2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sigma 17-70 fókusz gyógyítás

    Nem is én lennék, ha nem szívtam volna meg az alapzoom vásárlást. Behalt a 18-55-öm, így gondoltam egy merészet, és akkor már egy kicsivel jobb dolgot szereztem be : Sigma 17-70 2.8-4 . Nem OS, nem HSM, nem Macro. Képe nem sokkal jobb a Canon kitobinál, de a kicsit jobb látószög, sokkal jobb fényerő... Meg mondjuk kétszer annyiba kerül, de egyszer kell megvenni! Ki tudja, mikor lesz legközelebb 30-40 ezrem ilyesmire.


    Az alany

    Az olvasott tesztekből tudtam, hogy a nyitva mosoda képen, a pontatlan AF-en ne lepődjek meg. Nem is tettem, az eladó egy jó fej fotós bácsi volt, átverésnek nyoma sem. A helyszíni próbán sem volt semmi feltűnő.
    Az első próbálgatásoknál derült ki, hogy 70mm -en örülni kell, ha fókuszt talál. Manuállal semmi gond nem volt. 17, 50mm-en is pontos volt az AF. Itt még simán backfókuszra gondoltam, ami hülye módon csak 70mm-en jön elő, biztos pont úgy mászik el a képsík. Aztán feltűnt, hogy az objektív alsó gyűrűje (amin a bajonett is van) furcsán áll. A zoomgyűrűhöz illeszkedő felületén egy részen kicsit nagyobb volt a rés... És mozgott is. Korábban ez sem tűnt fel, mert a zoomgyűrű is lötyög, először simán be lehet tudni ennek a rést.
    Itt valami mechanikai baj lesz! Muszáj volt szétszedni.

    Folytatás...

    hcl 7 éve 2

  • Sigma 70-300 takarítás és makró mod

    Hogyan ne pucoljunk (és ne rontsunk el) Sigma 70-300 APO DG objektívet, és a népszerű makró kapcsoló mentesítés...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 7 éve 1

  • Mégis sikeres ember vagyok :D

    "Az elôzô Galaktikus Birodalom fele gazdagsága ott rejtôzik valahol, hát csak megengedhetik maguknak, hogy slamposan nézzenek ki."
    (Douglas Adams : Galaxis útikalauz stopposoknak)

    Rájöttem végre én is! Hiszen végig, csak észre kellett volna venni, hihetetlenül sikeresek voltunk, én is, és sok ismerősöm is.

    Hiszen a sikernek nem csak a fontosság a fokmérője, vagy az, ismertség.
    Nézd csak, ott a SUV-os kopasznyakú; ő minimálbért keres, és állandóan rohannia kell; valahogyan ki kell fizetni annak a nagy dögnek a részleteit! Nem is ér rá mindenféle közlekedési szabályokkal szórakozni : kénytelen gyorshajtani, mert siet, és szabálytalanul parkolni. Hogy hova siet, hát persze, a fránya prosztatagondok, messze az illemhely... Szegény.
    Ezzel szemben magam már akkora arc vagyok, hogy tök lazán ráérek normálisan parkolni, sőt, a sebességkorlátozást is ráérek betartani. Mit nekem a drága idő! A traffipaxok mintha nem is léteznének, hiszen nem kell gyorshajtanom. Autóból sincs szükségem nagyra, hivalkodóra, hiszen ennyire sikeresen már nem kell magamutogatni. Különben meg nem is hitelre, hanem zsebből vettem a verdát. Jó ez a szakadt 16 éves F Astra, senki nem ismer fel benne!

    Folytatás...

    hcl 7 éve 15

  • Biztonsági kamera / riasztó shell script alapokon

    Egyszerű biztonsági rendszer, olcsó router, OpenWrt és shell scriptek felhasználásával.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 7 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.