2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

Fritz fischt frische Fische

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Figyelem, villámblogolás következik, kettőt pislantasz, lemaradsz.

Kellékek:

Egy kb. alkarnyi jóféle hal, pár szál rozmaring, pár narancskarika (4), kis olaj, kis halak fűszerkeverék (vagy kikevered magadnak).

Halba beteszed a zöldet meg a narancssárgát, a fűszeres olajjal kívülről jó alaposan bekened, sütőbe be, kis lángon fél óráig sül, kiveszed, fotózol:

Kép készült 13:08

Hátán a gerince mellett óvatosan bevágsz, nem éles késsel a csontokról oldalanként egyben letolod a húst, fogyasztasz.

Mutatom a maradékot:

Szálkák száma 1 db, csontok száma 12 db, a hal maradéka felett látható katatón jelleggel elrendezve, kockák meg is számolhatják, többiek csak csendben megállapítják, hogy nem szálkás. Kép készült: 13:28, nem kell vele sokat szöszölni, habzsolva fogyasztható.

Egy baja van, hogy miért nem kettő sült belőle :D

Köretnek opcionálisan karikára vágott sült burgonya, rizs, egyéb.

Hozzászólások

(#1) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)

Fromme Frösche fressen frische Frühlingszwiebeln, aber freche Frösche fressen frische Früchte.

(#2) Gergosz2


Gergosz2
(PH! kedvence)

én is ezért szeretem az egész halat és ezért szoktam sokszor csinálni is (pisztráng ezer prászáz forintért van kilója ami szerintem nem vészes) mert gyakorlatilag sót raksz rá meg borsot, a belsejébe opcionálisan valamilyen zöld fűszert, fokhagymát meg valamilyen citrusfélét, berakod a sütőbe és kb kész is.
Pofon egyszerű és finom.

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#3) DeFranco válasza Gergosz2 (#2) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Igen, én is meglepődtem, hogy ilyen egyszerűen el lehet készíteni, azon meg főleg, hogy maga az elfogyasztása sem akkora varázslat, mint elsőre tűnik, én is egy pislákoló kerti lámpa fényénél tanultam meg hogy ne menjen a szám tele szálkával, amikor apóséknál grillezéskor ez került az asztalra.

Előtte nagy varázslatnak hatott megenni egy egész halat...

[ Szerkesztve ]

(#4) Mercutio_


Mercutio_
(PH! félisten)

Jól néz ki, rákívántam :K
Sajnos kedvenc dunaparti helyünk a korábbi évekkel ellentétben már hétvégén se nyit ki, így tavaszig várhatom a frissen sült pisztrángot mandulás bundában :O (persze, tudom, megvan gyorsan, de az más)

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#5) lapa


lapa
(PH! kedvence)

volt ket ilyesmi fagyott allat nalunk is. elso bal fele-file fenyogally felett lett hirtelenfustolve (kemenyfan ofkorsz) aztan ismeros kapros krumplijaval meg nemi piritott fenyomaggal talalva. krumplihoz gazdasszony huslevese volt a kocka 2 kilo csontos marhabol... a friss kaporrol sajnos lecsuszandek.

masik fele ment nagykockazva a safranyos hallevesbe, annak az alaplevebe ment a fej+gerinc meg nemi tengerizu rakpancel. nem lett olyan kremes, de 9/10.

masik valami hasonlo kombot kap majd egyszer, nekem ez az egybesutes valahogy felkeszes. de megvolt, nagyon finom, csak latni nem akarom.

(#6) DeFranco válasza lapa (#5) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

mit nem akarsz látni? miért félkészes? ez a legnagyobb halromantika, főleg ha rácson vagy nyárson van, hát ilyenre csorgattuk a nyálunkat az ősemberes képregényre a hahotában...

erre a hallevesre ráfigyelek, úgy is tervezem visszafoglalni a konyhát a beszivárgó elemektől...

(#7) lapa válasza DeFranco (#6) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

hát ez, hogy látom a fejit-lábát. nekem valahogy nem olyan ebben a formában. jólvan tudom akkor lecsapom előtte a fejét, szóval egyéni szoc probléma. biztos a pontyfóbiám teszi. de vótmá, csak mánincs, mer finom lett nagyon. az citrony-rozmaringos volt, ismerőstől volt a recept.

amúgy azért is vagyok várakozó állásponton, mert nekem ez a fűszer dolog se áll össze. most pont azért örültem a diszkoszban füstöltnek, mert az legalább megközelíti élményben a füstölt halét. a füstölt hal azért nagyon magasra rakta a lécet, valahol szeretnék a simából is valami tényleg különlegeset kihozni. hozzáteszem múltkor bedobtam egy fél ilyet bőrrel lefelé kontaktgrillbe kis só-bors-vaj-lötty fehérbor-pár csepp citrom, nem kellett nagyon kínálni. majd egy petrezselyem-citromhéj-fokhagyma ízfokozó kombónak nekifutok még, jamie nemrég mesélte, hogy akarom.

@Gergosz2: hol lehet ezer-párszázért pisztrángot venni?

[ Szerkesztve ]

(#8) DeFranco válasza lapa (#7) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

filére petrezselyem citromhéj fokhagyma és úgy a grillbe be? tehát ezekkel együtt grillage?

vigyázz hogy mit mondasz jegyzetelek... fokhagyma citrommal... interesting exciting

[ Szerkesztve ]

(#9) lapa válasza DeFranco (#8) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

reászórta végül a só-bors-kis oliva-nagyon forró bordázott serpenyőben hirtelensütöttre az istenadta. citrom_héj_

amúgy a petrezselyem szerintem az egyik fő kulcs. még sose csináltam, de valahogy érzem, hogy az jót tenne.

de amúgy ez a fajta sügérhal szerintem minimál fűszerrel is nagyon finom.

[ Szerkesztve ]

(#10) DeFranco válasza lapa (#9) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

OK, csak hogy a borsómegahéját meg a hagyma fokát azt rásütötte-égette-e az állatra, vagy valahogy megoldotta, hogy azok ne égjenek pörccé? tehát hogy először ezekkel kezelem, és úgy megy grillre azokkal együtt, vagy nem-e.

mert hogy van olyan iskola, hogy ezeket nem égetjük csak jelezzük

meg persze van a rusztikus akkorjóhaégett, csak azért kérdezem, hogy akkor melyik, mert te láttad

de felcsigázott ez a citrom-fokhagyma kombó amúgy, nincs így is egekben a savam tényleg...

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.