Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26551) BonFire válasza repvez (#26549) üzenetére


BonFire
veterán

Az auto-trace-szel az a baj, hogy saccolgat. Lehet finomkodni, hogy ennyi és ennyi zajt mosson össze, és ennyi és ennyi részletet hagyjon figyelmen kívül, de sosem lesz tökéletes a vektor. Ráadásul iszonyat módon megnövekszik a alakzat csomópontjainak és vektorainak a száma, tele lesz fölösleges vektorral, ami rettentő módon növeli a fájlméretet.

Két járható út van, az egyik drágább, a másik hosszabb. Vagy keresni kell valakit, aki meg tudja csinálni a kért grafikát vektoros állományban, vagy önállóan nekiállni megtanulni a vektorgrafika elsajátításának.

Jó dolog a Photoshop, én is azon szocializálódtam, csak az a baj vele, hogy most már mindenki mindent abban akar megoldani, a könyv, szórólapkiadványon keresztül a 3D modellezésig. Pedig amiben verhetetlen, az a pixelgyúrás és manipuláció. Képfeldolgozás, kötegelt fotófeldolgozás, panorámaképek és egyéb különlegességek. Esetleg digitális festészet Wacom táblával és egyéb művészi eszközökkel.

De ott, ahol már határozott vonalakból álló ábrák kellenek, ott már Illustrator szükséges, ha pedig a nagy terjedelmű szövegek tördelése is szerepet kap, akkor InDesign. Ha meg weboldal kell, akkor Dreamweaver. Videóvágásra a Premiere Pro, a videók különleges effektezésére meg AfterEffects.

Kicsit szar dolog, hogy mindenhez érteni kell egy kicsit, de nem lehet minden feladatot Photoshoppal elvégezni. Régen én is mindent azzal csináltam, és akkor becsukott szemmel is ment, de idővel minden feladat szétoszlott a maga megfelelő helyére, így amit ma már Ps-ben csinálok, az tényleg afféle fotós rutin.

Nem lehetetlen komplett vector artot összedobni benne, de Illustratorhoz képest olyan élvezet, mintha egy életlen kanállal kéne felvágnod a pörköltnek való húst.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26552) Vesa válasza psycroptic (#26540) üzenetére


Vesa
veterán

Korábban dobtam egy linket, kicsit keress vissza pár hsz.-el, magyar nyelvű leírással a programról. Elég szakszerű volt a srác aki írta, érdemes elolvasni!

A tudomány a valóság költészete!

(#26553) Graphics válasza Graphics (#26547) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Van valakinek erre ötlete?

Sok fájllal dolgozok, és különböző verziókat is szoktam kreálni, így viszont picit visszaveti a munkatempót, hogy nem látok a CC-ben előnézetet a psd-ből.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26554) BonFire válasza Graphics (#26553) üzenetére


BonFire
veterán

CC előtt se volt előnézet, ugyanis ez a tallózó ablak a Windows Explorer ablaka, abban pedig nem volt eddig se. Ha jól tudom a Bridge az egyetlen nem 3rd party program, ami ezeket kezelni tudja, használd azt, és látni fogsz minden előnézetet egy helyen. Az összes Adobe szoftver által gyártott fájlt.

Egyszer feltákoltam egy ki tudja miféle preview gyártó ingyenes programot, aztán jól összebarmolta a rendszerem. Ha sok fájlod van, akkor a Bridge lesz a megoldás. Azért van. Be se kell sose zárni, elfér a tálcán.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26555) repvez válasza BonFire (#26551) üzenetére


repvez
addikt

[link]

Megprobálom igy átalakitani vectorossá, bár attól még mindig ott a méret beállitás probléma, hogy hogyan lesz mérethelyes

Na mindegy megpróbálom majd valahogy összehozni és talán a következönél már meglesz a folyamat, hogy célszerü.

(#26556) BonFire válasza repvez (#26555) üzenetére


BonFire
veterán

Fölösleges köröket futsz továbbra is, de legalább ebből is tanulsz. Miért nem vektorozod Illustratoban? Akkor garantáltan helyes, natív vektoros fájlt fogsz kapni, nem egy összeklippingmaszkolt borzadály EPS-t, amit a Photoshop képes produkálni. Amivel lehet, hogy Blenderben nem is tudsz majd dolgozni, tehát végül mégis kénytelen leszel Illustratorral megcsinálni, ami megcsinálja neked egy gombnyomásra.

>>Live Trace Adobe Illustrator<<

Amit a Photoshop EPS-ként ment, annak van egy olyan különleges fájlstruktúrája, hogy nem biztos, hogy mindenki számára használható. Így néz ki egy tök üres layerre létrehozott egyetlen vektoros alakzat, amit a Ps ment EPS-ként:

Amit meg natívan Illustratorban hozol létre, az ilyen:

Melyik az átláthatóbb? És ez egyetlen alakzat. Ha netán kell valami több rétegű anyag, akkor garantáltan elvérzik a Ps rajta. Nekem van annyi gyakorlatom, hogy meg tudnám a vektoros ábrákat Ps-ben is szerkeszteni, de kábé akkora élvezet lenne, mint sajtreszelővel rejszolni.

A méretezéssel meg mindig gondban leszel, ahogy Met már említette. Higgy neki, gyakorolta eleget.

Ps.: Plusz ugye ott van az az apróság, hogy a Blender az SVG-t szereti, olyat meg nem tudsz menteni Photoshopból, Illustratorból azonban minden további nélkül. Persze lehet keresgélni online konvertereket, ami a pixeles képszerkesztőből nem natívan létrehozott EPS-ből megpróbál neked használható SVG-t konvertálni, de mint fent is említettem, nem biztos, hogy a Blender szeretni fogja. A szemléltetett fájlstruktúra miatt mondjuk.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26557) Graphics válasza BonFire (#26554) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Akkor nálam miért ment?

Semmi extra nem votl telepítve, mégis Win8 és Win10-en alatt is ott volt a preview

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26558) randras_83 válasza BonFire (#26556) üzenetére


randras_83
addikt

"de kábé akkora élvezet lenne, mint sajtreszelővel rejszolni."

de rég "hallottam". :DDD :DDD

https://www.flickr.com/randras83/

(#26559) Graphics válasza Graphics (#26557) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Tehát ha az egyik verzió tudta, a másikból hova lett, engem a megoldás érdekelne, mivel azonos platformokon is próbáltam rátalálni, de nem sikerült.

Ez eddig működött, láttam, használtam, mindenféle segédprogram nélkül :)

Vagy akkor menjek az angol fórumra?

A Bridge tök jó, valakinek. Havi lebontásban vannak a cuccaim, mentve a PSD-k és a JPG-k, PDF-k egy mappában.

Win tallozóban látom külön az ikont melyik a PSD, és akkor azokra kattintva tudom megnézni preview-ban éppen melyik kell.

Bridge-ben ömlesztve látom a mappa tartalmát, nem hívja fel semmi a figyelmem arra vizuálisan, hogy melyik fájl melyik.

Ezek persze az én igényeim, de lehet más is találkozott már vele :)

Na majd megnézem a Bridge-t, de nem akartam még egy appot használni pluszba.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26560) repvez válasza BonFire (#26556) üzenetére


repvez
addikt

még sose használtam illustrátort és nincs is meg , hogy feltegyem.
igy elég nehéz lenne használhato dolgot csinálni vele.

De ahogy nézem itt megjelennének a vonalak végpontjai is, amiket akár a modellezés során is fel lehetne használni , nem kellene az alapokat megalkotni hanem egybol csak összekötni a pontokat facekkel.

(#26561) BonFire válasza Graphics (#26559) üzenetére


BonFire
veterán

A Bridge egy fájlmenedzser. Úgy alakitod ki a nézetet meg a kategóriákat, ahogy tetszik. Lehet kedvencelni, pinnelni a mappákat, ahogy csak akarod. Ha sok fájl van, akkor mindenképp egy saját rendszert kell kitalálni.

Nekem van a Képek mappán belül egy Munka mappa, azon belül ügyfelenként külön mappa. Akinek az állandó beszállítója vagyok, ott elég sok a fájl. Minden fájl új mappát kap dátummal, így: 20190209_Kiscica Plakát. Ezen belül van Ai, PDF, PNG, INDD, és _Preview mappa. A _Preview mappa a legelső mindig, és én magam gyártom le a preview képeket. Így egy Windows kereséssel az összes _Preview tartalmát láthatom Explorerben is a betekintő ablaktáblán.

Amikor zártam az évet, létrehoztam egy 2018 nevű mappát, és az egész cuccot beraktam oda. Igaz, előre kellett volna gondolkodni, mert ha újra megnyitók egy fájlt, reklamál, hogy valami link hiányzik belőle, de mivel ilyen logikusan építettem fel a mappastruktúrát, könnyű megtalálni a hiányzó elemet.

Ez a módszer a Bridge-nél is jobb, mert mindig vannak egzotikus fájlkiterjesztések, amelyek nem jelennek meg, csak mondjuk Explorerben. Viszont ha mindenből mentek egy PNG-t, akkor lesz előnézetem tutira.

Vágy lehetne lobbizni az Adobe-nál, hogy gyártson rendes preview-t az összes program, és ne erőltessék a Bridge-t minden áron. Főleg, ha ilyen sokba kerülnek.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26562) Fotonhámozó


Fotonhámozó
senior tag

Tegnap letölthetővé vált a PS CC 20.0.3. Feltette már valaki? Kijavították a 20.0.2 összes hibáját (hivatalos oldalon nem látni, hogy például a nem működő parancsokat javították-e) vagy ez is erősen bugos? Frissült a Camera Raw is. Tapasztalat?

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#26563) Clemi válasza Fotonhámozó (#26562) üzenetére


Clemi
veterán

Csak egy ilyen iciri piciri hibácska van benne :C

(#26564) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Szeretném megérdeklődni, milyen tol megoldást javasolnátok photoshoppos munkákhoz a jelenleg lévő egerem helyett. Ezzel nem tudok úgy haladni, nem olyan irányítani, láttam videókon hogy tollal használják a progit. Milyen toll + tablet teljesen járatlan vagyok ebben a hardverben.
Előre is köszönöm.

(#26565) Graphics válasza BonFire (#26561) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nos azért nézelődtem és a SageThumbs segítségével legalább megjeleníti a PSD-t elnézetben, igaz nem a open dialog ablak alsó részén.

De így legalább kényelmesen tudom használni, főleg, hogy PSD-k mellé tesz egy kis zöld nyilat is.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26566) Fotonhámozó válasza Clemi (#26563) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

:DDD :W Fasza...

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#26567) randras_83 válasza Clemi (#26563) üzenetére


randras_83
addikt

nálam spec működik, igaz a legutolsó w10 update kell neki.

https://www.flickr.com/randras83/

(#26568) Clemi válasza randras_83 (#26567) üzenetére


Clemi
veterán

Fogadjunk, hogy Ati kártyád van. A fórumon mindenkinek Nvidia van, aki jelezte, hogy nem jó.

(#26569) randras_83 válasza randras_83 (#26567) üzenetére


randras_83
addikt

Nvidia 1050Ti ;] ;]

Elsőre nem ment, bár nem volt fekete kép, hanem kidpbta, hogy frissítsek windows-t.

Hátha segít valakinek:
W10
Verzió: 1809
Build: 17763.316

Nvidia: 417.71

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/randras83/

(#26570) Clemi válasza randras_83 (#26569) üzenetére


Clemi
veterán

Nekem 750 és a Windows verzió ugyanaz, de az Nvidia driver frissebb, de csak fekete képet kapok, akkor is ha kikapcsolom a grafikus kártya használatot :( Lehet hogy a 7xx 8xx 9xx sorozattal van a gond az adobe részéről)

(#26571) randras_83 válasza Clemi (#26570) üzenetére


randras_83
addikt

Simán el tudom képzelni, hogy a régebbi kártyák miatt nem akarja, bár akkor meg HW gyorsítás nélkül megcsinálhatná a szemét.

https://www.flickr.com/randras83/

(#26572) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Pici gondom akadt a CC-vel, kicsit Corelesen viselkedik.

Tehát a Layers panelen kiválasztok egy bármilyen elemet, arrébbhúznám , viszont megfog egy másik elemet, és azt húzza tovább.

Régebbi PS-ben ezzel nem volt gondom, ez valahol kikapcsolható, mert nagyon idegesítő számomra :(

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26573) Met válasza Graphics (#26572) üzenetére


Met
nagyúr

Vedd ki a pipát az auto select elől (menüsor alatt bal felső sarok)

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#26574) Graphics válasza Met (#26573) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Köszi, siker, megkönnyebbülés.

Illetve nagyon fogja még sokszor a munkát az, hogy kimatekozza, hogy hova igazítsa cm-re.

Van amikor hasznos, de ezt is kikapcsolnám egyelőre. Ezt merre találom? :R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26575) Wyll válasza Graphics (#26574) üzenetére


Wyll
őstag

Snappinget kapcsold ki. View --> Snap
A Snap to-n belül még válogathatsz is, hogy mihez snappeljen, és mihez ne, ha eggyel felette nem kapcsoltad ki az egészet.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#26576) HellGreg


HellGreg
őstag

Az adobe feldobta, hogy az amúgy havi 63,5 euróba kerülő összes app előfizethetőhavi 38 euróért egy évre. Igy már mondjuk inkább ezt rendelném, mint a PS + Illustratort, ami ugyanannyi lenne. Elolvastam a kisbetűs részt is, nem látok semmi buktatót vagy átverést, annyi hogy végig kell fizetni az egy évet, és ha nem mondom le a végén, automatikusan hosszabbtanak még egy évre, de akkor már a normál áron. Gondolom ha akkor lemondom és újra előfizetem a kisebbik csomagot, akkor az menni fog. Vagy van valami egyéb átverés, amivel nem számolok?

(#26577) Dluinet válasza HellGreg (#26576) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ennyi az átverés, gyakran alkalmazzák, mert egy év múlva már nem fogsz rá emlékezni, aztán a következő évben is elfelejted, és benne ragadsz, a végén már nem érdekel, és hagyod a fenébe

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26578) HellGreg válasza Dluinet (#26577) üzenetére


HellGreg
őstag

Majd felhúzom a vekkert :DDD

(#26579) Vesa válasza HellGreg (#26576) üzenetére


Vesa
veterán

Arra kell figyelni, hogy kiszállni csak a lejárat előtti 30napban lehet, mert az Adobe elég szemét módon kezeli a hűségidőt. Ugye legtöbb helyen ez úgy működik, hogy előfizetsz mondjuk 1 évre kedvezményes áron, akkor vállalod, hogy addig nem szállsz ki, ha mégis, akkor egyösszegben lehúzzák a kötbért (ez eddig természetes). Viszont korrekt esetben a szerződéses idő alatt bármikor lemondhatod az előfizetést, amitől az aktuális előfizetésed nem változik meg, azt továbbra is köteles vagy a végéig tartani, de megújítani nem fogják. Adobe esetében viszont menet közben csak úgy mondhatod le, ha azonnal ki is szállsz, tehát kötbér megfizetése, és a szolgáltatás azonnali megszüntetése meltett, vagy a hűségidő lejárata előtti 30napban. Ezzel ugye cselesen az a gond, hogy 1 év után a felhasználók jelentős része nem emlékszik már, hogy pontosan mikor van ez a 30 napos ablak, és ha nem figyel, akkor könnyen egy újabb éves ciklusban találja magát akkor is, ha ezt már nem akarta. Szóval igen, fel kell húzni egy olyan vekkert, ami 11 hónap múlva csörög!

A tudomány a valóság költészete!

(#26580) Clemi válasza Vesa (#26579) üzenetére


Clemi
veterán

Ezt azért annyiban kiegészíteném, hogy nekem most is jött emlékeztető email, hogy lejár az előfizetésem....

(#26581) HellGreg válasza Vesa (#26579) üzenetére


HellGreg
őstag

Értem, akkor tényleg minden létező naptárba fel kell írni, de ennyiért mindenképp megéri. :)

(#26582) BonFire válasza HellGreg (#26581) üzenetére


BonFire
veterán

>>Értem, akkor tényleg minden létező naptárba fel kell írni, de ennyiért mindenképp megéri.<<

Nem, csak abba, amit használsz is. Nekem például a Google naptár mindenre IS emlékeztet. Munka, nyaralás, szabadság, adó, üzleti ügyek, számlák, ebédrendelés, gyógyszer lejárat sötöbö.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26583) Vesa válasza Clemi (#26580) üzenetére


Vesa
veterán

Na ez egy érdekes kérdés, nekem pl. idén szintén jött emlékeztető, de 1 évvel korábban meg nem. Az Adobe fórum szintén tele van azzal, hogy nem küldtek semmit, csak lehúzták a pénzt. Jobb azért odafigyelni!

A tudomány a valóság költészete!

(#26584) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

2019-es verzióhoz van offline telepítő:F?

A fileplanet nem tudom, mennyire megbízható forrás, nem szeretek 3rd party oldalakról szoftvert leszedni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26585) *Ropi* válasza t72killer (#26584) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ez a hivatalos forrás (letöltés után adathordozón átvihető egy másik gépre) - de aktiválni csak online tudod, tehát mindenképpen szükséges hozzá a net.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#26586) t72killer válasza *Ropi* (#26585) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Köszi:R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26587) t72killer válasza t72killer (#26586) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Vissza az egész, ez ugyanaz a 2megás "telepítő", ami elsőre lejött... Mind1, felrakom ezzel. Nem a net teljes hiánya a baj, hanem az, hogy 2 gépre tenném fel csiganet mögött, és win újrarakás is lesz - szval nagyon nem akarom 3x leszenvedni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26588) *Ropi* válasza t72killer (#26587) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezért írtam, hogy az online telepítő által letöltött offline telepítőt át tudod vinni másik gépre is, csak az aktiválásához mindenképpen kell majd net. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#26589) t72killer válasza *Ropi* (#26588) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Értem, köszi:R. Azóta is szedi, 2Mbit-en jön és még 3000 percet ír ki:Y

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26590) *Ropi* válasza t72killer (#26589) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem kapkodja el. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#26591) t72killer válasza *Ropi* (#26590) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nagyonnem, most végül mégiscsak végzett, viszont offline installert nem látok sehol, az ideiglenes adobe mappa, ami letöltés alatt a c-n üresen állt, eltűnt. Vajon lehet szimplán a feltelepített c:/program files/Adobe/Adobe Photoshop cc 2019 mappát másolgatni "offline" "telepítőként"?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26592) *Ropi* válasza t72killer (#26591) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezek nem a legfrissebbek, de tudod őket frissíteni.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#26593) kuruc01


kuruc01
tag

Sziasztok!Segítséget kérnék,kezdő vagyok,egy kép háttérét szeretném lecserélni,kivágom ami kell de mikor megnyitom amire tenni akarom eltűnik a réteg,még az addigi tevékenységek is.

(#26594) BonFire válasza kuruc01 (#26593) üzenetére


BonFire
veterán

Hogy tűnik el? Összeomlik a Photoshop? Vagy hogy? Eléggé érthetetlen, amit írsz. A History panel mit mutat? Az utolsó jó néhány műveletnek rajta kell lenni.

Mi van akkor, ha előbb megnyitod a hátteret, arra húzod rá a másik képet rétegként, majd ezután csinálod meg a kijelölést?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#26595) kuruc01 válasza BonFire (#26594) üzenetére


kuruc01
tag

Tudom hogy így nehéz segíteni,majdnem lehetetlen.Nem omlik össze a program,megnyitok egy képet,nem tudom számít-e a fájlformátum,mondjuk jpeg.Kivágom a kellő részt addig jó,az előzményekben ott a munkamenet.Csinálok belőle egy réteget.Mikor a másik képet nyitom meg akkor veszik el minden,olyan mintha új munkamenetet kezdenék vagy mintha bezártam volna a programot,csak az új megnyitott kép dolgai vannak meg.Na itt elakadtam.Hogy lehet egyszerre két képen dolgozni?

[ Szerkesztve ]

(#26596) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok, ha magnetic lasso toollal körbevágok egy alakot, van arra mód, hogy a kijelölést utólag javítsam pl. hogy kijjebb-beljebb húzom a határvonalat ott ahol nem a jó helyen fut?

(#26597) pikszel válasza kuruc01 (#26595) üzenetére


pikszel
őstag

Ctrl+Tab

kgergely23: Nyomd meg a q billentyűt. Ekkor a kijelölés szerkeszthető módban (QuickMask) van és azt az ecsetek bármelyikével módosíthatod. A legalsó ikon az eszközpalettán. Ha duplaklikkel megnyitod a beállításait, ott tudod a színét és áttetszőségét állítani.

[ Szerkesztve ]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#26598) Vesa válasza kuruc01 (#26595) üzenetére


Vesa
veterán

Ha jól értelek, akkor csak annyi a probléma, hogy új Tab-ot nyit a program, amikor a másik képet betöltöd. A munkaterület felett láthatod a tabokat a fájlnevekkel. Ott tudsz visszamenni arra, amit elveszettnek hiszel (klikk a fejlécre). Valójában csak egyfajta multitask.

A tudomány a valóság költészete!

(#26599) HellGreg válasza pikszel (#26597) üzenetére


HellGreg
őstag

Köszi!

(#26600) kuruc01


kuruc01
tag

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek,kipróbálom.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.