyon furcsa volt. Tele volt május 9-ei bejegyzésekkel, és abból is jó sokkal. (ha most nézek rá, már 15-ei a legelső bejegyzés, de akkor ott csináltam képeket). Ezután kapok egy screenshotot rokontól, ő is elcsodálkozott azon amit a követésen látott, majd feltűnt nekem valami...
a kettőnk TN-je ugyanaz volt!
Valóban hasonló név, ugyanaz a város (Szabolcs megye, ennek is lesz jelentősége), gondoltuk emberünk azt hitte kétszer rendeltem meg ugyanazt, és mondjuk egy csomagban kiküldött kettőt.
Május végén kapok egy e-mailt, KÖZVETLENÜL a személyes e-mail címemre az elvtárstól, amiben megnyugtat hogy az áru el lett küldve, fertőtlenítve, ők hongkongiak, és hogy az ebay "ideiglenesen" felfüggesztette az accountját. így is volt, a listingnek semmi nyoma.
Júniusban volt valami bejegyzés a trackingben miszerint "postára adták", majd ezután csak múlt héten, azaz augusztus elején érkezett be a kicserélőbe.
Várt ott egy darabig, feldolgozták egy napon keresztül az OLK-ban, "2 nap és megjön a chromecastünk".
Újabb bejegyzés. Pécsi Logisztikai Üzem. Fantasztikus. Postán is utánanéztek, valóban ott van, 7200 irsz., de visszavitték az OLK-ba, biztos ami biztos ellenőrzik hogy valóban annyi-e. Reménykedtünk, de másnap ismét csalódnunk kellett: Székesfehérvári Logisztikai Üzem.
Néhány órával később Dombóvár 1 posta, majd kézbesítve. [kép]
Mi történhetett itt? Volt esetleg egy harmadik magyar vevő? A dombóvári címzett(?) vajon mit kapott? :D
Tudom, nem kell csodát várnom, nem is vártam csodát ennyiért, már csak kíváncsiságból is rendeltem meg. Mindenesetre mindkettőnknek folyamatban van a paypal dispute, türelem rózsát terem. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.