Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
vedini
őstag
-
helkis
veterán
válasz FoBCRaistlin #2568 üzenetére
kéne bele egy kis urán, akkor elhagyhatom az UV-t..
tiédet mikor építjük?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
vedini
őstag
válasz FoBCRaistlin #2571 üzenetére
mind a két szivattyú mellett vannak érvek, ellen érvek, ha úgy is külön tartályt akarsz sokkal jobban jársz a ddc-vel, mert sokkal olcsóbb a d5-nél
csak a teljesitmeny miatt felesleges a d5, ha mondjuk 2 mora, meg 3-4 blokk lenne rendszeredben akkor megérteném
mindamellet hétvégén láttam egy d5-öset és nagyon mély nyomott hagyott bennemworkworkwork...
-
Samanbacsii
őstag
válasz FoBCRaistlin #2617 üzenetére
Bocs, mellé ment! Ez banderasz77-é
Babaaaa!!!!
Olyan mintha a TITANIC a nappalidban lenne eltemetve
Pont ezt találtam ki én is! Csak még nem leltem meg a megfelelő motor méretet. 5-7cm vastagot keresek. Ez a project erőssen terheli autószerelőm és köztem lévő viszonyt[ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
vzso
tag
-
hossszú
őstag
válasz FoBCRaistlin #2892 üzenetére
Köszi!
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3677 üzenetére
Noise Isolator lesz az a tartály
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
vedini
őstag
válasz FoBCRaistlin #3677 üzenetére
kicsit fura, hogy a magok 5 fokkal hűvösebbek mint a tok
workworkwork...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3681 üzenetére
Akkor hömérsékletek jók,csak valami anomália lehet. Procifelszin úgysem számit.
Helyzetjelentést vettem,nyugtáztam! Roger that!
Tartály szintén öröm[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3685 üzenetére
Hát ha van otthon MX-2 akkor használd,majd nem mondjuk meg helkisnek
Képeket majd linkelgethetnél itt,vagy akár priviben is...
Teljesitmény szerintem okés"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
vedini
őstag
-
P00By
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3699 üzenetére
Nem baj jöhet,az én telom is 2MP és egész jó képeket csinál!Csak lássuk már
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3703 üzenetére
Jó lössz az
-
::Trunks::
senior tag
válasz FoBCRaistlin #3913 üzenetére
ja majd ha sok pénzem lesz veszek folyadékot,de most másra kell a kes..meg amúgy sincs sok
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
::Trunks::
senior tag
válasz FoBCRaistlin #3937 üzenetére
3m elég és 700FT métere
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
P00By
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #3980 üzenetére
Az biztos kicsit ráncos blííííííí
Nekem mindig minden hülye kérdésemre több,mint kielégítő választ adott![ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz FoBCRaistlin #3997 üzenetére
mi másnak lenne hozzá köze? nálam csak 0.03v-ot hozott a víz, de nem panaszkodom..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz FoBCRaistlin #4012 üzenetére
akkor nálad is -0.03v körül hozott a mikulás, biztos jól kikefélted a csizmád, vagy az asszony?!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
varga911
senior tag
válasz FoBCRaistlin #4023 üzenetére
Halkabb is lett az egész gép, habár az állítólag halk Corsair VX450-es táp halkságát még nem sikerült tapasztaltni, olyan mint amilyen a 350W-os FSP volt...
-
varga911
senior tag
válasz FoBCRaistlin #4026 üzenetére
Hát nem egészen, ugyanis Tody56 csipszetblokkja anyaghibás volt és eltörött a plexi, a tápra meg kidobtam 17 ezret az ablakon.
-
varga911
senior tag
válasz FoBCRaistlin #4031 üzenetére
Mert semmivel sem halkabb mint a 350W-os FSP, pedig a Corsair állítólag hűdemegajó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz FoBCRaistlin #4069 üzenetére
-
Reset Elek
aktív tag
válasz FoBCRaistlin #4071 üzenetére
Bár nem nekem szántad a kérdést, remélem Nyugdíjas nem bánja, ha én válaszolok.
Szóval nincs ebben az ábrában semmi "nem hülyegyerekes". A venti mögött erőteljesen örvénylik a levegő, ami azt jelenti, hogy a radin már átfújt, felmelegedett levegő is visszakeveredik.
A venti mögött lévő sok cikk-cakkos vonal a rossz. A venti hátuljából nagy ívben a szívóoldalra visszaforduló áramlást könnyű megakadályozni.[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
tsar
aktív tag
Ez egy szép számítógépes szimuláció a levegőáramlásról.
Elméletileg így áramlik a levegő, de hogy gyakorlatilag is?
Eszerint a szívóoldalon egyenletesebb az áramlás, a nyomóoldalon sok az örvénylés.
Egy pár hete erről ment a vita, hogy hogyan jobb, de nem született megegyezés.
Ja és ez egy szabadon álló ventillátor, megint más ha fel van fogatva a radiátorra. -
tsar
aktív tag
válasz FoBCRaistlin #4075 üzenetére
Vagy felszereled kétféleképpen és egy füstölővel megnézed az áramlásokat.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jóvanna,nem lehülyegyerekezés akart lenni
Reset Elek: köszi!"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Reset Elek
aktív tag
válasz FoBCRaistlin #4073 üzenetére
Há ja.
Turbolenciát.
Asszem....Viszont két egyforma venti kb egy kétszer erősebb ventinek felel meg.
Elméletileg.
Ha valaki rápróbál erre az elméletre, feltétlen ossza meg velem a tapasztalatait!Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25028 üzenetére
Szia!
Kis mennyiségű fogyás még ok. Nagyobb mennyiség pl havonta 1 dl fölött (bár ez is méretfüggő..) már gyanakodhatsz résre, vagy a radin, vagy a csövön vhol. Nekem pl pont a cső volt megrepedve, nem volt látható folyás, de fogyott a víz.
Üdv.
-
jones965
Modder
válasz FoBCRaistlin #25030 üzenetére
2. a rendszer teljesen zárt-e?
-
Sgor
tag
válasz FoBCRaistlin #25033 üzenetére
Mikor töltötted fel utóljára a rendszert? Rendesen kilégtelenítődött? Isolátor kupakját rendesen meghúztad?
Aki három perc alatt nem tudja elmondani amit akar, az más súlyos bűncselekmények elkövetésére is képes!
-
Sgor
tag
válasz FoBCRaistlin #25035 üzenetére
Nem rosszak, csak biztos ide akartad?
Aki három perc alatt nem tudja elmondani amit akar, az más súlyos bűncselekmények elkövetésére is képes!
-
jones965
Modder
válasz FoBCRaistlin #25035 üzenetére
Ezek csodás képek, de sehol nem látom a szivattyút?
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25033 üzenetére
Nekem is pont így kezdődött. Sehol nem találtam folyást, csak fogyott a folyadék, majd egyre több fogyott, és a végén csak egy teljesen más probléma miatt szét kellett szedni a rendszert, és ott láttam, hogy a csövön hosszanti irányba rés van, meg volt törve/repedve egy pici csíkon.
Tesztelni fogalmam sincs hogy lehetne, ha ennyire pici szivárgás van.Ettől még lehet ez a dolog normális, bár az, hogy a radiba levegő kerül, és ahogy írtad nem is kevés, nem normális dolog. Esetleg a tartályban nem tud levegőt beszippantani az elfolyó ág, és így a szivattyú nyomná tele a radidat levegővel? Arra gondolok, hogy a vízszint a tartályban, ha alacsony, beszívhat esetleg levegőt is a tartályból elfolyó részen, és ez megakadhat a radi részén. De ez csak egy tipp, szintén kialakítás függő, hogy lehetséges-e ez az ok.
Más : Nem tud itt vki Laing DDC -hez gyártani nekem egy szabályzó áramkört? Gondolok itt egy egyszerű kis vmire, ami azt a 10 W -os szivattyúteljesítményt szabályozni tudná. Olyasmi kellene, mint azok a poti+fet kombinációs venti szabályzok. Lehetne nem túl esztétikus összeforrasztgatott cuccos is, mert a ház rejtett részébe menne.
? -
jones965
Modder
válasz FoBCRaistlin #25042 üzenetére
A noise iso tartályra akkor csavard vissza a kupakot mikor már teljesen légtelen a rendszer, és a szivattyú üzemel.
Amennyiben tömör a rendszer, akkor onnantól kezdve nem lehet csobogás.
A tartályba próbálj szivacsot tenni, mert a szivattyúd képes átszívni rajta a levegőt.(#25044) Sgor :-szomorú lenne, ha a pc-k hűtésére ezt a technológiát kéne alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
Sgor
tag
válasz FoBCRaistlin #25052 üzenetére
Tartályba, megfogja a levegő buborékokat, csökkenti a csobogást!
Azért mert mozgatod a radit, maradhat benne levegő![ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz FoBCRaistlin #25055 üzenetére
A turbolencia kialakulása ellen.
-
Sgor
tag
válasz FoBCRaistlin #25058 üzenetére
Milyen csövezést használsz a d5-höz, és melyik fokozaton?
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25067 üzenetére
D5 tényleg erős.
Én egy sima DDC pro esetén hallottam ezt a buborékos storit. Sajnos a megoldása 10/8- as csőről 13/10-esre volt. Utánna nem voltak bubik, és csendesebb is lett. -
shteer
titán
válasz FoBCRaistlin #25070 üzenetére
nem gyári egy menetes műanyag közdarabbal (amiből akarok újat gyártatni mert a menetet keményen kellett teflonozni...)
vagy pedig van egy olyan tervem is h 1 marad, belül
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz FoBCRaistlin #25074 üzenetére
lényegében annyi, hogy növelte az opcionalitást - több szögben csatlakoztatható, variálható
szerintem jónak tűnik..
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25101 üzenetére
Hát nem tom, most úgy állok, hogy ha lesz valvolinem ma vagy holnap, akkor azt teszek bele, ha nem, akkor meg 50-50 %, hogy alkesz, vagy fagyálló menjen bele.
Remélem vki megszán egy decivel, addig, míg el nem utazom Bp-ről. -
nyunyu
félisten
válasz FoBCRaistlin #25108 üzenetére
Teflonszalagot hogy kell szakszeruen hasznalni?
Nekem vizvezetekes boltban anno azt mondtak, hogy menetet tekerjem korbe 7-8-szor, de akkor mar nem birtam betekerni a csatikat.
3-4 korbetekeresnyi viszont nem tomitett rendesen.Azota inkabb gumiamot kenegettem a menetre.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25107 üzenetére
Ha el nem szúrok vmit akkor nem
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25120 üzenetére
Na az ilyenekkel vigyázni kell. Mondjuk szerelgetéskor a régi rendszeremből én is bubi mentes ásványvizes palackokba engedtem le a cuccot. Utánna meg persze én is majdnem meghúztam az egyiket, csak észrevettem, hogy picit másabb a színe. Szerencsére... Ezután kidobtam az össze bontott ásványvizet a környékemről
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz FoBCRaistlin #25119 üzenetére
ha ballról jobbra tekered be a csatit akkor jobbról ballra kell tekerni a szalagot. szal mindig ellentétesen
Aha, ez az info nekem kimaradt, hogy az oramutato jarasaval ellentetesen kell tekerni a szalagot...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
NFree
addikt
válasz FoBCRaistlin #25147 üzenetére
FoBCRaistlin
[link]
A kupit nem nézni, mert siettem itt még az oldalán fekszik szegény a radi és a tartály látszik, igyekeztem úgy megcsinálni, hogy a tartályban legyen úgy mond a legmagasabb a vízszint.
[link] itt a cpu blokk látszik, elég kicsi a házam teljesen összerakva csak egy nagy dzsumbuly az egész, erről már nem csináltam képet, a pumpát a kisflopy felé rejtettem el egy 5"25-ös helyre, nem szép látvány de a célnak megfelel,a radi csak 1 db 12cm-es ventitt kapott 1100 as fordulatra leszabályozva- nos ment ma így a prime 4 óra hosszát s 55-60 fok volt a proci core temp szerint everest 50-55 fok körül járt A proci 3.8ghz-en ment 1.24v-al, nos léggel ugyanez Xigma Achilles 75fokos volt, ezért nem is kínoztam anno tovább, de ha lessz időm akkor majd megyek feljebb is mostmár lehetnyunyu
Nos A tartályban a víz szint magasabban van mint a pumpa, és úgy van megcsinálva, hogy a tartály alsó csatián szívja a vizet a pumpa, aztán cpu blokk majd radi ,s végül tartály felső csati, ebből kifojólag én is ugygondoltam hogy ki kell nyomni magából a levegőt, de nem
És igen a felcső csatit is ellepi a vízszint,
de lehet szar deszt vizet vettem s azért csinálja, csak én barom meg már beleöntöttem a 2 literhez az összes antikorro folyadékot[ Szerkesztve ]
vga
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25189 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is. Na most már mind1, egy kis szivacs megoldotta a tartályban a problémát, szóval nem szív levegőt, nem is csobog, de hamarosan megveszem a másik tartályt, amit már majd akkor helyesen fogok bekötni.
Amúgy összerakva a rendszert, nem vagyok elájulva a teljesítményétől. Egy D915-öt hűt, idle 36 fok körül van, full terhelve dual prime-al 59 fokig megy fel. Az az érdekes, hogy max terhelésen a radiról csak langyos levegő jön le. Korábbi big water alu radi nagyobb meleget nyomott le magáról.
Ja, a radi egy Magicool 360 tripla radi, 3 12-es ventivel 5V-on. szivattyú ugye sima Laing ddc, proci meg 2,8@3,36 -ra van húzva 240 FSB-vel. Más nincs a vizen, csak a proci.
A cél mondjuk a halk és stabil működés volt, amit el is értem, mert a 400-as samu winyó seek zaja a leghangosabb a gépben[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
válasz FoBCRaistlin #25191 üzenetére
Nem, ez egy sima egyszerű Magiccol radi, semmilyen UV-s téma.
Prociból nekem pentium D-m van, mert max ezt tudja a lap. Sztem itt lehet a probléma. Ennek a TDP-je ha megvan húzva, eléri a 140W-ot is , míg egy core2 meghúzva is 90-95W-os TDP-t nyom. Szóval sztem jó lesz ez, amint alaplapot, meg proccot cserélek majd benne[ Szerkesztve ]
-
jozef72
tag
válasz FoBCRaistlin #25187 üzenetére
Hát pár hónapja én is erre keresek,meg még kell bele bőven,de majd apránként összeáll.
Nincs kompromisszum tökéletesnek kell lennie.
Ez nem csak hobbi..........életforma.Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.
-
NFree
addikt
válasz FoBCRaistlin #25208 üzenetére
Köszönöm
Más
Az mitől lehet, hogy habzik egy kicsit a víz a levegő abszolót nem akar belőle kimenni , pedig mikor megáll a gép nagyjából megállnak a kis bobik összegyülnek rgy hellyen, én meg szépen kiterelgetem, de mindég ujra képződnek, egyre rosszabb, ki lehet a rendszert takarítani valahogy s aztán ujrafeltöltöm?vga
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest