Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48951) brownus válasza BITBOYS (#48932) üzenetére


brownus
veterán

Oo, kiraly, mire hazaerunk mar lent is lesz:) danke
Bekeszitek egy raketat en is, lol

[ Szerkesztve ]

(#48952) lezso6 válasza #54715584 (#48950) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jó? Ha jót akarsz, akkor ott Blues Brothers, amit sokan nem ismernek. Igaz, az elvileg nem musical, de mégis az, és nagyon ott van, egyfajta akció-musical. :DDD Az új magyar szinkron is jó lett, s ezt én mondom, aki utálja a szinkront. :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48953) Viszlát válasza lezso6 (#48946) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem nézlek le, csak te is a szokásos indokkal jössz és nekiállsz példákat felhozni. Leegyszerűsítve az említett filmek "elemzését", simán írhattál volna annyit, hogy nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik. Amivel nincs is gond, ízlések és pofonok, de ettől miért is gáz a díj? Ettől miért is lenne alacsonyabb rangú, kevésbé népszerű, stb? Nem te és nem én meg Józsika adja az Oscar rangját - ami egyébként is alapvetően közel 6000 szakmabeli összegzett, de továbbra is szubjektív véleménye -, hanem a szakma, a filmipar viszonyulása a díjhoz, márpedig afelől nincs kétség, hogy ők miként vélekednek. Sőt, afelől sem, hogy milyen hatással, befolyással bír az Akadémia által kiosztott szobrocska.

A lényeg annyi, hogy értelmes megközelítéssel, a helyén kezelve a dolgot, számomra teljesen értelmezhetetlenek ezek a lenéző megnyilvánulások. Persze nem egyedülálló, ugyanilyen primitív viszonyulás tapasztalható számtalan más díj esetén, kivétel nélkül arra alapozva, hogy az illető mást tart jobbnak. Erre meg csak azt tudom mondani, hogy a megoldás egyszerű: tessék letenni valamit az asztalra, hozzájárulni a szakma terméséhez és máris meg van az esély, hogy bekerülhess a szavazók közé és befolyással lehess az eredményre.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48954) BITBOYS válasza lezso6 (#48946) üzenetére


BITBOYS
addikt

A Bombák földjén nekem se tetszett, talán még vicces is volt ahogyan rángatja vaktában az összekötött vezetékeket. Cameron volt felesége rendezte, talán ezért, talán nem. A borítókép tükrözi az ominózus jelenetet..

Barna: Erre én is, holnap pedig vázoljuk az aktuális helyzetet Godziról :D és nincs mit ;)

Eladó DDR5 2x8GB memória: https://hardverapro.hu/apro/crucial_16gb_kit_2x8gb_ddr5-4800mhz/hsz_1-50.html

(#48955) lezso6 válasza Viszlát (#48953) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nekem meg pont ezzel van a bajom, hogy egyesek szerint ízlés kérdés minden. Nem, ez nem ízlés kérdése. Van minden filmnek valamilyen közlése, amit mondani akar. Nem csak kép meg hang van. Persze sokan csak két dimenzióban élnek, pedig egy ilyen produktumnak mindig van mélysége. Ennek van egy mértéke, az belül meg minősége. Pl a 300 gyakorlatilag ókori nácikról szól, propagálva, hogy ez milyen jó (!); a Csillagközi invázió meg ennek a militarista műfajnak a paródiája.

Persze, ha nagyon az ízlésre akarjuk fogni, akkor lehet így is magyarázni. Van jó ízlés meg rossz ízlés. A rossz ízlésű ember általában a szar filmeket szereti, mivel két dimenzióban él, és képtelen a gondolkodásra, csak az primitív, egyszerű ingerek hatnak rá, kedvenc filmje pedig a Függetlenség napja és a Gettó Milliomos. A jót szerintem nem kell megmagyaráznom.

A másik meg az, hogy csinálj jobbat. Miért kéne az adott területen alkotnom valami kiválót, hogy a rossz véleményem jogos legyen? Ezt az idióta mondatot azok találták ki, akik már kifogytak az érvekből. :U

Az oscar-díjat azért "nézem le", mert rengeteg szar film kapja meg, és jók meg nem. Lásd a listám, bejelöltem dőlttel, ami nem kapott oscart: [Ezekre ne mondd, hogy mind csak nekem tetszett, és ízlés kérdése...]

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48956) Viszlát válasza lezso6 (#48955) üzenetére


Viszlát
addikt

Arra próbáltam finoman rávilágítani, hogy azért, mert valamivel nem értesz egyet, attól az még nem lesz szar vagy kevésbé mérvadó. Láthatólag nem sikerült, de ez valószínűleg a fogalmazási készségem fogyatokéssága miatt lehet. :)

"Van minden filmnek valamilyen közlése, amit mondani akar. Nem csak kép meg hang van. Persze sokan csak két dimenzióban élnek, pedig egy ilyen produktumnak mindig van mélysége."

Őszintén megmondom, fogalmam sincs ez honnan jött, én még életemben nem találkoztam senkivel aki kizárólag kép és hang alapján ítélne meg egy filmet. Komolyan ezen filóztam pár percig, de még a tőlem legtávolabb álló ízléssel rendelkező emberektől sem tapasztaltam ilyet.

"A rossz ízlésű ember általában a szar filmeket szereti, mivel két dimenzióban él, és képtelen a gondolkodásra, csak az primitív, egyszerű ingerek hatnak rá, kedvenc filmje pedig a Függetlenség napja és a Gettó Milliomos. "

Nem ma kezdtem a pályafutásom, de azt hiszem ez a mondat simán benne van a legkorlátoltabbak top 5-ös listájában. Szubjektív dolgokat igyekszel megmagyarázni objektív megközelítéssel, de a kiindulópontod az természetesen és rendkívül meglepő módon (muhaha) saját magad, illetve az általad képviselt értékrend és megközelítés (ami nyilván nem egyedülálló, de most veled beszélgetek). Ha képes vagy egy pillanatra a füstölgő egódon túltenni magad, akkor könnyen belátható, hogy ez a szemlélet ezer sebből vérzik.

"A másik meg az, hogy csinálj jobbat."

Ez biztosan valami korábbi vitád frusztrációjából visszamaradott emlék lehet, mert én ilyet egy szóval sem írtam. Egészen pontosan ezt merészeltem kódba vésni: tessék letenni valamit az asztalra, hozzájárulni a szakma terméséhez. Nem írtam jobbat, de még ha írtam is volna, a sok szar mellett amit díjaznak, nem lehet olyan nehéz valami igazán jóval előrukkolni, nemde? :)

Az oscar-díjat azért "nézem le", mert rengeteg szar film kapja meg, és jók meg nem.

Ejj, hát muszáj még egyszer leírnom. Mi alapján szar és mi alapján jó? A te véleményed szerint? Hatezer másik ember meg másképp gondolta. Nabumm. Lenézheted emiatt a szakmai elismerést, de ez csak téged minősít. Nem egyetérteni a döntéseikkel, az teljesen rendben van, de ez sajnos - akármennyire is távol áll tőlem a személyeskedés -, "csupán" intelligencia kérdése.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48957) Pali1119 válasza lezso6 (#48955) üzenetére


Pali1119
tag

Hát a 300 efféle értelmezését még nem hallottam. Az meg, hogy a Függetlenség napja vagy a Gettómilliomos rossz film lenne hovatovább aki azokat szereti az rossz ízlésű ember, az szerintem elég hülye feltételezés. Nekem pl. mind a két említett film tetszett, akkor nekem most rossz ízlésem van? Milyen baromság ez?

"Az oscar-díjat azért "nézem le", mert rengeteg szar film kapja meg, és jók meg nem."

Ki dönti el, hogy azok a jó filmek, amit te annak tartasz? Miért kellene p. a Snowpiercernek, a Harcosok klubjának vagy az Oldboynak, esetleg a Véres gyémántnak Oscart kapnia? Ilyen alapon mondhatnám én a D9-et, hogy az miért nem kapott, de nincs értelme, hisz az nem egy Oscar kategóriás film ugyanúgy,ahogy pl. Nolan filmjei sem azok.

"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."

(#48958) aizen92 válasza Viszlát (#48956) üzenetére


aizen92
addikt

Hatalmas +1. inkább nem kommentálom az utolsó pár száz hsz-t, születtek érdekes okfejtések.....

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#48959) Samus


Samus
addikt

Tudnátok olyan filmeket ajánlani, mint a Da Vinci Kód, Az angyalok és démonok, A nemzet aranya két része. Tehát ahol a történet félig kaland, félig misztikus, és érdekes történelmi tények adják a film alapját.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#48960) lezso6 válasza Viszlát (#48956) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

De egy film mondanivalója az nem vélemény kérdése. Úgy van és kész. Erről persze lehet vélemény, aminek a az egyén értékrendje ad alapot. De vannak kifejezetten rossz alapok, lásd a 300, ami tudat alatt akar rögzíteni az elmédben valami nagyon rosszat. Erről csak egy fasiszta mondja azt, hogy jó film, illetve azok, akik nem látnak a kép mögé.

Nem attól lenne jó az oscar, hogy 100%-ban fedné az én véleményemet, inkább az lenne jó, ha tényleg valamire való filmek kapnák, nem egy csomó propagandafilm meg egyéb, ez pedig nem vélemény kérdése, hanem tény. A véleményem az, hogy ezek nem érdemlik meg, van jobb is. Ugyanakkor az megint tény, hogy nagyon nem szakmai propaganda-oscar. Látom nem nézted meg a linkemet, ami azt bizonyítja, hogy egy csomó komoly film nem kapott oscart...

Amúgy köszönöm az ingyen pszicho-analízist, de nem erről szól a topik. Egy érvet se láttam tőled, szerintem befejezhetnéd a személyemmel való foglalkozást, és nekiállhatnál a témáról is írni, hogy szerinted miért nem rossz az oszkár, ellenpéldákkal, stb. :(

szerk: Látom erre a jó és rossz ízlés elméletre mindenki ugrott. :D Azért nem kell senkinek magára venni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48961) lezso6 válasza Pali1119 (#48957) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem, attól hogy valakinek tetszik, nem lesz "rossz ízlésű". De ha ez a kettő a kedvencek (10/10) között van, akkor az szerintem probléma. ;] Amúgy persze, hogy egy baromság ez az ízlés-dolog, csak próbáltam Viszlát szavaival magyarázni, visszaolvasva elég szarul. :D

Én nem akarok oscart adni egyiknek sem, mivel nem tudok. :DD District 9 az tényleg kimaradt, az is a listába kerülhetne, de mint írtam, nem teljes, csak pár példa, bőven nem az összes. Amúgy mi az, hogy oscar kategóriás film? Ami mindenki megért, ami népszerű lesz? De akkor meg minek oscar? Szerintem az oscar lényege az lenne, hogy "neveljen", felmutasson pár időtálló alkotást, ami a nagy többségnek fogyasztható, de eközben van pozitív mondanivalója is. Ez valamikor sikerül, máskor meg nagyon nem.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48962) Integra válasza lezso6 (#48961) üzenetére


Integra
titán

agree, az oscar csak a propagandáról szól, meg a politikáról, meg a pénzről....
nálam guy pearce és a rover tartja magát, mindkettőre kiosztottam a saját oszkáromat. hollywood meg a sok hulladékkal meg a képmutató kivagyiságával bekaphatja, nekem aztán semennyire sem mérvadó, ahogy a nézettség meg az imdb pontszámozás sem :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48963) haypro válasza Integra (#48962) üzenetére


haypro
senior tag

Nálam ott bukik meg az Oscar, hogy Edward Norton nem kapott az Amerika História X-ért... Bár ha belegondoltok, mindenki tud mondani példát arra, hogy melyik film díjazásával nem ért egyet. Arról nem beszélünk, hogy mennyi film vagy színész kapott megérdemelten Oscart! Az Oscaros emberek 90%-a kiérdemelte a szobrot...! :K

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#48964) Integra válasza haypro (#48963) üzenetére


Integra
titán

absz jogos. miért nem kapott? ja mert a film témája erősen botrányt okozott?
mondom, hogy irdatlan nagy az álszent képmutatás mindenhol, hollywoodban meg pláne...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48965) Viszlát válasza lezso6 (#48960) üzenetére


Viszlát
addikt

"De egy film mondanivalója az nem vélemény kérdése. Úgy van és kész."

A filmművészet a hetedik művészeti ág. Az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre: közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik.

Mint minden művészeti ág, az ide sorolt alkotások megítélése is rendkívül szubjektív. Nagyon sok mindentől függ, amik között vannak egyéni, szociális, kultúrális, politikai, gazdasági tényezők. A fenti állításod nem is állhatna messzebb a valóságtól éppen emiatt...

"...az lenne jó, ha tényleg valamire való filmek kapnák, nem egy csomó propagandafilm meg egyéb, ez pedig nem vélemény kérdése, hanem tény."

A tény mindössze annyi, hogy szerinted nem valamirevaló filmek kapják, mások szerint meg igen. Azt nem tudom, hogy a saját magad szempontján kívül miből gondolod, hogy a te véleményed fontosabb, mérvadóbb, több másénál, illetve, hogy milyen alapon lesz egy vélemény aztán emiatt szar, az alkotója pedig kétdimenziós idióta.

"...szerinted miért nem rossz az oszkár..."

Azt kéne megérteni, hogy ez a kérdés fel sem merül így. Az Oscar egy díj, egy szakmabeli csoport véleményének az összegzése, amivel lehet egyetérteni, illetve másként vélekedni. Szerintem. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48966) Viszlát válasza haypro (#48963) üzenetére


Viszlát
addikt

Az megvan, hogy abban az évben ki kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart? :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48967) lezso6 válasza Viszlát (#48965) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Amiről Te beszélsz az inkább a művészfilm kategória lehetne, ami jelenleg kb annyira népszerű, mint a többi művészet; ellentétben a filmek nagy részével. Ez utóbbiak meg általában már jóval egzaktabb módon értelmezhetőek (bár tény, hogy nem csak egyféleképp), mivel sokkal könnyebb befogadni, nem "absztrakt", amihez hozzá kellene tenned saját magadból is valamennyit, hogy megértsd. Így simán mondható, hogy filmek többségének megértésében a szubjektivitás messze kisebb szerepet kap. Persze ugyanígy a film is a tudatalattiddal kommunikál, csak ezt bizony a többi médiával ellentétben jóval könnyebb kontrollálni, hogy mit ültessen el benned, véleményedtől függetlenül.

(#48966) Viszlát: Na, ezzel egyetértünk. :DD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48968) Pali1119 válasza lezso6 (#48961) üzenetére


Pali1119
tag

"De ha ez a kettő a kedvencek (10/10) között van"

Úgy mondanám, hogy mindkettő kellemes volt és lekötöttek. Nyilván nem 10/10 kategória egyik sem. Mondjuk nekem Danny Boyle-tól a Trance, a Sunshine meg a 127 óra jobban tetszett.

"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."

(#48969) lezso6 válasza Pali1119 (#48968) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kb így vélekedek én is, viszont a Trainspotting az miért maradt ki? :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48970) brownus válasza lezso6 (#48969) üzenetére


brownus
veterán

Shallow grave?:)

(#48971) Pali1119 válasza lezso6 (#48969) üzenetére


Pali1119
tag

Inkább Anorofsky Requiem egy álomért, ha már drogos téma. ;)

"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."

(#48972) dokee78 válasza lemmy9 (#48818) üzenetére


dokee78
félisten

Ez a Monsters olyasmi mint a The Mist?

(#48973) 206 cc válasza dokee78 (#48972) üzenetére


206 cc
senior tag

Szia!
Szerintem inkább a Cloverfield-re hasonlít....

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#48974) dokee78 válasza lezso6 (#48946) üzenetére


dokee78
félisten

Elég jó és többség által elismert filmet lehúzol?
Elég sokat ledaráltál mostanában.

Hogy nézted őket?
Egymás után nézted mindet és közben Facebookoztál,neteztél,mert ha ezeket lehúztad valószínűleg nem figyeltél rendesen oda.

206cc :K

Ha akció dúsabb "propaganda film" kell nézd meg ezeket:
Act of Valor
Lone survivor (ez lehet nem az)

[ Szerkesztve ]

(#48975) Ace owner válasza dokee78 (#48972) üzenetére


Ace owner
addikt

Nézd meg és megtudod :))

Galaxy Fold 4

(#48976) lezso6 válasza dokee78 (#48974) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Filmet mindig rendesen (fullscreen, no multitask, stb) nézek, és végig. Nagyon unalmasnak kell lennie, hogy ne bírjam ki. Ez utóbbi pl a Farkasokkal táncoló volt a 4 órájával. Pedig az nem hosszú, a Volt egyszer egy amerikát simán megnéztem (és még tetszett is), pedig az 20 perccel hosszabb. :D

Ez van, én vagyok az ellenpont. ;]

szerk: A Lone Survivor az nem rossz.

(#48970) brownus: Még nem volt, de akkor... :R

(#48971) Pali1119: Uhh, kb 6-7 éve láttam, azóta nem mertem megnézni, pedig meg kéne... :B

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48977) Ace owner


Ace owner
addikt

Bay Ice bucket challenge
Én csak a robbanásokat hiányolom belőle.. :F

Galaxy Fold 4

(#48978) emiki6 válasza lezso6 (#48960) üzenetére


emiki6
veterán

"Pl a 300 gyakorlatilag ókori nácikról szól, propagálva, hogy ez milyen jó (!)"

Kérlek írd le a hasonlóságokat, és hogy mi alapján gondolod így! :R

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#48979) cyberkind válasza Ace owner (#48977) üzenetére


cyberkind
félisten

Charlie papa mindenkinél királyabb :K

Paranormal Cocktivity

(#48980) lezso6 válasza emiki6 (#48978) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Militarista (gyerekek is!)
Kizárólag izmos tökéletes katonák vannak
Többi görögök bénák
Púpos csávó alkalmatlan spártainak (gonosz áruló is lesz belőle)

Amúgy jó hentelős film, szépen fröccsen szlómosünben a vér. :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#48981) Pitterix válasza lezso6 (#48980) üzenetére


Pitterix
őstag

Mivel Spárta katona állam volt állítólag, kb így kell elképzelni őket, legalábbis szerintem.aki egész nap keményen edz, ráadásul azokkal a dög nehéz pajzsokkal, dárdákkal, naná, hogy minimum kockahasú kigyúrt pali. :K

Mióta írtad, én is azon gondolkoztam, hogyan jött ki neked a nácis dolog..... :U

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#48982) callmeakos válasza cyberkind (#48979) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Azigen, ez tényleg ottvan :D
És az is érdekes, kiket hívott ki :DD

All→M8

(#48983) Realradical válasza lezso6 (#48872) üzenetére


Realradical
őstag

Hmm. Megihletett a lista, jó anyagok lettek itt megemlítve. :)
9/10:
Blöff - szerintem 10/10
Mátrix - szerintem túlértékelt. Egyébként is csak egy egyszerűsített Ubik koppintás :N
Terminátor 2 -, helyben van
Nagymenők -nem láttam, nem tudom magam rávenni, pedig ki van kölcsönözve 1000 éve
Casino - helyben van
Wolf Street farkasa (ja, inkább csak 9, a 10-eseket nézve :D) - helyben van
Snowpiercr - helyben van, talán inkább 8 pontos körül van a listát elnézve
12 majom - jó film, de én nem szeretem...
Kutyaszorítóban - jó film, de szerintem kicsit túlértékelt
Jackie Brown - jó film, de szerintem egyben lehetetlen megnézni, csak darabokban
Az utolsó éjjel - nem láttam, betáraztam
Kánikulai délután - nem láttam, betáraztam
Ébredések - rég láttam alig emlékszem
Ponyvaregény - szvsz ennek adjuk oda a kutyaszorítótól levett egy pontot és menjen a 10-es csomagba
Az út - Erősen túlértékelt film szerintem. Unalmas, vontatott, nagyot akar fogni aztán nesze a nagy semmi
Csillagközi invázió A klasszikus. A könyv jobb

10/10:
Keresztapa helyben van
Hetedik helyben van
Harcosok klubja helyben van
Amerikai História X helyben van
Száll a kakukk fészkére helyben van
Trainspotting helyben van
Oldboy (2003, nem a remake) helyben van
A gépész nem láttam, betáraztam
Véres Gyémánt - jó ez, de inkább 9 pontos szvsz
Egy csodálatos elme 11 pontosnak illene lennie

Ja majdnem kimaradt. Tegnap megnéztük a Sin City 2-t.
Határozottam hozza az első rész hangulatát. Szerintem jó lett, de hiányzik belőle valami ami az elsőben benne volt. Nincs csavar, nincs meghökkenés, mint az első részben. Lineárisan megy, oszt mindenki mehó.
Ennek ellenére király volt. 10/8

[ Szerkesztve ]

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#48984) xenom0rph válasza lezso6 (#48976) üzenetére


xenom0rph
őstag

Na ne már ,hogy a Bombák földjén szar ,mert hogy hogy rángatja a kanócot a szerencsétlen. Ebben meg 1x métereket esnek sziklákról ,meg 200 ember lövöldöz rájuk ebből a 200-ból azért párnak sikerül el is találni a mi hős amerikai katonáinkat ,akik fél - lábbal kézzel még mindig képesek harcolni. No offense.

halahala

(#48985) Realradical válasza xenom0rph (#48984) üzenetére


Realradical
őstag

Lehet, hogy túlzónak tűnik a film, de valós adatokra épülve csinálták meg a forgatókönyvet. Tehát fél lábbal és kézzel gyaktak a srácok.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#48986) spammer válasza Realradical (#48983) üzenetére


spammer
veterán

"hiányzik belőle valami ami az elsőben benne volt."

Az újdonság varázsa (látvány, stílus főként), főleg 2005-ben, még ütősebb volt. A második rész csak egy folytatás, ismétlés, ráadásul ennyi év után... elkéstek vele.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#48987) emiki6 válasza lezso6 (#48976) üzenetére


emiki6
veterán

Én a Sebhelyesarcú-nál kezdtem el random dolgokon gondolkodni, mert olyan unalmas volt, pedig "nagyon jó film"... :U

Másikra: Ezek alapján a nácis kijelentésed inkább hatásvadász, mint helytálló. :)
Mi volt a film lényege? ... pl látvány. Innen az izmosság. De a többi is magyarázható, szerintem csak bele akarod magyarázni.
(Az meg más dolog, hogy mit értesz nácizmus alatt, mert mára már teljesen mást "jelent" mint amit eredetileg. De ez már nem tartozik ide. :) )

Másikra: A Gépész a mechanic? A Statham-es?

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#48988) Pali1119 válasza emiki6 (#48987) üzenetére


Pali1119
tag

"A Gépész a mechanic? A Statham-es?"

Nem, a Bale-es. The Machinist Ez az, amikor csontsoványra fogyott.

[ Szerkesztve ]

"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."

(#48989) Tibiajax válasza Realradical (#48983) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Nagymenők -nem láttam, nem tudom magam rávenni, pedig ki van kölcsönözve 1000 éve
istenem, hogy irigyellek....

(#48990) Integra


Integra
titán

sin city: a dame to kill for (2014) - ov, 3d

[SPOILER]
fogalmam sincsen mit írjak és hova tegyem. jó volt? jó? nem volt jó? nem igazán. de végignéztem? végig. voltak részek benne, amik kifejezetten tetszettek? igen. voltak ami nem? voltak. miért? na ez egy baromi jó kérdés.
ugyanis teljesen rendben van folytatásnak, mert sin city a javából ez a rész is. a képi világ absz tiptop, egy az egyben ugyanaz, mint az első, ha valaki már szomjazik erre a látványra, megkapja, a 3d is jó, nekem tetszett és ebben a filmben élveztem, tényleg adott neki mélységet és a hangulatához is hozzá tett. az elején több volt, a végén kevesebb, de végig benne volt jól láthatóan. hangok, zenék, mint az első részben, pipa.
színészek.. pipa. rourke az egyik fő vonal, brolin a másik, gordon-levitt a harmadik. rendben összefűzik a szálakat, kerek a történet, összeáll a kép a végére. nancy szála is, és broliné is.
és akkor eva.. nem vagyok húdenagy rajongója, hidegen hagy alapvetően, mert más nő típust szeretek, de komolyan, itt, ebben a filmben, ezzel a képi világgal megfűszerezve akkora istennő, hogy a fal adja a másikat, ebben a látványvilágban egy vizuális orgazmussal ér fel ez a nő, de tényleg.. az ágyas jelenet, a medencés, a jacuzzis, perfekt teste van ez vitán felül áll...
és itt van az egyik gondom a filmmel. annak ellenére, hogy ugyanúgy, mint az első részben szex, szerelem, csalódás, átverés van, ugyanúgy megy a film alatti elmesélés... nekem volt egy olyan érzésem, hogy a második részt erősen a szex akarja eladni a nézőnek, nyílván eva greennel az élen. és működik is egy darabig, aztán szerencsére megkapja ő is amit megérdemel, ám azon kaptam én is magam egy idő után, hogy kezd unalmas lenni, hogy pucér szinten minden jelenetnél egy ideig. de baszki, annyira gyönyörű a filmban, hogy működik a recept.. :DDD amúgy a karaktere is jó és bizony ő maga is a neki szánt karaktert faszán adja elő, nem nagyon lehet belekötni, igazi manipulatív, hataloméhes kurva.
az új karakterekből haysbert is jópofa volt komornyikként. sok volt a betétszerepre kinevezett nevesebb szereplő, így liotta, meloni, llyod... ami nem tetszett, hogy a második részre mások jöttek, miért cserélték le aokit miho szerepére? bosszantó, mert nagyon jól állt az ázsiai pofija a fekete-fehérben, most meg kaptunk egy kommersz leányzót helyette, hiába öl miho mint mindig, mégsem ugyanaz.
lady gaga meg lol, komolyan, inkább színészkedjen, mint kornyikálja a pop hányását, jobban áll neki.
szóval a fene tudja, egyik oldalról végre sin city és hozza amit kell, tudja a film és igen, érdemes rá beülni, már csak azért is mert végre egy 18-as film és van benne vér, cigi, alkohol meg káromkodás és noir képi világ.. a másik oldalról meg a film egy részében egyszerűen hiányzott valami, ami az első részben végig megfogott. azt sem tartom kizártnak, hogy az új karakterek miatt van ez, akik egyszerűen más színészek, más a játékuk, a karakterük.
nekem a gordon-levitt vonal igazából súlytalan volt, ok értem a történet miatt, de mégis úgy érzem, hogy gyengébb szál volt. és ilyen tekintetben az eva green vonal is csak félig csatlakozik be ugye az eredeti szálba, brolin karaktere miatt, de ha nem lenne green ennyit pucér (szerencsére pucér sokat), akkor az a vonal is gyengébb lenne..
az első részben egyszerűen az összes karakter és történet szál erősebb volt és valahogy jobban átjött. az is lehet, hogy az újdonság ereje miatt, de rourke mindkét részben fasza volt marvnak, hibátlan a szerepe most is, bár most nem verik úgy péppé és nem ömlik úgy belőle a vér. :)
a jobb folytatások közé sorolom, ez vitán felül áll, de érzésre nem hozza azt, amit az első rész.

[/SPOILER]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48991) Viszlát válasza lezso6 (#48967) üzenetére


Viszlát
addikt

Nálunk nálam sokkal nagyobb elmék sem tudnak sokszor megegyezni a művészet meghatározásának mikéntjéről, úgyhogy ha nem haragszol én meg sem próbálkozom vele, de az biztos, hogy az adott kategóriákba eső alkotásokat nem milyenségük, minőségük, szubjektív megítélésük alapján hívjuk annak ami, hanem leginkább formai, illetve az érzékelési metódusuk alapján. Eszerint a film a komplex művészeti ágba (tér és idő együttes megjelenítése miatt) sorolandó, függetlenül bármilyen egyéni látásmódtól. Egyszerűen képtelenség az egyént kivonni a képletből, hiszen még a Sharknado jellegű művek befogadása is rendkívül szubjektív (megnézed te az ismereted, tudásod alapján és fogod a fejed, megmutatják egy a nyugati kultúrától és tudásanyagtól elzárt, általunk primitívnek titulált közegben élő valakinek és valószínűleg ámulattal fogja bámulni minden percét és alakítja a világképét, stb). Vagy a 300 nácis - egyébként rendkívül erőltetett - példád sem függetleníthető a személyedtől, a felszedett és többnyire szubjektív alapon elfogadott információk alapján kialakult nézőpontodtól. Aki életében nem hallott a nácikról, annak nyilvánvalóan nem kerül a tudatalattijába semmi a nácizmusról, hogy egy profán példával éljek. Minden megtapasztalás, élmény, legyen az fizikai, értelmi vagy érzelmi, gondolati impulzus, befogadott információ, intelligancia, stb. befolyásolja azt, hogy egy adott alkotást miként értelmezel, milyen hatással van rád, mit vált ki belőled, sokszor függetlenül attól, hogy az alkotó mit akart vele elmondani, átadni, közvetíteni. Ez ellen ágálni, ezt elutasítani szimpla önbecsapás, semmi több.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48992) Tibiajax válasza Integra (#48990) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

neked is ennyire jól megy az angol, hogy óvézol orrba szájba?.. :U

----
gyerekek, lenne ez a matiné, hogy Dark Skies, állítólag jófféle parás - pont amit én is imádok - de egyszerűen fosok megnézni egyedül. társam ebben sosincs, egyedül meg annyira gyáva vagyok :D ti hogy szoktátok ezeket nézni? lámpa fel?.. de akkor meg nem látom a vetítőm képét xdd. van valami tanácsotok?
de most komolyan :)

(#48993) #54715584 válasza Tibiajax (#48992) üzenetére


#54715584
törölt tag

Egyedül néztem sötétben éjszaka és nem féltem egyáltalán.
De ha gondolod, nézhetjük együtt és fogom a kis kezedet közben :DDD

(#48994) Integra válasza Tibiajax (#48992) üzenetére


Integra
titán

amikor tehetem óvéra ülök be, igen, egyébként tiszta és jól érhető a szövege a szereplőknek. leszámítva persze marvot, aki istentelenül motyog és harapja el a szavakat :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48995) Tibiajax válasza #54715584 (#48993) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Monstre esküszöm, komolyan, gyere el és ha megígéred, h nem leszel huncut fiú, szívesen látlak a mozira.
nagyon nézném, de egyedül én már nagyon parázok. pedig annyira imádom ezeket. ugy is reklámozzák, ugyanaz -igaz, csak- a producerje, mint a fasza insideous-nak

Integra azért jó lenne egy nyamvadt kis feliratocska..
Marv jó volt benne? azt mondd csak. :) nekem csak ő a sin city

[ Szerkesztve ]

(#48996) Viszlát


Viszlát
addikt

Lucy

Volt valami durva irónia abban, ahogy Besson egy kétpofára zabáló moziteremnek próbálta rendkívül lebutítva elmagyarázni, hogyan is látja a világot. :) A film sajnos középszerűnek sem mondható, még egyszer élvezhetőnek sem mondanám, rengeteg vitatható megoldással. Személy szerint belőlem nem váltott ki semmiféle ingerenciát, hogy felülvizsgáljam az életem, ahhoz ez édeskevés és bosszantóan szájbarágós volt.

3/10

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#48997) Integra válasza Tibiajax (#48995) üzenetére


Integra
titán

marv hibátlan, ahogy az első részben is, az ő karakterébe nem lehet, nem tudok belekötni. írtam rá is egy gondolatot ezzel kapcsolatban, de az spoileres :DDD

azt azért hozzáteszem, hogy itt marv annak ellenére, hogy főszereplő és a legtöbbet szerepel is, a történet szemszögéből nézve mégis mellékszereplővé válik. :U szóval marv még mindig marv, nem hazudtolja meg magát, csak nem róla szól igazából már.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48998) Integra válasza Viszlát (#48996) üzenetére


Integra
titán

olyan mint egy májkelbéjfilm, csak ojrópai rendezővel :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#48999) #54715584 válasza Tibiajax (#48995) üzenetére


#54715584
törölt tag

Megígérem :K
Szeretem az ijesztegetős filmeket, kapható vagyok rá ;)

Egyébként csak egy parás rész van benne (szerintem), de az a jelenet viszont nagyon jól sikerült, engem legalábbis beszippantott arra a kis időre.

(#49000) emiki6


emiki6
veterán

:DD 49000! :DD

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.