2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hajdu ZEK bojler hőfokszabályzó csere...

    Mivel nemrég meglehetőset szívtam egy, a címben említett villanybojlerrel, leírom az esetet, hogy másnak ne kelljen ennyit macerálnia egy ilyen egyszerű hibával... :) Ugyanis én is elég sokat kerestem a bojler szereléséről, de sehol semmilyen információt nem találtam róla.
    (Ez a leírás Hajdu Z***EK boojlerekre vonatkozik, a 80-120-150L -es típusokra. Nekem konkrétan Z120EK van.)
    Egyébként a hőfokszabályzó cseréjéről lesz szó...

    Figyelem! A leírt dolgokat csak saját felelősségre szabad otthon kivitelezni, mivel a bojler közvetlen 220V-ról üzemel, ami megfelelő szakértelem, és odafigyelés hiányában halálos áramütést okozhat!

    Mivel a villanybojlerem nappali áramról üzemel (hogy miért, az leginkább a Tékozló Homárra való lenne, az áramszolgáltató hozzáállásából kifolyólag), csak olyankor kapcsolom fel, amikor szükség van meleg vízre. Pl. esténként feltelkerem, így reggel tudok zuhanyozni, és nap közben nem fűt feleslegesen.
    Azonban nemrég egy reggel lekapcsolás után is égve maradt a piros lámpa... Fűtött a dög magától...!
    A parajelenségnek a biztosíték lekapcsolásával vetettem véget, majd hazaérve felboncoltam a renitens vízmelegítőt. Az biztos volt, hogy a hőfokszabályzó hibás, de általában az a hibajelenség, hogy nem fűt, nem az, hogy állandóan...

    Folytatás...

    hcl 11 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.