Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28651) BonFire válasza cOxeR (#28650) üzenetére


BonFire
veterán

Akkor az maradt, hogy vissza kell tenni azt a verziót, ami még működöt.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28652) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Sziasztok, Photoshop milyen CPU-n kezd már élvezhető lenni ?
Ryzen 5 4650G nemrossz egynek, de azért lehetne több erő benne néha.
Ez most a dual-boot-os NAS/Linux-om is egyben (ezért 4650G).

Gondolkodom valami combosabb CPU-n, namost, annyit tudok vagy tudni vélek, hogy maga a PS is tud multitasking-ot, de nem végtelen sok szálon, ergo szarul skálázódik és még mindig szereti a magas IPC-t (vs. több mag).

Ennek fényében 5950X-re sem lőnék feltétlen, megállnék valami Ryzen 7-nél.
Kérdés, hogy a 3D-s modellek (több cache) hoz a konyhára érdemben, vagy nem ?

Intelre most nem nézek.

Eléggé fej-fej, Ti melyiket vennétek célkeresztbe ?
A nagy cache - viszont alacsonyabb órajel - Single Thread-ben marginálisan kevesebbre hozza ki a 3D verziót. Cserébe 2022-es modell, nem 2020-as. Lehet, picit jobban húzható kézileg, nem tudom..

(Bár azt is sejtem, hogy real life kb. totál fej-fej mellett lenne egymással a kettő, PS alatt, még talán batch-ben is, többszáz képen végiggyalogolva).
:R

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#28653) BonFire válasza Dißnäëß (#28652) üzenetére


BonFire
veterán

'17 elején vettem egy Intel i7-8000, 3,2 GHz, 6 magos processzort integrált VGA-val (6 magos); a mai napig ezt használom, és a Photoshoppal még soha nem akadt semmi gondom. Persze egy dedikált VGA elkelne videóvágásra, főleg 4k-ban, de állóképekre még mindig bőven megteszi.

A merítés nagy, de ne gondold, hogy a problémádat elsősorban egy új processzor fogja megoldani. Elébb azt kén' megállapítani, hogy mitől "röcög" a Ps. Lehet, hogy a rendszer a ludas. 17-ben Windows 7-tel kezdtem, aztán jött rá a 8, utána a 8.1, majd végezetül a 10, és most 11 fut rajta. Egyiken se volt semmi probléma.

Nem szeretnék látatlanban leszólni bármit is, de a Linuxnak van százmillió disztrója, a Ps pedig elsősorban Mac-re, majd később a piac nyomására Windowsra lett kifejlesztve. Szerintem ez egy Linux-specifikus kérdés, ami után annak kell elsősorban utánajárni, aki nem az alá tervezett rendszeren akar egy bizonyos szoftvert futtatni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28654) Dißnäëß válasza BonFire (#28653) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hello, köszi !

Lehet félreérthetô voltam, NAS/Linux de dual boot, írtam. -> Windows-ba boot-olok (W10) PS-re, és ha végeztem mindennel, átmegyek Linuxba és áthúzom a képeket az Exfat formázott SSD-rôl a ZFS diszkjeimre.

Szóval Windows alatt használom, nem Linux alatt próbálok Wine-os emulàciót vagy bármi sarlatánság :)

Most kezdtem újra fotózgatni, eddig nem kellett a W10, most PS miatt igen. Már rakom össze fejben a W10-dedikált PC-t, egy kis mérges ITX konfigot, akkor ez a Linuxos NAS marad végre az, amire eredetileg létrehoztam.

(+ még DJ kontroller is tervben, ill. zene kreálás, szóval lesz dedikált gép hamarosan, talán karácsonyra, vagy januári készletsöpréskor).

A mostani 4650G-n, 3 SSD mellett, 2x16G RAM, maga a PS gyors, mint a villám, de a batch folyamatok, megnyitja, mókol rajta, kimenti valamibe, bezárja, következô... Ezek nekem még mindig lassúnak tûnnek, mint 6-7 éve is, mikor abbahagytam anno, de ez lehet teljesen normális és csak egy szubjektív vélemény. :R

Akkor annyira nem parázok..

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#28655) orko válasza Dißnäëß (#28654) üzenetére


orko
tag

Hackintosh!

(#28656) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Nem feltétlen ez a legjobb topik a témának, de a sajátja teljesen kihalt, illetve azért ez ide is kapcsolódik.

Vettem egy Wacom Intuos M digitalizálót, hogy felgyorsítsam a LR/PS-munkámat. Viszont az alap (tablet) mapping számomra nagyon nem kényelmes (tehát amikor a képernyő területe van "rávetítve" a digitalizáló területére, így ha a jobb felső sarokba akarok kattintani, akkor a digitalizáló jobb felső részére kell vinnem a tollat. Egyszerűen nem ehhez szoktam.
Így hát átváltottam Egér módra, hogy úgy működjön, hogy ha a jobb felső sarokba akarok eljutni, akkor csak közel tartom a tollat, és mozgatom a megfelelő irányba, amíg oda nem ér, de a csuklóm továbbra is mozdulatlan, egy helyen van, és amikor a kurzor a megfelelő helyen van, akkor érintem és rajzolok - de ez a kurzor pozíciójától függetlenül lehet végig a tábla közepe is.
Na már most ez az Egér mód valami szörnyű. Kb. 1 cm mozgással be tudom járni a teljes képernyőt. Próbáltam levenni minden beállítást a legkisebbre, de nem segít sokat. Így egyszerűen "túl érzékeny". Mert rendben, hamar a megfelelő helyre jutok, de így lehetetlen precíz munkát végezni vele.
A Wacom support oldala is csak a Tablet mode és a Mouse mode közötti váltást említi, semmi más opciót. Nektek van ötletetek?

Amúgy aki használ (akár pont) ilyet, milyen funkciókat mappeltetek PS-ből a gombokra, hogyan használjátok? Még sajnos (a fentiek miatt) nem jutottam oda, hogy a személyre szabáson ügyködjek, mert nagyon idegesítően nem úgy működik, ahogy szeretném.
De kelleni fog majd zoom-ra, ecset méretének változtatására gomb. Mintavételezéshez az Alt gombot is gondolom, be lehet majd állítani akár a tollra is. Ti hogyan használjátok?

Köszi.

(#28657) tirszin válasza BonFire (#28639) üzenetére


tirszin
senior tag

Szia, nekem az Adobe oldala azt írja, hogy ebben az országban nem vásárolhatok onnan. És ad egy linket a hazai (magyar) viszonteladókra.

[ Szerkesztve ]

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#28658) MrZick


MrZick
csendes tag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy vásárolt-e már valaki Adobe Fotós csomagot? (Photoshop, Lightroom). Én most vásároltam meg 10,15 Euro/hó áron. Le is vonta az összeget, a Creative Cloud-ot megkaptam, de sem a PS-t sem a LR-t nem. A fiókomban ott van opcióként, hogy külön-külön megvásárolhatom. A support MI-je nem érti a kérdésem, így ott nem kaptam választ.

(#28659) BonFire válasza MrZick (#28658) üzenetére


BonFire
veterán

Nem automatával kell beszélgetni. Írjad meg az AI-nak, hogy márazonnal le akarod mondani az előfizetést, mert nem azt kaptad, amiért fizettél, meglásd, azonnal előkerül egy humán szupport. :DDD

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28660) BonFire válasza tirszin (#28657) üzenetére


BonFire
veterán

nekem az Adobe oldala azt írja, hogy ebben az országban nem vásárolhatok onnan.

Mármint hogy melyik országban, és honnan? Én Magyarországon élek, magyar állampolgár vagyok, magyar lakcímmel, és Magyarországon kibocsátott MasterCarddal minden további nélkül sok-sok éve fizetek elő.

A hiba valahol nálad van. Én nem tudhatom, miért. Nettó fasság, hogy magyarországi viszonteladókhoz küld, mert ők is tőlük vásárolják a liszenszeket. Szerintem az bolondította meg a rendszerüket, hogy az angol nyelvű adobe.com oldalról érzékelvén, hogy Magyarországról jelentkezel be, jóváhagytad, hogy átirányítson a magyar felületre. No, én ezt sosem hagytam.

Nem szabad rányomni a Magyarország gombra. Maradj a Unites States gombon. Ők úgy vélik, érdemes a magyar weboldalt böngészni, én meg úgy vélem, nem érdemes. :))

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28661) Taci válasza BonFire (#28660) üzenetére


Taci
addikt

Nem szabad rányomni a Magyarország gombra.
Miért nem? Mármint tényleg érdekel, mi mehet félre.

(#28662) BonFire válasza Taci (#28661) üzenetére


BonFire
veterán

Pontosan azért, amit fent vázoltál. A magyar felület magyarországi viszonteladókhoz küld, azok meg rárakják az adót, a rezsit, az áfát, meg az anyám kínját is. Vedd meg a licenszt az adobe.comról, és közvetlenül az Adobe-tól vásárolsz.

Mellesleg az angol nyelvű felületen van emberi cset is, amivel 0-24-ben kapcsolatba tudsz lépni, ha esetleg megoldandó problémád lenne, és sokszor kihúztak már a pácból.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28663) Taci válasza BonFire (#28662) üzenetére


Taci
addikt

De ezt nem igazán értem. Itt van ez a hozzászólásod: [link] Ott ezt írod:
"Egyébként pedig csak az Adobe oldalán vásárolj előfizetést!"
A link pedig ide mutat: https://www.adobe.com/hu/
(Ezzel szemben ugye azt írtad legutóbb, hogy "Nem szabad rányomni a Magyarország gombra. Maradj a Unites States gombon.")
És ha itt kiválasztom a Fotós Csomagot, akkor 10,15 €/hó árat kapok. Itt hol jön képbe bármilyen viszonteladó, adó, rezsi, ÁFA?
Tényleg csak érteni szeretném. Lehet, teljesen vakon vagyok, és nem is erre írtad (pedig visszakövettem a beszélgetést). :F

(#28664) aldebaran válasza Taci (#28663) üzenetére


aldebaran
őstag

Neked mutat már csak a /hu oldalra, mert valószínűleg a cookie-kban eltárolta, hogy te azt választottad.
Töröld ki a cookie-kat és menj az adobe.com -ra és ahogy a screenshot-on látod, bökj a United States feliratra.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#28665) repvez


repvez
addikt

Sablon referencia képhez, hogy kéne megtervezni vagy megrajzolni az ábárt vagy csak beállitani, hogy a nyomtatásnál pontos méretet és színhuséget kapjak?
A színhuség, az nagyban befolyásolja a nyomtato ez kevésbé számitana, de az jobban, hogy hogy lehetne pontos méretet nyomtatni.
Vagy ha nem PS akkor melyik grafikai szoftverrel tudnám ezt megtenni, hogy amit például 10 cm az a nyomtatásban is anyni lenne?
Mert még CAD programban se biztos ,hogy a nyomatatás az méret helyes lenne mégha a szerkesztés alatt igen.

(#28666) Met válasza repvez (#28665) üzenetére


Met
nagyúr

Vagy ha nem PS akkor melyik grafikai szoftverrel tudnám ezt megtenni, hogy amit például 10 cm az a nyomtatásban is anyni lenne?
Vektoros program, Illu vagy Corel.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#28667) Dluinet válasza repvez (#28665) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Esetleg PS-ben a kép méretét milliméterben adod meg, az nem megoldás?
300dpi-re figyelj.
Pdf-ben mentes ki a végén.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#28668) repvez


repvez
addikt

még pontosabban , hogy mit szeretnék, szoval egy random letöltött 3 nézeti rajzot kinyomtatni megadott méretben.
De ahhoz, kellene ugy beállítani a képet , hogy az az eredeti méretű legyen, hogy utána például 1/48-as méretben ki lehessen nyomtatni és igy méret és alakhű maradjon.
[link]
például itt meg van adva a kerék átmérő meg alul a lépték is, de attól még nem tudom, hogy 1031x1500 pixeles képen maga a gép mennyi pixel és az mekkora valós méretnek felel meg.
Azt már nem is részletezem, ha a kép maga nem mérethelyes az eredeti adattal, hogy akkor hogy modositsam, hogy ne torzuljon az alak

illetve ha kört akarok rajzolni azt se tudom mm re állitani csak pixelre

(#28669) Dluinet válasza repvez (#28668) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Hibás a megközelítés is, pixelben nem számolunk nyomtatási méretet, az továbbra is milliméter.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#28670) repvez válasza Dluinet (#28669) üzenetére


repvez
addikt

ezért kérdeztem, hogy aki tud rá megoldást az mondja meg vagy mutassa meg, nem csak azt, hogy nem jol tudom .

(#28671) kuyarashi válasza repvez (#28670) üzenetére


kuyarashi
őstag

Rajzolj egy téglalapot, ami épp akkora, mint a lépték (3 m), majd méretezd hozzá a képet és voilá! Szóval az általad rajzolt téglalap mérete egyezzen a skála méretével!
Más kérdés, hogy ehhez valószínűleg erősen nagyítanod kell az ábrát, ami bitmap kép, tehát a minőség nagyon gyatra lesz.
Ha valós méretben akarod nyomtatni, akkor vektorosan kell megszerezni, vagy átrajzolni.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#28672) BonFire válasza repvez (#28668) üzenetére


BonFire
veterán

Jó, de egy pixel hány milliméter? A te monitorodon, vagy az enyémen? Meg kéne érteni, hogy ezek nem átváltható mértékegységek. Maradni kell a metrikus egységeknél: mm, cm, m, km.

Te azt kérded, egy lapon hány pixel fér el? Én meg visszakérdezek, hogy milyen lapra gondolsz? Járólap? Laminált padlólap? Bútorlap? Asztallap? Hányszor hányas? Te aszondod, hogy egyes, én aszondom, hogy szerintem ez tízes. Kinek van igaza?

Fentebb már Met már megválaszolta neked (csak nem olvastad el) : vektoros programban kell az ilyeneket kiszerkeszteni, mert csak akkor lesz fix a méret (Illustrator, CorelDraw, Inkscape stb.) Akár Blenderrel is megtervezheted, bár szvsz 3D programmal rajzolni síkot fölösleges, de 3D Max-ben is meg lehet csinálni, de maradjunk inkább az Adobe-nál, ha már Adobe-ról van szó, akkor pedig az Illustrator számodra kötelező.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28673) repvez válasza kuyarashi (#28671) üzenetére


repvez
addikt

ezt én is igy gondoltam, de hogy kell megoldani a problémát PS-ben?
Mert hogy rajzolok pontosan 3m-es téglalapot?
Ha tudok rajzolni akkor ahhoz tudnám nagyitani a képet is.
DE mint irtam, nem 1/1-ben akarom kinyomtatni hanem az 1/48as méretében .

Vektorosan nem tudom átrajzolni mivel ahhoz egy másik programot a nullárol kéne ujra megtanulni, hogy mit hogyan és akkor se biztos, hogy ugyan igy meg tudnám csinálni ahogy a letölthetö képeken van.
Az automatikus vagy online vectorrá alakitás meg még rosszabb egy csomo részletet lehagy vagy megváltozik az alakja fuggöen a forrás kép felbontásátol és minöségétol.

Bonefire: nem értem a válaszod, nem kértem ilyet . most vagy én kérdeztem olyat ami a 21. században is megoldhatatlan feladat vagy nem akarjátok érteni, hogy mit szeretnék csinálni.
Biztosan anynira egyedi, hoyg egy tetszöleges képet szeretnék egy A4es lapra leehtöleg mérethelyesen kinyomtatni? De ha már lapokat emlitesz, ha a forrás képet kinagyitom az eredeti méretre és azt 1/48Ban akarom kinyomtatni annak már tökmindegy, hogy laminált padlora vagy járolapra nyomtatom, a méretnek ugyan akkorának kéne lennie.
Szóval, nem értem egy egyszerü kérdésre miért válaszolsz ilyen támadolag és szarkasztikusan , ha szeretnél segiteni akkor tedd meg ha nem akkor inkább ne tereld el a témát más irányba mert másvalaki lehet segitene.

(#28674) Met válasza repvez (#28673) üzenetére


Met
nagyúr

Ki írta hogy vektorizálni kell? Hogy ne kelljen visszakeresned a választ, segítek, senki.
Mivel csak azt kérdezted hogy milyen programmal, azt nem hogy és hogy feltételeztem hogy tudod is őket használni, gondolatolvasáshoz már öreg vagyok.
Importálod vektoros programba a bitképet, rajzolsz egy akkora téglalapot ami lefedi mondjuk az oldalnézetet, Illuban clipping mask, Corelben powerclip (google segít hogy kell használni őket) és ott a téglalap amit mm-ben tudsz méretezni nyomtatáshoz.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#28675) kuyarashi válasza repvez (#28673) üzenetére


kuyarashi
őstag

Rajzolj egy téglalapot, aztán nyomj egy CTRL + T kombót. Felül meg fog jelenni a méretezése (Width, Height), ahol valószínűleg százalékos számot látsz majd (100%). Ezt írd át a kívánt méretre és csapj mögé egy mértékegységet, például 62.5 mm (3 m / 48 = 62.5 mm).
Javaslom, hogy ebbe a szövegmezőbe kattints bele jobb egérgombbal és a legördülő menüből válaszd a milliméter egységet, különben mindig átvált százalékra! Ettől persze a méret még stimmel, de zavaró, hogy nem metrikusan látod, illetve, ha átállítottad, többé nem kell mértékegységet gépelned.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#28676) BonFire válasza repvez (#28673) üzenetére


BonFire
veterán

Nem áll tőlem távol a szarkazmus, de ezt éppen nem annak szántam. Arról van szó, hogy a felbontás független a pixelszámtól (mert ugye nagyobb plakát kevesebb pixellel távolabbról nézve is ugyanolyan tökéletes képed ad), ezért megadhatod Photoshopban a méretet cm-ben vagy mm-ben is, 210x297 mm, aztán a felbontást meg attól függően állítod be, hogy messziről vagy közelről nézed. Ha közelről, akkor javasolt a 300 dpi, de ISMÉTLEM: ettől még nem lesz méretpontos.

Ahhoz, hogy az legyen, PDF-be kell konvertálnod a fájlt, valamint konzultálnod a nyomtató tulajdonosával, hogy ebbe a margók is bele vannak számolva, és milyen programmal nyomtatja, ugyanis a Word nem tud margók nélkül, ún. kifutós grafikát nyomtatni, tehát a kinézett céggel kell egyeztetni e téren. Azaz, ha küldesz neki egy 210x297 mm-es fájlt, akkor az le lesz kicsinyítve, ami neked nem jó.

Pont azért javasoltuk a vektoros programot, mert ott a 210x297 mm az annyi lesz amennyit kívánsz, esetleg a nyomdával is megbeszélheted, mennyi kifutót kell ráhagyni, hogy az esetleges vágások után ne maradjanak fehér, nyomatlan szélek a kép körül. Pontosan ebből az okból kérdeztem, mire akarod nyomtatni? Lap? Mekkora? Mekkorát tud a nyomda? Mekkora lap kell hozzá, hogy vágás után pont 210x297 legyen, ami megmarad (kifutó). Vászonkép? Mekkora a vakráma, mekkora kifutót kell rászámolni? Csupa-csupa kérdés, amelyekre nincs válasz a Photoshopban.

Azért kell PDF-ben küldeni a nyomdába, mert akkor ha törik, ha szakad, akkorának kell lennie, amekkorában te küldted, és ha lecsapják körben a kép fontos széleit, akkor tudsz reklamálni, illetve visszakérni a pénzedet. Máskülönben nem.

A Photoshop képernyőre dolgozik, a vektoros programok nyomtatásra. Ezt tudomásul kell venni, ha tetszik, ha nem. Ha neked csak Ps előfizetésed van, lehet, hogy sok kört le kell futnod, hogy tényleg abban a méretben legyen kinyomtatva, ahogy kívánod.

Aztán bonyolítsuk tovább, hogy amit te Ps-ben RGB-ben kiszerkesztesz 16 millió színárnyalatban, azt egy CMYK 5-6000 árnyalatos nyomtatóval milyen színűnek fogod látni? Biztos lehetsz a nagy csalódásban. Ezért mindig vektoros programban kell dolgozni, ha nyomtatni akarsz, mégpedig CMYK módban, mert akkor fog a legjobban hasonlítani a méret és a szín az általad megálmodottakhoz.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#28677) repvez


repvez
addikt

rendben akkor az kiderült, hogy miért nem lehet és mi a hátráltato tényezök, de akkor térjunk át a konkrét megoldásokra.

Mert eddig csak anyni jött le , hogy vectoros programban pdf-be, de hogy konkrétan , ott hogy lesz egy pixeles jpg képből mérethelyes pdf arról még nem tudtam nnmeg semmit sem.

Amikor megemlitik , hogy vectoros programot kell használni akkor a legtöbb ember gondolata, hogy vectoros grafikát kell késziteni, de mivel nem vagyok gondolatolvaso én sem igy nem tudom, hogy mire gondoltatok amikor azt mondtátok, hogy nem kell ahhoz átszerkesztenem a pixeles képet vectorosra , hogy a célnak megfeleljen.

Inkscape van fenn a gépemen, de attól, hogy ott megnyitom még nem tudom, hogy lesz belöle mérethelyes a kép.

Egyébként A4 vagy A3 as papirlapra szeretném kinyomtatni öket, ha az méretarány miatt nem férne ki a A4es lapra.

Amugy sztem ha már mérethelyes a kép és PDF-ben van akkor egy 10cm es vonalnak 10cm-esnek kéne lennie függetlenül attol, hogy A4 vagy A3 as lapra nyomtatom kicsi vagy nagy margoval.

(#28678) aldebaran


aldebaran
őstag

Amikor new Guidline-okat csinálok, lehet valahogy automatizálni, hogy a slice tool-al ne kelljen minden egyes kockát külön-külön vágásra jelölni, hanem az összeset vágja meg a Guidline mentén?

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#28679) Djuree


Djuree
félisten

Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e.
Keresnék video szerkesztésben jártas emberkét, ma nekem jöttek, szerencsére csak a tükröm vitte le, áttért az én sávomba az illető, alig tudtam lehúzódni előle. Nem állt meg persze, kamera felvételem van, de nem látom teljesen jól a rendszámot, este volt és esett az eső, valaki aki ért esetleg ilyesmihez rá tudna-e nézni a videóra, hátha valami finomítással lehet pontosítani a rendszámot.
Köszönöm előre is!Mögöttem jövő is megállt, azt mondta tanúskodik ha kell...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#28680) nfsu17 válasza Djuree (#28679) üzenetére


nfsu17
veterán

Én betölteném a videót egy valamilyen szerkesztőbe és az aktuális részt képkockánként átnézném. FPS-től függ, hogy 1s alatt mennyi képkockát vett fel a kamera. Minél több annál jobb. És itt nem arra gondolok, hogy VLC-ben/tévén/mobilon nyomkodod a space bill-t, és nézed a videót (play-pause-play...)
Nem gondolnám, hogy utólag lehet ezen finomítani, amire szerintem gondolsz, az max a CSI sorozatokban van.
Persze létezik a PS-ban is enlarge image (super resolution), de ezt max arra az adott képkockára érdemes ráengedni, ami esetleg lényeges lehet.

Plusz ha nagyon belemész az ilyen "feljavításokba", meg az AI dolgokba, akkor meg simán az elkövető rámegy arra a tényre (ha végül megtalálod), hogy ez már nem az eredeti videó, hanem módosított.

(#28681) Djuree válasza nfsu17 (#28680) üzenetére


Djuree
félisten

köszi, mepróbálom, esetleg tudsz valami ingyenes szerkesztőt ajánlani ehhez? nem nagyon vagyok ezekben benne.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#28682) nfsu17 válasza Djuree (#28681) üzenetére


nfsu17
veterán

Avidemux

(#28683) Djuree válasza nfsu17 (#28682) üzenetére


Djuree
félisten

:R

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#28684) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Felraktam a 2024-es PS-t.

Hivatalos, éves licenszem van.

EGy fura hibára lettem figyelmes, bármit mentek 2015.02.23-as dátumot kap, 12:23 percre :D
Ha JPG-be mentek.

Na most ezt nem igazán értem.

Ami változás, hogy magyarul én nem tudom használni, is a locale módosítva lett ,hogy angolul töltsön be, minden más gyári...
Erre mondjuk dob egy hibát a Key Shortcuts-okra valamiért...

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#28685) Taci válasza Graphics (#28684) üzenetére


Taci
addikt

Be tudod állítani az alapértelmezett telepítési nyelvet Adobe Cloudban a Default Install Language alatt: [link]

(#28686) Graphics válasza Taci (#28685) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Köszi, akkor lehet újrahúzom :R

Mindjárt kiderül hajlamos-e átállítani magát.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#28687) Graphics válasza Taci (#28685) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

NA a nyelv helyrejött, helyette ezt kapom.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#28688) Taci válasza Graphics (#28687) üzenetére


Taci
addikt

Esetleg ha a PS beállításait reseteled, az segíthet megoldani.

(#28689) MrZick


MrZick
csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy normális Photoshop tanfolyamot? Tudom, Google a barátom... Itt inkább arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi a tapasztalata, melyiket ajánlanátok.

(#28690) Graphics válasza MrZick (#28689) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Mire szeretnéd használni
?

Ha az alapok érdekelnek, akkor azt YouTubeon érdemes

Dupla monitorral, egyiken inditod, másikon csinálod a műveleteket.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#28691) MrZick válasza Graphics (#28690) üzenetére


MrZick
csendes tag

Fotók szerkesztésére szeretném használni. Alapoktól kezdve.

(#28692) Taci válasza MrZick (#28689) üzenetére


Taci
addikt

Ha tudsz angolul, akkor kezdhetsz a PiXimperfect csatornával.
Photoshop for Complete Beginners | Lesson 1: [link]

(#28693) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

Sziasztok!

Mac-en jelentkezett a probléma, hogy a fejléc (Layers, Edit, stb.) automatikusan eltűnik és ha pl. a Type tool-t használom, nem is tudom "előszedni". Ezt hol tudom beállítani? :F

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#28694) tirszin válasza MrZick (#28689) üzenetére


tirszin
senior tag

Budai Petur youtube csatornája. Sokat tanultam tőle.
Még a legújabb anyagainál is mindig minden alapot elmond az adott műveletnél. Pl. az ecsetbeállításnál, hogy nyomd az ALT billentyűt...
Van sok ingyenes anyaga, főleg az alapokról, de sok konkrét technikát is megmutat. A prémiumok pedig fizetősek.
https://www.youtube.com/@BudaiPetur

[ Szerkesztve ]

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#28695) ssgt1981


ssgt1981
senior tag

Bemozdult, életlen kép élesitésére van valami ai–s megoldás?

(#28696) tirszin válasza ssgt1981 (#28695) üzenetére


tirszin
senior tag

Ha ki tudja találni az AI, hogy mi lehett a textúra. Pl a fák törzsét, levélzetét jól meg lehet rajzolni a semmiből is. :)

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#28697) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Találok valahol tutorialt,hogy RAW filet hogyan érdemes feldolgozni,hogy szép legyen a végeredmény?
(Szobában fotóztam és nagy lett a dinamika tartomány mivel besütött a nap.)

[ Szerkesztve ]

(#28698) aldebaran válasza ToBeY (#28697) üzenetére


aldebaran
őstag

Éppen 5 napja jött ki a csávó videója erről.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#28699) tirszin válasza ToBeY (#28697) üzenetére


tirszin
senior tag

Ilyesmire sokkal jobbak a célszoftverek, a Capture One vagy ma már nagyon jó a Lightroom is. Főleg ha nem 2-3 képet kell feldolgoznod, mert ezekben (a Capture One-ban biztosan) mindent lehet kötegelten is csinálni! Plusz van jó auto-fényerő, ami behúzza egész egyformára a teljes anyagot.
Ha 100-as nagyságrendű képet kell szépen színezve átfordítani, a Photoskoppal kb 10x annyi idő lenne. :(

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#28700) kuyarashi válasza tirszin (#28699) üzenetére


kuyarashi
őstag

Photoshop Raw-jában is van kötegelés, de például automata fényerőről nem tudok. Mindenképp gyorsabb a LightRoom.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.