2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kipróbálok egy almát, első tapasztalatok

    Flamewar generálás lvl basic

    Volt egy Androidos telefonom (Samsung S5), amit szerettem, jó volt, Lineage-el supportált is, stb. Egy baja volt : a gagyi kínai kijelző. Miután másodszor cseréltem rajta, kiderült, hogy mindig van lejjebb, és a beszerzett darab még az előzőnél is többet zabál, azaz már minimális képernyőidő mellett sem bírt ki egy napot töltés nélkül a telefon (új akkuval!). Nem mellesleg pedig méretpontatlan is volt, így nem lehetett normálisan feltenni (nem csak annyiban, hogy vastagabb volt a gyárinál, hanem konkrétan a kávába nem fért bele). Lecsiszoltam az aljából, de a vastagságproblémák miatti feszülést nem bírta (az előző kínai igen), rövid úton elrepedezett.

    Itt untam meg, bár főleg azt, hogy nem lehet normális kijelzőt kapni normális áron - az S5 hardvere több, mint elég lenne nekem - kell egy telefon.

    Követelmények

    - Hosszú távon supportált OS (minimum biztonsági frissítések még 1-2 évig, vagy tovább)
    - 25 ezer Ft körüli ár
    - Átlagos használat mellett 1 nap akkuidő
    - Legyen jó arra, amire az S5, ez mondjuk nem egy lehetetlen dolog (e-mail, navigáció, csillagtérkép, jegyzetek, chatelés, ilyesmik)

    Folytatás...

    hcl 4 éve 32

  • Lightning-USB kábel kiosztás iPhone-hoz

    Volt egy kínai Lightning kábelem, amit sikerült egy túl "szűz"' USB csatlakozóból kirántani. Mivel a csati kissé még új volt, és rendesen fogott, a kábel szakadt ki az USB dugójából.

    Egy ideig aztán parkolt a cucc, mert nem volt olyan iPhone a közelben, amivel lehetett volna tesztelni, sem olyan kábel, amiről egyáltalán a kiosztást kimérjem. (A Lightning oldaláról mondjuk találtam kiosztást, de az USB továbbra is kérdés volt.) Most azonban lett, így tettem rá másik dugót. Ha már lemértem + lejegyzeteltem magamnak, hogy melyik szál micsoda rajta, gondoltam meg is osztom. Hátha más is van úgy, hogy amúgy van otthon szerelhető USB csati, ami még mindig olcsóbb, mint egy új kábel (még Kínából is, a 300Ft-osoknál is).

    A D- D+ kikeresésével nem szórakoztam (mármint, hogy az 1 és 2 közül melyik a D- D+), úgyis csak annyi a lényeg, hogy a megfelelő helyre menjenek. A Lightning csatin 8 érintkező van, mondjuk ezt utólag rajzoltam be, mert jól kiégett a képen :D

    Ha ezen rajz alapján javítasz kábelt (amúgy csak saját felelősségre ;) ) akkor mindig mérd ki az USB oldal + és - oldalát!

    Folytatás...

    hcl 4 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.