Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108001) gyuromoj válasza pohár (#108000) üzenetére


gyuromoj
veterán

Bingo :C

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#108002) hoffman_ válasza brownus (#107986) üzenetére


hoffman_
nagyúr

jaja, ezt neki csinálták :d

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#108003) fateless válasza pohár (#108000) üzenetére


fateless
veterán

Azt hittem, Budapest előtt :DDD

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#108004) emiki6 válasza fateless (#108003) üzenetére


emiki6
veterán

Én is. :C

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#108005) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Az útvesztő: Halálkúra /Maze Runner: The Death Cure/

Nos, ennek a trilógiának is vége. Szerencsére engedték befejezni, és összegészében úgy érzem nem baj... mert ugyan jobb sem lett, de rosszabb sem, mint az előd filmek... viszont kapott így egy viszonylagos lezárást a sztori.
Azt mondom akinek az első két film bejött mindenképp nézze meg, aki meg nem az először nézze meg otthon az elsőt, ha tetszett nézze tovább a másik két filmet utána - ellenkező esetben felejtse el.
Kicsit el van talán húzva itt ott egy egy nyálasabb igazi "amerikais" jelenettel, ilyenkor a belső értékelőm mindig pörgött szépen lefelé... de vannak jó jelenetek, akciók is, amiknél meg fölfelé... így összegészében ez közepes-elfogadható filmnek mondanám.
Látvány okés, színészek hozzák amit előtte... kirívóan jó sincs, meg talán rossz sem.

Nem hiszem többször megnézem, de így elsőre 6.5/10-re értékelném.
Kb az egész trilógia is ennyit ér. :)

Sajnos ezis egy olyan sztori amiből sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni, ha van egy jó író és normális cselekményt meg párbeszédeket ír. Az alap felállás és ötlet nagyon jó, amiből dolgozni lehetett volna. (nem a könyvekre gondolok, azokat amúgy sem olvastam :DDD ).

3D tök fölösleges, szóval nem kötelező a drágább előadásra menni, semmit nem ad hozzá. Mint a legtöbb filmhez általában.
Szinkron elfogadható, de az sem túl erős.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#108006) prolad válasza PuMbA (#107989) üzenetére


prolad
őstag

Én azt nem értem, miért kell 2 és fél perces trailereket csinálni egy filmhez. Kihoznak 3-4 et (de legalább 2 hosszút) aztán az átlag 2 órás filmből láttál közel 10 percet (ráadásul sokszor a főbb csavart, akciót vagy éppen a film végéből egy részt is beleteszik).Tudom, nem kell megnézni, akkor nincs spoiler, de akkor meg sok filmről lemaradok. Erre talán jók az ilyen trailerből összevágott részek.

(#108007) OPiiPO válasza vond (#107997) üzenetére


OPiiPO
addikt

nem, az a generáció nem Facebookot használ, mert ott túl sok a szülő és ezzel ódivatú lett - ez jelenleg a Facebook egyik legkomolyabb problémája hosszú távon

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#108008) k-adi válasza OPiiPO (#108007) üzenetére


k-adi
nagyúr

2 éve is ezt olvastam, mikor berobbant az insta stb..

(#108010) vond


vond
MODERÁTOR

War on Everyone-t látta már valaki?

A másik McDonagh tesó, John Michael rendezése. A Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kapcsán jutott eszembe, hogy mennyire vártam tavaly, aztán teljesen el is felejtettem. :B

Tényleg ilyen rossz lenne, mint ahogy azt az IMDB pontszám mutatja? Az előző két filmjét nagyon bírtam. A Guardista minden idők egyik legnagyobb újranézős kedvence (a szinkron is bitang jó), a Kálvária meg szimplán nagyon kemény volt.

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#108011) cyberkind válasza Tibiajax (#108009) üzenetére


cyberkind
félisten

Igencsak szomorú lesz neked amikor a moziból ezekre költöznek a premierek és a mozi már csak vörös szőnyeges giccsparádénak marad meg, én speciel ezt várom már ezer éve, utálok moziba járni, illetve akkor nem ha max 2-en vagyunk, de ez se gyakori. :D

A Díznis felvásárlással ez csak gyorsabb és erősebb folyamat lett.

Paranormal Cocktivity

(#108012) k-adi válasza cyberkind (#108011) üzenetére


k-adi
nagyúr

Én nem értem miért jó az, ha a "mozi már csak vörös szőnyeges giccsparádénak marad meg"... azért mert te anti szoc vagy még a mozizás fun

(#108013) cyberkind válasza k-adi (#108012) üzenetére


cyberkind
félisten

Sokkal több emberhez jut el ezen a módon, elő kell csak fizetni, kb mindenkinek van internetje, bankkártyája, otthon, kényelmesen és nyugodtan megnézheti az ember azokkal akikkel akarja, nem mellesleg nálunk olyan csodásak a székek, hogy már egy 2 órás film után a seggem nélkül jövök ki, aztán arról nem beszélve, hogy a sok "néző" nem tud viselkedni, én nemhiába redukálom a mozis élményeimet amennyire csak lehet, inkább itthon nézek meg valamit sokkal később és kisebben, de senki nem pofáz bele és nem ront el akár csak egy komolyabb részt egy filmből.

Ha meg is változik a fogyasztói szokás a jobb vagy nagyobb mozik (nem Imax) valszeg megmaradnak ilyen fun programoknak, azt aki akar megy, aki nem az nem, az Imax meg nyilván megmarad ha olyan filmek jönnek, sőt ha a mozizás az Imax-et jelentené szeretném is mert az valami, de a sima mozi már nem (nekem).

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#108014) mayday00 válasza gyuromoj (#107977) üzenetére


mayday00
őstag

Idén fog jönni? :U

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#108015) k-adi válasza cyberkind (#108013) üzenetére


k-adi
nagyúr

Hát nézd, lehet ez a jövő, nem tudom. De ha jobban belegondolunk ez is egy azok közül a dolgok közül ami antiszoccá tesz. Persze otthon kényelmesen lehet filmezni, főleg ha van nagy tv-d/monitorod hozzá, stb, értem én.. csak azért lássuk a másik felét is a történetnek.

(#108016) Mik76


Mik76
senior tag

Kincsem

Na sikerult megnezni tegnap. Nalam egy jo nyolc pontot meg is er, alapvetoen jo hangulatu, jol megrendezett, komoly is meg nem is, jok (majdnem mind) a zenek, a szineszi alakitasok is altalanossagban rendben voltak.
Meg a kis nemzeti patosz se volt zavaro.

Ami kicsit lehuzta azok a modern vilagbol atvett dolgok mint az a tanc... :N

Kivancsi lennek vajon hany magyar kastelyban vannak/voltak ilyen kis titkos folyosok?

Ha nem latnek ennel rosszabb magyar filmet tobbe, egy szavam se lehetne.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#108017) cyberkind válasza k-adi (#108015) üzenetére


cyberkind
félisten

Persze, mindennek két oldala van, nálam pont ezért nem elég ha csak jó a film mert a nézők rengeteget elvesznek az élmény pozitív oldaláról (új Alien-nél folyamatosan ment a pofázás mellettem, hogy hol má' a zélien és társai, még szerencse, hogy tetszett a film :D ), ha pedig még rossz is a film, teljes katasztrófa volt az este és még csak gondolatban se kívánkozom jó sokáig moziba, nekem otthon minden jobb és kényelmesebb, itthon néztem a Blade Runner 2049-et és szinte tökéletes volt, de mondhatnék rengeteg vagy szinte minden új filmet amit szeretek, én gyerekként se voltam oda a moziért, azóta meg, hogy van net pláne nem, minden elérhető innen, gyorsabb, kényelmesebb, jobb minden téren, ez persze az én véleményem mielőtt félreértené bárki.

Az antiszoc része a dolognak meg főleg nem izgat, nem azért jártam moziba, hogy másokkal legyek, csak a filmek miatt.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#108018) devil-k


devil-k
nagyúr

Három óriásplakát Ebbing határában
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

7.5/10

Az utolsó pillanatig azt mondtam volna, hogy Oscar-t neki (sőt, most is mehetne...), de aztán aztán sikerült jól elcseszni a film végét. Kár a lyukakért is amik a történetben voltak, de ettől függetlenül egy zseniális alkotás.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

- mozi bolondéria -

(#108019) hoffman_


hoffman_
nagyúr

volt egy filmklub újfent, közel sem rendhagyóan, de jól sikerült. az egyik, általam valaha látott legfurább filmet sikerült megnézni. másnap elcsalinkáztam azért hulivadba is.

Adam's Apples
danish

a színészi gárda szerintem kifejezetten erős volt. ami miatt biztos, hogy nem felejthető a film, az maga a cselekmény, az abszurditása kiemelkedő. nagyon kedvelem a morbid humort, a groteszk is bejön, ez a film nagyon jól egyensúlyoz realitás és görbe tükör között. nem igazán lehet ráhúzni, hogy kedves kis film, elég sok meredek esemény és durva jelenet akad, de mégis szerethető. nagy dérrel-dúrral ültem neki, de meglepően nagy sikere lett a végére. baszni meg teve!

Spider-Man: Homecoming
eng

szerettem volna valami igazán semmitmondó, látványos, egyszerű filmet, úgyhogy belöktem. meglepetésemre ez egy egészen jól sikerült Marvel film lett. ilyen fiatal karaktert - legalábbis megefilmesítve - még sosem kapott Pókember, pedig ugye ez lenne a valóság. anno ment 2004 körül The Amazing Spiderman címmel az akkori aktuális rajzfilm, ott is fiatal Peter, de nem ennyire, plusz drabális nagy darab is a maiakhoz képest, hehe. más kérdés, az nagyon gizda mese volt kamaszként :d
na de a tetszetős rész az, hogy szerintem egész jól elcsípték, hogy milyen lehet gimiben, tényleg kölyökként megélni a dolgot, nagyon bejött, hogy felelőtlen bénázással volt megtöltve a karakter, még ha a szándék rendben is volt. lényegalényeg, jobb volt, mint amire számítottam.

Keaton meg király. Batman rulz.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#108020) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Testről és Lélekről
[link]
Azt hiszem nem vagyok eléggé intelligens, hogy elmagyarázzam, miért is tetszett a film. De eléggé tetszett, élveztem, nem untam egy percét sem. Az elejéhez kell egy kis gyomor :(
Férfi főszereplő nagyon jól megformálta a karaktert, művelt olykor humoros és visszafogott, zseniális. Szerintem a főhős nő is jól játszotta azt, aki. És nem mellesleg, nagyon csinos is.
Én ajánlom mindenkinek.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

(#108021) bAtt001


bAtt001
addikt

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Féltem tőle, hogy nem lesz az igazi, In Bruges a három kedvenc filmem között van de hiábavaló volt a félelem. Olyan érzelmi hullámvasút ez mint amilyen legutóbb a Leftovers sorozat tudott okozni. Bruges-t nem tudja felülmúlni szerintem, attól eltekintve egy remek film Martin McDonagh nevét pedig végérvényesen megjegyzem mostmár :)

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

(#108022) atike


atike
nagyúr

Az első (?) kép az MI6-ből...
Remélem nem volt még :)

forrás

(#108023) atike válasza oriic (#107987) üzenetére


atike
nagyúr

Bejött az első rész is, ezt is várom... :)

Nem tudom, hogy a zene miatt van-e, de már csak azt vártam, hogy "a család mindenek fölött"... :DDD Tiszta Halálos Iramban feelingem volt. Mondjuk ugyanolyan "agyatlan" látványfilm is lesz, tény. :DDD

Irány a mozi! :)

(#108024) fateless válasza atike (#108022) üzenetére


fateless
veterán

Nekem ez jött elsőnek az MI 6-hoz a keresőben :DDD

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#108025) oriic válasza atike (#108022) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Meg nem, csak a cimet irtam be:

Mission Impossible Fallout

Live-Die-Respawn

(#108026) #48613632


#48613632
törölt tag

"- Fiatal voltam ... kellett a pénz" :DDD (IMDB)

(#108027) vond válasza atike (#108022) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Már megint mit csinál ez az állat? ;] Ok, gondolom ki van kötve, de akkor is. :DDD

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#108028) .LnB válasza vond (#108027) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Készül az idegen lények támadására. Neki ezek a filmek a training a nagy csatára. Mr Lotus level 99934863 Krúz. :U

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#108029) vond válasza .LnB (#108028) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Kíváncsiságból ránéztem, és már szinkron is készült a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri-hoz. Méghozzá nagyon jó, a színészekhez passzoló és megszokott nevekkel (Kiss Mari, Stohl András, Rajkai Zoltán, stb.). Még a végén megvárom a magyar változatot. :) De a mozik vajon miért nem adják szinkronosan?

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#108030) Bad Pritt válasza vond (#108029) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az Oscar-szezon filmjeit az elmúlt években (nagyon helyesen) eredeti nyelven adják az itthoni mozik is. Ezt is vétek lenne szinkronnal nézni.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#108031) vond válasza Bad Pritt (#108030) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Jó-jó, persze, alap az original voice. De én ennek ellenére nagyon szeretem a minőségi szinkronokat. És van egy olyan sejtésem, hogy ez is jól sikerült. Az In Bruges szinkronja is fergetegesen jó szerintem. :K "A hattyúk még megvannak?"

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#108032) atike válasza #48613632 (#108026) üzenetére


atike
nagyúr

Anyám borogass... Nem esett le egyből ki van a képen... :DDD Áááááá

(#108033) Viszlát válasza Tibiajax (#108009) üzenetére


Viszlát
addikt

Uhh...

Tele van a kis okfejtésed valótlan állításokkal, plusz azt illene tudni, hogy nem a Netflix miatt nem nézhetjük a filmjeiket a mozikban.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#108034) Tibiajax válasza Viszlát (#108033) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

sosem állítottam, hogy nem vagyok laikus a témában, de ha vannak konkrét tények, amiben tévedek és nem jól tudom, javíts ki nyugodtan

(#108035) Viszlát válasza Tibiajax (#108034) üzenetére


Viszlát
addikt

Na jó, de csak mert rólad van szó.

- Nem erőltet rád senki semmit. Ez egy szolgáltatás, amiért értelemszerűen fizetni kell, de ezt mondjuk nehéz számonkérni egy legális szolgáltatón.
- Az amerikai moslék az valójában elképesztő mennyiségű film és sorozat más országokból, sokuk olyan amiről valószínűleg soha nem is hallottam volna ha nem futok bele a Netflix ajánlójában. Legalábbis én nem követem napi szinten a chilei, ausztrál, Dél-afrikai, stb filmes világot...
- A kizárólagosság egyedül a saját produkcióikra vonatkozik (perpill 8-10 egész estés mozifilmről beszélünk) és mint említettem az előző hsz-ben, az sem rajtuk múlik. Számtalan cikk található a neten arról a háborúról amit a régi rendszerbe beletokosodott mozihálózatokkal folytat a Netflix.

De különösen "érdekes" a kirohanásod annak fényében, hogy illegálisan tulajdonképpen ugyanúgy juthatsz hozzá Netflix tartalomhoz ahogy minden máshoz és nem, nem indokolja a mocskolódást az, hogy nem tudsz évi három filmet moziban megnézni.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#108036) Tibiajax válasza Viszlát (#108035) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

talán megérteti a kirohanásomat az, hogy a három mozifilm közül egy az általam épp legjobban várt attrakció lesz és éppen ezt sikerül kizárólagossá tenniük.. úgy, hogy máshol -ezek szerint ha jól tudom- esélyünk sem lesz megtekinteni - csak ha még erre is előfizetek
magasról tennék én egy újabb legális szolgáltatóra, kit érdekel, de ez az egész számomra nem emészthető dolog.
legalábbis, egyelőre

(#108037) Bad Pritt válasza Viszlát (#108035) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Milyen fasza dél-afrikai sori van netflixen?

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#108038) Viszlát válasza Tibiajax (#108036) üzenetére


Viszlát
addikt

Na akkor utoljára: nem a Netflix nem akarja, hogy moziban is vetítsék a filmjeit. Sőt, az ő elképzelésük szolgálná a leginkább a nézőközönséget, miszerint egy időben zajlana az online és a mozis premier, aztán mindenki eldönthetné, hogyan akarja megnézni a filmet. De a mozi üzemeltetőknek ez nem tetszik, nem hajlandóak műsorra tűzni a Netflix filmjeit, úgyhogy ha valami miatt háborogni akarsz, tedd meg náluk. :)

Bad Pritt: onnan éppen film volt, így kapásból csak a Lucky jut eszembe.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#108039) #48613632 válasza atike (#108032) üzenetére


#48613632
törölt tag

:K :B
Kicsit kilóg ez a szerep a későbbi műveiből, én úgy érzem :D

(#108040) k-adi válasza Bad Pritt (#108037) üzenetére


k-adi
nagyúr

dél amerikait akart írni és a brazil 3% pl az

(#108041) Viszlát válasza k-adi (#108040) üzenetére


Viszlát
addikt

Hogy is volt Arany Jánossal az a sztori? :)

"... film és sorozat más országokból..."

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#108042) ACAB95


ACAB95
tag

Üdv
Tudnátok ajánlani hasonló filmet mint pl. a Ponyvaregény, Blöff, Ravasz az agy és két füstölgő puskacső... Köszönöm!

"Ami nem öl meg, az megerősít."

(#108043) vond válasza ACAB95 (#108042) üzenetére


vond
MODERÁTOR

RocknRolla/Spíler pl. megvolt már?
De sokat lehetne írni. Attól függ, milyen területen szeretnél hasonlókat. :)

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#108044) Bad Pritt válasza ACAB95 (#108042) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Gettin' Squared.

Viszlát: köszi, ránézek. :)

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#108045) ACAB95 válasza vond (#108043) üzenetére


ACAB95
tag

Nagyon tetszett ez a film is. Megköszönném, ha tudnál írni még hasonlókat

"Ami nem öl meg, az megerősít."

(#108046) sixpak válasza ACAB95 (#108042) üzenetére


sixpak
nagyúr

True Romance...örökzöld, parádés szereposztás, kiváló zenék, hibátlan....

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#108047) gerii válasza ACAB95 (#108042) üzenetére


gerii
addikt

Smokin Aces 1-2

(#108048) mayday00


mayday00
őstag

[link]

Így törte el Tom Cruise a bokáját a forgatáson - csak erős idegzetűeknek!

Nagyon durva. :Y Látszik, hogy ki..szottul fáj neki, alig bír menni. :(

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#108049) cyberkind válasza mayday00 (#108048) üzenetére


cyberkind
félisten

2:49-2:50 pár év múlva #meetoo. :DDD

Paranormal Cocktivity

(#108050) gyuromoj válasza mayday00 (#108048) üzenetére


gyuromoj
veterán

Le a kalappal előtte, hogy ennyire bevállalja a dolgokat. :R

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.