Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Healbacsi
őstag
válasz MaTpr0F #61720 üzenetére
Amig nincs tobb maxos karaktered, addig en almodj arrol, hogy par kattintassal megvan a 35k gold.. Ha majd eleget jatszol es lesz jo par lvl100-as karid, akkor mar tenyleg napi 10 perc kattingatassal garantalt 1-2k kijon a jatekbol, ami 30 napra siman adja az "ingyen" token
Igazabol meglehet ugyenezt csinalni 1 karakterrel is, de ahhoz kicsit jobban bele kell asnod magad, hogy mely garrison epuletre van szukseged, ossze kell szedni 25 followert, amelybol mindel tobb legyen treasure hunter. De ehhez is befektetett ido kell.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz MaTpr0F #61722 üzenetére
Nekem most összesen úgy 1,1-1,2 millió aranyam lehet, és ami farmolásnak nevezhető az annyi, hogy a régi érceket bányásztam, Argent Tournamenten csináltam sokáig a napikat, illetve pet battle napikat is sokáig csináltam. Ezen kívül gyakorlatilag semmit nem farmoltam.
Ha felhúzod a karidat 100-asra, és kimaxolod a garrisonod, az új treasure hunter trait-tel az aranyat adó follower küldetések followerenként duplázzák az aranyat, így egy 500 goldos mission amibe 3 follower rakható, 2000g-ot fog adni (mondjuk ezt a küldit ritkán adja), de vannak 30-200 goldos küldetések is.
Emellett hetente a Cataclysm-es raideket érdemes 25HC-ban ütni, bossonként 120-130 gold esik, plusz kb 6 loot, amikből a fegyverek sok aranyat érnek (valahol a trinketek is). És ilyen raidből van 5, ha jól számolom.
De például tegnap ezt sikerült eladnom 6600 (igen, hatezer-hatszáz) aranyért. Hülyéket MINDIG találsz, akik megvesznek valamit AH-ban. De korábban ezt a petet is kb. 14-15000 aranyért adtam el, amihez anno napi küldiket csináltam.
Lényeg a lényeg: nem kell megszakadni a farmolásba. -
Arnold2
őstag
válasz MaTpr0F #61733 üzenetére
PvP szerverrel kapcsolatban: én kezdő játékosként ott kezdtem. Épp ismerkedtem a játékkal és engem rohadtul idegesített, hogy léptén nyomon állandóan megtámadtak és leöltek. Warlockként egy életre megutáltam a rogue classt.
Ha nyugodt játékmenetet szeretnél, akkor ajánlott egy PVE szerver.
De ez csak az én véleményem. -
BReal
addikt
Én Arathoron vagyok, és PvE orientált, így számomra a PvP szerver szóba sem jöhetett. Szeretek fejlődés közben dungeon-re belépni, de amíg nem hív be, addig küldizgetek is. PvP szerveren meg ölik a küldiadó NPC-ket. Köszi, abból nem kell.
Egyébként visszatérve a gold témára egy pillanatra: számomra az a titka, hogy - hacsak nem SOS kell a pénz - akkor tessék kivárni, amíg kikapsz egy hülyét AH-ban, aki megveszi a cuccodat, cuccaidat (lásd az előbbi gyűrű link, de mondhatnék sok mást: draenic dust stackje 50g/db áron jócskán WoD bejövetele után, stb stb.). Annyi, hogy azon páncélok, ruhák, fegyverek, amik már 12 órára AH időre is sokba kerülnek, nem rakom be, hanem chaten szoktam hírdetni. Aztán van, amikor van rá jelentkező, van amikor meg nincs. Nem kapkodok.
[ Szerkesztve ]
-
DrGonzo22
őstag
válasz MaTpr0F #61718 üzenetére
Szia!
Saját magamból kiindulva azt mondanám, hogy sokáig. Ha beleveszem azt, hogy eleinte mennyi mindenre kell majd aranyat költeni, akkor ezt "nagyon sokáig"-ra módosítanám (több hónap). Meg kell majd venned a repüléseket, a garrison fejlesztéseket, profession recepteket, stb. ez magában lesz 35k arany, ami csak ahhoz fog kelleni, hogy érdemben játszani tudj majd (ez viszont úgy fog összejönni, hogy különösebben nem kell külön farmolnod). Megteheted, hogy a questekért kapott pénzt elvered petre/mountre/gametime tokenre (a garrison/repülés.. helyett), de akkor a saját pénzszerzési lehetőségeidtől vágod el magad.
Ha az a cél, hogy aranyért vegyél gametime-ot, akkor ez kivitelezhető, ha van pár megfelelő karaktered, és a bejövő pénzt nem költöd el mountokra/petekre, miegymásra. Sőt, ha belejössz az AH használatába, akkor rengeteg pénzt halmozhatsz fel.
Én utálok pénzszerzéssel foglalkozni, alapvetően egy komolyabb karakterem van, amivel raidezem (progress fázisban ez sok repair billt jelent) viszont, ha van goldom elköltöm. Ennek ellenére is felgyűlik a pénz 30-40k (amiből ilyenkor mountot veszek) szinte magától. AH-n/trade-en az átlagár környékén adom el a dolgokat, nem spekulálok, nem szánok időt az AH figyelésére, nem farmolok semmit. Ha Te majd meg tudod állni a mountok/petek folyamatos vásárlását, akkor szerintem legkésőbb 3-4 hónap múlva "önfenntartóvá" tudsz válni úgy, hogy hozzán hasonlóan csak a normál játék mellett befolyó pénzt szeded be. Professionből mindenképpen tanuld meg az enchantert, illetve az alkímiát. Hosszútávon ezekkel jársz majd a legjobban a main karaktereden. Ha később altokhoz lesz kedved, akkor értelemszerűen válassz nekik olyan prof-ot, ami eddig nem volt meg, így ilyen értelemben is teljesen önellátóvá tudsz válni. Egy 5000g értékű enchantot fájdalmas kifizetni, ha passzívan összejön annyi kristály, amiből saját magadnak kvázi ingyen el tudod készíteni, akkor azt elhasználni (azaz nem eladni) már nem olyan rossz érzés -
DrGonzo22
őstag
Játszottam mindkét típusú szerveren (kb. azonos ideig) és a pve szervert ajánlom. Minőségi pvp úgyis kizárólag arénában és rated battlegroundon folyik! A pvp szerveren az összes world event hangulatát veszti, stb. + a legtöbb szerveren fel van borulva a horda/alli arány, azaz az egyikből nagyon sok van, a másikból alig (mondjuk emiatt nincs akkora jelentősége, hogy pvp v pve a szerver ).
Ami sokkal fontosabb, hogy olyan szerverre menjél, ahol sokan játszanak. Ez azt jelenti, hogy a szerver tele van; pirossal jelölik, és az automata majd 10x megkérdezi, hogy biztosan ide akarsz-e jönni Egy ilyen szerveren még mythic raided is van esély pugolni! (főleg a Ravencresten) Értelemszerűen ha eldöntötted, hogy horda/ally oldalon akarsz játszani, akkor a populált realmek közül olyat válassz, ahol az adott frakcióból van sok Silvermoon-ra hordást kreálni teljesen értelmetlen dolog, ugyanez igaz, csak fordítva Dreanorra. Itt tudsz realmeket válogatni, ugye az sem mindegy, hogy hány jó guild van az adott realmen. Semmi értelme egy olyan realmre menni, ahol van 3 top guild, és rajtuk kívül csak szemét, hiszen konkrét kapcsolatok nélkül gyakorlatilag nulla az esélye abba a 3-ba bekerülni. De egy olyan nagy realmre, ahol van 20+ magasabb (top1000), de nem feltétlenül top50-100 guild, annál inkább van értelme menni.
-
DrGonzo22
őstag
válasz MaTpr0F #61738 üzenetére
Lesz egy alap gear, amit úgyis lecserélsz majd az első pár questreward itemekből. (A WoD bevezető questjei adnak egy alapgeart, ami elég a fejlődéshez, utána a szinteddel együtt fokozatosan tudod jobbra cserélni).
Class: ami tetszik; nekem mage a mainem, és van egy wlock altom, tehát első kézből csak ezekről tudok nyilatkozni, de biztos, hogy minden class minden buildje kellőképpen értelmes rotációval bír. A mage szubjektív kedvencem, és messze ezzel a kalsszal is tudok legjobban játszani; a wllock annyira nem más, a demo ág most különösen élvezetes. Kizárólag tetszési alapon érdemes klasszt választani, ha pedig valami más megtetszik a játék során, nyugodtan lehet olyat is kreálni.
-
Arnold2
őstag
válasz MaTpr0F #61736 üzenetére
Mivel ott voltak a barátok akik miatt elkezdtem annó a játékot meg egy stabil guild amiben raideltem maradtam. Majd sajnos a barátok abbahagyták a játékot a guild is szétesett sajnos, így nem kellett nagyon nógatni, hogy átjöjjek Arathorra (PvE) szerverre. Nem bántam meg és sokkal nyugisabb azóta az életem.
Mert, ahogy DrGonzo22 mondta, abban neked semmi öröm nincs, ha pl. szeded a virágot / bányászod az ércet és egy full PvP cuccban lévő másik frakcióban lévő karakter gyakorlatilag 10 mp alatt a földdel tesz egyenlővé.. Aréna és Battlegound meg van mindenhol.
-
Khelben
nagyúr
válasz MaTpr0F #61743 üzenetére
Mióta az AH közös, szerintem nincs vele gond. Behívós dolgokra úgyis több realmről jönnek emberek, ott nem számít. Max. ha raidelni akarsz, akkor nehezebben találsz megfelelő guildet, de ez sem akkora probléma, mert már át lehet menni másik realmen lévő guildbe is. Nyilván nem túl egészséges összefutni állandóan a másik oldallal a szabadban, de én nem érzem, hogy többször támadnának meg, mint mikor egyensúlyban volt a realm (ragna allin vagyok).
-
Arnold2
őstag
válasz MaTpr0F #61743 üzenetére
Ha PvP relmről beszélünk akkor attól függ. Ha a szerveren többségben van a hordás és te is az vagy akkor annyira nem gáz. Ha allis vagy azon a szerveren akkor viszont szopó :S
Ha PvE relmen vagy akkor annyira nem okoz galibát az aránytalanság. De ez is relatív. Engem pl. abszolút nem zavar, hogy nem futok össze az ellenkező frakció tagjaival questelés alatt (már amennyit én questelek manapság.. ). Hisz amúgy sem tudnék vele mit kezdeni, és legrosszabb esetben előlem halászná el a begyűjteni kívánt növényt, vagy leölésre váró ritka mobot.
De minden attól függ, hogy Téged és a barátodat mi érdekel, mi fog érdekelni a játékban? Változatlanul fenntartom az erősen szubjektív véleményem, hogy kezdő játékos ha tud, inkább PvE relmen indítsa el első karakterét. Ismerje meg nyugodtabb környezetben magát a játékot, a mechanikát, a világot a helyett, hogy lvl 100-ok genkelésére kelljen még pluszba időt pazarolnia.
-
Arnold2
őstag
válasz MaTpr0F #61749 üzenetére
Egyébként PvP szervereken a nagyvilágban kalandozva PvE vagy inkább PvP gear-es emberekbe lehet botlani?
Zömében PvE geares emberekbe botlasz. Alap esetben ugye azért mész oda, hogy gyűjtögess, mobot ölj, vagy achievmentet csinálj stb.
Van pár olyan játékos is aki PvP orientált ezért olyan gearben is van, de neki is ugyan úgy kell néha ércet, virágot, húst gyűjtenie. S hogy az után mi fog történni, ha egyszerre nyúltok azért a bizonyos kankalinért az már mentalitás függő.Tudnátok ajánlani tapasztalatból pár PvP&PvE realmot ami jó, és normális guildok vannak rajta?
Erre már nem is merek válaszolni A topic összefoglalóban van egy kis támpont, ami segíthet. De ha jól tudod szűrni a wowprogress-t akkor onnan is szerezhetsz magadnak infót. Illetve a többiek majd mondják
-
Arnold2
őstag
válasz MaTpr0F #61763 üzenetére
Ugyan azt tölti le ami, amúgy a lemezen is lenne.
Javaslom, hogy írd be mindkét serialt az oldalon és a battle net launcherben engedd hogy ő maga telepítse a játékot. Miután végzet a lehető legfrissebb verzió lesz fenn és már nem kell semmit telepíteni.
Eltart egy darabig mert ugye nem 700 mega a játék. Javaslok addig egy két doboz sört és a kedvenc TV adót, vagy egy filmet[ Szerkesztve ]
-
DrGonzo22
őstag
válasz MaTpr0F #61749 üzenetére
"ha arénában vagy BG-on összeszedek egy normális PvP cuccot" ez kb. két délutánnyi időbefektetés; a pvp geart "kifarmolni" nevetségesen könnyű. Egy lvl90-es altomat nemrég húztam fel 100-ra, és csak ranked arénából, meg minimális ashranból - ami a rep miatt kellett - két délután alatt jött össze a 660/690-es pvp gear (a chest és a 2 trinket még 620/675 kék, de mivel továbbra is rém unalmasnak tartom a pvp-t a pve-hez képest, ezért leálltam vele). Pve geart jóval nehezebb lesz szerezned.
-
Mister_X
nagyúr
válasz MaTpr0F #61775 üzenetére
Ha a role playing esetleges szempont nálatok, azaz azonosultok a karakterrel (felveszitek a karakteretek szerepét: pl. ha taurent választotok, akkor úgy beszéltek, ahogy a taurenek, ha druid leszel, akkor úgy beszélsz, ahogy a druidok szoktak, nem úgy, ahogy a warriorok, minden kasztnak megvan a role szerinti nézetvilága, miegyebe, tudtok "rp-ül" beszélgetni a többi karakterrel -és ez is az elvárt- a városokban sétálnak, a kocsmákban beszélgetnek, szórakoznak, stb.), akkor a legnagyobb RP szerver, az Argent Dawn is szóba jöhet. Minden olyan, mint egy sima PvE szerveren, azaz van BG, aréna, insták, csak a kettő közötti körítés más.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
DrGonzo22
őstag
válasz MaTpr0F #61775 üzenetére
PvE + EU (angol nyelvű) szűkítéssel ez a sorrend: [link]. Jól látszik, hogy a Draenor egy magas helyezésű, horda dominanciájú, populált realm. Ha rámész [link] látod, hogy sok a jó raidguild (nem arról van szó, hogy van 2-3 nagyon magas minősítésű guild + sok gyenge, és ezért kapott magas helyezést a realm). Sőt a 9. legjobb raidguild is itt van, majd egy epic helyezett, és összesen 12 1000 alatti, ami nagyon jónak mondható; 34 kék guild egyetlen realmen...
Amúgy a Draenoron kívül nincs is más olyan realm amire igaz lenne, hogy: angol nyelvű; PvE; kellő mennyiségű ember játszik rajta; kellő mennyiségű ember játszik rajta horda oldalon. (nem véletlen, hogy a hordás altom nekem is ezen a realmen van; bár amennyit rá szoktam logolni, lehetne akár a Ravencrasten is )
Az első linket rendezd PvE-re majd, mert azt nem jegyzi meg.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz MaTpr0F #61797 üzenetére
Postal, Bagnon, Deadly Boss Mods, kb. ezek a "kötelezőek". Draenoron MasterPlan és Handynotes tud sokat segíteni. Ha healelsz, akkor nem árt egy healer addon (HealBot pl.). A többit meg úgyis megtalálod magadnak, ami tetszik meg kézre áll. Curse-t tedd fel, az segít frissen tartani az addonokat (curse.com).
-
Viktor77
titán
válasz MaTpr0F #61841 üzenetére
DBM, Deadly Boss Mods.
Figyelmeztet a boss képességeire, szól miből állj ki, kin van csúnya debuff, aki mellett nem jó állni, mikor életbevágó szakítani, ilyesmik.
Alapvetően azt üsd amit a tank, ha nem azt kell, axt pár menet után megtanulod.
Nézz YT videókat, ha valami nem világos (pl. Fatboss videókat keress, jól magyaráznak), illetve, frissebb insták esetében van Dungeon Journal ahol role-ra leosztva le van írva, mire kell figyelni.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Healbacsi
őstag
Erre nincs addon, tapasztalat.. Low lvl instakban ne keress logikat, az massziv aoe. Kesobb azt a mobot utik, ami veszelyesebb ha tovabb eletben van, ezt meg meg kell tanulni, nem lehet mindig pakolni a jeleket.
Olvashatsz guide-okat ha akarsz, de ha mindenkepp meg akarod tanulni, akkor egy instat tolj le 3-4x es akkor atlagot tudsz vonni, hogy mely szituban mit oltek es miert. -
warcat
veterán
Nana lehet azért segíteni,szerintem amire te gondolsz: rakd ki az enemy nameplateket, v betű alapbeállításon.
(Ez egy kapcsoló,lenyomod egyszer bekapcs,mégegyszer kikapcs)A wow alap ui nameplateket le is cserélheted valami szebbre,nekem talán TidyPlates van de nem biztos.
EA: It's in the crate!
-
Viktor77
titán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz MaTpr0F #61882 üzenetére
4 óra azért manapság már kevésbé általános. De a legtöbb helyen 1,5-2 órás raidek vannak minimum, és heti 2 nap részvétel is kötelező szokott lenni.
De ez akkor igaz csak ha guildben raidelsz. LFR-re bármikor mehetsz, ott egy-egy rész 30-40 perc alatt végigtolható, vagy mehetsz pug-al is, akkor meg lényegében bármikor leléphetsz (meg annyit raidelsz amennyit akarsz), csak ott meg ugye a csapatkeresés jelent plusz időt.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest