Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25051) Ogard válasza TrYoL (#25049) üzenetére


Ogard
tag

És hogy kerülhettem volna el a frissitést? Gondolom egyből gépre kellett volna dugni, és megcsinálni a jailbreaket és csak aztán megadni a wifi jelszót?

(#25052) TrYoL válasza Ogard (#25051) üzenetére


TrYoL
csendes tag

Igen, az lett volna a megoldás. Sajnos képesek pár másodperc alatt frissíteni.

(#25053) Intelligencs

Sziasztok, tud valaki ennél olcsóbban eredeti gyári tokot PW4-hez? Azt a fajta tokot szeretném, ami magától bekapcsolja az olvasót, ha kinyitom a tokot. Amazon.com-on is megtaláltam, ez átszámítva szállítási költséggel együtt már 20 ezer forint, a német amazonon viszont egyszerűen nem találom.

The Amiga, Born a Champion

(#25054) zsola32 válasza Intelligencs (#25053) üzenetére


zsola32
őstag

Egy 5 dolcsis kínai tok is felébreszti az olvasót

(#25055) bwoay válasza Intelligencs (#25053) üzenetére


bwoay
nagyúr

kimondottan bizalomgerjesztő oldal, látszik, hogy törődnek vele!

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25056) matti70 válasza Intelligencs (#25053) üzenetére


matti70
tag

A PW3-ra majdnem öt éve én Fintie márkájút vettem, azóta is olyan mint újkorában. Kollégám aki MoKo-t vett szintén elégedett volt vele.

De itt és itt az eredeti jóval drágábban, bár a 40 EUR árhoz képest nem is rossz az általad írt magyar bolt ára.

[ Szerkesztve ]

(#25057) zsoltzsolt válasza Intelligencs (#25053) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

(#25058) paolinho válasza Intelligencs (#25053) üzenetére


paolinho
őstag

Akkor én is beszállok a tippadásba.
Én EZT rendeltem az Aliról, bár bevallom, én a 10 dodót is sokalltam ezért, viszont én szeretem az ujjaimat belebújtatni a tokba a stabilabb tartás miatt. De ennél tuti nem adnék ki rá többet. Az olvasó az, ami az igazi érték, ez csak a külső védelmet látja el az én nézetem szerint.

(#25059) Degeczi válasza paolinho (#25058) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ennek az a nyűgje, h viszonylag rideg műanyag a készüléktartó bölcső, idővel elrepedezik a sarkoknál, majd le is törhetnek kisebb darabok belőle. Ettől még mondjuk tartja jól, csak már nem szép.

Amúgy meg mindenkinél más a felhasználás, én pl. csak olyat vagyok hajlandó venni minden típushoz, amiben van beépített, kihajtható támasztó is, mert ebéd közben, asztalra állítva szoktam használni és olyankor ez nagyon hasznos.

(#25060) Phülöp válasza Degeczi (#25059) üzenetére


Phülöp
addikt

Én vállalom, hogy sznob köcsög vagyok, kifizetem az eredeti tok árát. Az előző Kindle tokja 6 év után már látható használati nyomokat viselt magán, viszont a csere óta eltelt több, mint 3 év, és azóta is üzemel a Kindle-vél együtt, régi haverom őrzi.
A mostani tokot akkor vettem, amikor cseréltem a készüléket - ezen jelenleg semmilyen használatból eredő elváltozás nincs, némi macskaszőrt nem számítva.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#25061) Zozo0525 válasza Degeczi (#25059) üzenetére


Zozo0525
őstag

milyen kitámasztós? adsz egy linket? :Y

(#25062) Degeczi válasza Zozo0525 (#25061) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ilyet használok Oasishez, de minden típushoz dögivel találni hasonlókat, pl. stand case-re keresve.

(#25063) Zozo0525 válasza Degeczi (#25062) üzenetére


Zozo0525
őstag

Na, ez jó ötlet, Köszönöm szépen keresek paperwhie-ra

(#25064) DQ válasza Zozo0525 (#25061) üzenetére


DQ
tag

Én ilyet használtam és használok most is. Korábban egy voyage lakott hasonlóban, most egy oasis.
A korábbi tökéletes volt, a mostani nem annyira... :-(
A korábbit még az amazonról vettem, 7.9e Ft-ért. Aztán ua-t megtaláltam az alin is 2.9e-ért. (És a kettő ugyanaz! Ezt belső forrásból tudom.)
Az előzőnek - számomra - nagy előnye volt, hogy hátrahajtva a fedlapot "felragadt" a hátlapra, mivel ott is volt valahol mágnes; az amazonos és az alis képeken is volt erre utalás. Ilyen képet az oasis-hoz valóról nem találtam, s ez ezt nem is tudja, így hátrahajtva lötyögős, ezért nem is szerettem meg, bár az anyaga nagyon finom tapintású.
Ennek az origami féleségnek is az az előnye, hogy ahogy Degeczi is írja, szépen kitámasztható ezzel is az olvasó. Ezt tudja függőlegesen is és kisebb dőlésszöggel vízszintesen is. Természetesen ébreszt, altat.

(#25065) Zozo0525


Zozo0525
őstag

köszi. aliexpress-re még nem regisztráltam, régebben nem lehetett paypal-al fizetni..... de jövő héten megteszem :-)
én most egy Kindle Paperwhite(10th Generation) használok.ez a második kindle-m nekem is. a következő szerintem nekem is oasis lesz sok videot néztem róla.....

(#25066) Ébri válasza Phülöp (#25060) üzenetére


Ébri
senior tag

Nem feltétlenül kell az eredeti, de mulbess tokom valóban jóval tovább tartott (lassan 6 éves, és még OK), mint a noname (~2 év), s árban vhol a kettő között van. Igaz, feleségemnek vett normálisabb noname tokom is tart már vagy 2-3 éve, és egész jól néz ki... Valamint ha 2-3 évente cserél valaki noname tokot, akkor is eltart egy ideig, mire eljut az eredeti áráig.

(#25067) Intelligencs

Köszönöm mindenkinek a tippeket. Megnéztem mindent, végül megrendeltem a gyári tokot a magyar webshopból, amit találtam. Drága, de ahogy Phülöp írta, ez biztosan jó minőségű. Anno a Samsung tabletemre is a gyári tokot vettem meg, ami szintén drága volt, de azóta is hibátlan.

A PW2-öt tok nélkül használtam, de az közös volt az asszonnyal. Ez már csak az enyém, erre jobban kell vigyázni. :DDD

@bwoay: Már rendeltem ebből a webáruházból, a PW2-öt anno innen vettem. De nyilvánvaló, hogy ilyen kis boltokból csak utánvéttel veszek bármit is. (Meg egyébként is.)

The Amiga, Born a Champion

(#25068) Degeczi válasza Intelligencs (#25067) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nézd meg az Amazon oldalán mennyien panaszkodnak a "gyári" (hiszen az Amazon nem gyárt ilyet, ők is vmilyen kínai beszállítótól szerzik be) tok minőségére, szóval az sem garancia sajnos.

(#25069) paolinho válasza Degeczi (#25059) üzenetére


paolinho
őstag

Nos, mint fentebb is látható, sok féle igényt lehet/kell kielégítenie a tokoknak személyes elképzelések, és használat mentén, de ami közös, és szerintem mindenkinél elsődleges cél, az az, hogy megvédje az olvasót.

Én egyáltalán nem gondolom "sznob köcsögnek" (by Phülöp) azt, aki méreg drágán erdeti tokot vesz, nyilván ő csak abban bízik. Én csak azt mondom, hogy ennél a termékkörnél (sok másnál biztos nem így van) az olcsóbb is el tudja látni azt a feladatot, mint amit a 3-4- esetenként 5-szörte drágább. Én nagyjából végigjártam a Kindle korábbi szériáit a Kindle 1-től a Touch-on keresztül a Paperwhite 1-2-3 és most a 4-ig, de csak egyetlen esetben (a Touch-nál) fordult elő, hogy elpattant az egyik saroknál a tartórész. Lévén azt nem én használtam, hanem a feleségem, abban sem vagyok biztos, hogy nem ejtette le, de ez már részletkérdés.
Lehet, hogy nem használom szélsőséges időjárási környezetben az olvasókat, ezért a tartók is bírják az éveket, de nekem biztos nem érne meg egy fél PW-nyit egy tok. De, mint sok minden másban is...Kinek a pap, kinek a papné!

(#25070) Degeczi válasza paolinho (#25069) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az általad linkelt típus kihajtó-támaszos változatát használtam PW4-en és bizony hamar megrepedezett, aztán kb. egy év után le is pattant pár sarokban (még a tavaly berakott Oasis-PW fotón is látni)
Ezt aztán kár lenne user error felé terelni próbálni, nálam kíméletesebb használat aligha akad: jól párnázott laptop hátizsákban kerül be a céghez, ott csak ebédidőben veszem elő, így extrém hőmérséklet sem, de természetesen leejtés sem érte. Nincs ezen mit csodálkozni, egyszerűen a műanyag nem kellően rugalmas, így a belefeszülő készülék idővel repedéseket okozott a sarkokban.

(#25071) paolinho válasza Degeczi (#25070) üzenetére


paolinho
őstag

Nem állítom, hogy nincs igazad, de az is lehet, hogy eddig én voltam szerencsés, vagy esetleg Te peches.
Sok minden szerepet játszhat egy ilyen eseményben. Gyártó, anyag, feszülés mértéke pl.
Na mindegy, mindenki el tudja dönteni igényei, és anyagiai szerint, hogy mit vállal be. Nekem az 5-ből 1 aránya a jó felé azt sugallja, hogy nem érdemes drágákba ruházni.

(#25072) LimaBravo69


LimaBravo69
tag

Ismét problémám van, hátha erre is tudtok megoldást.

USA-ban élő rokon rendelt egy Kindle PW4-et. Szeretne magyarul olvasni, ezért lezippelve feltöltöttem neki a felhőbe kb 600 könyvet, mobi formátumban. Nekem PW3 van, 6 éve teszi a dolgát, szépen eszi a mobi-t.

Calibre és zip file letöltve, könyvek a könyvtárhoz hozzáadva, kábelen PW4-re feltöltve.
A könyv meg is jelenik, de nem tudja megnyitni. Szórakoztunk mindeféle megoldással, egyik sem sikerült (Calibre újratelepítés, PW4 gyalu, újraregisztrálás, stb).

Egyetlen megoldás lett eddig: Calibre-ben mobi átkonvertálva AZW3-ra működik, de egyszerűen nem tiudom elhinni, hogy az új cucc nem boldogul a mobi-val.

Bármi ötletet, javaslatot szívesen veszek :R

"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."

(#25073) LimaBravo69 válasza LimaBravo69 (#25072) üzenetére


LimaBravo69
tag

ok, megpróbálom másként megfogalmazni :)

Akinek PW4 olvasója van, meg tudja erősíteni, hogy az a mobi formátumot is kezeli?

"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."

(#25074) Degeczi válasza LimaBravo69 (#25073) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Természetesen. Nincs Kindle, ami ne kezelné.

(#25075) pkaresz válasza LimaBravo69 (#25073) üzenetére


pkaresz
senior tag

Szia!

Igen, kezeli!

Üdv: Karesz

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#25076) rellif


rellif
senior tag

Sziasztok!
Adott egy 3 hónapos PW4 és már második alkalommal produkálta ezt a hibát.
Újraindítás után rendben működik,de igen nehéz így még egy restart-ot is elérni.
Találkozott már valaki hasonlóval?

(#25077) matti70 válasza rellif (#25076) üzenetére


matti70
tag

Nem, de eléggé cserélendőnek tűnik.

(#25078) rellif válasza matti70 (#25077) üzenetére


rellif
senior tag

Pont ettől féltem. Az ED ki tudja,hogy rendezi...

(#25079) SzGee


SzGee
aktív tag

sziasztok
sajnos a 6 éves Kindle-ön akksija kezdi megadni magát, ezért úgy döntöttem veszek egy új olvasót
kérlek segítsetek, mit ajánlotok?
a könyveim ebub, prc, mobi formátumban vannak, jó lenne ha ezeket mindet konvertálás nélkül kezelje (a mostani Kindle-ön duokan-t használtam, gondolom az újabb verziókra már nincs a software)
ha lehet legyen háttérvilágítás
memória nem számít, elég ha 1 GB van, nem kell sd foglalat, wifi sem
40 ezer alatti legyen az ár
itt az apróban mennyire megbízható eladók vannak? érdemes náluk vásárolni esetleg?

köszi előre is au infókat

If you leave me, can I come, too?

(#25080) szpeti40 válasza SzGee (#25079) üzenetére


szpeti40
addikt

Mostanában volt a kindle paperwhite 4 akcióban.
Szerintem az jó lehet neked.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#25081) SzGee válasza szpeti40 (#25080) üzenetére


SzGee
aktív tag

az ugyanúgy nem tud epubot nem? lehet maradok a kindle 10-nél, max átkonvertálom calibre-vel a könyveket
jól láttam hogy abban már van háttérvilágítás?

If you leave me, can I come, too?

(#25082) szpeti40 válasza SzGee (#25081) üzenetére


szpeti40
addikt

Igen a Kindle 10-ben van világítás, ha nem kell a vízállóság, akkor ez is jó választás.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#25083) bwoay válasza SzGee (#25081) üzenetére


bwoay
nagyúr

szerintem ha váltasz, akkor válts jobbra, máskülönben egy akksicsere célravezetőbb megoldás lenne.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25084) SzGee válasza bwoay (#25083) üzenetére


SzGee
aktív tag

az előző Kindle 4, annál azért ez is jobb szerintem :) nincsenek nagy elvárásaim, csak olvasásra kell

If you leave me, can I come, too?

(#25085) Degeczi válasza SzGee (#25079) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az nincs, de ha átnézed alább TrYoL hozzászólásait, akkor egy még frissítés nélküli Paperwhite-ra föl tudod tenni a Koreader-t, ami szintén nem rossz.

(#25086) Phülöp válasza SzGee (#25084) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha csak olvasásra kell, akkor elég a gyári szoftver is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#25087) Degeczi válasza Phülöp (#25086) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Föltéve, h nem zavarják az orbitális méretű gyári margók (mert abból kiindulva h nem szeretne konvertálni, valszeg nem szeretne Calibre-vel negatív margókat állítgatni sem)

(#25088) szpeti40 válasza Degeczi (#25087) üzenetére


szpeti40
addikt

Nekem awz3-ban vannak a könyvek, teljesen rendben van a margók mérete.
Nekem nem is a legkisebben van, mert akkor már zavaróan kicsi volt.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#25089) Phülöp válasza szpeti40 (#25088) üzenetére


Phülöp
addikt

Én se szoktam piszkálni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#25090) LimaBravo69 válasza pkaresz (#25075) üzenetére


LimaBravo69
tag

köszönöm, és Degeczi kollégának is a választ.
Nem tudunk rájönni, mi lehet a gond.

Esetleg ha valaki, akinek PW4 van megtenné hogy privárban jelentkezik, és feltöltene egy általam küldött mobit, az klassz lenne.
Csak hogy ki tudjam zárni az esetleges file hibát.

"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."

(#25091) Oldman2 válasza TrYoL (#24922) üzenetére


Oldman2
veterán

Ma megérkezett egy szép állapotú PW3-as gyári tokkal az Ebay-ről (licit eredményeként).

Megvan-e valakinek letöltve (és kipróbálva) a gyári 5.13.3-as firmware?

Elvileg letöltöttem innen, de jó lenne egy md5 cheksum, biztos ami biztos alapon...

(#25092) bwoay válasza Oldman2 (#25091) üzenetére


bwoay
nagyúr

elküldtem mailben

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25093) paolinho válasza Oldman2 (#25091) üzenetére


paolinho
őstag

Ha nem titok, hogyé :) sikerült megcsípni?
Márcsak viszonyításul, hogy mennyire volt alul-, vagy felülértékelt 25e-ért eladni az enyémet szintén tokkal.

[ Szerkesztve ]

(#25094) Oldman2 válasza paolinho (#25093) üzenetére


Oldman2
veterán

Közben kiderült (már ment is miatta a reklamáció), hogy nem 7th gen. PW3, hanem 6th gen. PW2. :Y

Nem csoda, hogy nem ment fel rá a pw3 firmware-e, nyafogott miatta a készülék miután feltoltam rá.

De annyira jó állapotban van a tok és a készülék is, hogy cseppet sem bánom.
:C :C :C

Az hogy mibe került, le sem merem írni

(#25095) bwoay válasza Oldman2 (#25094) üzenetére


bwoay
nagyúr

nade várjunk, a PW2-n fehér a Kindle felirat, míg a PW3-on fekete - könnyen megkülönböztethetőek ez alapján.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25096) Oldman2 válasza bwoay (#25095) üzenetére


Oldman2
veterán

Utólag már én is okos vagyok...

De nincs semmi gond, mint írtam nagyon elégedett vagy vele.

(#25097) Oldman2


Oldman2
veterán

Új funkció a menüben (néhány) Kindle készüléken.

Óriási ütemű a szoftver fejlődése.

Bezzeg a margókkal kapcsolatosan semmi nem változik évek óta.
Amíg nem volt egy síkban a kijelző a kerettel, a nagyobb margó még megmagyarázható volt.
De egy teljesen sík kijelző esetén számomra nem sok elfogadható indoka van a nagy margóknak.

[ Szerkesztve ]

(#25098) Degeczi válasza szpeti40 (#25088) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hát ezzel valszeg egyedül állsz...
Megnéztem asszony PW2-jén a különböző margóbeállításokat (Oasison kicsit jobb a helyzet a nagyobb kijelző miatt, de azon is negatív margókat használok, csak már -40 az, ami kb. hasonlót ad a PW -30 értékéhez)

A gyári legkisebb kb. 6 mm, ami még épp elviselhető, de elég nagy, többnyire jobb lenne kisebb. Ezt tudjuk Calibre-ben negatív margóval beállítani, ami -30-al ilyen lesz, nagyjából megfelezve. Erre elfogadom, h nem mindenkinek kell, de a többség valszeg ezt találja kellemesebbnek.

Nade az általad írt következő fokozat már duplázva van, kb. 12 mm: a 9 cm széles kijelzőből elvesztegetve egy áfányi (kb. 27%) helyet! Mire jó ez, h alig fér 3-4 szó egy sorba?

A legnagyobb pedig teljesen érthetetlen miért került bele...

A megoldás pofonegyszerű lenne: hagyni ezt a legnagyobbat amit teljesen kizárt, h bárki is használna, és helyette egy fokozattal kisebbet tenni a mostani legkisebb alá. Ahogy Oldman is írja, a régi, magas kávás (infra érintős) Touch-on még érthető volt, h a sor szélén lévő szót nem tudnád kijelölni túl kicsi margóval, de a mai, síkban lévő kijelzőkön már nincs ilyen szempont.

[ Szerkesztve ]

(#25099) Phülöp válasza Degeczi (#25098) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha lehetne batch módban az összes könyvre kiterjeszteni a margó beállítását, megtenném. Annyit viszont nekem nem ér, hogy egyesével végigkattintgassam a Calibre-ben küldés előtt.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#25100) Degeczi válasza Phülöp (#25099) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Már meglévőkre valóban kényelmetlen változtatni, de ha egyszer beállítod Calibre-ben ezt mint alapértelmezett stílust, attól kezdve az összes új könyvet (pontosabban ami még nem volt konvertálva, tehát lehet akár régen beimportált is, ha még nem volt átalakítva) így fogja konvertálni, nem kell kézzel szerkeszteni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.