Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Ninoka válasza Cifu (#998) üzenetére


Ninoka
tag

Találtam egy szettet, csak nem tudom, hogy lehet e még kapni. Olyan mint amit te ajánlottál yamahát, csak ez magnat. Két háttérsugárzó + 1 center, csak a yamahával szemben ez nem 6, hanem 4-8 ohmos. MAGNAT Add-On 300, és ha minden igaz akkor csak 17e Ft, és 13 cm-es hangszórók vannak benne. Ráadásul egy olyan bolt honlapján láttam meg, ahonnan a cégünk szokott vásárolni, úgyhogy még kedvezményem is lehet belőle ha céges számlára veszem.

(#1002) Cifu válasza Ninoka (#1001) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nosza akkor, hajrá. ;)

Viszont egy apróságot még megjegyeznék: sajnos készülj fel, hogy a hangzásbeli eltérés kicsit zavaró lehet. Ugyebár a két front illetve a center és a surround hangfalak nem ugyanolyanok, így a hangjuk sem lesz ugyanolyan. Néha egy kicsit zavaró tud lenni filmeknél.

Ezért is van az, hogy az igazi az lenne házimozinál, hogy az összes hangfalban ugyanolyan hangszórók legyenek...

Ezzel nem lebeszélni akarlak róla, mivel a te esetben más megoldás nem nagyon van, csak fel szereném hívni a figyelmedet majd erre!

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1003) Cifu válasza helenne (#999) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az én tudásom nagyon is szerény e téren, sokszor írtam már olyat, amiről később kiderült, hogy téves volt. Amúgy olyan ember vagyok, aki ha valamit elkezd csinálni, akkor beletúrja magát a netbe és a különféle forrásokba, és megpróbálja a legtöbbet megtudni róla. Így voltam az LCD TV vásárlás előtt (vagy két hónapig turtam a neten és jártam a boltokat, mielőtt végső döntésre jutottam), és így vagyok a házimozi terén is.

Amiben talán kissé kitűnhetek, hogy igyekszem segíteni másokon ezzel a szerény tudással. ;)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1004) Ninoka válasza Cifu (#1002) üzenetére


Ninoka
tag

Köszi!
Azért később még lecserélhetem a két régi videotont a centerhez illő magnat frontokra, de most egyelőre nincs rá "kedvem" .:)

(#1005) dobolan válasza Ninoka (#985) üzenetére


dobolan
senior tag

SAL-t ne vegyél! Nagyon kicsi az érzékenységük a hangszóróiknak, csak nagyobb teljesítményű erősítő tudja rendesen kihajtani. Az meg egy más kérdés, hogy akkor is hogy szól. :(

(#1006) Ninoka válasza dobolan (#1005) üzenetére


Ninoka
tag

Köszi, már a Magnat mellett döntök mindenképp, csak még azt nem tudom pontosan, hogy melyik tipust válasszam. Ma megnéztem az üzletben ezt az Add on 300 szettet, de elég viccesnek találom:) Nagyon picike hangfalak. Arról nem is beszélve, hogy az üzlet honlapján az áll, hogy 13 cm-es mélyközép + egy magassugárzó van benne, erre kiderült, hogy csak 8 cm-es a mélyközép, és az is szélessávú, úgyhogy nincs benne magassugárzó. Ezek után már kérés, hogy mi igaz az adatokból amit ott megadtak. Merthogy a mérete is sokkal kisebb, mint amit ott írtak. Ennyi erővel akkor lehet, hogy a teljesítménye, vagy a frekvencia tartománya is kisebb. Ez így kissé bosszantó, úgyhogy nagyon gondolkodom rajta, hogy megvegyem e. De SAL-t már biztosan nem veszek, akkor inkább még várok és gyűjtök egy kis pénzt, és veszek egy normálisabb Magnat-ot.

(#1007) #67688960 válasza Ninoka (#1006) üzenetére


#67688960
törölt tag

(#1008) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

A francba hogy ezek is most uttak elogyunni vele:- ((( /es meg nem is elviselheteln:- )/

es van rajta xlr:- )
bof

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1009) Cifu válasza neduddki (#1008) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nem gyenge, de nem bánnám, ha kijönne végre egy sok sallang nélküli, pusztán csak jó erősítő képességekkel és DD HD / DTS HD támogatással rendelkező AV erősítő. Nagyon jó dolog a különféle források up / downscale dolga, meg a kismillió ki / bemenet, de ha nem használja ki az ember... :S

Bár ez a hálózatos dolog jó móka lehet. :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1010) neduddki válasza neduddki (#1008) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Lehet hogy elnesztek az arak a avx-en? nemeteknel egesen mast beszelnek /felteve ha jo ertem:- )/

udv

neduddki

mod: pedog az atrend es a ficsorokkel mideki villog, amgy pont a 1907 tesztjenl votl agond, hogy a cucc kiB! jo, csak ma ennyiert hdmi nelkul...

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1011) stavross


stavross
tag

Sziasztok!

szeretnék venni egy Jamo E350PPL 5.0 hagfalszetett [link] (bocs magyar oldalon már nem találta mmeg az adatlapját)
Ezeket a leírás 8ohm-osaknak írja!

Szerintetek megefelelő ehhez egy Yamah rx-v361? [link]

Köszi

[ Szerkesztve ]

Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!

(#1012) dobolan válasza stavross (#1011) üzenetére


dobolan
senior tag

Megfelelő.

(#1013) vmatyko


vmatyko
tag

bocs hogy itt kérdezem, de hátha.
van egyáltalán olyan képcsöves tv aminek van dvi bemenete?
vagy csak svideoval lehet összekötni a képcsöves (legyen az a legdrágább/legjobb) tv-ket a pc-vel?

[ Szerkesztve ]

(#1014) johnjohn válasza vmatyko (#1013) üzenetére


johnjohn
addikt

A DVI bemenetes képcsöves TV az a monitor,csak kihagyták belőle a tunert.A PC kompozit video kimeneten is ráköthető a TV-re, ha van olyan kimenet a videokártyán.A hangot külön kell átvinni.

(#1015) Cifu


Cifu
nagyúr

Apropó... Milyen 5.1-et + erősítőt ajánlanátok? Rá kéne tolni PS2-őt (optikai), DVD-t(koax), számítógép (analóg 5.1 vagy digitális kimenet) meg ilyesmi. Ja és nem kell nagy teljesítmény. Egyelőre ezzel szemezek, mer' óccó és hallottam róla 1 db jó véleményt:
http://depo.hu/yamaha/htib-106

Szvsz ezt erősen hanyagold. Tudnillik ugyanezt a rendszert újabb erősítővel olcsóbban összehozod: Yahama RX-V361 (44.500Ft) + Yamaha NS-P110 (19.900Ft) = 64.400Ft.

Cirka egy ezressel olcsóbb, mint a DEPO-s HTIB-106-os, és abban csak a régebbi RX-V359-es erősítő van. Ráadásul az anyagi kereteidtől függően erősebb szettet is vehetsz hozzá kezdésnek (pl. Yama NS-P240 (25.400Ft) vagy Yama NS-P430 (65.500Ft), esetleg Heco Victa 500-as szett (79.900Ft)).

Persze az is igaz, hogy kezdésnek ez is untig elég, aztán ha lesz rá keret, a hangfalakat később is lecserélheted. ;)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1016) szapeboy válasza Cifu (#1015) üzenetére


szapeboy
tag

Keret az van, de nem nagyok az igényeim, legalábbis szerintem. Jelenleg a számítógépemen egy Creative P5800-as van és azzal is jól elvagyok.

Viszont köszi a tanácsot, az újabb Yamaha erősítőt + hangfalakat meglesem.

Csak az a nő foglalt, akin fekszenek!

(#1017) Cifu válasza szapeboy (#1016) üzenetére


Cifu
nagyúr

A "jól elvagyok" viszonylagos, mindenki így kezdi. ;)

Én is úgy indultam, hogy elég lesz az 5.1... aztán meghalgattam egy 7.1-es rendszerrel a Star Wars-ot DD EX-el, és beleszerelmesedtem (most amúgy csak 6.1-em van, ez volt ideális ide). Úgy voltam, hogy elég az olcsóbb NS-P60 szett centernek és surroundnak, de végül mégis teljes NS-555 / -444 / -333-as szett lett belple. :)

Ráadásul nemrég hallgattam meg egy Dali Concept setet, és legalábbis úgy tünt, hogy zenében nagyon komolyan otthagyja a Yamáimat... :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1018) tibsix


tibsix
csendes tag

Sziasztok!

Segítségért fordulok hozzátok. Szeretnék egy saját házimozi rendszert otthon kialakítani. Ehhez már beszereztem egy samsung 37-le m87bd típusú Full HD Lcd-tvt. Körülbelül még maximum 200-250 eFt áll rendelkezésemre ahhoz hogy egy megfelelő hangfalrendszert és erősítőt vehessek. Nem igazán értek ehhez a részéhez, úgyhogy szeretném ha ajánlanátok nekem ebben az árkategóriában típusokat. Előre is köszi

(#1019) Cifu válasza tibsix (#1018) üzenetére


Cifu
nagyúr

Privi ment, de azért ide is beszúrom ;)

Nagyon csúnya leszek: nehéz jó rendszert építeni, ami zenére és házimozira is ugyanolyan jó... :S

Szerintem menj el első körben a Toshiba Shop-ba, ha Bp. közelében élsz vagy esetleg Bp.-i vagy. Nagyon készségesek, segítőskészek az eladók.

Én ennyi pénzből azt javasolnám, hogy halgass meg egy Dali Concept 6 setet (Dali C6 + Dali C1 + Dali C Center). Ez 150e Ft, ehhez vehetsz egy Harman/Kardon AVR-132-es 5.1-es erősítőt, vagy egy Onkyo SR-505E-t (ez utóbbi már 7.1-es, de azért minőségben egy kicsivel a H/K alatt van, viszont később bővítheted a rendszert 7.1-esre). Ez éppen belefér a keretbe, de még kábeleket is kell venned (nem kell szerintem több ezer forint per méteres árú csúcskábel, de azért ne is 1.5mm2-es véknyákban gondolkodj). Ez a Dali szett zenére is elég korrekt, és ha bejáratódott (ez kb. egy hónap, átlagos használat mellett), akkor házimoziban is ott lesz. Aztán később ha gondolod, vehetsz hozzá mélynyomót.

Mivel elektromos zenéket halgatsz, olcsóbb megoldás a Heco Victa 500-as szett (ez 80e Ft), ennek a mélye decensebb, mint a Dali-é, de a hangzása kevésbé tiszta, viszont az elektromos zenéknél nagyon sokat számít a mély, ezért a Dali elsőre csalódás lehet. A Heco hangfalszett és a H/K v. Onkyo erősítő mellé pedig befér még egy jó kis mélynyomó (ha szetten belül maradsz, akkor egy Heco Victa Sub). Zeneileg ez kissé gyengébb összeállítás, de házimozira és olyan zenékre, ahol sok mély van, szerintebb biztosabb.

Vásárlás terén én az eDigital és az AVplanet boltokat ismerem inkább, gondom nem nagyon volt velük, az erősítőt az AVPlanetnél jó áron megkaphatod, az eDigitalnál a Heco szett kapható, a Dali szett mindkárt helyen. Az eDigital esetén jó pont viszont, hogy ingyen kiszálítják.

Még annyit tennék hozzá, hogy a Dali szettben lévő Concept 1-eseket fel lehet könnyen a falra függeszteni (van egy fül a hátulján, neked csak egy lyukat kell fúrni, tipli bele, egy elegendő fejméretű csavart belehajtani, és már akaszthatod is fel), a Heco Victa 200-ashoz viszont fali tartó kell (hátul van reflexnyílása), egy pár fali tartó viszont további 5-16e Ft kiadás, függően a tartó típusától. Ha persze akad polc, ahova felrakhatod, akkor ez nem lényeges. ;)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1020) #67688960 válasza tibsix (#1018) üzenetére


#67688960
törölt tag

Szia!
Én valami ilyesmit vennék:
erősítő: Onkyo - TX-SR605E 119.900

frontok:Magnat - Monitor 880(pár) 49.990.-
center: Magnat - Monitor Center 210 9.990.-
hátterek: Magnat - Monitor 210(pár) 19.990.-

esetleg késöbb meg lehet toldani még egy párral ha nem elég az 5.0 vagy mégis nagy kéne hátra.

vagy valami yamaha hangfal erősítővel minimum az 5xx-es szériából

kábelből meg normál valami jobb minőségű réz megfelelő keresztmetszettel
magnaték ajánlása szerint

ui: közben láttam mit írt Cifu ezért írom; vagy a heco szettet mindenképp megnézném

[ Szerkesztve ]

(#1021) Cifu válasza #67688960 (#1020) üzenetére


Cifu
nagyúr

A Magnat Monitor szettből egyel nagyobb, 990-es frontokkal, de csak 110-es surroundokkal már 40e Ft-ért kapható az eDigitalban.

Én halgattam a Monitor szettet, belépőszintnek még csak-csak elmegy, de ha a keret lehetővé teszi, azért nem árt egy kissé komolyabb hangfalakat venni. A Heco szett ár/értékben szinte verhetettlen. A Dali zenehalgatásra jobb lenne, de pont elektronikus és kemény rock zenénél a mélye kevés lesz ide mélynyomó nélkül szvsz, márpedig mélynyomóval már nem fér bele a keretbe.

Sajnos a Yamaha hangfalakból vagy a P110 / 240 / 460 szintű műanyag dobozos egybe szettek kaphatóak, vagy pl. a netdepónál láttam NS-50-esekből és NS-P60-ból álló szettet, ami szintén nem egy komoly dolog. Egy NS-555 / -444 / -333-as szett olyan 80-100e Ft-ért nagyon jó vétel lenne, de ilyesmit sehol sem láttam.

Szerk.: Amúgy remélhetőelg két héten belül egy Heco szettet össze fogok állítani, kiváncsi leszek rá, hogy fognak muzsikálni normális (ie.: nem bemutatóterem vagy bolt) körülmények között.

Szerk.2.: Miért a nagyobb Onkyo 605-öst vennéd amúgy? :F
A Dolby HD és DTS HD támogatás miatt?

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1022) #67688960 válasza Cifu (#1021) üzenetére


#67688960
törölt tag

Tudom, én 990-es szettet vettem a meglévőhöz.
De jobban tetszett volna ha 880-al(van itthon ilyenből egy pár de az nem az enyém) adják, vagy inkább az 1000-el, de az ár nyert nem akartam többet költeni rá.
Most már lehet hogy megfontolnék egy kategóriával feljebbit is.
Igazából 4db Quantum 507-re meg egy Quantum Center 513-ra fájt a fogam, 703-as onkyo-val karöltve, és akkor még az áhitott vetitőt meg a vásznat is mellétenném akkor az már olyan összeg amit már nem szerettemvolna rá szánni.
Szóval kompromisszum. :D
Frankó belépő összeállítás mellett döntöttem.
Az erősítőt egy kicsit utána bántam, hogy nem a 603-ast vettem a plusz funkiók miatt, ezért a 605, de persze ha nem kellenek ezek a plusszok(fadorja, 2zóna, konzol támogatás, videójel felkonvertálás, Audyssey 2EQ) s akkor természetesen az 505 hiszem sokkal jobb árban van.

[ Szerkesztve ]

(#1023) helenne válasza Cifu (#1021) üzenetére


helenne
tag

Szia Drága Cifu!
Hihhetetlen hála és köszönet a mélynyomó és erősítő tanácsok miatt! A sub felélesztette hamvaikból a szegény hangfalaimat. Főleg zenét hallgatok, de a pici 17 hós lányom azóta folyton táncikál, amikor beizzítom a State of Trance-eket. :D :D :D Nem is tudom, hoyg tud valaki meglenni mélyláda nélül? ;) Ezer és még ezerszer ennyi köszönet Neked! Asszem lesz még váltás a többi hangfal terén is, de csak fokozatosan. :)

(#1024) Cifu válasza #67688960 (#1022) üzenetére


Cifu
nagyúr

Magnatból a Quantum már nem rossz, anno mikor én vettem a rendszerem, úgy voltam vele, hogy inkább vettem 2 jó fronthangfalat, és gagyi center-surroundot, mondván majd később fejlesztek. :)

Persze utólag ez kissé hülyeség, mert most ott vannak az NS-P60 hangfalak a polcon, majd lehet összeütök belőle valamit. :S

Nekem 505-ös Onkyo-m van, egyedül a DTS-HD / DD HD az, ami hiányozhatna belőle, de nem hiányzik. A felkonvertálás és egyébb videójellel kapcsolatos dolgok nem érdekelnek, de persze igen, igazad van, ez is egy jogos érv a nagyobb mellett.

Mondjuk mint minden, az erősítő is olyan dolog, hogy az ember mindig azt bánja, hogy hjaj, csak egyel nagyobbatt kellett volna vennem... hisz "csak" 10-20-30e Ft-vel lenne több, nem is olyan nagyon sok... miközben a vételnél a fenét nem, ha a teljes vételárat nézzük, és már így is tovább nyújtoztunk, mint ameddig a takarónk ért. :)))

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1025) Cifu válasza helenne (#1023) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nagyon örülök hogy elégedett vagy velük. :DD

Használd egészséggel. ;)

A mélyláda igazából akkor nagyon hasznos, ha a front / surround hangalak nem tudnak elég mélyet produkálni. Egy jó nagy fronthoz nem is igen kellene mélynyomó, csak persze amik ilyenek, azoknál már az árcédula is olyan számokat mutat.

Egy ismerősöm röhögte nem ki nemrég a Klipsch egyik kisméretű hangfalakból álló rendszerét, aztán meghalgatva kiderült, hogy bizony azok a kis nevetségesnek tűnő dobozok nagyon is megteszik a dolgukat a közép- és magas tartományban, a hozzájuk való mélynyomó pedig bőven kipótolja a mélytartományban őket. Házimozira nem feltétlenül kellenek hatalmas hangfalak...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1026) Roland35


Roland35
tag

Sziasztok!!

Szerintetek milyen házimozit vegyek 20K-45K ig???
én erre gondoltam[link]
Szerintem ez a legjobb ebben az árban ......... legalábbis én ezt találtam de ha ajánlotok valami mást akkor szivesen megnézem ;) Ha lehet akkor linkeljetek plz

előre is köszönöm

,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"

(#1027) #67688960 válasza Roland35 (#1026) üzenetére


#67688960
törölt tag

Hát tényleg jó árban van, egy haveromnak is van valamilyen LG van(nem tünt rossznak, nem tudom milyen tipus asszem drágább, és már ittam is pár ezt-azt és épp csak a tv-t hallottam rajta), de én nem szeretem ezt a márkát inkább JVC-t vagy Panasonic-ot néznék de azokat 49-52-től láttam.
Viszont a márkás lejátszók ógy hallottam, nagyon finnyásak a lemezekre(adat hibákra?)

[ Szerkesztve ]

(#1028) Roland35 válasza #67688960 (#1027) üzenetére


Roland35
tag

Igen,,,,,, szerintem az LG az jó mert van egy ugyanilyen a haveromnak és azt mondta hogy ebben az árban ez a legjobb ,,,,, de mondta hogy ha még egy picit ráköltök akkor jobbaat tok venni ,,,,,, de ez mindenhol igy van :) és nekem házimoziba az LG,Philips,Sony tetszik :DDD a többi nem nagyon........ mert azokrol hallottam eleget .............. és igen a tul jo házimozik nem mindent játtszanak le! ezért veszek valami ilyesmit

,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"

(#1029) Roland35 válasza #67688960 (#1027) üzenetére


Roland35
tag

Találtam egy Panasonic-ot 41K -ért :Y :Y :DDD ez nekem nagyon tettszik ,,,,,, lehet hogy megveszem majd......... :C

,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"

(#1030) #67688960 válasza Roland35 (#1029) üzenetére


#67688960
törölt tag

Itt is nézelődtél?
Van 3 Philips 45-ig.

[ Szerkesztve ]

(#1031) canniball


canniball
nagyúr

A Panasonic SA-HE40-ről tudtok-e valami jót/rosszat mondani? Nagy elvárásaim nincsenek: zenehallgatás (nem vagyok audiofil), filmnézés, egy cca. 20 négyzetméteres szobában lenne (ez gondolom nem okozna problémát neki).

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1032) canniball válasza canniball (#1031) üzenetére


canniball
nagyúr

Amit még elfelejtettem az imént:
1. Vajon tud-e 5.1->stereo downmixet? Vagy ezt mindegyik tudja?
2. Az ára 40k (de ha áldásotokat adjátok rá és összejön részletre venném, így a vége 44k lenne), milyen az ár/érték arány (megéri-e ennyiért vagy esetleg egy olcsóbb modell is jó lenne nekem)?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1033) NoName?!


NoName?!
csendes tag

Mindenki ezzel a downmixel van megáldva, sztem zenehallgatásnál sokkal fontosabb lenne, hogy a direct módot tudja :K ;)

Öné a híd Egyes!

(#1034) canniball válasza NoName?! (#1033) üzenetére


canniball
nagyúr

1. Mi az a direct mód?
2. Hogy jön a downmixhez a zenehallgatás?
3. A downmixet azért kérdeztem, mert jelenleg hangfalakat "nincs kedvem" :( venni, így egyelőre a hifire lenne kötve, ami nem fog nekem 5.1-et produkálni.

Más:
Amit most már két postból is kihagytam: a tulajdonságainál ez áll:

Akkor most három bemenete van összesen (2 optikai+1 koaxális) vagy van három digitális+három analóg?

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1035) dobolan válasza canniball (#1034) üzenetére


dobolan
senior tag

1. Forrás-előfok-végfok úton megy a hang, filtereket kihagyja, de szerintem neked ez lényegtelen szempont.
2. Downmixelni még egy alsókategóriás dvd lejátszó is tud :) , ez is tud.
3. Ha erre a minihifire akarod kötni, két dolgot nem értek. Egy mit kellene it downmixelni, mikor a forrásod eleve 2.0-s, a másik meg, minek egyátalán erre mégegy digitális erősítő?

A bemenetekre vonatkozó kérdésedre a válasz: Digitális 3 db, analóg 3db!

[ Szerkesztve ]

(#1036) Cifu válasza canniball (#1032) üzenetére


Cifu
nagyúr

Én a panát hanyagolnám. Meg is mondom miért:

-Gyanusan könnyű (mindössze 3.8kg). A komolyabb minőségű alkatrészeknek megfelelő tömeg kell, és megfelelő méretű hűtőborda. Egy átlag Yamaha, Denon vagy akármilyen más, komolyabb AV erősítő 8-10kg-ot nyom, nem véletlenül...
-Házimozi erősítőknél a Sonyt és a Panasonicot hanyagolni kell. Inkább végy egy rendes AV erősítőt a Yamahától, Denontól, H/K-tól. Hidd el, hogy sokat számít a minőség. Egy Yama RX-V361-es nem sokkal drágább, de sokkal többet tud.

Vajon tud-e 5.1->stereo downmixet? Vagy ezt mindegyik tudja?

Az erősítőknél (legalábbis amit eddig én láttam) mindig be kell állítani, hogy milyen hangfalak vannak rákötve, ha 2 hangfal van, akkor 2-re fogja lekeverni, ha 2.1, akkor 2 csatornára és mélynyomóra, ha két front és center van (3.0), akkor úgy, és a többi.

megéri-e ennyiért vagy esetleg egy olcsóbb modell is jó lenne nekem

Hát ha ez alá akarsz menni, akkor szerintem felejsd el a komponens alapú házimozit, és inkább végy valami egybe szetett... Persze zenehalgatásra az nem igazán alkalmas...

Mi az a direct mód?

Gyakorlatilag csak jelerősítést végez az erősítő.

A downmixet azért kérdeztem, mert jelenleg hangfalakat "nincs kedvem" :( venni, így egyelőre a hifire lenne kötve, ami nem fog nekem 5.1-et produkálni.

Ennél hogy van megoldva a hangfalak rákötése? Jack dugó, vagy csiptetős megoldás? Mert utóbbi esetén a mini-hifi hangfalait kell csak rákötnöd az erősítőre.

Akkor most három bemenete van összesen (2 optikai+1 koaxális) vagy van három digitális+három analóg?

A digitális bemenet az optikai vagy koaxiális bemenet. Ezen keresztül tudod rákötni a játékkonzolt (X-Box360, PS3), a számítógépet vagy a DVD lejátszót például.
A másik bemenetek RCA csatis bemenetek, van 3 bemenete és egy kimenete.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1037) Cifu válasza dobolan (#1035) üzenetére


Cifu
nagyúr

Jogos, mondjuk azt én sem értem, hogy így mi értelme külön egy erősítőt venni... :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1038) Roland35 válasza #67688960 (#1030) üzenetére


Roland35
tag

Nem ott hanem itt :DDD :[link]
és ezt néztem ki :P ;) :::

,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"

(#1039) stavross


stavross
tag

Jó reggelt!

Sztem Pana-t itt érdemes venni [link]!
Teljesen megbízhatóak, és az árak se rosszak

Üdv
Stavross

Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!

(#1040) priti


priti
addikt

Helo, nekem egy tök egyszerű kérdésem van:

Ismer valaki olyan típusjelzést a házimozi erősítőknél, ami magában foglalja azt a tényt, hogy az erősítő sub kimenete nem vonalszintű előerősített, hanem erősített kimenet, tehát az erősítővel használható passzív sub-os hangfalszett?

Nekem egy ilyen 5.1-es, de hatszor x wattos erősítő lenne ideális. Hangminőség, márka másodlagos, legyen rajta egy 5.1-es analóg bemenet, optikai bemenet, meg azért csatornánként tudjon minimum 40W-ot, a többi mindegy, a TV-hez van külön, ez csak a hangkártyához kell a számítógéphez, mivel a számítógéphez kitalált aktív hangszórószettek feketék és az nekem színben nem megy a szobába, így marad a még egy erősítős megoldás, de már a szemem golyózik a specifikációktól, végre találtam egy Kenwood-ot, erre kiderült, hogy elírás és 6.1-es nem 5.1 és innen a 6x115W :(((

Hardverlesen

(#1041) canniball válasza dobolan (#1035) üzenetére


canniball
nagyúr

1. Én is azt hiszem. :)
3. "...mit kellene it downmixelni, mikor a forrásod eleve 2.0-s..." - Ha a DVD-játékosból optikai kábelen megy az 5.1 hang az erősítőbe (tehát a forrás 5.1, nem 2.0), onnan pedig tovább a music centerbe (ami csak 2.0), akkor az erősítőnek le kell keverni az 5.1-et stereora. "...minek egyátalán erre mégegy digitális erősítő?" - I. Mint írtam jelenleg csak azért nem vennék hozzá hangfal-szettet, mert "nem fussa". (Igazából erősítőre sem, de a fenti részletfizetési lehetőség kedvezőnek tűnt.) Később természetesen vettem volna hangfalakat is. II. Jelenleg ha a TV van a(z egy bemenettel rendelkező) hifire kötve és szeretném a PC-t rákötni, akkor "az egyik kábel kihúz-a másik bedug" játék van, (egyelőre) legalább ez kiküszöbölhető lett volna.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1042) canniball válasza Cifu (#1036) üzenetére


canniball
nagyúr

Hát akkor fájó szívvel bár, de hanyagolom (és egyelőre az egész vásárlást is).

"Egy Yama RX-V361-es..."
Tényleg nem sokkal drágább, de itt már túl nagynak tartom a bank nyereségét. :( Inkább gyűjtögetek és később visszatérek rá.

"Az erősítőknél...mindig be kell állítani, hogy milyen hangfalak vannak rákötve..."
Ilyen opció is van/szokott lenni: 2 front+sub+center? (Egyik falon a TV, DVD-játékos stb., vele szemben a másik fal mellett a kanapé, így a rear hangfalakat nem nagyon tudnám hová tenni.) És (amennyiben több hangfal van) a stereo jelet is felkeveri, vagy az marad stereo (esetleg 2.1)? (Értsd: ha zenét hallgatok át kell-e állítani, hogy ne nyomja ki az összes hangfalra?)

"Hát ha ez alá akarsz menni, akkor szerintem felejsd el a komponens alapú házimozit, és inkább végy valami egybe szetett..."
Nem akarok "alá menni", csak nem szeretem feleslegesen szórni a pénzt. Ezért kérdeztem, hátha tudatlanságom okán csak én tettem magasra a mércét. De egybe szettet semmiképp, akkor inkább egyelőre marad a hifim.
"Persze zenehalgatásra az nem igazán alkalmas..."
Ha emlékeim nem csalnak valahol azt olvastam, hogy ezek az "egyszerűbb" 5.1-es erősítők sem alkalmasak "fullosan" erre, ha valakinek ilyen céljai vannak vegyen stereo erősítőt vagy profi 5.1-est - rosszul rémlik vagy ez csak az audiofilekre vonatkozik?

"...Jack dugó, vagy csiptetős megoldás? ...a mini-hifi hangfalait kell csak rákötnöd az erősítőre."
Csiptetős, de mindegyik hangfalhoz négy kanóc van (azt hiszem van bennük külön mély vagy valami ilyesmi miatt).

Mindkettőtöknek köszönöm a rám szánt időt! :R

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1043) helenne


helenne
tag

Kedveseim!
Nyugodtan hagyatkozhattok Cifu "aranyköpéseire", mert van alapjuk. Hányjátok-vessétek........, és főleg fogadjátok meg! Én is ezt tettem és egy Yamaha 361 + mélynyomó boldog anyukája vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Nem cserélném fel gyermekeiem semmilyen másikra! :R :R :R

(#1044) whYz


whYz
addikt

sziasztok
egy 5.1-es erősítőt szeretnék venni max 10k-ért... nem kell semmi extra olyan 70w körül jo lenne és meg lehessen rendelni mo-n. mit ajánlotok?

mod: ja és lehetőleg kicsi legyen :)

[ Szerkesztve ]

(#1045) NoName?! válasza canniball (#1042) üzenetére


NoName?!
csendes tag

Sztem ahhoz, hogy normálisan lehessen egy 5.1essel zenét hallgatni, ahhoz kell a fentebb is említett direct mód! Audiofil házi-mozissal nemigen hallgat zenét :)

Öné a híd Egyes!

(#1046) dobolan válasza canniball (#1041) üzenetére


dobolan
senior tag

Hú, ezt jól megbonyolítod.

Dvd-t összekötöd az erősítővel optikain, ez eddig világos. Utánna miért akarod rákötni a mini-hifidre? :F Két helyen akarsz hangerőt állítani?

Én azt javaslom neked, hogy gyűjtsd a pénzt az erősítőre, meg egy normálisabb -akár 2.0 - hangfalszettre, addig meg kötsd a dvd 2.0-ás sztereo kimenetét a mini-hifi benmenetére, és hallgatsd úgy. A dvd is tud downmixelni!

Egyébként én hallgattam már ilyen kategóriás Pana erősítőt, asszem egy régebbi modelt. Egész jó a hangja, mozira tökéletes, zenére annyira nem, főleg nem audiofil hangfalakat utánakötve.
Azért ilyen kicsi a súlya, mert D osztályú erősítő, a végfokai másképpen működnek /full digital/, kevesebb hőt is termelnek.

üdv.

(#1047) dobolan válasza priti (#1040) üzenetére


dobolan
senior tag

Hali,

Sajna már nem fogsz találni erősített subkimenettel rendelkező erősítőt, max. használtan. A régebbi Technics modellek között kereskedj.
Ez van. :(

(#1048) dobolan válasza whYz (#1044) üzenetére


dobolan
senior tag

10e-ért esetleg használtan ha találsz. :)

(#1049) canniball válasza NoName?! (#1045) üzenetére


canniball
nagyúr

Ez a direct mód az, amikor pl. a jelenlegi hifimen kikapcsolom az EQ-t?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#1050) canniball válasza dobolan (#1046) üzenetére


canniball
nagyúr

"Dvd-t összekötöd az erősítővel optikain, ez eddig világos. Utánna miért akarod rákötni a mini-hifidre?"
Mert hiába kötöttem volna az erősítőre a hangot, ha az erősítőn nincs hangfal (mint írtam arra nem lett volna pénzem). De úgy néz ki egyelőre nem kötök semmit sehova. :)

"...addig meg kötsd a dvd 2.0-ás sztereo kimenetét a mini-hifi benmenetére, és hallgatsd úgy."
Így van (vagyis a DVD a TV-re, a TV meg a hifire). Csak mint írtam ez kisebb macerával jár.

"Egyébként én hallgattam már ilyen kategóriás Pana erősítőt, asszem egy régebbi modelt. Egész jó a hangja, mozira tökéletes, zenére annyira nem..."
Pedig 50-50% lenne az arány. És ugyan nem vagyok vájtfülű, de azért mégsem mindegy, hogy Sokol minőségben szólal meg a zene vagy normálisan.

"Azért ilyen kicsi a súlya, mert D osztályú erősítő..."
És mi a különbség az A, B, C és D osztályúak között? Egy rövid összehasonlítást vagy egy linket tudsz adni?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.