Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz #72042496 #1485 üzenetére
Szia!
Mások nevében is köszi a linket.
Szerintem is elég sok tanulság levonható belőle:-kezdjük az elején.
Első ránézésre azt mondtam-ez igen, ez nem semmi, moddingolás szempontjából nálam 5-öst kapna.
De: Zoli is leírta, hogy jobban hasonlít helikopterre, mint egy jól átgondolt vízhűtésre.Most nem mennék bele a 3 vízkör szükségességébe vagy inkább szükségtelenségébe, mert ha jól számoltam talán összesen a táppal együtt 16 db venti hajta a szelet.
Az szép hogy ezt a konfigot ilyen hőmérsákleten tartja, de milyen ÁRON?
És most itt nem csak az anyagiakra gondolok.A másik pedig hogy összehoz egy EKKORA rendszert és a vinyókat kihagyja belőle.
Kiváncsi lennék ennek a zajára. Egyébként a fényképeket ha jól láttam akkor talán egy melléképületben van összerakva, mert a hangja miatt talán be sem lehet vinni a házba .
Véleményem szerint a ráfordított összegből már kényelmesen készíthetett volna passzív rendszert is, de valszeg a tulajt nem zavarja működés közben a szélzaj.
[Szerkesztve] -
HJ.Henry
tag
válasz #72042496 #1511 üzenetére
Na mondjuk ez a triplaradi rács nálam elég érdekes dolog.
Ugyanis nekem nem ''gyári'' PC hűtöm van,hanem egy 14*40cm-es olajhütőm.Ventillátorok szempontjából ez is tripla radi,csak az enyémen 3db 12cm es venti van.Erre szerintem nem is kapok sehol sem rácsot,tehát marad az hogy csinálok magamnak. -
HJ.Henry
tag
válasz #72042496 #1511 üzenetére
Na mondjuk ez a triplaradi rács nálam elég érdekes dolog.
Ugyanis nekem nem ''gyári'' PC hűtöm van,hanem egy 14*40cm-es olajhütőm.Ventillátorok szempontjából ez is tripla radi,csak az enyémen 3db 12cm es venti van.Erre szerintem nem is kapok sehol sem rácsot,tehát marad az hogy csinálok magamnak.
Tényleg a sima tripla radikon mekkora ventillátorok vannak? -
Nyugdíjas
nagyúr
-
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz #72042496 #2419 üzenetére
nem teljesen: a gpublokk a "memócsápokkal" tökéletesen illeszkedik a karira, a mag körüli 4 lyuk is egyezik DE a memóhűtő leszorítójának nem ugyanott vannak a furatai, valamint a kiegészítő fetblokk sem jó rá önmagában
szerk: vedini: tudtam én...
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
helkis
veterán
-
-
Reset Elek
aktív tag
válasz #72042496 #3085 üzenetére
Lehet igazad van.
De akkor érdekelne, hogy szerinted mi az, ami egyedi?
Illetve ha valami nem egyediből indulunk ki, honnan számít egyedinek?Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
zekm
tag
válasz #72042496 #3268 üzenetére
Ok
Tudom hogy van ilyen, bár itt pécs környékén sokkal nehezebb dolgokat beszerezni
1-2 klímást kérdeztem de nem volt nekik, majd utánnajárok, mert a gyári könyök az mégis szebb és szabályosabb.
Ezek ellenére még mindig érdekel, mert az én próbálkozásom nem lett túl nyerő...tomika873:Szép munka!
-
szacsee
nagyúr
válasz #72042496 #3295 üzenetére
Hát szerintem a legnagyobb melegedést a 100W-os és feletti IC-k jelentik, amik a CPU és VGA, a többi 10-20W-os chipp meg sem kottyan neki pl: NB-SB-Mosfetek.
Kialakításból is látszik, hiszen egy-két gyári megoldásnál csak egy furat van a blokk belsejében ezeknél az alkatrészeknél (Nb-SB-Mosfet), viszont a CPU-VGA, amik 100W és fölötte fűtenek, azok már elég bonyolult kialakításuak, főleg a zsiványabbak. -
Reset Elek
aktív tag
válasz #72042496 #3355 üzenetére
Amúgy jo a soros rendszer, csak ölég nehéz rendesen megtervezni
És nem mellett, hanem felett.
De pálcát törni egy kicsit más miatt szoktak.Shteer!
tomika legyártott egy csomó alkatrészt, csak az etilalkoholos tisztítás után már nem emlékezett pontosan, hogy hogy kell őket összerakni?
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
shteer
titán
válasz #72042496 #3494 üzenetére
felületkezelés + x pénz - de lap hátuljára minek?? oda még én sem eloxáltatom, pedig vagyok elég hülye hozzá
pls ezügyben dobjatok privit, hogy meglegyen a lista és legyen elég és mindenkinek jusson a megfelelő sorrendben
most 3 db van, azokból 2 vihető. 1 kell a prototype teszthez
Achi: ok, ütköz7ünk 7végén is
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
válasz #72042496 #4088 üzenetére
Na, amilyen gyorsan nekiálltam, olyan hamar rá kellett jönnöm, hogy ez így nagyon nem lesz rendben.
A rendelt 10/8-as PUR csővel nem tudtam dolgozni, mert nagyon merev volt, a 10/7-es PVC-re pedig nem mentek rá a csatik rászorítói. OK, már látom, hogy ki kellett volna próbálnom előtte, nem vakon elhozni... Saját káromon kellett rájönnöm, hogy a [link] blokk nem megy rá a QuadGT déli hídjára. A memóriára sem tudtam ráhúzni a 8/6-os PUR csövet, kell helyette a PVC. A DDC is beszerelhető a Stacker vinyókeretébe, persze, csak arról, hogy ehhez speciális elem is kell, nem szólt senki... (Tudom, miért csak annyit kérdeztem, hogy beszerelhető-e...)
Szóval szoptam mint a borz, a gépem jelenleg is darabokban... most ott tart az ügy, hogy beszéltem Nyugdíjas mesterrel, s ha az égiek is úgy akarják, hétvégére már megérkezik, aminek meg kell érkeznie. A szükséges kiegészítőkön, SB blokkon kívül újfajta csatik és csövek mellett törtem pálcát:
A hollanderes csatlakozókat egy az egyben high-flow-ra cserélem, elsősorban azért, mert könnyebb bánni vele. Ezekre jófajta, vastag falú ClearFlex csövek kerülnek. Ezeket állítólag remekül lehet törés nélkül hajlítani. Az ugyanilyen paraméterrel bíró Tygon csövek tényleg rosszak ebből a szempontból? Könnyen törnek? (Először azt néztem ki, de hallottam csúnya dolgokat...)
Ezekre a csatikra jó lesz ez a cső, vagy inkább más kombinációt ajánlanátok?Utolsó kérdésem: a 15,9 mm külső átmérőjű csőre ráhúzható az 1/2"-os kábelharisnya? Fontos a design...
Elnézést a terjedelemért és a keserű hangvételért. Remélem egy hét múlva merőben más tapasztalatokról számolhatok be!
Majd' elfelejtettem: a feleslegessé vált vizes dolgaimtól jó áron megválok.
-
oalex
senior tag
válasz #72042496 #4167 üzenetére
beszéltem Nyugdíjas mesterrel, s ha az égiek is úgy akarják, hétvégére már megérkezik, aminek meg kell érkeznie.
Itt úgye a jövő hétvégére gondolsz? mert akkor most megy el egy újabb rendelés? Csak azért kérdem, mert lehet még rendelek én is tölle egyst mást. Vagy ez már egy multheti rendelés amire hivatkozól?
Én is Highflowt rendeltem és azt is javaslom, plusz ClearFlex cső nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
oalex
senior tag
válasz #72042496 #4180 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszólni (én sem értek németü) de babelfish német -angol fordítóval nagyon el klehet igazodni, mert a komplet oldalt le forditja ha tudsz Angolul.
[Ezt probáld ki] élet mentő és hatékony.
Nekem 1/2-es van és ezért nem tudom a kérdésedre a választ. De tuti lesz itt olyan aki igen.
[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
shteer
titán
válasz #72042496 #4494 üzenetére
ki mondta rá h szuperuniv? jó a GTS, GTX-re meg a GTX ultrára az már 3 kari
inkább csak simán univ szuper nélkülmiből élnének a wateros cégek különben?
semmi sem garantálja h a következő gen-re jó lesz... sőt, fogadok bárkivel egy kinder tejszeletben h nem
szerintem jónak tűnik..
-
Nyugdíjas
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest