Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4651) udi válasza Rhino666 (#4648) üzenetére


udi
őstag

Sosem szabad előre postázni mert az ördög nem alszik :W
Nekem egy laptopom bánja a hiszékenységemet :W
Utaljon előre vagy vegyen boltban.... :U

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#4652) Rhino666 válasza udi (#4651) üzenetére


Rhino666
őstag

Én szerencsére csak a postaköltséget buktam. :K A kártya értéke utánvétben volt.

[ Szerkesztve ]

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#4653) Nyugdíjas válasza Rhino666 (#4648) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Valahogy mindig belenyúlsz a "tutiba"

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4654) Rhino666 válasza Nyugdíjas (#4653) üzenetére


Rhino666
őstag

Ez egy ilyen hónap. :(

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#4655) P00By válasza Rhino666 (#4654) üzenetére


P00By
nagyúr

De ennyire? :F
Mostmár ezt a hónapot nyugisan kéne! :)

(#4656) Rhino666 válasza P00By (#4655) üzenetére


Rhino666
őstag

Hajjaj, most jönnek még csak a rendelhető 9800GX2-k... :DDD

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#4657) P00By válasza Rhino666 (#4656) üzenetére


P00By
nagyúr

nc :DDD

(#4658) Picco válasza Rhino666 (#4656) üzenetére


Picco
addikt

"tolem is vehetel tesokam, ha elutalod elore a 10db arat, 60 dodo lenne battya darabja, utalod a dellat oszt suhan is feled a kartya, ha asszed atveres kerdezd meg gazsi16-ot, o mar vett egy csomot es az osszesjoo"-kivancsi vok h iden is lesz e ilyen, a multkorin majd lehugyoztam a bokam a rohogestol.

na jo mielott valaki komolyan venne: nincs es nem is lesz ilyen kartya, vagy ha igen akkor kizart h ennyiert, ez csak hulyeskedes volt!!

mod: off

[ Szerkesztve ]

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4659) udi válasza Rhino666 (#4652) üzenetére


udi
őstag

Rhino666: már megijedtem hogy buktad az egészet :W de visszaszivom,jol csináltad,a többiről nem tehetsz..

Picco: hát igen,én is jókat röhögtem a dolgon és gondolj bele hogy senki nem vett tőlük :D :DDD
ezek még ahoz is hüjék hogy átverjék a jó népet szerencsére :C
lehet nem is akartak átverni senkit hanem csak egy két kellemes percet szerezni a poénjaikkal nekünk:DDD

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#4660) vepe


vepe
senior tag

Sziasztok!

Kérésem lenne T.Ph-s tagok...ha Wajk kolléga esetleg írna rólam egy negatív véleményt, kérem,valaki jelezze felém...egyenlőre én nem kívánok neki negatívot adni, de ő azt mondta szíve szerint azt adna.

A szituról:

Adott volt 2x1gb/400 hinyxD43-as rampár, amit wajk megvett tőlem 9e/db áron.
Kb 2 hét alatt jutott el hozzá oly-n és stavin keresztül.(nem postán)

privátban megebszéltünk mindent, leírtam neki, hogy a ramokat csak úgy tudom küldeni, ha helyette veszek.
Mivel 100%-os mindkét ram, így nyugodt lelkiismerettem vettek helyettük másikat.

Meglett beszélve, hogy az én konfigomban-MSI K8N SLI paltinum, 3700+(2,7GHz)-
stabilan megy 2,5-3-3-7(1T) időzítéssel.
A ramok előttem egyébként Ivanh saját gépében működtek hiba nélkül, ahogy nálam is.

A lényeg miután megkapta a ramokat küldött egy üzenetet, hogy a ramok nem hozzák azokat az időzítéseket,kék halál,stb..magyarul az jött ki belőle ő vissza küldi a ramokat, mivel adtam neki 3 nap garit.
Hozzá kell tennem, hogy állítólag 2 napot kínlódott vele(max 2 óra alatt belehet mindent állítani-aki ért hozzá-)..miért nem szólt pl.hamarább...??

Erre én visszaírtam neki, hogy a gar arra vonatkozik, ha a ramok szarok lennének és nem arra, hogy az ő konfigjában milyen időzítésekkel fognak menni.
Mivel időközben vettem más ramokat, közöltem vele, hogy vissza nem veszem(hisz a ramoknak semmi baja), max az eladásában segítek...amit csak megköszönhet.

Erre jött több privi-váltás, aminek a végén az jött ki neki sem energiája sem ideje ezzel foglalkozni..nekem legyen??..vicces..

Ha valaki bemegy egy boltabn ott adnak arra garanciát, hogy x ram a vevő gépében mekkora időzítésekre lesz képes??..szerintem sehol..ha ilyen címszó alatt valaki visszaviszi, hogy neki nem tetszik ez az időzítés és kéri vissza a pénzét..elhajtják a fenébe..hozzáteszem jogosan, hiszen köztudott a ramok időzítése függ önmagától a ramoktól és nem kis mértékben a gép konfigjától(alaplap,cpu,)

ha hibás cuccot küldtem volna és ez lenne a gond, egy szót nem szólnék, de ezért visszatáncolni, mert ő esetleg nem tudja beállítani, vagy éppenséggel az ő konfigja nem tudja meghajtani a ramokat, csöppet fura...

Akkor sem szólnék egy szót sem, ha megbeszéltük volna, hogyha nála nem fog olyan időzítésekkel menni mint nálam, akkor visszaveszem..erről szó sem volt..csak azt beszéltük meg, hogy leteszteli és kész(a teszt pedig alap használat melletti próbát jelent)

szóval röviden ennyi a történet.

üdv

(#4661) Wajk válasza vepe (#4660) üzenetére


Wajk
addikt

1. már jópár üzletet lebonyolítottam hiba nélkül
2. éppen megtaláltuk megoldást a problémára, de ha neked jól esik kiteregetni a szennyesed....
3. elég egyoldalúan írod le a problémát, de végülis tőled nem is lehet mást várni

pár reakció:
"ha Wajk kolléga esetleg írna rólam egy negatív véleményt, kérem,valaki jelezze felém...egyenlőre én nem kívánok neki negatívot adni, de ő azt mondta szíve szerint azt adna."
Esetleg idéznél? Ez nem igaz, hogy mennyit ferdítessz. Ebből természetesen egy szó sem igaz. Én ramot akarok, nem negatívval szórakozni. phhh. Én egy egyszerű próbagarral próbáltam élni, de ez a vége. Nem vagy semmi. :(((

"miért nem szólt pl.hamarább.?"
mert nem akartam elhinni, hogy nem akarnak menni a gépembe, gondoltam mindent megpróbálok (BIOS reset, új Windows (másik partíció))

"Erre én visszaírtam neki, hogy a gar arra vonatkozik, ha a ramok szarok lennének és nem arra, hogy az ő konfigjában milyen időzítésekkel fognak menni."
kb 2x megírtam, hogy minden alapon (BIOS default-on is hozták a hibát), de akkor sem értetted meg

"Erre jött több privi-váltás, aminek a végén az jött ki neki sem energiája sem ideje ezzel foglalkozni..nekem legyen??..vicces.."
Ferdítés 2! azt írtam, hogy élek a próbagarral, mivel nem stabil a gép. El is kezdhettem volna árusítani, de azt hittem megoldjuk a dolgot egyszerűbben, mivel elküldte a RAMot, nálam nem működtek jól, akkor visszaveszi. Ez a próbagar.

Ez neked rövid volt, a lényeget 5 mondatba bele lehetett vona sűríteni. Ha annyira biztos vagy a RAMokban azért nem értem mi az oka, hogy nem vetted vissza?

neked semmi veszteség, mivel írtad ennyiért akármikor eladod. nekem veszteség, az idő amíg áll a gépem, de ezt nem sikerült felfognod.

U.i.: 1Gbról upgardeltem a gépet 2GB-ra, mert a munkámhoz elkél a +mem (Corel, PS, stb.) Mivel az idő pénz, a franc akar ok nélkül szívózni. Ha stabil lenne a RAMokkal a gép én lennék a legboldogabb.

Röviden a történet:
1. megvettem a RAMokat próbagarral
2. közel sem hozták azt amit ígért (stabilitást és sebességet (korábbi RAMjaimmal semmi hasonlót nem tapasztaltam)) (és elvártam, de ez az én bajom)
3. instabil a gép velük, elkúrta az Outlook dbx-ét, amibe mindössze 6 év levelezése volt, és a Win indulásakor is erősen elgondolkozott (Erre példa a korábbi RAMjaimmal nem volt!)
4. mivel adott próbagarit ezért gondoltam élek is vele (anélkül meg sem vettem volna)
5. Próbagar nem jött össze, helyette átirínyított ivanh-hoz, hogy majd ő átveszi a RAM-okat (én spec a saját cuccaimért én tartom a hátam, de nem érdekes)
5. most itt tartunk :B

Előző RAMpárom:

[link]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4662) Nyugdíjas válasza Wajk (#4661) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Semmi probléma srácok. Kell egy memtest screenshot, mellé pár CPU-z ablak, hogy látszódjon milyen lap, proci, mik az időzítések, aztn vagy lesz error a memtestben, vagy nem. Ezen kár vitatkozni. Ha alapon is van error, akkor jogos az igény,ha nem akkor nem. pont.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4663) vepe válasza Wajk (#4661) üzenetére


vepe
senior tag

Figyelj:

Sajnálom ha nem tudod felfogni, hogy a ramok hibátlanok...az, hogy a te gépedben nem mennek olyan időzítéssel, mint az enyémben, az nem a ramok hibája...más gép--más időzítés...érthetően fogalmaztam remélem....

Ha a lapod nem kezeli a D43-as chippeket az sem a ram hibája..venned kellett volna a fáradságot és utánajárni, hogy az alaplapod, mennyire kajálja a hinyxd43-at(erre vannak kimondott topicok)

Egyszer azt írod nem stabil a gép, máskor, hogy nem akar menni a gépben..most nem stabil, vagy nem megy?.

A lényeg..egyszerűen meggondoltad magad..oka ismeretlen számomra, de nem is érdekes..azt is érthetően megírtam, mivel a ramok 100%, hogy hibátlanok(Ivanh-tól megkérdezhető) így mielőtt elküldtem, vettem helyette mást.

felajánlottam segítek eladni és úgy visszakapod a pénzed(Ivanh elméletileg már viszi is tőled és ezt csak megköszönheted, hogy közben jártam)..más tudod mit mondott volna...jó a ram?igen....az, hogy a gépeddel nem kompatibilis vagy nálad nem megy olyan időzítésekkel, mint amire számítottál, annak semmi köze a garihoz....

A privát üzeneteidet meg nem linkelem be, mert nem illik...

[ Szerkesztve ]

(#4664) Picco


Picco
addikt

na ide illik egy tortenet:
volt nekem egyszer regen a ddr1 korszakban egy nagyon jo kis memom: 18-ert vettem alkalmi aron 2*1gb corsair value select-et.
400 3-3-3-8 2T.
an8, 3700+ sandiego.
stabil mindennapos vegeredmenyem tuningba, honapokig hasznaltam: 600 3 3 3 8 1T /500 2.5 3 3 6 1T-igy is ment/
utana valtottam AM2-re es eladtam moci-komanak a ramokat..nem adtam olcson de hat ritkajo volt, nala nem ment ilyen tuning mellett, haverja gepebe sem ment...na mondom jajj dejo es visszavettem....merthat 30k az nem piskota, azota is mennek volt lakotarsam gepeben a ramok 600on stabilan...story vege...szurjetek le belole amit gondoltok.

mod: az hozzatartozik meg a dologhoz h feltem h azthiszi h atverem, ezert amint visszajott a ram csinaltam screenshotot is :)

mod2: a d43 chipeket ne minden lap kezeli !!!

[ Szerkesztve ]

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4665) vepe válasza Picco (#4664) üzenetére


vepe
senior tag

igen ezt magyarázom....D43-at nem minden kezeli..de én azt sem tudom milyen konfigja van wajknak...egyértelműen tudta, hogy milyen ramokról van szó...végül még az jön ki, hogy nekem kellett volna utánajárni annak is, hogy az ő gépébe mi megy és mi nem....

[ Szerkesztve ]

(#4666) Picco válasza vepe (#4665) üzenetére


Picco
addikt

senki nem mondta h jarj utana a gepenek, de en visszavennem, en meg errol beszeltem :P

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4667) vepe válasza Picco (#4666) üzenetére


vepe
senior tag

nem veszem vissza, mert kijelentette, hogy nem szeretné, ha azt mondanám, ha visszajönnek a ramok, hogy hibásak...ezekután ha valóban hibásan jönnének vissza, besem tudnám bizonyitani, hogy ő kúrta el..pl.egy feszemeléssel....egyébként úgy volt, hogy visszaküldi és eladom neki, de most már intézze ő...(ez nem jelenti azt, hogy elrontotta volna, de nem akarom túlbonyolítani...ivanh mint vevő megvan rá...)

[ Szerkesztve ]

(#4668) Wajk válasza vepe (#4663) üzenetére


Wajk
addikt

én nem tépem többet a szám, szerintem a szitu egyértelmű, ha nem is neked...

azért írtam, hogy attól még lehetnek jók a RAM mert nálam nem mennek, mert mindig jóhiszemű próbálok lenni. és azt hittem hamar rövidre zárhatjuk a dolgot (én legalábbis így szeretem lebonyolítani az üzleteket)

az időzítéseket meg tényleg leírtam már itt is, hogy "DEFAULT"-on mennt a BIOS. szóval az általad írt értékeket még ki sem udtam próbálni.

Utánanéztem, és találtam olyat ahol D43-as RAM mennt Abit IC-7-ben (875P) (nem is egyet) nekem ilyen lapom van.

szóval mégegyszer elmondom, lehet jók a RAMjaid, én örülök neki, de az én gépemben nem működnek jól, ezért gondoltam, hogy élek a próbagari adta lehetőségekkel. így nekem sem marad a nyakamon a nekem használhatatlan RAM, te meg tovább tudod adni akinek működik.

ennyi, hogy te ezt mennyire fújod föl az meg a te dolgod (még annyiban az enyém is hogy itt is koptathatom a billt, nem csak PÜben)

nah

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4669) Speed® válasza vepe (#4667) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A próbagari úgy érvényes, hogy hazamegy, becsapja a gépbe, bySPDn lefuttat egy Memtest86ot és ha hibázik, visszaveszed. Nem kell ebbe többet belemagyarázni. Menj el boltosnak ha nem tetszik, itt épp az az elfogadott, hogy az emberek nem pöcsök, hanem segítenek egymásnak.

(#4670) vepe válasza Speed® (#4669) üzenetére


vepe
senior tag

Nem pöcsség kérdése...és boltos sem akarok lenni, de most már idézek Wajk mai leveléből....

"nincsenek jó híreim.
Az üzlet sajnos nem fog létrejönni, mert a RAMok közel sem hozták a várt sebességet, azokat az értékeket amiket írtál meg sem közelítik. (Everest)"

Nos ebből mit lehet leszűrni:

Nincs megelégedve a ramok teljesítményével(vagy besem tudja állítani),hogy nézte az eredményeket, ha nem működik a lapjában??...akkor ki akar pöcsnek nézni kit?

következő idézet:

"Az alaplap természetsen defaulton, semmi állítgatással működött, szóval lehet, hogy feszemeléssel lehetne valamit kezdeni a RAMokkal, de az nálam sajnos szóba sem jöhet."

ebből is látszik, halvány fogalma sincs mit ír, ha alapon használ mindent,minek feszt emelni??..azt max akkor amikor a procit húzza...

Na a levél vége:

"Stavival küldöm majd vissza a RAMokat, nincs harag vagy ilyesmi, de ez így sajnos nem jött be. Úgyhogy élek a própagarival."

Szóval Speed(R) én faszacsávó vagyok, meg megértek dolgokat, de amikor valaki egyszer ezt ír, majd máskor mást az nekem nem kóser...nem vagyok én sem bohóc sem palimadár, hogy én azért adjak el valamit, hogy a vevő otthon próbálgassa és ha nem tud elérni vele egy 30e ft-os ram teljesitményt, akkor visszaküldöm a barom eladónak...

Zokszó nélkül visszaküldhette volna, azonnal van rá vevő , de amikor azt írta, hogy nem szeretné, ha azt mondanám, hogy rosszak a ramok, úgy döntöttem adja ő el közvetlenül...

(#4671) Picco válasza vepe (#4670) üzenetére


Picco
addikt

hmm, ez igy mar tokeletes...ilyen esetben lehet nem tartanam magam a 3 naphoz en sem....habar a masik fel hozzaallasanak kerdese...

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4672) greatchaos válasza vepe (#4670) üzenetére


greatchaos
addikt

azért nem kéne idézni a püt-t! a pü maradjon pü!

annyit kell intéznetek, hogy by spd -en hibázik-e, és ha igen, akkor vissza kell vened... ennyi... ha nem hibázik, akkor nem. ha azzal védekezel, hogy agyontuningolta, akkor bizonyítsd, de mivel az ellenkezőjét sem tuddo, így nincs miről beszélni

(#4673) vepe válasza Picco (#4671) üzenetére


vepe
senior tag

Igen..jól látod..

Egyébként most kérdeztem stavit és olyt mikor kerültek a ramok Wajk-hoz...vasárnap este vitte el stavi oly-tól..és hétfő délelőtt adta oda wajknak...magyarul, hétfőn este már szólhatott volna, ha baj van a ramokkal(legalább is én azonnal kipróbálom és ha valami nem stimmel, azonnal jelzem az eladónak)..ezzel szemben ma jött a privije, hogy visszaszeretné küldeni..

A lényeg azért neheztelek wajkra, mert ha nem jön be neki a ram teljesítménye a gépében, mert jobbat várt, akkor azt kellett volna mondania, bocsi pajtás én nem erre számítottam, milyen lehetőség van, hogy visszajöjjön a pénzem....

nem pedig kifogásokkal visszaküldeni az eladónak, holott semmi baja a cuccnak...mind1 nyugodt lehetsz Wajk nem ragadnak nálad a ramok...csak máskor őszintébb légy....

(#4674) vepe válasza greatchaos (#4672) üzenetére


vepe
senior tag

Csak pü-részlet...amit azért idéztem, mert így tiszta, miért lépett vissza a vételtől....

(#4675) Picco válasza vepe (#4674) üzenetére


Picco
addikt

azt is csak viragnyelven es minimalis reszletet kiragadva "szabad"

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4676) Speed® válasza vepe (#4670) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Jó lenne ám tisztázni, hogy te mit ígértél neki (órajel/időzítés/sebesség/késleltetés), és hogy egyáltalán azzal van-e gond, hogy a memók hibáznak, vagy csak egyszerűen a sebesség nem olyan mint amit várt :U Ha Memtest nem dob hibát és csak Everest MB/s+ns értékek miatt keveri a sz@rt a vevő, akkor igen cifrát tudnék mondani rá és a szakértelmére. Ettől függetlenül ismered a mondást: az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Ha el tudod adni őket, miért kell balhézni..

(#4677) vepe válasza Picco (#4675) üzenetére


vepe
senior tag

ha azt veszed, hogy féloldalas leveleket irogattunk ma egymásnak, akkor ez ahhoz képest minimális részlet....

(#4678) vepe válasza Speed® (#4676) üzenetére


vepe
senior tag

Szívesen leírom neked:

pár részlet a vásárlás előtti privijeimből:

"momentán 2,5-3-3-7 1T-n használom őket"

"Hyundai HYMD512646CP8JD43"

"mem olvasás: 5.774
mem írás: 5.788
mem másolás: 5.300
mem késleltetés: 48.8ns
A chip Hynix D43"

A fenti adatok az én konfigomban produkálódtak...245fsb, 4xHT, 166mhz-en...,hogy ő mit és hogyan állított be, azt nem tudom...egy tény és ezt szerintem neked nem kell külön ecsetelnem a ramok beállításai igen erősen lap és proci függők...ha túl felhúzza a procit, vagy magasabb Mhz-re állítja a ramokat persze, hogy nem fogja bírni alapon...500mhz-et sima ddr1-ből, hiába a D43 jó tuning tulajdonságokkal rendelkezik, nem fog kihozni, max feszemeléssel...alapon, ha nem jól állitja be, akkor besem indul, ha pedig túl huzza pl a procit lehet normál használatnál minden szépen megy, de pl.játéknál lefagy...amikor ugye jobban megterhelődik a rendszer...

Szerintem neked nem kell magyarázni azt sem, hogy lap,proci,ramot hogy kell szinkronba hozni...ugye ez lépésről lépésre megy és ott megállsz vele, ahol a legstabilabb..hiába birnák pl.a ramok, ha a lap vagy a proci nem műxik jól vele...

Na ezért voltam én berágva, hogy ezek már nem garis témák...

(#4679) greatchaos válasza vepe (#4678) üzenetére


greatchaos
addikt

én 3 napig a gair úgy szoktam adni, ha esetleges nemtetszés történne, akkor visszaveszem. most megéri, hogy itt kell magyarázkodni?

(#4680) Speed® válasza vepe (#4678) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nekem pusztán annyi a kérdésem, hogy az értékekkel volt gondja, vagy azzal, hogy hibáztak a memók? Tudtommal a 2x1GBos D43mak nem igazán tuningosak. Legalábbis én még nem találkoztam tuningos gigás D43al, pedig megfordult pár kitt nálam. Amit te írtál, azok teljesen átlagos eredmények, A64 memvezérlővel 410MHz körül 2.5-3-3-7-1Tben. Az ő gépében, hiába 875P chipset meg PAT meg miegymás, nem lesznek ilyen számok. 4000MB/s és 100ns körül van a Dual DDR400+PAT ha jól emlékszem.

Wajk, Memtestben hibáznak a memók/instabil velük a gép vagy az eredményekkel van problémád? Előbbi esetben jogos az igényed, utóbbinál vegyél S939es A64et és ne vepet b@sztasd a tudatlanságod miatt :U

(#4681) vepe válasza greatchaos (#4679) üzenetére


vepe
senior tag

Nem akarok magyarázkodni...csak védem a becsületem, mert tudom, hogy nem egy sz@rt adtam el neki...

Speed(R):

Én arra is kíváncsi lennék, hogy mit,hogyan állított be, mert priviben anno belinkelte a ramjai teszteredményét(elején azt beszéltük, hogy ramokat cserélünk és csak utólag jött a kp-s vétel)

A priviben belinkelt everest eredményt nem akarom ide belinkelni, de ott 4016Mhz-en futott a p4-es procija...szóval tuti, hogy ott a beállításokkal van a gond, nem tudja szinkronba hozni a 4ghz-el a ramokat és így persze, hogy instabilan fut a rendszer....nem tudom a ramból vett-e egyáltalán vissza, mert 4ghz-es procinál 200mhz-en nem fog menni a ram....és az is valószínű, hogy egy hozzáértő fél óra alatt belőné neki a stabil pontot...

Ő egyébként ilyen eredményeket linkelt be a saját régi rendszerőről:

-memolvasás: 7.133
-memírás: 5.007
-memmásolás: 4.924
-memkésleltetés: 68,6

intelben nem nagyon vagyok otthon, így nem tudom ezek mennyire jó eredmények....

[ Szerkesztve ]

(#4682) greatchaos válasza vepe (#4681) üzenetére


greatchaos
addikt

arra nem gondolsz, mert biztosan igazad van, sőt, én is így vagyok vele, hogy hibás terméket nem adnék el, de: meghibásodhatott útközben is akár, emrt az ördög nem alszik...

azt nem értem, hogy miért kell "hülyének" nézni a másikat? "hozzáértő"

(#4683) vepe válasza greatchaos (#4682) üzenetére


vepe
senior tag

Nem hiszem, hogy megsérült....becsomagolva,dobozban..oly majd stavi vitte autoban...nem tudom mivel lehetne még biztonságosabban szállítani???...postán elküldenek gond nélkül ramokat, akkor ne, hogy már az autoban sérüljön meg....ezt kizárnám...

Távol áll tőlem, hogy én bárkit is hülyének nézzek....az, hogy valaki nem ért valamihez, vagy éppen nincs ilyen beállításokban tapasztalata, az nem egyenlő a hülyével....

Anno én sem tudtam mit hogy kell beállítani..(most sem tartom magam profinak), de topicokban kézséggel segítettek....

(#4684) Speed® válasza vepe (#4681) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem vágom mit próbált állítgatni, de ha a régi rendszerének eredményét szerette volna reprodukálni, jóval 400 fölé kellett volna rángatni őket. Jóval jóval jóval fölé..bár nem mindegy melyik Everest, de 7GB/s az 500 körüli órajelet feltételez.
Kedd-szerda körül összeáll az S478 vasam, akkor már jobban képben leszek..
Ergó szerintem ha nem vállaltál tuninggaranciát és a 400as modulok bySPDn mennek hibátlanul, nincs miről beszélni. De várjuk meg mit reagál Wajk.

greatchaos, érik messy feketéje, iwiwen utolértem, megy a mellébeszélés :(

(#4685) udi


udi
őstag

Jesszusom,kezd "háburú és béke" hosszúságu lenni a hszek mérete :DDD
Nektek a kezetek nekem meg a szemem romlik :DDD :D

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#4686) poffsoft válasza udi (#4642) üzenetére


poffsoft
addikt

#4623- ra , természetesen: előzményként linkeltem, aztán mindkét hsz-t törölték.... :o

[ Szerkesztve ]

(#4687) Wajk


Wajk
addikt

hát, így jár aki házaséletet próbál élni....

amíg nem vagyok itt elbeszéltetek a fejem felett.

1. szerintem etikátlan PÜből idézni a másik fél megkérdezése nélkül
2. tőlem lehet, d emint tudjuk a kiragadott részek elég ferdítőek lehetnek
3. mint írtam az első reagálásomban, több ferdítést is tett Vepe.amióta nem voltam csak 4. egyet emelnék ki, ami úgy szíven is ütött:

Vepe:
""nincsenek jó híreim.
Az üzlet sajnos nem fog létrejönni, mert a RAMok közel sem hozták a várt sebességet, azokat az értékeket amiket írtál meg sem közelítik. (Everest)"

Nos ebből mit lehet leszűrni:

Nincs megelégedve a ramok teljesítményével(vagy besem tudja állítani),hogy nézte az eredményeket, ha nem működik a lapjában??...akkor ki akar pöcsnek nézni kit?"

a teljes részlet így néz ki:
Én: "Az üzlet sajnos nem fog létrejönni, mert a RAMok közel sem hozták a várt sebességet, azokat az értékeket amiket írtál meg sem közelítik. (Everest)
De ez még csak a kisebbik gond. Az Outlook-ok a leveleimet tömöríteni szokta, és a RAMcsere utáni első akciónál tönkrevágta az egész dbx fájlt, de úgy hogy egyik visszahozó program sem tudott vele mit kezdeni, ehhez még csak hasonlót sem csináltak a korábbi RAMjaim."

Szóval: mint írtam az csak a kisebbik baj, hogy közel sem hozzák a RAMok azt az olvasás/írási sebességet, a nagyobb gond a hibázás.

szóval köszönöm a teljeskörű "iratismertetést" ami szerintem enyhén szólva is egyoldalú.

Amúgymeg azért írtam elsőként a lassúságot, mert az volt az első amit lefutattam a gépen és már egyből feltűnt. aztán jöttek a gondok.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4688) Wajk válasza vepe (#4681) üzenetére


Wajk
addikt

1. ki mondta, hogy szart adtál el?, én egy szóval sem mondtam sőt! te kezdtél el gyanúsítgatni, vádaskodni. ha valaki elolvassa az első reakciómat, már azon egyből kiderül.
Ar írtam, hogy lehet, hogy jók a ramok, azt én nem kérdjőjelezem meg, de nálam nem stabilak, írtam a problémákat.

Tudom nagy hülyeség volt magamból kiindulni ,én ha valamit eladok, és sír a vevő akkor visszaveszem és eladom egy olyannak aki értékeli.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4689) Wajk válasza Speed® (#4684) üzenetére


Wajk
addikt

erről szó sem volt, minden alapon volt a BIOS-ban, nekem stabil rendszerre lett volna szükségem. A hirdetésben azt mutattam be ,hogy mennyit bírnak a RAMok.

ennél a párnál örültem volna, ha alapon stabilak a gépembe.

Mint írtam lehet nálam van a hiba (próbálok mindig jóhiszemű) lenni, de ha ő tudja, hogy jó a RAM én tudom, hogy jó a gépem, akkor én gyakoroltam volna a kegyességet és visszavettem volna aRAMokat, nem pedig büntető fórumra citálom a másik felett és nekiállunk oldalakat magyarázni.

ráadásul etikátlanul, rágalmazva. szóval ez nem az én világom.

Ott vagyok a Pdamania-n több bejegyzést írtam már, honosítást készítettem, részt veszek a Játékok.hu szerkesztésében, és már elég régóta itt is itt vagyok, szóval egy francos RAM miatt nem szórakoznék az eddig felépített renomémmal.

de egyszerűbb ha elolvassa valaki az elejétől és szerintem érthető a történet.

vagy pedig bennem van a hiba.... :U

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4690) Wajk válasza vepe (#4683) üzenetére


Wajk
addikt

"Távol áll tőlem, hogy én bárkit is hülyének nézzek....az, hogy valaki nem ért valamihez, vagy éppen nincs ilyen beállításokban tapasztalata, az nem egyenlő a hülyével...."

többször kihangsúlyoztam, hogy Default BIOS-al teszteltem, de úgy látom meghallgatásra még mindig nem talált...

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4691) greatchaos válasza Wajk (#4687) üzenetére


greatchaos
addikt

teljesen igazad van abban, hogy etikátlan a pü. főleg részletekben. [ lásd öszödi beszéd jobboldalról kiragadott 2 mondata, amin tromfol 2 éve ] .

sztem inkompatibilitási probléma lesz. nem beszélünk el a fejed felett, legalább is nem mindenki. a kollega természetesen elfogult, hogy nem sérülhettett meg meg minden egyéb, de az ördög nem alszik, így bármi előfordulhat. én azt javaslom, bizniszeljétek vissza és ha nála tökéletesen működik ,akkor biztosan el fogja tudni adni másnak is, ha pedig ott is hibázik ,akkor meg a garancia miatt jogos a felvetésed

(#4692) Picco válasza Wajk (#4690) üzenetére


Picco
addikt

en defaulton csinalnek egy memtestet, mellette egy everest es egy cpu-z-vel h senki ne mondhasson semmit. mivel allitasod szerint hibazik ezesetben tenyleg teljesen jogos...hiaba h nem rossz a ram, 3 napig altalaban barmilyen esetben vissza szokas venni kivetel: "nem tetszik a baratnomnek a szine" esetet...

mellesleg vepe-kollegat is megertem valamennyire: volt mar itt olyan ugy h a az egyik fel megvett valamit es nem lehetett huzni annyira mint gondolta es ezert vissza akarta csinalni...ami szvsz undorito dolog.no offense ez most szerintem nem ratok vonatkozik

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4693) Speed® válasza Wajk (#4689) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ne haragudj, de buta vagy, ha új memóriára ráereszted a vindózt teszt nélkül.
Az elszenvedett kárért kizárólag magadat okolhatod.
Töltsd le légyszives ezt: MemTest86+ 3.4. Kicsomagolás után Neroval vagy amivel képfájlt szoktál kiírni, csapd ki CDre (RW is jó) és BIOSban alapratéve a gépet (memóriák 400/bySPD időzítéseken) bootolj rá a lemezre. Ez egy PreOS RAMteszt, részletesen bevizsgálja a memókat. Ha hibát talál, azt kiírja. 2x1GB memón ~1 óra alatt fut le. Ha nem hibázik, a memók hibátlanok. Ha hibát talál, még mmindig lehet jó a memó, csak variálni kell az időzítéseken, hogy a lap is komálja. Általában a CL érték (2/2.5/3) variálása megoldja a dolgot, esetleg némi +fesz is elkél (2.5->2.6/2.65). A 875P chipset a PAT miatt szorosabb időzítésekkel variál, emiatt eléggé érzékeny a memóriákra.
Ha mindezeken túlvagy és nem megy, akkor jogos a visszatérítési igényed.

(#4694) Ivan15 válasza Speed® (#4693) üzenetére


Ivan15
senior tag

memtest-tel az 5-ös sorszámú tesztet kell futtatni random kb 15-ször ha a ram egyébként jó, csak az emelt órajeleket, vagy levett időzitéseket vagy az alacsony feszt nem komálja.
Ha a ram mást tesztben is hibázik (az 5-ösön kivül) akkor hardverhibás a ram. Akkor csere vagy kuka. Ezt neki akartam irni nem neked ;) -megnézhette volna memtesttel előtte

[ Szerkesztve ]

(#4695) Rhino666


Rhino666
őstag

Jézusom, filléres szarokon ennyit problémázni... :DDD Ennyi idő alatt én megváltom a világot inkább mint hogy keményborítós regényt írjak... :U

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#4696) Nyugdíjas válasza Picco (#4692) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

ezt javasoltam én is azonnal. A kollégának pü-ben adtam is linket, honnan tud win.-es memtestet leszedni, de screen azóta sem készült. Nekem ez is jelent valamit. :U

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#4697) Wajk válasza Speed® (#4693) üzenetére


Wajk
addikt

Megmondom az őszintét. Saját részre még életemben nem vettem használt RAMot. És még a Memtest szofttit sem használtam. A Kingston-jaimat újonnan vettem pár éve (meg is volt az ára, de ezt most hagyjuk)

tudom túl optimista voltam, de gondoltam, hogy bármi baj lehet, naív voltam.

Nyugdíjas-tól kérdeztem, hogyan lehet tesztelni, küldött is egy progit, de mivel nem tudom mi a jó eredmény, ezért PÜben vele egyeztetek.

De én még mindig tartom az álláspontom, hogy szerintem jók a RAMok, de valami miatt az én gépemben nem akarnak működni.

Írod, hogy lehetne ezt az emelni és úgy tesztelni, de bevallom eddig én mindig csak by SPD-t használtam.

Tudom láma vagyok, hamut szórok a fejemre.

Egyszer próbáltam használt RAMot venni, aztán ez lett a vége. Ígérem nem teszem többet.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4698) Wajk válasza Nyugdíjas (#4696) üzenetére


Wajk
addikt

köszönet érte...

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4699) Wajk válasza Rhino666 (#4695) üzenetére


Wajk
addikt

nekem mondod? Ha tudtam volna, hogy ekkora hepaj lesz belőle szerinted megemlítem a dolgot neki?

A vádaskodás és félremagyarázás miatti idegeskedés már többe van nekem mint az a nyamvadt 18 guriga. Az biztos, hogy így vagy úgy de lezárom ma a dolgot, mert én a hosszú hétvégén nem akarok ezen agyalni.

De mint írtam is erre se energiám, se időm. Sajna ez van.

Megtanultam a leckét.

Ha használt RAMot vennék (amit nem fogok), elősször betesz és memtest.

Ezek után inkább maradok az új cuccoknál.

(Pedig már jópár havernak szereztem cuccot a PHról, bezzeg nekik semmi gondjuk. hajh)

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#4700) Nyugdíjas válasza Wajk (#4699) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Memtest, ahogy irtam, és azonnal megoldódik az ügy. Pihenhetsz a hétvégén nyugodtan:K
Csak arra ügyelj, hogy alapon legyen tényleg minden...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.