Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35601) #71562240 válasza contaxg (#35597) üzenetére


#71562240
törölt tag

Erre hadd válaszoljak komolyan.
Ezt írod: "Sajnos tapasztaltabb hifi zenehallgatókkal nincs túl sok jó tapasztalatom. Egy idő után fontosabb lesz nekik a hifi mint a zene..." Ez ugyebár a régről ismert közhely, és persze rengeteg igazság van benne, hogy sokan vannak az "audiofilek" között, akik kevésbé a hangot-zenét, mint inkább a hangminőséget hallgatják (de leginkább a hifizmusuk lényege az, hogy szemeikkel és szavaikkal simogatják és másoknak mutogatják a gyönyörűen kinéző és indokolatlanul drága készülékeiket és azok hangját...) Nos, mint én is mondom, ebben rengeteg igazság van, ám én úgy érzem, hogy ezeknek a "tapasztaltabb hifi zenehallgatóknak", vagyis a kifejezetten hifi-audiofil hobbistáknak a köreiben a hifi-hobbista elferdültségeik mellett-ellenére is sokkal nagyobb a zenét valóban kedvelő, a valóban a zenét kedvelő, az elsődlegesen inkább a hangot-zenét, és csak másodlagosan a hangminőséget hallgató személyek aránya, mint a "tapasztalatlanabb hifi zenehallgatók" köreiben, akik csak amolyan felületesen érintkeznek a hifi-audiofil hobbival Úgy érzem-tapasztalom, hogy a hifi-audiofil hobbiság mélysége és a zenei műveltség-érdeklődés mélysége között elég erős korreláció van - amely korreláció természetesen csak tendenciaszerűen érvényesül, rengeteg kivétellel, sokaknak valóban csak a hangminőséghallgatásig, vagy még addig se terjed a drága hifi-audiofil hobbijuk. Szóval szerintem, a "tapasztaltabb hifi-zenehallgatókra" (vagyis az audiofil hobbistákra) vonatkozólag inkább az a jellemző tendencia, hogy fontosabb számukra a zene, mint a hifi, annak ellenére, hogy a hifi nagyon-nagyon fontos számukra. Megfordítva a kijelentésedet, miszerint "Egy idő után fontosabb lesz nekik a hifi mint a zene...", szerintem akkor már inkább az ellenkező tendencia példái fordulnak elő sűrűbben, vagyis minél mélyebbre ássa magát valaki a hifi-audiofil hobbiban, annál inkább a zene lesz fontos számára - persze kivételek a kivételek, akik szintén sokan vannak.

(#35600) Lompos48 Eeeeeeeeeeeeeee... (Hogy ne szaporodjon a szöveg :D )

[ Szerkesztve ]

(#35602) blattida válasza #71562240 (#35598) üzenetére


blattida
nagyúr

Pedig mindhárom példának felhozott listád az ízlésed szerinti ranglistát tükrözi, nem egészen a valós értékük szerint állnak ott az egyes szereplők. Minőségi ranglistának írtad őket, pedig ízlés béli listák, amikben valamennyire megjelenik a nívó szerinti sorrend is.
Ez nem is baj, csak ne tagadja, drága Bástya elvtárs.

"James Joyce - Nádas Péter - Gabriel Garcia Marquez - Paulo Coelho - Ken Follet - Tiffany Regények - Romana Füzetek (- Wass Albert )
Andrej Tarkovszkij - Tarr Béla - Luis Bunuel - Huszárik Zoltán - Ken Russell - Hal Hartley - Ridley Scott - Steven Spielberg - ... - Sas Tamás"

Sebességben, tempóban, ritmusban valóban rokonok a listák elején állók, minden másban többé vagy kevésbé eltérőek, ezért írtam azt, amit.

John Zorn komoly zenei magasságát meg sem hallottam.

Úgy érzem-tapasztalom, hogy a hifi-audiofil hobbiság mélysége és a zenei műveltség-érdeklődés mélysége között elég erős korreláció van, igen, amennyiben kifejezetten a hifista-audiofil irányból nézed (itt utalva Andorrára is, a kevésbé igényes zene nem szül vágyat a drága, minőségibb berendezések birtoklására és cserélgetésére), mert egyébként nem jellemző, általánosan a nagy zenerajongók-kedvelők, akik nagyrészt klasszikus zenét és jazzt hallgatnak és, esetleg, játszanak valamilyen hangszeren is, azoknál nem számít a zenelejátszó berendezés hangminősége, ők alapvetően érzelmileg élik meg a zenét, az pedig nem igényel minőséget. :R

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#35603) contaxg válasza AMDFan (#35599) üzenetére


contaxg
veterán

Bartók rádió ;) Muzsikáló délután.
A legjobb ilyen eklektikus műsoranyaggal kezdeni.
Változatos, érdekes zenék, sok háttér információ, stb

Egy picit fáradtabb aggyal könnyebben megadjuk magunkat az új dolgokhoz.
Például a papám éjszakás műszak után művész mozikba járt! :C

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#35604) #71562240 válasza blattida (#35602) üzenetére


#71562240
törölt tag

Egyébként, komolyra fordítva a szót, ezek nem az ízlésbeli "listáimra" példák, hanem ezek minőségi rangsor célúak voltak, azt írtam, le, hogy mi jobb, mi kevésbé jó, mi rossz - már amennyire ugyebár lehetséges az ilyen rangsorolás, de mint Lomposnak is mondottam, az esztétikatudomány "viszonylag egzakt" tudományág. Az "ízlésbeli" listáimon jónéhány helyezés másutt lenne - mármint úgy értve, hogy jelen esetben az ízlés fogalmát arra használtad, hogy a "szeretem-nemszeretem" viszonyt értetted alatta. Tehát ezen 'listáim" nem a "mennyireszeretem-mennyirenemszeretem" skálát tükrözik, hanem az objektív minőséget, kivéve a zenére vonatkozó kiegészítésem a későbbi hozzászólásomban, amely kiegészítés az ízlésemre (a "mennyireszeretem-re") vonatkozott.

Szerk.: a "korrelációs" témájú kiegészítésedhez: persze, itt valóban a hifizmus felől közelítettem a folyamatokat, hiszen a zenei műveltség és mély zenei érdeklődés közel sem feltétlenül szül hifizmust.

(Most mennem kell, este állok rendelkezésre a továbbiakban.)

[ Szerkesztve ]

(#35605) Slownz válasza #71562240 (#35589) üzenetére


Slownz
senior tag

igen, ezt mondta. Mennyire valós félelem?

(#35606) blattida válasza #71562240 (#35604) üzenetére


blattida
nagyúr

Jujj, ha ez nálad minőségi lista, akkor vagy valami zavar van az erőben vagy pedig speciális nézőpont szerint csoportosultak így... :F , ettől függetlenül elfogadom. :R

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#35607) #71562240 válasza Slownz (#35605) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nagyon ritka esetben okoz valóban gondot a használatban, tehát a kockázat nagyon kicsi. De nem nulla. Ennél okosabbat ez ügyben szerintem nem lehet mondani, tehát megnyugtatóan csak a próbaidőszak alatt derülhet ki, hogy nálad akad-e nehézség vagy nem. De tényleg felettébb ritka, hogy a tárgyalt körülmények miatt gond adódjon a forrásválasztóval - én konkrétan nem is ismerek ilyen esetet, csak "hallomásból tudom", hogy van ilyen kockázat (kockázatocskácska).

(#35606) blattida Este majd szivesen megnézem, hogy az adott területeken te milyen "objektív minőségi" rangsort állítasz össze - hangsúlyozva, hogy a példáim tényleg csak végletekig leegyszerűsített és ad hoc példák, ha százszereplős listát kéne a "legjobbtól" a legrosszabbig tartva összeállítani, az persze árnyaltabb lenne. (Gondolom ezt már privátban érdemes folytatni, ha van kedved a folytatáshoz.)

[ Szerkesztve ]

(#35608) blattida válasza Slownz (#35605) üzenetére


blattida
nagyúr

Lehet valós, de nem kell félni, szűrős elosztót kell használni, ezzel a probléma letudva.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#35609) Slownz válasza #71562240 (#35607) üzenetére


Slownz
senior tag

& (#35608) blattida: Köszi! Este pár órát ment, ma is menni fog egész nap, bár gondolom nem ennyi idő alatt jönne ki a hiba.

Külön ágra van kapcsolva az erősítő és a DAC, ettől függetlenül valahol találkoznak. Ebben az esetben előbb utóbb beszerzek egy szűrős elosztót.

(#35610) r4z


r4z
nagyúr

Nos, az erősítőt elvitték, amit kinéztem, úgyhogy kéne valami a B&W DM 310-ek mellé.

Amiket néztem:
Denon DRA-295 - 20k
Pioneer A-339 - 23k
Pioneer A-443 - 25k

Ezek közül valamelyik jó vételnek számít?

Into the void, into the emptiness, into the place beyond form

(#35611) zoltanz válasza AMDFan (#35599) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Én is a klasszikus zenénél figyelek legjobban a Hifi tulajdonságaira, mikor tesztelek (de azért rock és elektró zenékkel is meg szoktam járatni/figyelni, mivel ezekből is sokat felrakok).
Kedvencem: Giuseppe Fortunino Francesco Verdi - Aida - Marcia Trionfale

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#35612) djsensore válasza Slownz (#35581) üzenetére


djsensore
tag

Kurraszép :) mennyi volt?

(#35613) cintula187


cintula187
addikt

Hi!

Ha a hangfal mögötti falon ilyen réteg van az használ az ausztikának?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35614) Dorian válasza cintula187 (#35613) üzenetére


Dorian
félisten

Használ. De messze nem olyan mértékben, hogy csak ezért érdemes legyen ilyen burkolatot csinálni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35615) Slownz válasza djsensore (#35612) üzenetére


Slownz
senior tag

(#35616) cintula187 válasza Dorian (#35614) üzenetére


cintula187
addikt

Nemnem. Amúgy is lenne. Nem egész falon, csak a tv mögött akartam eredetileg, de akkor kijjebb "lógatom".

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35617) szakibá... válasza cintula187 (#35616) üzenetére


szakibá...
senior tag

Nem használ, sőt! Az a jó, ha a hangszórók felől csak azok hangja jön, egyéb reflexiók elkenik a hangképet. De nem értem, a TV volna a hangfal, amit említettél? Akkor mindegy.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#35618) cintula187 válasza szakibá... (#35617) üzenetére


cintula187
addikt

Francokat. monitor audio bx2 a tervezett doboz.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35619) Dorian válasza szakibá... (#35617) üzenetére


Dorian
félisten

:Y
Magyarázd már meg, hogy a sima fal miért jobb reflexiók szempontjából, mintha ilyen egyenetlen, ami legalább valamennyire diffúzorként működik?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35620) cintula187 válasza Dorian (#35619) üzenetére


cintula187
addikt

Detto én is így gondolom,de mint kezdő nem akartam írni :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35621) Deadzone41 válasza cintula187 (#35613) üzenetére


Deadzone41
őstag

egy szűk frekitartományban diffúz lesz, ami javíthatná a tér mélységét, de mivel beraksz elé egy tv-t, szerintem sok hatása nem lesz.

(#35622) cintula187 válasza Deadzone41 (#35621) üzenetére


cintula187
addikt

Értem. Akkor kisérletezés lesz az elhelyezéssel. Félreértés elkerülése végett:

Hallgató pozícióval szembeni falon lesz ez a kő. Előtte tv állvány. Mellette 1-1 polcos BX2.

De nem az egész falon lenne a kő, erre vonatkozott az eredeti kérdés,hogy a tv állvány síkjától balra-jobbra még szélesebbre rakassam fel a borítást, hogy jusson a hangfalak mögé.

Tehát a gond az lenne, hogy a falról tovább "verődő" hullámok a tv hátának ütközve gebaszt csinálnának?

#35623) Dorian: teát ha pl. ezt zenéléskor (na nem koncertfilmnél :) a tv kijelzőjére rakom?

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35623) Dorian válasza cintula187 (#35622) üzenetére


Dorian
félisten

Hang szempontjából az ér valamit, ha a hangfalak mögötti falat burkolod. A TV mögött tökmindegy. Hang szempontjából az számítana nagyobb mértékben, ha a tévé ELÉ tennél mobil diffúzor elemet zenehallgatásnál.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35624) Deadzone41 válasza cintula187 (#35622) üzenetére


Deadzone41
őstag

szobaakusztikában miután megvan a hangfalaink és a hallgató pozíció megfelelő elhelyezése, a visszaverődési pontokkal érdemes foglalkozni. a visszaverődési pontokat aszerint különböztetjük meg, hogy a hangok hány helyről pattannak vissza, mire elérik a fülünket. [link]. a hangkeltő eszközök jellemzően előre felé sugározzák a hangokat, ezért a mögöttük lévő fallal ráérünk utoljára foglalkozni. a hangfalak mögötti részt szerintem tök felesleges akusztikai szempontból beburkolni, a hangfalak közti rész számít, mert az ugye visszaverődési pont. viszont az elé meg berakod a tv-t, így a hangok a tv képernyőjéről fognak visszaverődni, nem az amögött lévő falról. a tv elé érdemes mobil diffúzort tenni ahhogy Dorian mondja, esetleg hangelnyelőt.

ez elég pongyola lett, de remélem azért érthető

[ Szerkesztve ]

(#35625) cintula187 válasza Deadzone41 (#35624) üzenetére


cintula187
addikt

Átjött, érthető volt, köszi :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35626) t-bali3 válasza Slownz (#35609) üzenetére


t-bali3
senior tag

És milyen a 610-hez képest? Nagy a különbség?

(#35627) ozzy711 válasza Deadzone41 (#35624) üzenetére


ozzy711
őstag

A "hangfalak közötti rész" hogyan értendő? A dobozok síkjában vagy mélységben is pl. 1-1,5 méter a dobozok mögött ( persze a két doboz közötti részre gondolok ) is fontos lehet?
Egyébként egyikőtök azt mondja, hogy fontos a dobozok mögötti rész, míg a másik azt, hogy az nem lényeges :F
Nem esett még szó ( ha már így belementünk ;] ) a mélyfrekvenciás csillapításról. Úgy tapasztalom, hogy a két doboz között és a szoba sarkain erős kiemelések vannak.

[ Szerkesztve ]

(#35628) tdd587 válasza ozzy711 (#35627) üzenetére


tdd587
őstag

Állóhullámok. Innen már könnyen levezethető, hogy valójában hifista óvónénik találták ki az egész sarokba állítás büntetést is. Lehetséges, hogy a gyerek basszuscsapdaként is igen hatékonyan működik, ilyenkor érdemes áthívni a barátait is zenehallgatás idejére, hogy minden sarokra jusson egy...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#35629) Dorian válasza ozzy711 (#35627) üzenetére


Dorian
félisten

Nem, félreérted. A dobozok mögötti terület kevésbé lényeges, mint a köztük lévő. És mindkettő kevésbé lényeges, mint a dobozokkal szemben, a hátunk mögött lévő terület.

cintula187:
Hát banyek, ha a fal elé teszel egy bazi nagy sík felületű tévét, akkor arról verődnek vissza a hanghullámok, nem a falról. Tehát a tévé elé kell vmi mobil diffúzor, vagy csillapító.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35630) cintula187 válasza Dorian (#35629) üzenetére


cintula187
addikt

Most akkor a dobozok között a falra gondolsz vagy síkban közöttire ahol a tv van?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35631) Deadzone41 válasza ozzy711 (#35627) üzenetére


Deadzone41
őstag

mélységében is. próbáld ki, ha van a hangkeltőid között tv, takard le egy jó vastag takaróval, valszeg javulni fog a tér.
a hangkeltő mögötti részt, ha jól tudom akkor fontos kezelni, ha közel van a hangdoboz a falhoz. a hangdoboz mögötti falról visszaverődő mélyhangok kioltásokat okoznak a direkthangokban, viszont minél távolabb helyezzük a dobozt a faltól, annál mélyebb tartományokban lesznek ezek a kioltások, és azokkal már nem tudunk mit kezdeni egyszerű csillapító anyagokkal. [link]
lehetetlen elérni, hogy a szoba egészében egyenletes legyen a mély átvitel. megfelelő elhelyezéssel tudunk legjobban operálni, hogy a hallgató pozícióban a lehető legjobb legyen. a szobában a mélyhangok össze vissza verődnek a falakról, a találkozási pontjaikon hol kioltják, hol erősítik egymást. ilyen kritikus pontok pl a sarkok.
ezeket a találkozási pontokat meg lehet törni basszus csapdákkal, de ezeknek is fontos a mérete, különböző frekiken hatékonyak. nem egyszerű dolog ez a szoba akusztika, minél jobban beleásod magad, annál jobban rájössz, hogy ehhez szakembert kell hívni, ha normális lehallgató helységet akarsz :D

(#35632) ozzy711 válasza Dorian (#35629) üzenetére


ozzy711
őstag

Oké, csak ez jött le. A hátunk mögötti területet értem, de pl. Fapacinak láttam egy szobáját, ott meg a dobozok mögötti részt burkolta le "brutálisan" hangelnyelőkkel igaz, hogy a hallgatási hely mögötti fal jó pár méterre volt, így gondolom az nem zavart be.
Mindenesetre teszek valami "szépet" a dobozok közé is próbának.

Deadzone41: pont ez miatt is tettem a dobozokat a lehető legtávolabbra a hátsó faltól, de ez nem egyszerű, mert kb. 60 cm mélségű dobozról van szó... így a doboz eleje kb. 1.5 míg a hátsó része ( hátsó reflexes ) csak kb. 90 cm-re van a faltól. Szakember hívásról szó sem lehet ;] , akkor nem tudnék mivel foglakozni a szabad időmben. :D

[ Szerkesztve ]

(#35633) szakibá... válasza Dorian (#35619) üzenetére


szakibá...
senior tag

Azt írtam volna, hogy a síma fal jobb? Azt írtam, hogy lehetőleg semmilyen visszaverődés ne jöjjön a hangsugárzók irányából. Ez egy lakásban megvalósíthatatlan, kivéve, ha az ember agglegény, de törekedni kell rá. A fényképen szereplő kőfal csak a magas hangokra hathat diffúzorként, a síma falnál nem sokkal jobb. A síma vakolt fal is jobb elnyelő egy fokkal, mint a kemény kő. Én úgy tenném a TV-t, hogy az ablak legyen mögötte, ahol be lehet húzni egy jó vastag függönyt, a falra hangelnyelő elemeket akasztanék, esetleg textil képnek álcázva, de minimum könyvespolcot nem túl sűrűn megpakolva könyvekkel. A kőburkolatot pedig a hallgatóság mögé tenném. Ha valaki a TV mögött kőfalat szeretne látni, az ő dolga, de akusztikailag nem jó.

[ Szerkesztve ]

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#35634) Deadzone41 válasza Deadzone41 (#35631) üzenetére


Deadzone41
őstag

találtam egy jobb képet a visszaverődési pontokról [link]

(#35635) tdd587 válasza Deadzone41 (#35634) üzenetére


tdd587
őstag

Mondjuk ez sem tartalmazza, hogy akkor hová ajánlás elnyelőt és hová diffúzort tenni. Nálam volt szakember és nagyon úgy rémlik, hogy azt mondta, kisebb szobákba nem szoktak diffúzort telepíteni, inkább csillapítani kell. Főleg kétoldalt és a hangfalak mögötti térben/falakon.

Bár most hogy belegondolok, lehet szeretnék diffúzort otthonra, pl. a padlóra. Mókás lenne azon járni, de a hifi az első, nem a kényelem...

[ Szerkesztve ]

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#35636) Deadzone41 válasza tdd587 (#35635) üzenetére


Deadzone41
őstag

én is úgy hallottam, hogy kisszobába inkább elnyelő, de ez ízlés kérdése. valaki mindenhova diffúzort tesz. ökölszabályként elmondható, hogy az oldalfalakon elnyelést alkalmazzunk, a hangfalak mögötti, és a hallgató mögötti falra pedig diffúzort.

padlóra diffúzor? :D arra inkább szőnyeg. a plafonon már el tudnám képzelni.

(#35637) Slownz válasza t-bali3 (#35626) üzenetére


Slownz
senior tag

Korai még véleményt mondani róla, meg hát nem is túl egyszerű A-Bzni, de mintha egy picit élénkebb lenne, illetve valamivel alul jobban produkálna egy nüansznyival. Hangkarakterre nem meglepő módon ugyanaz :D

(#35638) Deadzone41


Deadzone41
őstag

[link] ajánlom figyelmetekbe a blogot, remek akusztikai cikkek vannak rajt, többek között Ethan Winer fordítások.

[ Szerkesztve ]

(#35639) #71562240 válasza cintula187 (#35630) üzenetére


#71562240
törölt tag

Az adott, rücskös-kitüremkedéses kőfal-féleség a legkomolyabb eredményt a hallgatói pozíció mögött érné el, ahogy szakibá is írja. A két hangdoboz között lenne a legnagyobb hatása egy basszuscsapdának, ha oda ilyesmit tennél, az önmagában is rengeteget segítene, hogy a mélyhangok ne vesszenek el az interferenciákban, további ilyen basszuscsapdákat leginkább a szoba éleinél (a plafonon is), másodsorban a sík falfelületek mentén is érdemes elhelyezni, kinek hány ilyen darabra telik, de úgy a legjobbak ezek, ha egyúttal szivacsos töltésűek és szivacsos-szövetes borításúak, hogy a közép- és magashangok visszaverődéseit is csillapítsák. Az is jó persze, ha a falak minél nagyobb része elnyelő réteggel van borítva (perzsaszőnyeg, bársonyfüggöny, könyvespolcok, tojástartó dobozok, diffundáláshoz rücskös kőborítás, bútorok...). Az a nyolc méteres falhosszúság óriási előny, jelentősen megkönnyíti, hogy a hallgatói pozícióba minél kevesebb visszaverődés jusson.

[ Szerkesztve ]

(#35640) cintula187 válasza #71562240 (#35639) üzenetére


cintula187
addikt

Köszönöm szépen még visszatérek majd ide tanácsért. Többieknek is köszi.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#35641) malagutif122


malagutif122
tag

Technics SA-ex 120 sztereó erősitő-ről mi a véleményetek?
Azt irják a hirdetésekben hogy dinamikus erősitő vennni akarok most egy ilyet azért kérdezem.

(#35642) ozzy711 válasza malagutif122 (#35641) üzenetére


ozzy711
őstag

A kérdés helyesen: van két ..... hangsugárzóm + ..... lejátszóm .... kábelezéssel .... m2 területű szobában.
Milyen erősítőt ( netán rádiós is legyen ) ajánlotok 25 k körül? ( ha jól láttam az árát ) :U

(#35643) malagutif122 válasza ozzy711 (#35642) üzenetére


malagutif122
tag

sa-ex 120-as technics-t nem fogok venni most olvastam egy fórumban hogy a legalja a technics-ben ez a tipus.
Van egy Pm 440 marantz-om ezt fogom most felujitani a kondikat kicserélem benne. Elna vagy rubycon kondit veszek bele.

(#35644) ozzy711 válasza malagutif122 (#35643) üzenetére


ozzy711
őstag

Az összes kondit ( elkót )vagy csak a nagyokat? Csináltál már ilyet?

[ Szerkesztve ]

(#35645) malagutif122 válasza ozzy711 (#35644) üzenetére


malagutif122
tag

A trafó melletti 2 darab nagy kondi lesz cserélve.
Rubycont veszek bele. Szerelővel fogom megcsináltatni. ;)

(#35646) ozzy711 válasza malagutif122 (#35645) üzenetére


ozzy711
őstag

Csak azért kérdeztem, mert a kisebb elkók is gyanúsak lehetnek esetleg ( könnyen kiszáradnak azok is ). Érdemes lehet esetleg azokat is kicserélni.

(#35647) eclipse006 válasza malagutif122 (#35643) üzenetére


eclipse006
őstag

Volt nekem hasonló felépítésű Philips-em. Abban a puffer kondik kissé alul méretezettek voltak. Nálam jó hatással volt, nagyobb paraméterű kondenzátorra való csere. Eredetileg 4700uF /45V-os kondik voltak, helyettük lett 10000uF/ 63V. De bőven jó akár 6800 uF is. Arra figyelj azért, hogy a feszültség ne legyen alacsonyabb mint a gyári kondin szereplő paraméter.

szerk: Ami még fontos, a méret is számít, mert könnyen lehet, hogy nem fér el. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#35648) malagutif122 válasza ozzy711 (#35646) üzenetére


malagutif122
tag

rakok fel egy képet a belsejéről ugyanilyen az enyém is.
A kis elkók melyik részen vannak benne?

(#35649) #71562240 válasza malagutif122 (#35648) üzenetére


#71562240
törölt tag

A jelek szerint nagyjából mindenütt szétszórva. Úgy néznek ki, mint a nagyok, csak kisebbek. Ebben igazából a nagyok is elég kicsik.

(#35650) Rederik


Rederik
tag

Sziasztok,

Van a vaterán egy srác angel smile, aki 2200-ért kínál "profi hangfalkábelt, König és Mayer típust", hallott már valaki ilyen kábelt?

Tényleg jók a kábelek, vagy csak a marketing a jó? :)

Köszönöm

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.