Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padre
tag
Két napja vettem egy Lg l226wtq-sf monitort. Pixelhiba nincs rajta, a külseje számomra teljesen megfelel, mondjuk nem is szeretem a nagyon csillogó-villógó dolgokat, ennek a színei, minősége nekem bőven elég.
A monitor szerviz menüjébe belépve nézelődok és látom hogy gyárilag jópár profil van beállítva különböző panel tipushoz. Nekem 1.90-es a firmware verzióm és ha jól sejtem ez jópár LG modellen dolgozhat, mert választható profil 22"-os, 20"-os, LG, AOC, CMO panelokhoz is. Nem tudom az enyém fizikailag milyen panel, de gyárilag egy CMO panel profilja volt beállítva, de mint írtam ez választható.
Próbálgattam több panel profilt, de amiennyire én érzékelem csak a színek árnyalatában van változás. Van kékesebb, zöldesebb profil.
Letöltöttem egy windowsos szín profilt a www.digitalversus.com oldalról, ami sokat javított a színeken, majd a forte managerrel belőttem a nekem kellemes fényerőt és kontrasztot.
Most a monitor színei, fényereje stb. hibátlan, a képe nagyon szép. Semmi zavarót nem találtam, ami az előző Samsung 940bf-hez képest gyengesége lenne a monitornak. Aki esetleg nem kap Samsungot, vagy más márkát, nyugodtan veheti ezt az LG-t, mert nagyon jó kis monitor, és jó sok beállítási lehetősége van, be lehet állítani tökéletesen a képet. -
Padre
tag
LG szervíz menü:
Kapcsold ki a monitort.
Tartsd nyomva a "menu" gombot a monitoron és kapcsold be a monitort
A monitor bekapcsol, de te csak tartsd benyomva a "menu" gombot, amíg a szerviz menu meg nem jelenik.
A monitor ki-, be kapcsolásáig a "menu" gomb a szerviz menüt hozza fel, nem a rendes menüt.Kb. ennyi.
-
Padre
tag
válasz -szabi- #3529 üzenetére
Szerintem az hogy milyen panel van a monitorban ne befolyásolja a választásodat. Biztos vagyok benne hogy az eddig kivesézett Sasmung 226bw és LQ 226wtq modelleken kívül minden nagy darabszámban gyártott, népszerű monitorban változtatják a panel gyártóját, mert egyszerüen nem lehet kielégíteni az igényeket, meg az árat is tartani kell.
A mindenki által keresett Samsung paneles 226BW-t elég szépen lenyomja színhelyességben az olcsóbb LG 226wtq a régi 1.10-ás firmware-el:
[link]A kalibrált értékek eléréséhez le kell tölteni az oldalon található 22"-os monitorokról szóló
tesztben linkelt szín profilokat.Érdemes végignézni a linkelt oldalt, jól össze lehet hasonlítani az egyes monitorokat!
-
Padre
tag
LG L226WTQ tulajok!!! Akiknél zöldes-lilás csík jelenik meg minden gyorsabb mozgás, mint pl. FPS, film, gyors egérkurzor mozgás során (ghosting), az lépjen be a szervíz menübe (power off, menü gomb nyomva tart, power on amíg a menü feljön) és a panel típust, ami jól esélyel minden mostanában vásárolt monitornál CMOxxxx panelon fog állni, állítsa át LPL22W 4L típusra, majd kapcsolja ki a monitort.
A bekapcsolás után eltűnik az előbb leírt nagyonm zavaró hiba (ghosting), és tökéletes lesz a kép!!!
Nálam és még jópár külföldi tulajnál bevállt!
A módszert nem én találtam ki, csak kipróbáltam és működött! Gondoltam másnak is segíthet.Azért elég jó hogy az LG elcseszi a monitor gyári beállításait....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest