Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Radiátor előremenő szelepet szeretném termosztatikusra cserélni. A biztonság kedvéért pár kép, én úgy néztem, hogy BM 1/2" sarok szelep kell:
1/2" kerti csap a méret miatt mellette. ~26 mm a külső kulcs mérete, a radiátor felőlinek ~30 mm.
Ezeket néztem, nem tudom, h melyik jó, hangtalan, megbízható, stb.:
Siemens VEN115
Bianchi
Herz GP 1/2Shelly TRV kerülne majd rá.
Köszönöm!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz csemberlen #5556 üzenetére
Tudom, Shellyhez adnak gyűrűt, de amúgy passzol is.
4D4M: LOL, mintha nem lennél az okosotthon topikban...
Mindegy, akkor mintha új infó lenne: igen, vannak, Shelly is van már. Nincs központi osztó, régi ház. Helyiségenkénti szabályozás van + vannak full nyitott radiátorok (konyha, folyosó, nappali, fürdő), egyrészt mert ott van a leghidegebb, másrészt hogy ne lehessen lezárt radikkal keringetni. Visszatérőn volt néhol szabályozás, de a TRV miatt azt kinyitottam. Tudod, a keringető vezérlést is én építettem, frissült a cikk, kiegészítettem nyárra egy szivattyúvédő funkcióval is. A dolgozóba tervezett TRV nélkül is sokkal jobb volt már tavaly, de itt néha melegem volt, a radi mellett ülök. Nappal itt nem kell fűtés, csak este, mezei termofej ezt nem tudja.SoXor előjön okosotthon topiban is, h beállítják a 24°C-t és kész, egész télen. Irigykedem rájuk... Kinti hőmérséklet, mennyit voltál kint, átfázva... páratartalom, reggel vagy este van, stb... Nálunk folyamatosan állítgatjuk a hőfokot (nappli+konyha+dolgozó, a többi az kb. fix).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Sajnos ez régi ház, viszonylag modern a fűtés (puffer, vékony radik, stb...), de mivel csak két kör, így helyiségenként lehet csak okoskodni. Ha most kezdeném, akkor tutira padló + szegélyfűtés lenne, de amúgy is rengeteg új dolog jött az elmúlt ~18 évben. Kolléganőméknél plafonon is van fűtés. Ne kérdezd, azt mondják, h jó.
gordonfreemN: Silver jó, nekünk olyan van. Egy Dunaferr volt még (nem volt abban a méretben más, szerelő meg jött...), azt már cserélni kellett V&N-re.
suits: ha van hozzá affinitásod, akkor Te is le tudod cserélni (konzolok helyét ellenőrizd), tényleg horror árakat kérnek. Nekem a vizes haver azt mondta, 1 radiátorért nem tud eljönni. Cseréljem, ha csöpögne akkor hívjam fel... és 20 éve ismerem
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Jelenleg egy 750 W-os, 80 l/perces Pedrollo szivattyú látja el a lakást (egyedi rozsdamentes tartály), ca. 1,8-2,5 Bar nyomáson. Öntözni is ezzel szoktunk, néha túlmelegszik, lekapcsol. Ezt a részét elengedtem, volt felújjítva, kondi csere, levegősebb hely, stb... 50 mm-es a fúrt kút, víz van bőven, enyhén gázos, vasas. Szűrés a szivattyú után van, a homokszűrő előtte semmit nem ért, mert oldott a cucc, nincs szemcse.A kérdés az, hogy ide milyen szivattyút érdemes venni? Van 500 W, 100 l/perces és van 750 W, 120 l/perces Pedrollo is, 4000 Ft a különbség. Arra gondolnék, h a nagyobb jobb... de munkatársam szerint az nem lenne már jó oda, ki-be kapcsolgatna. Amúgy másik munkatársamnál a víztisztítón a szivattyú percenként vagy 5× kapcsolt és bírta... Itt nem lenne ennyire extrém, de ehhez nem értek... Mit javasoltok? Köszönöm!
-
ViZion
félisten
Szia!
A nyomás még locsoláshoz is megfelelő volt. Hőérzékelő külön itt nincs, elvileg a tekercsben van. De felújításkor kértem, h cseréljék, nem történt meg, ott azt mondták, a kondival van együtt... de ezt elengedtem.
A nagyobb szivattyú elvileg rövidebb ideig üzemelne, nem? Vagy itt nem így működik? Locsolás az más téma, ott meg több vizet tolna. Tartály az ca. 80 liter, jelenleg elég ritkán kapcsol, háztartásra a 80l is elég volt. Pedrollo FUTURE-JETm 1AX vagy a Pedrollo FUTURE-JETm 2CX a kiszemelt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
A járókerék miatt volt felújítva, azt idővel "megeszi" a víz. Öntözésnél kell csak a több kraft, amúgy a 80l-es mindenre is elég. Nem tudom, h milyen okos szivattyú van, ami az enyhén gázos vizet felszívja. Tudsz linkelni, csak hogy lássak ilyesmit? A tartály közel van, 0,6 m-re. Szaldós napelem az van. Lágyindítás sztem semmi ilyesmi szivattyún nincs. A fogyasztását nem követem, áttettem a bigyómat a szerveremre, azt mérem, de feleslegesen
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Itt kérdeztem, esetleg ha van javaslat, azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest