Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
válasz kavicssli #3586 üzenetére
Mostanában találtam rá erre: TL-WR543 WISP router. Nagyon érdekes kis kütyü, mert 2 féle módban tud dolgozni, neked ebből kettő nagyon jó megoldást jelenthet.
1. normál Wifi router, ez kellene az ''adó'' oldalra, ahol van net.
2. Client router-ként a másik oldalra, ahol a WiFi kapcsolódik a WAN-ra, azaz az adó oldalra.
Elég érzékeny cuccok, és alapból 3dBi-is antennával adják, evvel gond nélkül át lehet lőni a 150 métert.
A konfignál csak annyit kell tenni, hogy a vevő IP címét át kell állítani 192.168.1.1-ről 192.168.X.1 - re, é súgy kapcsolódni a már beállított adóhoz. Így a evő oldalon is van 4 szabad portod, amibe akár egy újabb AP-t dugva ott is kialakíthatsz egy saját WiFi hálózatot. -
shift+ő
senior tag
válasz kavicssli #3586 üzenetére
Egy privátodra, hátha érdekel mást is.
Igen vettem már ilyet többet is. A beállítása egyszerű. Az egyiket (az adót) teljesen normál módon kell beállítani. Kütyük alapértelmezettként kliens router (kvázi híd) üzemmódban vannak, IP tartománya 192.168.1.X.
Az adót át kell állítani ''sima'' router üzemmódba, majd beállítani a WAN porton a NET kapcsolatot.
A másiknak pedig az IP címét kell átállítani pl.: 192.168.2.1 -re, aztán a Wireless menüpont alatt a Site Survey-nél megtallózod a levegőt, és kapcsolódsz a másik routerhez. A titkosítást mindkét küytüben egyformára állítsd, különben nem tudnak kapcsolodni egymáshoz.
Az ablak az nem rossz hely, de a biztonság kedvért vehetsz hozzá
ilyen [link] vagy ilyen: [link] antennát.
Ugyan nem próbáltam, de szerintem ilyenekkel már több száz méter is áthidalható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest