Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89301) aladarazurbe


aladarazurbe
csendes tag

Sajnos semmi itt említendő nem történt velem idő hiányában. Illetve tegnap jutott 1-2 óra szabadidő és szárazedzést tartottam, nem is ment olyan szarul mint elsőre vártam :)
Az irány egész jó,  a távolság meg nem is olyan rossz...., még egy edzés és jöhet a víz, wagglerek bevetésre készen.

(#89302) lumpy92 válasza aladarazurbe (#89301) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Pont pénteken néztem Sziszi videóját erről, illetve felköltöztettem a csúzlimat. Nekem is pontosan ez a fajta gyakorlás kéne, a becsomagolás jó ötlet!:C

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#89303) jjohn


jjohn
aktív tag

Sokat kipróbáltam én is, de még mindig ezek jöttek be legjobban ez idáig mostanában.

[CARP ZOOM FC süllyedő Method feeder zsinór 150m/0,25mm]
[ZSINÓR CARP EXPERT Carbon 0,25MM 150M]
Illetve volt még a Smart Red Devil, egy ideig, valahogy egy idő után már nem olyan volt, mint elődjei.
No persze még a Gorilla ami örök.
Most nevetni fogtok, tavaly került elő egy Gorilla 0,30-as zsinór egy guriga, két költözés során valahogy nem került elő, szépen elpakoltam egy horgász doboz aljába, minden vackot rápakoltam és nem vettem észre, pedig kiszúrta szemem, így utólag. Még 2001 környékén vettem a bojlis botra. Nem volt használva UV nem érte, próbaképpen feltekertem az egyik orsóra, semmi gond nincs vele, nem szakad olyan, mint a gyári.

(#89304) Steady74


Steady74
Topikgazda

Jól megy a horgászbiznisz, Walter megvette a Daiwát, Dömének meg saját repülője van :D

(#89305) iceQ! válasza Steady74 (#89304) üzenetére


iceQ!
addikt

Magyarország jobban teljesít. :D

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#89306) PpenoO válasza Steady74 (#89304) üzenetére


PpenoO
őstag

A kettő nem egy kategória. Míg Wnél szándékos félre tájékoztatás történt, ebben az esetben Dg csak félreérthetően fogalmazott :)

mdav88: Browningot nem ismerem, de Nevis Method Carp spicce strapabíró és a gyűrű átmérő is elég nagy. Velem egyszer fordult elő, hogy nagy csomó alakult ki dobásnál, szerencsére megállt a 3. gyűrűnél, ott a damil volt a ludas, nagyon megtéptem egy akadó miatt.

[ Szerkesztve ]

(#89307) Steady74 válasza PpenoO (#89306) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Jó-jó, azért teccik érteni :)

(#89308) mdav88 válasza PpenoO (#89306) üzenetére


mdav88
senior tag

Browning-on is kellően nagy a spiccgyűrű. No nembaj, nézek valami alternatív zsinórt, nem az a 2-5e forint fog a sírba vinni, legalább kiderül, mi a rossz a rendszerben.

(#89309) PpenoO válasza Steady74 (#89307) üzenetére


PpenoO
őstag

Több lölőt Magyarországnak!

Durvább árréssel kéne dolgozzon w, hogy meg tudja venni a Daiwat (kb 102 milliárd forint).



(#89310) A Zéé válasza PpenoO (#89309) üzenetére


A Zéé
addikt

lehet csak a felét vette meg... A másik feléért meg most repcsizik ki a Gabibáccsi!

Just a simple Lineman...

(#89311) Steady74 válasza A Zéé (#89310) üzenetére


Steady74
Topikgazda

:D

(#89312) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Csak azon aggódok, Gabi bácsi el ne üsse ott fent a repülővel Hermanyi mestert. :D
Vagy ami rosszabb, kétszer körberepüli, aztán mire Hermanyi mester leszáll közénk, földi halandókhoz, Haldorádós kötött sapka lesz rajta, és már kapott a dedikált nyári ajándékcsomagból is....... [link] :D

(#89313) hermanyi válasza Zoli bácsi (#89312) üzenetére


hermanyi
őstag

Baszogathattok , de nekem meg van szabva ,hogy hol milyen magasra mehetek :)

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#89314) Sungoo válasza hermanyi (#89313) üzenetére


Sungoo
addikt

Onnan még lepiszkálunk a kínai spiccel. :DDD

(#89315) horcsog válasza mdav88 (#89295) üzenetére


horcsog
tag

Monofil zsinórok nagyjából egy kaptafa . A vékony méreteknél értsd nem harcsázó méretek arra kell figyelni ha sok fárasztásod volt, vagy nagy hal akkor vágni kell belőle mert megnyúlik . Ha ilyen probléma van vele látszik ha leengedsz néhány métert és végignézed már máshogy viselkedik mint újkorában . Vagy ha úgy fárasztasz 1 kilós ponty 1 db is kinyírhat könnyen egy 0,22-es zsinórt sőt egy fél kilós kárász is . Nem szakad csak már nem olyan .

Ez a legdrágább és a legolcsóbbnál is így fog működni (legalábbis amiket eddig én láttam a praxisomban) Ha erre figyelsz és gyárilag nem sérült nem hibás az a zsinór a legócskábbal is lehet normálisan horgászni szerintem.

Hány "km" van benne az fontosabb vsz mint maga a konkrét típus. Vadi új mindenből jó kellene legyen és nincs olyan amivel tonnaszámra fogod a halat és egyben marad. 0,75-ösből vágok egy egy fárasztás után ha az olyan fárasztás volt, jó az más műfaj .

Colmic fendreel vsz a legjobb ilyen vékony méretekben de baromi drága spiccbotozáshoz szeretem használni , cralussot próbálgatom még spiccbotozáshoz 0,14-16,8 közötti méretekben. Nincs azzal se rossz tapasztalatom . Colmic az hihetetlen mit kibír tenyeres halak röptetésében vagy pontyfárasztásnál. De ettől még erre is érvényes a fenti nyúlás és utána már nem tudja azt mint az új. 22-es zsinórnak nem kell sok gallyra menjen fogod vele a nagy pontyokat. 30-assal ha bojlizok is ha jön egy 5-ös ponty és nem vagyok lusta levágok már belőle. Ezért sem szeretem a nagyon drágát venni ilyen célra. Igaz én nem horgászom olyan helyen ahol 10-20 pontyok jönnek pár óra alatt. :)

[ Szerkesztve ]

(#89316) horcsog válasza mdav88 (#89308) üzenetére


horcsog
tag

Szóval sok volt megint a duma a részemről. :) Lényege a véleményemnek ha a cuccod passzol a zsinór vastagságához a bot keménysége passzol hozzá és a fárasztásod olyan akkor a legócskább 0 zsinórral is elpecázol 0,22-es méretben. Neptunt használtam egyszer bojlis boton vagy talán még teleszkópos korszakban. Nem mondom valaha feltennék még olyat mert az tényleg veszélyes volt vékony méretben de használható volt amíg új volt.

Ha az volt a gond a zsinór már a boltban rossz volt akkor azt kötésnél szakad, nem úgy viselkedik ahogy a dobról leengeded pöndörödik látszik, hogy az kuka. De én ilyet nem nagyon tapasztaltam eddig, lehet szerencsém volt . Viszont a ládáimban vannak olyan maradék monofilok amik sok éve ott vannak, és kötök belőle dobóelőkét vagy horogelőkét ha éppen az kell. Nem volt még egyikkel se gondom . Egy vékony méretben horogkötésnél, vagy dobóelőke kötésnél ha baja van a zsinórnak az kiderül vsz.

(#89317) mdav88 válasza horcsog (#89316) üzenetére


mdav88
senior tag

22+28as doboeloke vagy 24es doboeloke felallasban voltak, pont ezert. Nem ment ebbe a zsinorba sok km, az biztos, viszont korabban irtam, hogy volt hogy tobbszor neki kellett ugranom egy egy csomonak, mert szakadt, hiaba nedvesitettem tocsogosra.

Mar donottem, hogy mennie kell, hogy mi lesz helyette, az meg elvalik. Koszi a hozzaszolast mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#89318) horcsog válasza mdav88 (#89317) üzenetére


horcsog
tag

Előfordulhat gyárilag valami gond volt vele, vagy ki tudja hol tárolták. Viszont 0,22 azért kötésnél szakadhat úgy is ha minden oké vele. Ezt érezni kell túl könnyen megadja magát , vagy jó az csak éppen nem úgy sikerült a kötés. Régen csináltam olyat 0,18-as főzsinórt 30-as dobóelőkével kötöttem, hát ott kellett nekem is vagy 5 de lehet több próbálkozás mire úgy ítéltem meg jó lesz az a kötés. :) Pedig pár dobóelőkét kötöttem már előtte . 0,22-0,30 se mindig sikerül elsőre úgy.

Ami még lényeges lehet mennyire "kemény" az a zsinór, fenekezni inkább a kisebb nyúlású zsinórok jók "keményebb" zsinórok vsz vékony méretben 0,3 -ban nagyjából már nem lesz akkora jelentősége. Ebben mekkora különbségek vannak monofil és monofil között az egy jó kérdés ebben sincs akkora vsz, hogy valamelyik teljesen alkalmatlan legyen 0,22-ben.

Most pl használok Carp Zoom bulldogot 0,22-ben fenekezni, kollégák mondják itt alátétzsinórnak jó. :) Nem olyan rossz az a zsinór 0,22-ben fenekezni vsz. Használható erre a célra és az egy kemény zsinór ilyen vékony méretben is alkalmas fenekezni és én nem vettem észre hátrányát . Igaz olyan bojlison van ami 3 libra gyárilag de inkább 2,5 valójában 3 kilós ponty 0,22-es zsinórral karikába hajtja kb. Ezen a boton nagyon alkalmatlan zsinór kellene ne lehessen vele pecázni 0,22-ben ez is igaz.

Még valami annak, hogy süllyedő e a zsinór 0,22-ben fenekezésnél vsz semmi jelentősége nem lesz , úszózásnál igen, de fenekezésnél amikor bedobsz 50- 100 grammot és ráfeszítesz ott bármelyik 0,22-es gyorsan fog merülni. Ez a süllyedő téma is egyébként túl van szerintem értékelve ebben sincs olyan hatalmas különbség zsinór és zsinór között ha az mondjuk 0,16-os úszózásnál.

[ Szerkesztve ]

(#89319) mdav88 válasza horcsog (#89318) üzenetére


mdav88
senior tag

Method és feeder megy leginkább, úszónál már harakiri a 22es zsinór :)
20-40gr kosarak, semmi túlgondolás.

(#89320) horcsog válasza mdav88 (#89319) üzenetére


horcsog
tag

+ etetőanyag gondolom az úgy együtt már elég ráfeszíts és akkor mindenféle zsinór jól fog merülni 0,22-ben.

Használtam egyszer professionalt spiccbotozáshoz nem is emlékszem hányas zsinórt de olyan 0,14 környéke lehetett. Azt kerüld el szerintem vékony méreteknél, az is a leggyengébbek között lehet amit valaha láttam. :) 0,22-ben lehet még az is elmegy nem próbáltam azt.

Mondanám a colmic fendreelt de az drága és nincs nagy kiszerelésben úgy tudom. Ezért nem ideális feederezéshez nem tudsz sokszáz vagy 1000 méteres kiszerelésben venni. Azt csinálnám a helyedben olyat vennék ha sokat fenekezel ami nagy kiszerelés aztán ha már sokat kellett levágni belőle raksz újat belőle. Egy egy pecán fogsz 10-20 pontyokat és rendszeresen jársz hamar leamortizálódik ez a vékony mono hiába van dobóelőke.

Egyébként ha 0,24-est használsz mondjuk nagy jelentősége a dobástávon kívül vsz nem lesz pontyozásnál. Nekem a boljlisomon azért van az egyiken 0,22 főzsinór mert messze kell dobni legyen mivel. Könnyebb nagyot dobni 0,22-vel mint 0,25-el.

[ Szerkesztve ]

(#89321) galervin93 válasza mdav88 (#89317) üzenetére


galervin93
őstag

Önmagában a nedvesítés nem biztos, hogy elegendő. A csomó meghúzása egy lassú, de határozott, folyamatosan mozdulat legyen, bármilyen kötésről is van szó.
Ha olyan a kötés, hogy az egyik zsinórt "rákötöd" a másikra (pl. uni-uni), akkor nem agyonszorított csomót mozgatunk a másik zsinóron, hanem úgy húzzuk meg a csomót, hogy akkor szoruljon, amikor már a tökéletes pozícióban van.

horcsog
Ha a 22-es is szakad, az user error. Ha kötsz egy fél méteres darabra egy-egy végfület, és megpróbálod szabad kézzel elszakítani, hát valszeg nem fog menni, vagy behugyozol, annsira belevág a húsba. 22-es zsinór már bitang erős, ha csomónál szakad, akkor szinte biztosan a csomó a rossz. Ha mégis a damil a hibás, akkor jó eséllyel szakad kötés nélkül is, azt könnyen ellenőrizheti az ember, egy rosszul tárolt monofilt szabad kézzel is eltép az ember vékonyabb méretekben.
És vannak azok a ritka esetek, amikor egy zsinór nem tolerálja a csomókat, van ilyen is, de szerintem ez kifejezetten ritka.
Akárhogy osztunk-szorzunk, a legjellemzőbb hibaforrás szinte mindig az ember.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#89322) mdav88 válasza galervin93 (#89321) üzenetére


mdav88
senior tag

Alapos és műszaki embernek gondolom magam, jó érzékkel vagyok megáldva. 5-8 próbálkozás után az addig jól működő dél-afrikai csomót, albright-ra cseréltem, úgy megmaradt a kötés.
Jelzem, hogy a 24es damilnál nem volt egyáltalán ilyen bajom, tényleg mindent tudott adott márka, adott típusú zsinórja, így valószínűleg ez lehetett hibás, vagy az ide-oda csévélést nem tolerálta. Ez van, tanulópénz.

(#89323) horcsog válasza galervin93 (#89321) üzenetére


horcsog
tag

Leginkább dobóelőke kötés ami kinyírja nálam, 0,30-assal kötöm össze és nem mindig úgy sikerül a csomó . Főleg az összehúzása. Arra is figyelek ne sérüljön meg a vékonyabb felülete . Ha kicsit is felülete nem tetszik a dobóelőkénél már vágom le. Igen a 0,22 sima előke kötésnél nem nagyon kellene szakadjon végfülnél se horognál se. 0,18-0,30 összekötés azért már kihívás szerintem , nem ajánlom gyenge idegzetű horgászoknak. :) Egyébként sincs értelme egyszer próbáltam nagy dobások miatt több vele a gond mint a haszon. Dobni hatalmasat lehet így csak bevágásnál nagyon határeset.

Egyébként nekem olyan , hogy monóm elöregedett volna nem nagyon volt. Fogy is annyira ha használva van nincs ideje. De ezek a régi maradék nagy kiszerelésüeknél se vettem észre semmi gyengülést évek alatt se ha megmaradt. Pedig aztán a szakszerű tárolás sokszor annyi a ládában hánykolódik a nyári kánikulában is meg télen is. Arról nem is beszélve mikor a csomagtartóban marad és nyáron a napon áll a kocsi ilyen is elüferdült azért. :) Nem tudom mi kellene ahhoz ez érezhetően kinyírja a zsinórt. Nem nagyon emlékszem ilyen problémára. Azt sem nagyon vettem észre évek alatt valamit veszítene az új zsinór mondjuk otthon a szekrényben.

[ Szerkesztve ]

(#89324) Gyok2


Gyok2
aktív tag

Átálltam a sötét (kék) oldalra, eddig csak egy zacskó FermentX pelletem volt, de most már van egy Team Feederes csalifúróm is :D

Tiszta Windows rendes ház

(#89325) saen válasza Gyok2 (#89324) üzenetére


saen
veterán

Szégyeld magad!!! :DDD ;] :P

(#89326) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok!
Sneci.hu ra tud valaki kupon kódot?

(#89327) diablo1984 válasza nepszter1 (#89326) üzenetére


diablo1984
veterán

Már múlt év novemberben megszüntették a klasszikus 2000ft/20e kupont, online pénztárcából 500ft/10e kedvezményt lehet elérni.

(#89328) galervin93


galervin93
őstag

Holnap reggel a fővárosban van dolgom, utána megnézen mit tud az RSD, hosszú előkés feeder a terv. Remélem nem húz nagyon a víz, csak light cuccokat pakoltam. :)
A Francia-öbölbe terveztem match vagy spiccbotozást, de szeles nap lesz, időm meg szűkös, inkább "tutira" megyek, meg amúgyis rég voltam már az RSD-n, talán másfél éve is megvan... Remélem pár keszeg megszán, telepített pontyok kíméljenek. :D

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#89329) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok!
Most mi a best buy 360 MH feeder bot? Olyan 20k környékén?

(#89330) Zoli bácsi válasza nepszter1 (#89329) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Szerintem:
Kicsit többért Preston Ignition, ha nem gond a kétrészesség.
Nevis Method Carp Feeder
Nevis Vanity
Olcsóbban Eurostar Master Class örök kedvencem. Bár nem ugyanaz mint régen, fillérb..őőőő kedvező ár/érték arányú belépő bot, nem durung :K

(#89331) Zoli bácsi válasza Zoli bácsi (#89330) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ja, jutott még eszembe (leért közben, és hatni kezd a sokadik kávé 24-es műszak után... ;] )
[link] Akinek van, állítja hogy kb. negyvenezerig nincs jobb. Nem próbáltam, a fentiek voltak a kezemben. :K

(#89332) PpenoO válasza Zoli bácsi (#89331) üzenetére


PpenoO
őstag

A hétvégi pár kilós pontyot czeroval exciteal fogtam, igaz a 390es 180grossal, reméltem kifogom a majosligeti szörnyet ;)

Btw tudtátok, hogy a tó gazdát cserélt?

Lényeg, hogy ameddig meg nem szákoltam a malackát, azt hittem súlyra 7 körüli, úgy hajlott a bot.

Ami szerintem a Nevisen minőségibb azok a gyűrű betétek és a spicc maga.

360mh méretben én a Nevist venném.

[ Szerkesztve ]

(#89333) mdav88 válasza nepszter1 (#89329) üzenetére


mdav88
senior tag

A fentieken túl a TOP MIX ASTERX is izgalmas. Már van itthon egy, hétvégén bevetem. Nevis Method Carphoz tudom viszonyítani (ez egy jó kis angolos kolbászbot)

(#89334) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Nem tudjátok honnan lehetne még magyar webshop-ból Shimano S.T.C. Surf STCSF425BXH horgászbotot rendelni? A neten már kerestem, de itthoni webhsop-ból nem talált rá. Vagy esetleg valami megbízható EU-s webshop helyette?

Köszi!

(#89335) galervin93 válasza galervin93 (#89328) üzenetére


galervin93
őstag

3 órás peca lett belőle, egy meglepi balint meg pár levél keszeget leszámítva az első rendesebb hal háromnegyed óra után akadt meg. Gyönyörű dévéreker fogtam, bár nem volt rendes üteme a pecának, inkább hullámokban jöttek. Kifejezetten nagy horog (15) és nagy csali (1 szem csonti + 2 szem pinki) kellett nekik, nem kellett finomkodni. Viszont az előke 80 centis volt, kellett is, sok halat éppen csak egy kis bőr tartott.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#89336) diablo1984 válasza Zoli bácsi (#89331) üzenetére


diablo1984
veterán

a legjobb, 120g-osban már számomra erős, de a 90as egy jó bot. Ugyanez igaz a 100g-os vanityre is, de az máraz excite-hoz képest más, olyan lágyabb, de mégsem, az excite-al jól lehet dobni, akkor feszes, viszont fárasztás közben karikába hajlik, ami nem utolsó sorban jó látvány, ahogy az a bot dolgozik. a Vanity 100g-os fárasztáskor nem dolgozik annyit, dobáskor himbálózik, igaz az is kezelhető, megszokható mondom úgy, hogy azt nyúztam az előző 2 évben 330-390ig megvan a teljes sor csak a 90(330-as)-100g-osak, mindenből 2db.
De most az excite-hoz szokatom magam van már belőle 3, de még egyet fogok venni, ha elszánom rá magam.

(#89337) aladarazurbe válasza galervin93 (#89335) üzenetére


aladarazurbe
csendes tag

Gratula!

Végül is a sodrásban horgásztál? Milyen napszakban jöttek?

Beszélgettem pecásokkal a nagydunán, nekik tegnap a délelőtti órák voltak jók (sóderes placcon fehérhal, márna, ~22 méteren).

Már 10 fok a víz a főágban! Lassan érdemes úsztatni is :)

[ Szerkesztve ]

(#89338) A Zéé válasza aladarazurbe (#89337) üzenetére


A Zéé
addikt

azt nézem én is, hogy szombaton délután szabad leszek BP-n, és lehet, hogy érdemes lenne elővenni a bolo-t. Bár mondják a szelet hétvégére :(

Just a simple Lineman...

(#89339) SunMount3r válasza SunMount3r (#89334) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amúgy itt van ennek a botnak az "adatlapja" (S.T.C. Surf STCSF425BXH):
Vagy ha konkrétan ezt a botot nem is lehet már kapni, de legalább tudnátok itt helyette ajánlani valamit, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik? A srácnak akinek kellene azért lenne jó egy ilyen típus mert:
1. Akár 225 méterre is be lehet vele dobni
2. Szétszedhető nagyon kis darabokra, ami sokkal hordozhatóbbá teszi, ez neki elég fontos

És még fontos, hogy lehetőleg kompatibilis legyen ezekkel az orsókkal: Abu Garcia Maxx40 és Daiwa crossfire LT6000.

Szóval valami ehhez nagyon hasonló horgászbot kellene neki. Erre tudnátok ajánlani valamit?

(#89340) galervin93 válasza aladarazurbe (#89337) üzenetére


galervin93
őstag

Köszi.
Hát nagy sodrás nem volt, de igen, a törés mélyebb felén. 10-13 óra volt a peca, de fél egytől kezdve szinte teljesen leállt, egy-két maszatolás volt csak.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#89341) horcsog válasza SunMount3r (#89339) üzenetére


horcsog
tag

Nekem van beastmaster surf botom 4,3-as azt hiszem 200 grammos talán. Akadóban úszózni . Csak azért írom ezt mert nem tudom mennyire használ surf-öt haverod. Mert dobni hatalmasat lehet vele ami nekem van próbáltam fenekezéshez annak idején laza ejtés 80 méter vele kb csak a bot végéről bepöccintve. :) Viszont fárasztani nem egy nagy élmény vele a kis pontyocskákat . Nagy dobást bojlis bottal is lehet és az jobban dolgozik fárasztásnál, ezért van nekem feltolósra szerelve akadós pecákra.

Persze ha az a célja a lehető legnagyobbat dobni és minden más mellékes akkor ideális lesz. Világrekord dobásokat is surfbotokkal tartják

Ajánlani nem tudok mert nem vagyok benne a surfbot témában de külföldről ahonnan én már rendeltem cuccokat és megbízható angeldomaine.de , nordfishing77.at , fishermansworld.de ezek jutnak most eszembe ezek korrekt német , osztrák helyek vszínű surfbotok is vannak.

[ Szerkesztve ]

(#89342) horcsog válasza galervin93 (#89335) üzenetére


horcsog
tag

Ilyen dévérekkel vétek nem harcsázni. :) Jön a nagy felmelegedés most 26 fokokat jósolnak hétvégére. Harcsáknak nagyon mennie kellene erre , nem tudom kimegyek e húsvétkor millióan lesznek ami elég fárasztó . MIkor egy jó helyen vagy jó időben és csobbanak az etetőkosarak a közelben , meg vijjognak az elektromos jelzők , lámpázás a fél tavat bevilágítja ez az idegeimet megviseli. Lehet kimegyek inkább spiccbotozni egyet .

[ Szerkesztve ]

(#89343) iceQ!


iceQ!
addikt

ILO-n is kint van a 6.1.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#89344) Alg válasza SunMount3r (#89339) üzenetére


Alg
veterán

tackle-deals.eu - most rendeltem tőlük, igaz csak pár műcsalit de rekord idő alatt nálam volt. Garis ügyintézésről így nyilván nem tudok nyilatkozni...
Most utazós botokra extra 10% akció van: REISERUTEN, szóval valamivel 200EUR felett lesz+posta-10EUR hírlevél feliratkozós kupon, ha megy a 10%-ossal egyszerre...
Szerk: ausverkauft... :(

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#89345) dik


dik
őstag

iBite MS Light Maxi is rá lehet tenni a kisebb vékonyabb spiccekre? Vagy ez csak a vastagabbakhoz van? Konkrétan egy Spro dyno force 420H lenne. Esetleg ha valakinek lenne némi kis tapasztalata ezzel a kis kütyüvel megoszthatná. Érdemes venni vagy felesleges pénzkidobás?

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#89346) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Betegszabi alatt elkészültek a maszek busázó úszók

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#89347) sasa311 válasza lumpy92 (#89346) üzenetére


sasa311
veterán

Jobban jársz, ha levágod az alsó szárát és nem teszel rá kapcsot, hanem beleragasztasz valamit amivel direktbe fel tudod fűzni a zsinórra csúszóra.
Kb ez a tökéletes busázó forma:
https://www.aliexpress.com/item/4000921350442.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.164.7a2e1802bt1BCp

Igy tuddod karikával csúszóra szerelni a szereléket úgy, hogy ne legyen gubancod.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#89348) lumpy92 válasza sasa311 (#89347) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Köszi megfontolom! Maga a test ugye alapból lyukasztott középen, még úgy is tudom csúszóra szerelni, ha a gyári rögzítő pálcáját nem nyomom bele a közepébe, és akkor középen fut át a zsinór az úszótesten, csak akkor kell egy nagyobb gumigyöngy fölé az ütköztetés miatt. Most fixre van szerelve, mert túl nagy ereszték itt nincs, egyedül a bóbita láthatósága miatt csináltam ilyen verziót is.
Most is egy drót fül van a szár alján, ezt is tudom direktbe a zsinórra fűzni. Bár nem értem ez miért jobb mint egy apró karabineres forgóba akasztani és az csúszkál a zsinóron. Azt könnyebb megütköztezni, ennek a fülnek elég nagy az átmérője.
Ui.: a test a száron alul-felül gumival van ütköztetve, nem fix, így lejjebb (vagy feljebb) tudom húzni a száron, nem kell levágni az alját.

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#89349) sasa311 válasza lumpy92 (#89348) üzenetére


sasa311
veterán

Az átmenő megoldás egyáltalán nem jó sajnos. A busa nem szereti ha mozog a cuccod, ezért le kell talpalni. Erre a létező legjobb szerelék az, amikor így építed fel (horogtól bot irányába).

1. Erős kapocsba akasztott Busafa
2. Forgókapocs
3. Gumigyöngy, hogy az úszó ne tudjon teljesen rácsúszni a busafára
4. Szabadon csúszó úszó
5. Csúszó KARIKA ólom, aminek akkora a "lyuka", hogy könnyedén átcsúszik az úszó felső ütközőjén
6. Felső úszó ütköző

Igy szó szerint bármekkora eresztéket be tudsz állítani, akár bothossznál többet is cérnaütközővel és még minden súly a szerelék végén van, mert a busafára rácsúszik az úszó és az ólom. Majd bedobás után az ólom letalpalja a szereléket és a zsinór szabadon engedi az úszót a vízfelszínig. Nem kell mélységet sem mérni, sem állítgatni.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#89350) lumpy92 válasza sasa311 (#89349) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Köszi! Szerintem hasonlóan vagyok felszerelve, úgy ahogy Sziszi bemutatja az így szerelek én videóban. Annyi, hogy itt a letalpaló ólom egy fém gubangátlóba van akasztva az úszó felett. Legutóbb még fixre szereltem az úszót (1,5 méteres ersztékkel még be tudtam dobni) de most, hogy elkészültek az úszók, ezeket már tudom majd csúszóra is. De ez a készségem is le volt taplalva, tehát nem mozgott a vízen.

Szerk.: de értem a logikát abban amit írsz, a karika ólommal még kisebb zászlóval lehet bedobni.

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.