2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 1,8V-os flash chip felírása és félelmetes Cenovo MiniPC2 mentés

    Tordaitibi fórumtársnak volt egy Cenovo MiniPC2 gépe. Ez egy Intel Cherry Trail alapú izé. Ufó. Az Atom x5-Z8300 proci ilyen vékonykliens-jellegű gépekbe, meg tabletekbe való. Ez a Cenovo meg egy nagyon kínai... koppintása valószínűleg a Nexbox T11 (vagy T10)-nek - ezer ilyen klón van, de ez a NYÁK egyikkel sem azonos. Azonos? Köze nincs semmihez :D . 4GB RAM, 64GB SSD van rajta, persze minden forrasztva, beépített Wi-Fi, GPS(?), kameraillesztők is. Mondjuk olyan szinten másolat, hogy még olyan csatlakozók is az alaplapra kerültek, amiket nem is használnak ebben a kivitelben :D Az egész előnye, hogy az alaplap kb. 10x10cm.

    A gond ott volt, hogy a tulaj letiltotta az USB XHCI-t, amely hibába elég sokan beleestek már, és elég kellemetlen. Az USB XHCI letiltása után ugyanis nem marad a gépen beviteli eszköz :D Tehát visszakapcsolni már nem lehet. (Hacsak valaki nem engedélyezte a távoli elérést, és nincs valami eszköze az OS alatt, amivel túrni tudja a BIOS-t.)

    Folytatás...

    hcl 2 éve 7

  • Furcsa órák támadása :D

    Szokatlan kinézetű Arduino alapú órákat raktam össze többféle célzattal karácsonyi ajándék gyanánt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 2 éve 23

  • Opel Astra F TID kijelző modding

    Régóta akartam már egy hibás TID-et szerezni, mert azt szívfájdalom nélkül vagdosom szét ;] Most végre volt, aki felfogta, hogy nem működőt keresek (mert az drága is, meg sajnálom is), és kaptam olcsón egy nagyjából hibás TID-et (foltos a képe).

    A TID amúgy az F Astrák kötépkonzolján felül található kijelző; három adatot jelenít meg (létezett csak dátum-idő és MID, multi-kijelzős is). A TID-en az óra, dátum, és külső hőfok jelenik meg.


    Ez a TID

    Korábban már volt, hogy furcsa körülmények között le talált merülni az akkum, pedig csak pár éves, és rendszeresen karban van tartva (kamu-gondozásmentes darab, szépen töltögetek bele vizet nyaranta). Így gondoltam valahova teszek egy kijelzőt, amin meg lehet nézni az aktuális feszültséget. Adta magát a TID, mert az könnyen cserélhető, hely is van benne, és nem nagyon lehet elrontani vele az autót :D

    Megvolt már a kis kínai panelműszer is, ami egy LED kijelző, ha feszültséget kap, mutatja, mennyit. Egy nyomógombot akartam elé, hogy ne menjen folyamatosan, vagy csak gyújtás esetén.

    Folytatás...

    hcl 2 éve 16

  • Logitech Lightspeed G915 TKL billentyűzet gyógyítás

    Egy fórumtárs mechanikus billentyűzetét szabadítottam meg egy kis műanyagtól :)

    Alapvetően nem értem az árát ezeknek a cuccoknak, de ez megmarad az saját problémámnak :D Tényleg annyi, hogy billentyűzet, amiben olyan kapcsolók vannak, amiben két kis réz érintkező nyomódik össze, illetve vezeték néküli. Hát...

    (Közben leesett, hogy amikor 15 éve egy gyárban voltam infós, akkor sem azért volt minden ipari cuccon használhatatlan mini-billentyűzet numerikus pad nélkül, mert nem fért el nagyobb, hanem csak cool akart lenni a gyártó :D Before it was cool :D )


    Ez a szétszedés kezdete, csavarok kint, tetejében van egy csomó, alul kevesebb. A gombsapkák nincsenek rajta.

    Na mindegy, ezzel a darabbal annyi történt, hogy a 0 gombba beletört az egyik füle a sapkának (a kapcsolón levő feliratos sapka cserélhető, két kis körömmel csatlakozik a kapcsolóra). Ettől a kapcsoló nem mindig nyomódott teljesen be. Egy szívességgel meg még lógtam a tulajnak :)

    Folytatás...

    hcl 2 éve 6

  • Lenovo T420 zsanér hackelés

    A T420 átlagos használatra egy tök jó lapos, főleg valami jobb kiépítésben. Hiába jó azonban a konstrukció, mindennek vannak hibái. Ennek pl. a bal zsanérja szokott szétesni, hasonlóan a 430-hoz. Mindenképpen macera, még ha amúgy jól működik is a gép, hogy simán szétnyílik a kijelző bal alsó sarka, mint mindenféle konzumer cuccoknál, amikor kiszakad a műanyag fedélből a zsanért rögzítő réz persely.

    A családban található 420 bal zsanérja kb. 10 évnyi használat után pusztult el. Kicseréltem (Kínából a kb. gyári új cseredarab volt vagy 4500Ft, a gép szétbontásával meg nem untatok senkit), de nem látszott menthetetlennek az sem, ami benne volt. A fém rúd a zsanérhoz préselve van, a zsanér anyagával. Erről tört le az egyik csap.


    Itt már kifúrtam, de a lyuk helyén volt egy szép törés


    Így néz ki, amikor nincs egyben

    Folytatás...

    hcl 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.