Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
18-135-öm van, ez már azért jóval életszerűbb. Pláne mivel filmezéshez az egy, nagy átfogású obi ideális választás lehet, ne kelljen cserélgetni, ha steady-zel. Van súlya rendesen és bazinagy, ehhez képest az 50mm-es M42 pehelysúlyú és nünüke, szóval könnyebb belőni hozzá a stabilizátort. Jó választás lehet még a 18-55 kitobi is, méreténél és filmhez teljesen megfelelő minőségénél fogva.
A rudat nem eresztettem persze túl hosszúra, csak hosszabbra annál, mint ami a vízszinthez kellett. Így mindjárt más lett a helyzet, máris sokkal könnyebb volt beállítani.
A videók nekem kb. semmit nem értek sajnos, azt kell mondjam. Saját tapasztalás útján állítottam be a steady-t, ahogy írtad is.
-
cOxeR
Ármester
Ezt is meg kell tanulni, magát a súlyozást, és főleg a használatát.... én pl. pont ma voltam bent a steady-mmel egy kis segítséget kérni, hogy mi az ami miatt nem jutok dűlőre... és a következtetés az, hogy aki sokat foglalkozik ezzel, az belövi az egészet szemre, nem foglalkozik azzal, hogy vízszintesben a kamera súlypontja elforgatja-e az állványt. legyen meg a nagyságrendi 2,5 sec és... rutinból megfogj az induláskor, megálláskor, és forduláskor jelentkező billenéseket... hazajöttem, hogy most akkor már nekem is menni fog... de hát azért ez nem ennyire egyszerű. Ki kell menni terepre, és gyakorolni.
Szerintem nagylátót kell rá szerelni... és minden gondod megoldott... és kellenek közeli kivágások telével állványról/statívról...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robogó, kismotor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest