Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Bár nem teljesen ebbe a topikba illik amit kérdésem,azonban nem akartam új topikot nyitni feleslegesen A következőről lenne szó: Egy TFT monitornál mennyire számít a válaszidő? Tehát mostanában divat lett a 2ms(szürkeányalatos) válaszidejű cucc,azonban a legtöbb ég mindíg 5ms,illetve 8msos. Emberi szem látja a különbséget ezek között? Tehát pl mondjuk egy 8msos egy akciódúsabb játéknél/filmél amolyan "szellemképes" lesz? Vagy ezek már manapság egyszerűen csak jól hangzó paraméterek?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
mleslie
tag
Egyébként a 2500-ös dinamikus kontraszt mennyi alapból? Én 800-ra tippelek, mert a 3000 dinamikus az ezresből van elektronikával triplázva, ugye?
-
Goodone
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, régi crt monitoromat szeretném lecserélni és 22" widesrceen TFT szeretnék venni. A következőket néztem ki:
Acer AL 2251WA [link]
Acer P223W [link]
Samsung 2232BW [link]
Samsung 226CW [link]
Dell E228WFP [link]
Acerek nagyon tetszenek de valahol itt a forumon olvastam hogy nem jár pixel garancia hozzá? Illetve itt vannak a samsung modellek is de ezekről se sokat tudok teszteket nem nagyon találtam róluk.
Egyetlen amit ismerek az a Dell E228WFP mivel barátomnak az van. Viszont neki már lassan egy éve megvan a monitor és azóta jöttek ki ujabb modellek is a piacra.Melyiket abszolute nem ajánlanátok illetve melyik az esetleg ami viszi a pálmát? Föleg játékra kellene és Autocad alkalmazásokra. Az ár másodlagos, nem számít hogy melyik drágább vagy olcsóbb. 100K szántam a dologra ezek a modellek mind alatta vannak ha minden igaz.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
ent
őstag
Sziasztok
Még mindig várom a segítségeteket: játékra max zseton 130-140k. A színhűség, válaszidő, wide a 3 kitétel.
Amiket hirtelen találtam, vmelyikről vmi igazán pozitív vélemény?LG L246WH-BN (5 ms) HDMi 24'' wide TFT monitor
IIYAMA B2403WS (3 ms) Wide ProLite 24'' TFT <-ez tetszik dizájnra
DAEWOO LCD24KAL (5 ms) 24'' wide TFT monitor
BELINEA o.display 24'' Wide TFT monitor (5 ms)
SAMSUNG Syncmaster 225MD-HDTV (5 ms) 22'' Wide TFT monitor - DVB HDMi Tuner
HP W2408H (5 ms) HDMi 24'' Wide TFT monitor
ASUS PG221 (2 ms) 22'' wide TFT monitorVagy ez a képátló nem túl nagy játékhoz?
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
d@minator
addikt
5ms-es van előtte 8ms-volt egyik sem volt szellemképes sem játék sem film alatt.
mleslie: a gyártó honlapját nézd meg ugyanis van 2000 dinamikus 1000 tipikus kontrasztú monitor. Tehát típusfüggő.
ent:ha a színhűség a fontos akkor ne vegyél TN panelest. MVA/PVA,IPS panel kell neked. Visuont a 8600GT kevés lesz ha játszani akarsz. Ilyen VGA-val a 24"-t felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz d@minator #4200 üzenetére
azt azért tegyük hozzá hogy ócsó bóvli monitoroknál sima D-sub csatin nem biztos hogy elsőre és pontosan állítja be a képet a monitor magának
Samsung monitoron még sosem volt bajom mert mindig profin beáll de találkoztam már olyannal mikor kajak elvolt csúszva a kép és akárhányszor nyomtam az "auto" gombot nem akar sehogy se normálisan beállni...DVI csatinál ilyen macera nincs
és szerintem azért mégiscsak minőségibb még ha nem is nagyon látni különbségetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
helyedben még 5-6pénzt gyűjtenék hozzá és akkor már kijön belőle egy fullos 20"-os wide
aminek sokkaljobb a felbontása mint egy sima túró 19-es 5:4-es TFT-nek
plusz van rajta DVI meg HDCP képes meg hát gondolni kell a jövőre ispl Samsung 205BW 54-55körül már kapható
vagy Samsung 206BW az se sokkal drágább
vagy ott a Samsung 2032BW ami nekem van és hibátlan monitor és 60ből kijött nekemezért ezeknek mégiscsak 1680x1050 a felbontása ami a jövőben értékesebb lesz mint az 1280x1024
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Csapi007
veterán
Hello
Téli (havas) wide háttérképeket tud valaki?"Csak úgy mondom"
-
TeeJay
félisten
"na igen itt mindenkinek igaza van. 19-es crt-m volt a 20 az kicsi lett volna és nem bántam meg a 21,6-os (46,8 x 29 cm) samut ebben a kategóriában szerintem a legjobb és a legszebb"
mondok én neked valamit
nekem is 19"-os CRT volt (90wattos tipikus fogyasztással)
és 20"-ra váltva hatalmas az új monitor (fogyasztása meg jó ha van 30-40watt)
és tudod miért? mert a 19"-es CRT-nek még 18col látható területe sincs és azon nyomattam 1280x960-at
most meg valódi látható 20"-on 1680x1050-etég és föld a különbség és az meg elég béna kifejezés hogy 19-es CRT után kicsi lett volna a 20" wide TFT
ne írjunk hülyeséget másoknak azért mert megtéveszted ezzel őket
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gabrielarky
tag
Sziasztok !
Nemrég cseréltem ki a 3200+ AMD procit + alaplapot egy AM2 6000+ re, 1G helyett 2G Corsair ram van a videókártyám viszont még a "régi" Gigabyte 7900 GT. Nahhmármost a következő vásárlás nem VGAkártya lesz, hanem 24" monitor, elsősorban MUNKÁRA (grafika) kell, de azért nem lennék stresszes ha játszani is lehetne rajta. Hallottam olyat hogy nem szükséges fullscreenbe futtatnod a játékot, létezik valami olyan megldás is hogy a monitor közepén kissebb méretben fut a játék ? Tehát mittudomén középre beillesztve 1280x1024 felbontásnak megfelelően padlótól plafonig kihúzva menne, 2 oldalt meg ugye maradna fekete "keret". Tudom ez favágás de tényleg csak másodlagos a játék (world of wacraft rulez ;) ) elsődleges a meló meg filmnézés lenne.
Havernál láttam először tüzetesebben működés közben pár hónapja egy Samsung 244T-t, nahh akkor dobtam egy hátast hogy ez milyen durva, nekem is ilyen kell majd ha lesz rá zseton. Aztán gondoltam azért utánaolvasok hogy milyen választék van, hiszen mint kiderült a 244T már vagy 1 éves típus. Láttam a 245B TN panelest is ami olvasva a teszteket nem éppen profi monitor, munkára. Viszont a prohardware tesztje kicsit elvette a kedvemet a Samsung 244T-től:
aztán jött egy frissebb cikk, bár ez nem túl részletes, megemlíti az 244T utódját, a 245T-t, viszont azt nem tudom meg belőle hogy a belső dolgok mennyit változtak, javultak-e stb.
Ti mit javasolnátok ? Jah és mi is a portrémód ?
Válaszotokat előre is köszönöm !
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
gabrielarky
tag
jah és másodlagos monitornak megtartanám a 19" Samsung 970P - t !
-
Myers
senior tag
válasz Goodone #4203 üzenetére
Ezek nem jöhetnek szóba?
ViewSonic VX2255wmb
Iiyama ProLite E2201W
LG Flatron 226WTQMindhárom 100 alatt van. A ViewSonic és az LG bárhol kapható (depó, árgép). A Iiyama meg az itteni bazárokban.
Mindháromról teszt itt: LINKA 226WTQ-t meg személyesen tudom ajánlani.
Egyébként ha a Dell E228WFP tetszik, és a haverod is azt mondja, hogy jó, akkor szerintem ne keregélj. Vegyél olyat, nem fog csalódás érni, ha azt mondja jó.
Bármilyet is veszel, mindenképp DVI-s legyen!
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
xray_
tag
Sziasztok!
Az alábbi TV tuneres TFT monitorok közül melyiknek jobb, szebb képe? Melyik érné meg jobban? Majdnem 10-15K huf különbség van a két monitor között ér e nekem annyit az a +2" a 225MW javára? Ja és a két kiszemelt:
Samu 2032MW
Samu 225MWVan valakinek ilyen típusú moncsi, milyen véleményetek van róla?
A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!
-
zolynet
veterán
Kb ugyanebben az árban megkapod a Samsung 223BW-t is, olvass vissza ~50-100hsz-t, épp nemrég taglaltunk, vond le a következtetést és vedd meg. Többünknek semmi problémája vele, sőt iszonyatosan meg vagyunk vele elégedve. Nekünk nem ért meg hasonló típusú oncsi +10-12K-t. Ugyan nem pontosan 22" hanem csak 21.6" node annyi baj legyen.
Life is too short to stay stock!
-
ent
őstag
Melyik jobb? S-PVA vagy P-MVA panel?
Volt vmelyik hszben egy link, ahol a panelek szerint sorolták fel a moncsikat, esetleg vki kapásból?Valamint:
Ez az osztályozás mit takar?
[ Szerkesztve ]
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
ent
őstag
Ha már itt tartunk:
Ennél a tesztelési grafikonnál, annál szebb és élethűbb a szín, ha magasabb az oszlop?
-
Rover623
félisten
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz d@minator #4206 üzenetére
d@minator és TeeJay(#4207): Köszi a válaszokat.A másik dolog amit ha jól tudom kicsit behatárolja a dolgokat az,hogy elvileg a TFTknek van egy "kedvenc" febontása.Gondolom ez már a 19"nál is valahol 1280 felett tanyázik
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Goodone
csendes tag
Köszi a válaszokat TeeJay és Myers.
Lecsekkoltam a többi márkát is és mit mondjak mégjobban elbizonytalanodtam
Szerintem teszek egy látogatást barátomnál és alaposan szemügyre veszem a dell monitort majd lecsekkolom a többit a mediában. Egy kicsit hajlok a samsung 2232WB felé bár ahogy olvastam itt is van ez a panel lottery dolog. Bár az is igaz hogy tesztek alapján minimális különbés van A és S panel között.
Még alszok párat rá aztán eldöntöm melyiket rendelem meg.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv mindenkinek!!
Lehet, hogy hülye kérdés, de "22-es Wide-okon, ha 1680X1050 helyett játéknál 1280X800at használok, akkor nagyon amorf, aránytalan lesz a kép?? Tudok egyáltalán ilyen felbontást használni rajtuk??
Köszi! -
gabrielarky
tag
bemásolom magamat még1x, hátha kapok választ én is
Nemrég cseréltem ki a 3200+ AMD procit + alaplapot egy AM2 6000+ re, 1G helyett 2G Corsair ram van a videókártyám viszont még a "régi" Gigabyte 7900 GT. Nahhmármost a következő vásárlás nem VGAkártya lesz, hanem 24" monitor, elsősorban MUNKÁRA (grafika) kell, de azért nem lennék stresszes ha játszani is lehetne rajta. Hallottam olyat hogy nem szükséges fullscreenbe futtatnod a játékot, létezik valami olyan megldás is hogy a monitor közepén kissebb méretben fut a játék ? Tehát mittudomén középre beillesztve 1280x1024 felbontásnak megfelelően padlótól plafonig kihúzva menne, 2 oldalt meg ugye maradna fekete "keret". Tudom ez favágás de tényleg csak másodlagos a játék (world of wacraft rulez ;) ) elsődleges a meló meg filmnézés lenne.
Havernál láttam először tüzetesebben működés közben pár hónapja egy Samsung 244T-t, nahh akkor dobtam egy hátast hogy ez milyen durva, nekem is ilyen kell majd ha lesz rá zseton. Aztán gondoltam azért utánaolvasok hogy milyen választék van, hiszen mint kiderült a 244T már vagy 1 éves típus. Láttam a 245B TN panelest is ami olvasva a teszteket nem éppen profi monitor, munkára. Viszont a prohardware tesztje kicsit elvette a kedvemet a Samsung 244T-től:
aztán jött egy frissebb cikk, bár ez nem túl részletes, megemlíti az 244T utódját, a 245T-t, viszont azt nem tudom meg belőle hogy a belső dolgok mennyit változtak, javultak-e stb. :
Ti mit javasolnátok ? Jah és mi is a portrémód ?
Válaszotokat előre is köszönöm !
UI: jah és másodlagos monitornak megtartanám a 19" Samsung 970P - t !
-
d@minator
addikt
A Daewoo az S-PVA. A HP a színtartomány 92%-át lefedi. A PG221...hát igen. Ezzel szemben elfogult vagyok.
Először is döntsd el mi a fontos. Színhűség, 24" vagy 22", full HD video, HDMI bemenet?
A PVA panelest bárhonnan nézheted a TN-el szemben. Alulról oldalról felülről. És a szinek azok igaziak.
A 24" játékra brutál nagy (bár a crysis biztos szép rajta 4VGA-val dual CF-ben ) full HD videóra jó. De mások szerint a "normál" HD és a full HD között nincs egetverő különbség.
Ha a külső számít akkor PG221... -
s1ru2
aktív tag
válasz gabrielarky #4230 üzenetére
Heló!
Én boldog 244T tulaj vagyok. Tökéletesen meg avgyok vele elégedve. A színhségen lehet javítani calibrálással. Egyébként meg ha nem vagy profigrafikus felsem fog tűnni szinte. Én elég érzékeny vagyok a szememre és hosszaasabb állítgatás előtt sem zavart. Az USB hub megbízható és gyors, a kép tűéles és tiszta még Ti4200vel is. Amikor haverom gépre kötöttem 1950XT vel arról ne is beszéljünk (majdnem elájultam mennyivel szebb). A 245B finoman szólva, a közelébe sem ér a 244T nek szerény véleményem szerint. A 244T mellett szól a masszív felépítés is. Sztem nyugodtan vehetsz 244T-t még most is. Ha szerencséd van 150k környékén hozzá lehet jutniZ87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
sünpávakutya
csendes tag
> Kérdés: A DVD 720*576-os felbontású, ami 5:4 arány! Hol itt a széles vászon?
Az egy kicsit odébb van. Van széles vászon, de nem úgy... Ugyanis a pixelek nem négyzetesek az eltárolt képi információt tekintve. A DVD-n anamorf kép van.
Van egy jelzőbit is a műsorban, ami azt jelzi, hogy a kép eredetileg normál (4:3) vagy szélesvásznú (16:9) volt-e. A bemenő kép tehát kétféle lehet, a tárolás mégis egységesen 720×576 pixelen (illetve elvileg létezhet még pár más, kisebb felbontás, de azokat a kutya sem használja) történik; ezért kell a jelzőbit, ami megmutatja, milyen volt az eredeti kép. Szóval lejátszáskor a gépezet megkapja a 720×576-os képet és a jelzést, hogy milyen a képarány. Ha 4:3 képről kap infót, akkor enyhén, ha 16:9-ről, akkor durvábban széthúzza vízszintes irányban a képet. Az így széthúzott kép 768×576 (4:3) illetve 1024×576 (16:9) képpont méretű LENNE, ha négyzetesek lennének a pixelek. Mivel a széthúzott képen a pixelek vízszintesen enyhén vagy durván megnyújtott téglalapok, ezért a képarány (4:3 vagy 16:9) helyreáll. Ha utánaszámolsz, 768:576 = 4:3 és 1024:576 = 16:9; így már minden rendben, nem?
Ehhez persze az kell, hogy a DVD-re szánt képet előtorzítani kell; a 16:9-est durván, a 4:3-ast enyhén össze kell nyomni, annyira, hogy 5:4 legyen a képarány. Vagyis ha a DVD-n lévő képet "széthúzás" nélkül, négyzetes pixelekkel megjeleníted, egy vízszintesen erősebben vagy enyhébben összenyomott képet kapsz.[ Szerkesztve ]
-
s1ru2
aktív tag
válasz d@minator #4231 üzenetére
Azért erre rácáfolnék 24" on irgalmatlan jó játszani bármit is ! Legyen az akár 2-3 éves játék is. Crysisnak mindenhova annyi kell úgyhogy szerintem ez nem szempont (tudom nem annak szántad) A "normál" HD és a Full HD között is iszonyat nagy különbség van, ha van olyan kijelződ ami a Full HD-t teljesen ki tudja tenni. A HDMI port a jövőben jól jöhet terjedhetne gyorsabban.
HD dologra visszatérve: van egy 215TW-m és egy 244T-m és ha egymás mellett tolom rajtuk ugyanazt a Full HD-s anyagot ég és föld a kölünbség aki mást állít az vak, már ha megbocsájtasz. ( tudom panel is más)
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Myers
senior tag
válasz sünpávakutya #4233 üzenetére
Ez szép, értem. Kössz! Nem hittem volna, hogy valaki egy 200 hsz-el előbbi kérdésemre válaszol.
Már csak ezektől a fekete csíkoktól kéne megszabadulni. Most nézek egy filmet.
A monitor mérete 475*300mm. De a két szélén egyenként 45mm-es, alul, felül pedig egyenként 65mm-es fekete csík van! Tehát jelenleg 385*170mm-nyi területen megy a film. Azaz a fél monitor kihasználatlan.
Tudom, hogy nem lehet mindkettőt, mert akkor torzul. De jó lenne valamelyik kettőtől megszabadulni.Így francokat sem érek a nagy monitorral
De valaki azt írta, hogy olyan lejátszó kell, amivel rá lehet zoomolni a tényleges képre.
Csak ez a megoldás van?[ Szerkesztve ]
-
s1ru2
aktív tag
Nekem is volt ilyen problémám, sajnos csak lejátszóval tudtam megoldani. PowerDVD és InterVideot ajánlok én. Azokkal szépen be lehet lőni.
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Mauzes
addikt
-
zolynet
veterán
válasz dzsóbácsi #4226 üzenetére
Én pl a Crysis-t küldtem 1280x800-ban, nem vagyok sas, így számomra észrevehetetlen volt a különbség az 1680x1050-es és a 1280x800 felbontás között. Nem aránytalan, sztem nem is pixelesebb, nem vettem észre h nagyobbak a kockák Játékfüggően tudsz 1280x800-as felbontást használni...általában tudsz.
Life is too short to stay stock!
-
Roli21
csendes tag
Sziasztok!én a közeljövőbe tervezek egy 17 vagy 19 colos monitort, de ez a PVA LAG dolog megijeszt. melyik márka ami nem pva lagos? lehet láma kérdés előre is sorry!
[ Szerkesztve ]
-
ent
őstag
Nagy infó gyűjtés után két versenyző maradt a kiszemelt áldozatok között. Meggyőztetek, ha csak játékra kell, nem veszek 24"-t. Főleg, ha pár hónap múlva lesz csak ütős vga-m.
ViewSonic VX2235wm vs. Iiyama E2201W
Mindkettő teszt arról írt, hogy játékra tökéletes mind a 2. Tudom mindkettő TN, de én pont előtte ülök nem zavaró a hatása. A színhűség tényleg a TN átka?, mert én úgy vettem ki, hogy jobbak az eredményei ennek a 2 moncsinak mint más nem TN panelesnek.
-
Myers
senior tag
Szerintem a színhűség akkor érdekelne, ha mellérekná egy CRT-t. Vagy ha grafikus vagy.
Szerintem ha használni fogod, akkor baromira nem fog érdekelni téged - mint ahogy engem sem - a színhűség. Mert csak ezt a monitort fogod nézni, és nem lesz mihez viszonyítani. Bármilyen is lesz, megszokod. Egyáltalán nem fogsz törődi a színhűséggel.
Ne aggódj a TN miatt.
-
s1ru2
aktív tag
Crysisnak mindehol nagy gépigénye így értettem. Másrészt én köszi Crysisselegyenlőre sehogy nem akarok játaszni majd talán ha új gépem lesz. Mellékesen meg 1920x1200 as felbontás mellet nem kell midne elsimítást felteeni maxra meg mittomén mert eleve elég szép képet ad. Pár FPS-t lehet ezen is nyerni. Filmnézésre meg egyértelmen jó. És hamár felmerült a 24es variáció akkor a jövőt tekintve szerintem ez lehet kifizetődőbb.
Mellesleg egy szóval nem említettem a max közeli beállításokat de mind1.
[ Szerkesztve ]
-
ent
őstag
A Daewoo, ezen belül ez: LCD24KAL. Daewoo milyen cég?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest