Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50351) zolaas válasza #48613632 (#50344) üzenetére


zolaas
senior tag

Nem pont erre a hsz-re reagálnék, csak úgy általában a szólásaidra. Jön ide pár emberke és tényleg szeretne 1 házimozit venni, mondjuk van rá ugye 100 eFt-je. Illetve ha lenne neki több is, nem akar rákölteni többet. Nomármost, pár jóakaró aki itt adják azt észt javasol 1 belépő cuccot, rögtön hozzátéve, h az bizony egy belépő cucc, sokat azért nem kell tőle várni. ebből a pénzből erre futja. Illetve ugye tanácsolják, h tessék szétnézni a használt dolgok közöt. Amire jön a kérdező felelete, h ő asztán használtat nem akar neki új kell, majd belinkel egy csoda jamo cuccot. Hogy ez 50-k 5.1 stb. Erre megmondja neki vki, h azt ne vegyél, mert bla bla bla és még a kérdező sértődik meg, hogy itten milyen bunkók, fellengzősek, igényesek vannak akiknek semmi se jó. Kért 1 véleményt, kapott, majd megsértődik. Na kb ez a szinted neked is. nem kell ezen megsértődni, nem annak szánom e remek monológot:)
A kereskedői hasonlatod meg elve rossz, ezt felhozni elve csak terelés volt, hisz az alpkérdés sem erről szólt. A jó kereskedő mindent elad amin keresni tud, utánna pedig hazamegy és hallgatja a kifinomult fülével a saját jól összeválogatott cuccát, amit azzal keresett, hogy eladott minden termékét. A szart is el lehet adni, ha elég olcsó. itt vagy rá példának. Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek, 23 éve kereskedő vagyok, remélhetőleg a halálom napjáig.
A rossz kereskedő pedig (hogy a hm-nél maradjak), árul, az ő szerinte, neki tetsző hájend dolgokat, minden mást leszól és alig ad el vmit. Persze amikor elad akkor baromi nagy bevétele lesz és örül magának, csak éppen 2-3 évente bezárnak az ilyen hájend boltok. Pont a múlt héten voltam egy ilyenbe Kecskeméten, és uram bocsá, csak banándugókat akartam vásárolni, mert éppen úgy fordult az agyam, erre a kereskedő (aki sztm a tulaj volt) van ott a szomszédban egy elktornikai bolt, ahol árulnak banándugót...mondom, de én hi-fi hez keresek, de már fordult is vissza az asztala mögött a telójához...és ezt a boltot itt is ajánlották:D Hát én nem fogom az tuti:P

Visszakanyarodva hozzád, nem kell ezen megsértődni, de azért van az első hozzászólás, hogy itt igenis vannak bizonyos szintek amihez igenis tartani kell magunkat, illetve a forum gazdái be is tartatják ezt a szintet.
Még 1 példa, mert most telózott egyik ismerősöm. Nemrég volt nálam, hallota a dolgaim és elhatározta, hogy vesz vmi komolyabb cókmókot maga is. Kérdezősködött az árak felől...pedig én mindent használtan vettem. Erre most hív, hogy vett 1 Dali concept 8-at! Mondom neki, ahhoz azért illik egy erősítőt is venni. Kérdi: Minek? ( Vmi kenwood/hm régebbi cucca van. ) Namost erre mit kell mondjak? Na ez jó hosszú lett:D

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#50352) Toobee


Toobee
veterán

Na, szereztem ma egy hosszabbítót. Múltkor írtam róla, hogy van egy kis zúgás a magasakból. Végül Dorian elhozta az erősítőjét, azzal nem csinálta, de most van nálam egy másik, amivel szintén. Kipróbáltam az összes aljzatot, amit csak találtam a lakásban, aztán kihúztam mindent, amit lehetett, majd lekapcsoltam az összes biztosítékot, csak az elosztó körét nem, ezt is kipróbáltam minden szobában, de ugyanúgy megmaradt ez a hang. Sajnos már ötletem sincs, hogy honnan jöhet. Két dolgot nem tudtam kihúzni, két fal mögötti 3-as elosztót, amik már elég öregecskék, de lekapcsoltam a szobában lévő biztosítékot is, amin ezek vannak. Valakinek esetleg ötlet? Egy Alcest el kéne hoznom próbára a Zolitól?

https://barbieripnk.hu/

(#50353) robi0604 válasza Toobee (#50352) üzenetére


robi0604
őstag

Jelen esetben az Alces nem valószínű, hogy megoldás, de egy próbát megér "csak úgy" is.

Egy hálózati szűrőt kéne valahonnan beszerezned egy próbára, hátha...

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#50354) Szabikaa20 válasza TCr (#50279) üzenetére


Szabikaa20
őstag

Hát.... Rákötöttem egy 200W,8ohm-os zenekari hangfalat és 15 perc után elfüstölt annyit tököltem.

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#50355) ZolikaE46 válasza BBéci (#50349) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

OKés értelek akkor felesleges lesz meg venni a jobbat, mert nem lesz vele jobb hangzás csak eltérő... Ha jól emlékszem annak a neve JBL EC25 ugye?

(#50356) Termi16 válasza ZolikaE46 (#50348) üzenetére


Termi16
őstag

Az ES jobban szól, de sokkal fontosabb, hogy a frontokkal megegyező márka és típus legyen a center, ezért mindenképpen E-t kellene venned. Ellenkező esetben gagyi lesz az összhatás.

Más:
Közben rákerestem a Dali Concept Sub-ra, erről ki mit gondol? Most már tényleg szeretném megvenni az új subomat, ami vagy a Concept Sub, vagy egy JBL ES250, vagy egy JBL XTI Sub300 lesz. Mindjárt indulok is meghallgatni az első kettőt.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50357) ZolikaE46 válasza Termi16 (#50356) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

OK thx!

(#50358) dhcodoki válasza ZolikaE46 (#50357) üzenetére


dhcodoki
senior tag

Eléggé vegyigyümi a rendszered. Mondjuk ezt írtad is... Ha a későbbiekben próbálod összekovácsolni, akkor olyan centert válassz, amihez tudsz vásárolni frontokat. Ha a régebbi centert veszel, (ami most félig meddig passzol) lehet később azt is el kell adnod, ahhoz hogy egységes cuccod legyen..

(#50359) BBéci válasza #48613632 (#50350) üzenetére


BBéci
titán

Jelenleg, pár hete LCD vetítőt tesztelek, viszont 90 %-ban DLP szokott lenni nálam, többnyire SIM2, szóval tisztában vagyok a képminőségükkel. Lehet borotvaéles és annak semmi köze a színkerékhez, annál inkább az objektív lencséinek. Teljes erővel cáfolom, hogy elmosódottabb lenne, mint a más technológiájúaké.
Most sajnos csak 2 méter széles vásznat nézek 4,3 méterről, nemsokára érkezik a 240-es. Viszont a full HD-ból semmi szín alatt nem engednék.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50360) #48613632 válasza zolaas (#50351) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nem sértődtem én meg, ez az egész úgy indult, hogy Stubi28-nak, aki már a 3. körét futotta, írtam, hogy vegye csak meg, amit kitalált, és úgyis tetszeni fog.

Ugyanis kerek-perec megmondta, hogy 100E van neki az egész hóbelevancra, akkor meg felesleges erőlködni, hogy azért csak szart kap, meg ilyenek.
Nyilván el lehet mondani, hogy szerinted, exhas, 250E egy belépő, rendes házimozi ára, amin mondjuk már Ti is elfilmezgetnétek.

Valamint lehet javasolni egy cuccot 100E-ig bezárólag, ami tudjuk, hogy kevés, de ennyiből ez a legjobb, amit kihozhatsz.
Nyakam rá, hogy nem jönne vissza, hogy szart ajánlottatok, végtére is belehallgathat ott is, ahol veszi, nemde?

Amúgy meg szerintem 100E-ből kihoznék egy cuccot, ami 10 emberből 9-nek tetszene. Az utcáról válogatva természetesen, nem innen, a klubból.

No meg volt nekem 40E HUF-os DVD+5.1 szettem is, valami német márka, és azon is elfilmezgettem hányinger nélkül, szóval no para! Az emberek nagyobb többsége olyan "alacsony" szinttel is beéri, hogy csodálkoznál. Pusztán azért a pénzért a legjobbat akarja, azért fordul ide tanácsért.

(#50361) zolaas válasza #48613632 (#50360) üzenetére


zolaas
senior tag

Boltos voltomra tekintettel nem csudálkozom azon, hogy milyen kis szint is kevés az embereknek. Mesélhetnék, cirka 3000 fős a falu ahol most élek...és nem azért igénytelenek, mert falu.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#50362) dhcodoki válasza #48613632 (#50360) üzenetére


dhcodoki
senior tag

Kollégám anno vett egy ilyesfajta német egybemozit 60-70ezerért. Mondtam neki ne tegye. Megvette. Jó, mondom, gyere át. (mondjuk előtte kellett volna átcsalnom). Meghallgatta nálam (pedig akkor még az enyémben is voltak igen csak alul méretezett összetevők.) 2-3 hónapig használta, most ott porosodik valahol.
Szóval a "10-ből 9-nek tetszik" arány, nem biztos, hogy helyénvaló. Főleg hosszútávon. Nem vitatkozni akarok, ne érts félre. De óvatosan dobálózzunk a házimozi fogalmával.

(#50363) Stubi28


Stubi28
tag

Köszönöm Toobee-nak a linket az összeállításról!
Meg is vettem és, ha minden igaz a napokban össze is tudom rakni ithon.
az összeállítás a következő lett:
Yamaha RX-V359
JBL SCS178 5.1-es hangfal szett
és még egy Pioneer DV-490V DVD lejátszó is a csomag tartalma, amit valszeg nem sokat fogok használni.+ kábelezés
60.000Ft-ért.
Kiváncsi leszek mennyire lesz szar hangja a 100.000Ft alatti motyónak...

(#50364) zolaas válasza Stubi28 (#50363) üzenetére


zolaas
senior tag

Hát ahogy neki állsz, semennyire. :) Teljességgel elégedett leszel. Az uccsó mondatod meg kissé éles, hisz a 100k-s határt itt többen az új árhoz nézik, úgy értik. Bár azt is tudom, h te nem csak új motyóra gondoltál.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#50365) Dorian válasza Stubi28 (#50363) üzenetére


Dorian
félisten

Nem lesz rossz hangja, ez atom vétel volt ennyiért és összeillő összeállítás. Annak idején majdnem pont ilyen cuccokat vettem mozira. Aztán kaptam egy szép prémiumot csak ezért lett jobb. (a DVD-m ugyanez :) )
Még annyit tennék hozzá, ha maradtam volna a Yamaha (igaz 459-et néztem) +JBL178 szettnél, akkor nem indultam volna el a hifis lejtőn...

Egyébként meg továbbra is fenntartom, hogy az igények eltérőek, ezért nem illik lenézni valakit. Csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak, hogy az élet minden területén mindenből a legjobbat vegyék. Engem pl. többek közt az autók hagynak hidegen, akinek az a mániája, biztos igénytelennek tartaná az 1.4-es Astrám. Mondjuk az is, mert eddig kutya baja és csak olajat meg hasonlókat cseréltem benne :D

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50366) Termi16 válasza #48613632 (#50360) üzenetére


Termi16
őstag

Hihetetlen, hogy mennyire nem érted meg, amit többen próbálnak órák óta elmagyarázni neked.

Senki nem mondta, hogy 250e Ft-ot kell költeni, ha 100 a maximális keret. Ettől függetlenül fel lehet hívni az ember figyelmét, hogy ennyiből milyen minőséget várjon. Másrészt meg a 100-at is el lehet költeni lószarra, meg normális, az árát megérő dolgokra is, ahogy azt épp Stubi is tette.

Ez a 10/9 emberes példa meg annyira gáz, hogy az már hihetetlen. Akkor mutass nekik egy félmilliós szettet előtte, aztán kérdezd meg őket a 100e Ft-ról. 10/9 (hehe...) azt fogja mondani, hogy bizony hallja a különbséget és ha tehetné, akkor a drágábbat venné. Be lehet érni az olcsóbbal, ez biztos, de ha valaki megteheti, akkor miért ne költsön akár tízszer annyit is a házimozijára?

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50367) Toobee válasza Stubi28 (#50363) üzenetére


Toobee
veterán

Igazán nincs mit, szerintem ennyiből nagyon nehéz lett volna jobb rendszert összerakni. Nem tudom milyen kábelt vennél hozzá, és mennyit szánnál rá, de nálam van bagóért elvihető Saturnos 1,5-es meg 0,75-ös. Akár csereberélném is értelmes cuccokra.

https://barbieripnk.hu/

(#50368) aleister


aleister
veterán

Kicsit on lennék.
Olvasgattam a véleményeket, melyek preferálják a használt házimozi komponensek használatát. Erölködő esetén még azt mondom rendben, de mi újság a hangfalakkal? Ott a használattal járó rezgés nem öli meg a hangszórókat, membránt?
Csak, mert lehet, hogy teljesen jóhiszemű eladó esetén is belefutok abba a hibába, hogy 1 hónap múlva elkezd ciceregni, rezegni a hangszóró.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#50369) #48613632 válasza BBéci (#50359) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nekem Optoma 1690 volt, más referenciám nincs. Azt tartom, hogy a pixelstruktúra közelebbről tűnt el, mint LCD esetén. De annyira sosem mustrálgattam, hogy az életem tegyem fel rá, ma meg már nincs meg. Oka, az előző lakásban, ahol laktunk, nem engedtek vásznat szerelni, a fal meg barack színű volt. A PC-n próbáltam meg kevergetni a színeket, de tökéletes sosem lett. De mondom, ez a dolog már csak emlékeimben él, tehát vitát nem mernék vállalni ezzel kapcsolatban.

Azt viszont én tartom, hogy 3 méter felett nem tudsz különbséget tenni a 720 és 1080 felbontások között. Innentől fogva pedig felesleges a FullHD, logikusan. De ez megint az én véleményem.

zolaas
eszembe jutott a cucc, valami medion volt. Egy olyan emberke, mint pl. öcsém, aki heti egy filmet néz meg, DVD-n, esetleg Divx-ben, bőven hülyének néz bárkit, aki egy heti bérénél többet szán ilyesmire. Valahol megértem. Engem is simán hülyének néz a mostani cuccom miatt, pedig nincs is. :DDD De az igénytelenség, vagy igényesség fogalma nem mindenben teljesedik ki. Például egy szarrá tuningolt pár éves Vito-ja van, nekem 20 éves Micra-m :DD

dhcodoki
Az a fajta kombó mozi amúgy engem sem elégített ki, bár különösebben nem vertem a fejem a falba, de tudtam, hogy azért annál jobbat akarok. Mindenesetre egy pár évet kiszolgált. Mondjuk másfelet :D

Stubi28
Aztán meg ne bánd! :))

Termi16

Dehogynem értem meg! De nyilván, ha tanácsot adok, nem feltétlen azzal kezdem, hogy nekem jobb van, bár az fél milla volt.
100E-ret el lehet költeni szarul, meg jól. Ezért kértek itt támogatást. Csakhogy az helyett, hogy összedobtatok volna valamit a keretből jött az így szar, meg úgy szar, meg ezt ne vedd, meg azt ne vedd!
De hogy mit vegyen, arra nem érkezett tanács, mármint a kereteken belül mit!

szerk:

A 10/9-es példa pedig azért nem szar, mert a vevők nagyobb része még mindíg 100E alatt vesz szettet, és nyilván van ellenpélda is, de azért nem viszik vissza tizesével, hogy ez gáz, hanem használják. Csak az én környezetemből ismerek egy rakat embert, igénytelen kis pöcs mindegyik, akik teljes megelégedéssel használják a szettjüket évek óta.
És eszükbe sem jutott perelni az eladót, mert átverte őket :)

[ Szerkesztve ]

(#50370) Dorian válasza aleister (#50368) üzenetére


Dorian
félisten

Ha az eladáskor nem volt baja, kizártnak tartom, biztosabb vétel egy hangfal, mint egy erősítő. Sokan használnak 20-30 éves hangdobozokat is.

pitepeti71:
Emlékeim szerint te jöttél itt megjegyzésekkel a fogyasztói társadalomról :))

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50371) Termi16 válasza aleister (#50368) üzenetére


Termi16
őstag

Inkább fordított a helyzet.

Egy erőlködőt azért illik megnézni, aprólékosan letesztelni minden funkcióját, ami több órába is telhet. A hangfalat meghallgatod és ha rendben van a hangja és külsőre is megfelelő állapotban van, akkor annak nem lesz semmi baja jó ideig.

pitepeti71:

Ez azért van, mert -ahogy te is írtad- az emberek nagy része kb. ennyi pénzből szeretné megoldani a házimozi kiépítését. Ha valaki visszaolvas, akkor talál legalább 5-6 összeállítást garantáltan, pár oldalon belül, ami ennyiből kijön és megéri. Ezek után elég idegesítő ötvenedszer is megismételni, hogy Jamo-t ne, kis JBL-t igen, stb...

A másik probléma, hogy a legtöbb ember tényleg ránézésre dönt, és ilyenkor jön az, hogy a sokhangszórós kínai izéket szeretné megvenni, vagy a Jamo álló hangfalait, mert az szép és nagy, és ennyi elég. Ezekről viszont nyilván le lesz beszélve, csak éppen ezt is unalmas minduntalan ismételgetni akár napi többször.

[ Szerkesztve ]

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50372) MaTTeS válasza aleister (#50368) üzenetére


MaTTeS
senior tag

Ha így gondolkodsz, akkor erősítőnél is belefuthatsz, hogy boldogan használod 2 hétig aztán meg elromlik a processzora, vagy meghal benne a végfok. Akármilyen használt és új cuccnál meg van a rizikó, hogy valami elromlik.

Pont a Dali Concep 6 kézikönyvében olvastam (nem tudom mennyire igaz, de gondolom az), hogy a hosszú ideig való állás (hetek-hónapok) nagyobb kárt tesznek a hangszóróban, mintha minden nap lenne használva. Sőt külön odaírták, hogy a rendszeres használata megnöveli az élettartamát.

(#50373) dhcodoki válasza aleister (#50368) üzenetére


dhcodoki
senior tag

Hozzáértőtől vásárolj. Erre nagyon jók a fórumok, mert ott ismered meg igazán az eladót. (hozzászólásai alapján). Ha a membrán dolgoztatva van, az csak jó. Akkor van gond, mikor nincs használatban hosszú évekig, rossz hőmérséklet/páratartalom mellett. De erre kicsi az esély. Ha meg túlhajtották, azt úgy is látod, hallod.

(#50374) Stubi28 válasza Dorian (#50365) üzenetére


Stubi28
tag

Köszönöm a bíztató szavakat.
Ezúton mindenkinek akitől ezt kaptam!
Egyébként ott a nagy pont!
Magyarországon élünk (sajnos) és nem azzal van a gond aki ennyivel is megelékszik, ha nem azzal aki ezen rágódik.

(#50375) dhcodoki válasza Termi16 (#50371) üzenetére


dhcodoki
senior tag

Azért halványan megjegyezném, hogy a régi Jamo-k (90es évek) nagyon jók voltak. De az rég volt... :U

(#50376) Termi16 válasza dhcodoki (#50375) üzenetére


Termi16
őstag

Most is van egész jó Jamo, de az nem a tömegtermék S széria szülötte, amit minden 2. ember meg akar venni. Tudom, mert volt olyanom.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50377) dhcodoki válasza Termi16 (#50376) üzenetére


dhcodoki
senior tag

Elhiszem..

(#50378) axwel18 válasza Termi16 (#50376) üzenetére


axwel18
senior tag

Szerintem a C405-ös jamo szépen szol. De az S széria télleg gyenge.

(#50379) #48613632 válasza Dorian (#50370) üzenetére


#48613632
törölt tag

én voltam, igen, tartom is. Ezt írtam:

remek dolog ez a fogyasztói társadalom. :) főleg, hogy egyesek be is dőlnek. nos, lehet páran megsértődnek, de én ezeken csak nevetek. persze a bentley és a mercedes között is nagy a különbség, és ugyanez vonatkozik a suzukira is. na de a vége ugyanaz. el kell jutni A-ból B-be. kérdés, ez mennyit ér meg egyeseknek.

mi a hiba??? különös tekintettel a Bbéci által korábban linkelt hangfalkábelekre

:))

értsd: Bizonyos szint felett egyszerűen képtelenség az árral egyenes arányos minőségjavulást elérni.
De ha mégsem, akkor kettőnk hangrendszere ugyanaz a fos kategória, s bár a tied fél milla, az enyém 100E, gyakorlatilag nincs különbség, ha a linkelt kábeleket, és nyilván a hozzá tartozó, értékarányos motyót nézem.

Termi16

Egy 50000+ hsz-es topikot nyilván nem fognak visszaolvasni, a keresőt pedig céltudatos, konkrét elképzeléssel rendelkező emberkék használják, kulcsszavak birtokában. tanácstalanok semmi esetre sem. Ők kérdeznek. Sajnos ilyenkor vagy el kell mondani 500x egymás után, vagy szarni bele, majd megoldja. :)

(#50380) Gergőke88 válasza Termi16 (#50356) üzenetére


Gergőke88
addikt

Pont most tettek fel egy hasznalt Dali Concept Subot az avx-re!

(#50381) Termi16 válasza Gergőke88 (#50380) üzenetére


Termi16
őstag

Láttam, köszi! :)

Igazából ezért került szóba. Kíváncsi vagyok a hangjára az ES250-nel szemben, aztán meglátjuk.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50382) Toobee


Toobee
veterán

Marantz SR7000 táv nélkül 38e ft-ba kerül, annyit megér? Illetve valami távirányítót rá lehet programozni?

https://barbieripnk.hu/

(#50383) #48613632 válasza Toobee (#50382) üzenetére


#48613632
törölt tag

Táviróba próbáld ki a Logitech Harmony sorozatát, az olcsó, pár ezrestől, az érentőképernyős fullosig nagy az átfogás. Előnye, a ntről, egy adatbázisról csak letöltöd a programozandó készülékeket, és már működik is.

(#50384) Tamoo válasza Gergőke88 (#50380) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Elég ütős lehet, nekem az ár is jónak tűnik.

Holnap elvileg meglesz a JungSon JA-66C. Kipróbálni sajnos nem tudtam volna saját hangfalakkal sehol úgyhogy ez kissé kockázatos húzás volt.
Bízom benne, hogy azért hallhatóan többet fog nyújtani zenében mint a Pio VSX-421.

(#50385) Dorian válasza #48613632 (#50379) üzenetére


Dorian
félisten

Én erre írtam, hogy az út a lényeg, nem a cél.
Nem lehet árral egyenesen arányos minőségjavulást elérni, ez egyértelmű, ennek mindenki tudatában van, az ár parabolikusan emelkedik.

(#50384) Tamoo:
Abban biztos lehetsz. :D

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50386) aleister


aleister
veterán

Köszi az infókat srácok!
Sajna nem tudom, hogy kéne ezeknek jól szólni. Egy 5.1-es Logitech hangrendszerem van a pc-re dugva. Ehhez szocializálódtak a füleim. A triviális hibákon kívül (pl nem szól a cumó, serceg, stb) nem hinném, hogy feltűnne bármi is.

Így feltehetően marad az új vásárlása. Pl a nemrégiben linkelt Yamaha RX-V371 vagy PIo VSX-421 tetszik. Csak hát kéne mellé valami 5.1-es hangfalrendszer is. E tekintetében meg még eléggé tanácstalan vagyok.
Szerintetek mennyire veszélyes az említett Logitech X530-at rákötni egy ilyen kaliberű erősítőre? Füst? :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#50387) MaTTeS válasza aleister (#50386) üzenetére


MaTTeS
senior tag

Nem veszélyes, hanem felesleges. A mélynyomóját amúgy sem tudod majd rákötni :U

(#50388) T-Tboy válasza rick009 (#50212) üzenetére


T-Tboy
tag

Nagyon gagyi szerintem...

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#50389) T-Tboy válasza Stubi28 (#50213) üzenetére


T-Tboy
tag

Ha már azt írtad, hogy 90-100eFt közt szánnál egybe cuccra akkor szerintem ha db.-onként, apránként szeded össze a cuccokat akkor meg ne ilyen 25eFt-os dolgokat nézegess.
Erősítőre szánj nyugodtan 50-60eFt körül használtban ha jót akarsz.

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#50390) aleister válasza MaTTeS (#50387) üzenetére


aleister
veterán

Közvetlenül nem, a csatlakozó miatt ugyebár, de ha megbontom a burkolatot, akkor tudok a hangszórókra bármilyen csatit forrasztani.
Inkább attól tartok, hogy az ilyen kis izéket, elfüstöli az erősítő.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#50391) T-Tboy válasza BBéci (#50221) üzenetére


T-Tboy
tag

Nekem sem tetszik ez a szett, én csak utána néztem és linkeltem.
Ments isten, hogy vki meg is vegye. :DDD

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#50392) #48613632 válasza Dorian (#50385) üzenetére


#48613632
törölt tag

Szerintem meg a cél a fontosabb, és a lehetőségeken belül válogatsz, hogy az utat minél jobb körülmények között tedd meg.
A Te verziódban, ha nincs meg a lehetőség, el sem indulsz.
Visszafordítva a témához.
Aki itt érdeklődik, az az utat akarja megtenni, azaz a célt elérni, és a lehetőségekről kérdez.
ha azt mondod, hogy ennyiből nem lehet eljutni A-bó B-be, akkor felvonja a szemöldökét, és odébbáll. Ám valószínű, hogy akkor is vesz cuccot, azaz eljut B-be.

szerk:

Amúgy több topikban is jelen vagyok olvasóként, mint pl a fényképezős, vagy a plazmaTV-s, és érdekes, de mindkettőben tudnak tanácsot adni az "olcsójános" kategóriában, mondjuk a fényképezőknél már 10E-tól.

[ Szerkesztve ]

(#50393) Wizard8


Wizard8
tag

sziasztok!
Van egy onkyo tx nr-509 esem. Most pcből megy bele hdmi, aztán erősítőből monitorba. 1920x1200-ban használom a monitort. Ilyen felbontásban nincs osd.. :((( Létezik erre valami megoldás? Felbontás állítgatáson kívül? (Valami program esetleg?) :F

(#50394) priusz válasza #48613632 (#50392) üzenetére


priusz
aktív tag

Ja, 10-ezerért mindegy milyen fotómasinát veszel. Belinkelsz egyet és az jó :)

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#50395) #48613632 válasza priusz (#50394) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ja 10E-ért is van jobb, meg rosszabb választás. Általában a tanácsadás ilyenre vonatkozna, nem arra, hogy vegyél Canon EOS akárhány D-t fél milláért.

(#50396) kimi02


kimi02
őstag

Mordaunt-Short Aviano 9 sub-ról véleményetek ?
Yamaha YST-SW 315-öt váltana.

(#50397) T-Tboy válasza Stubi28 (#50363) üzenetére


T-Tboy
tag

No fene, már be is újítottál egy rendszert? :) Gratula hozzájuk, leld bennük örömöd! Ennyi pénzért szerintem jól jártál velük. Ha azt nézed újonnan a 5.1-es JBL hangfalszett nem telt volna ki ennyiből.
A kis JBL szett ajánlása ennyire megtetszett? Látom Toobee is ajánlotta még ezt a 5.1-es szettet.
A Yamaha erősítőd nem ismerem, a Pio dvd-játszóból meg nekem kisebb volt a Blu-Ray játszóm előtt (a 310-es), de én elégedett voltam vele.
"Valszeg nem fogom használni a dvd-t" . . . miért nem?

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#50398) Dorian válasza #48613632 (#50395) üzenetére


Dorian
félisten

A tükörreflexes topikban sem adnak tanácsot, ha valaki kompakt szappantartót akar venni, itt is pont így van.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50399) Stubi28 válasza T-Tboy (#50397) üzenetére


Stubi28
tag

Szia!
Köszönöm szépen!
Mert van ithon egy upscalleres Sony ami szinte teljesen új, és most, hogy maradt is pénzem veszek mellé egy Philips BL Playert is.

(#50400) T-Tboy válasza Stubi28 (#50399) üzenetére


T-Tboy
tag

Ja, akkor a Pio és a Sony dvd-t pénzé tudod tenni ha feleslegessé válnának. ;)

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.