Hirdetés
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriza
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Az aláírásomban szereplő konfigban a múlt hét előtt csütörtökön cseréltem le a 420-as Sirtec belsős Chieftec tápot egy zsír 430W-os S12-II Seasonicra. A régi tápnál nem volt az alább leírásra kerülő probléma.
a konfig:
C2D E4400@E6700, 2*1024MB DDR800 KINGMAX, GA-P35-S3, 7600GT, Barracuda 7200.8 SataII 200GB + Barracuda 7200.10 SataII 320GB + BarracudaIV 80GB + Hitachi 80GB, PIO109, PX116, MX310, ATVER TV PCI
A problémám a következő: bekapcsolnám a gépet, de az nem indul elsőre, hanem felpörögnek a ventik, aztán leáll minden kp 1 mp alatt. Kis szünet után (1-2mp) újra beindul majd ismét leáll. Általában ezt 1-2-3 alkalommal eljátsza, majd elindul. A hibát produkálja alap feszültségek és órajelek mellett és húzva is, de általában csak akkor, ha egy ideig állt a gép. Ha húzva van, akkor minden visszaáll alapba (óra nem - nem elemprobléma)
A csatlakozásokat ellenőriztem, a feszültségeket digit. multiméterrel mértem, terheletlenül 5,01V és 12,41V, játék alatt pedig 5,02V és 12,37V.
Gondoltam olyanra is, hogy esetleg nem elég a terhelés a tápon vagy nem jó az elosztása. Sajna még nem sokaknak van itt S12-II, hogy sok tapasztalat legyen. Kérem az itt jelenlévő hozzáértőket, hogy adjanak valami ötletet, mert kezdek csalódni a Seasonicban.
ja, majd elfelejtettem: ha beindult a gép utánna minden OK akár több óra játék után is, húzva is.
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
-
Kriza
őstag
OK, lehet, de hogyhogy így jön ki a kontakthiba? És ha megy a gép, akkor már miért nincs gond?
Egyébként köszönöm az ötletet!
Leginkább a vinyóim miatt aggódom, ők biztos nem szeretik a ki-be kapcsolgatást.
Valakinek más ötlet?
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Hequila #2581 üzenetére
Hát ezt nagyon szomorúan hallom. Az alaplap is új, pár hónapos.
Gari esetén mennyi esélye van, hogy ezt más gépen (a szervizben) is produkálja majd? (Hammonntól vettem)
A nem megfelelő terhelés nem okozhat ilyen hibát? Esetleg az, hogy a VGA tápcsatiból van 2 is és az én videókarimhoz nem kell egy sem.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Igen, az alaplapi POWER ON gombot.
Kizárod az alulterhelés lehetőségét?
Ha nem jutok semmire, írok egy levelet a Seasonic on-line szervíznek. Ha olyan készségesek lesznek, mint régebben a Kingstonnál, akkor nem lesz gond.
-
Kriza
őstag
válasz sonaj0203 #2585 üzenetére
A plusz PINek a 12V-ot vezetik több éren az alaplapra, így nagyobb az áramterhelhetőség is. Rá tudod dugni a 20PIN-es csatit a 24PIN-es alaplapra és működni is fog nagy valószínűséggel, szóval tök felesleges az az átalakító. Csak egy újabb hibaforrás a több csatlakozási felület miatt.
így használd:
2576-ra várom a további érdemi hozzászólásokat
-
Kriza
őstag
2576 folytatásaként:
Kiszedtem a tápot a gépből, kimértem az 5V SB-t (5,02V) ellenőriztem a csatlakozókat meg próbáltam belekukkantani a ventirácson át a tápba is, de nem találtam hibát.
Visszaszereltem és ugyanúgy ki-be kapcsolgat, ráadásul úgy vettem észre, hogy egyre többször (az előbb vagy hatszor megcsinálta, amíg elindult).
Holnap beviszem munkahelyemre és az ottani 350-es csífet szerelem bele az itthoni gépembe, meglátjuk úgy mit csinál (hátha mégis az alaplap hibája). Aztán meglátjuk mi lesz... vagy Seasonicot vagy Gigabyteot nem veszek többé az életben.
De azért várom az érdemi hozzászólásokat az ügyben.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2591 üzenetére
Igen, az volt, most már én is bánom. Az egy Sirtec beles Chieftec volt, ami nem szerepel az ajánlott tápok között, ráadásul 3 éves volt, szóval aktuális volt már a csere. Gondoltam, cserélem, amíg erőben van, és ha csaerélek, akkor egy olyan márkát veszek, amit mindenki dícsér. Ráadásul ez jobban terhelhető 12V-on, ami esetleges bővítésnél már szempont lehet. És tessék.
Én a tápra gyanakszom, mert a régivel ment a gép gond nélkül, aztán persze lehet, hogy az alatt a másfél hét alatt lett valami baja a lapnak. Ezért is írtam az alaplap topicjába is, ha nem gond.
De Te is mostanában cseréled/cserélted a működő tápod, vagy nem jól emléxem? [link]
Ebit: remélem, én is. Leginkább azt remélem, hogy ha a tápnak van baja, akkor produkálja majd a hibát a szervizben is.
-
Kriza
őstag
válasz venember83 #2594 üzenetére
Egyenlőre vagy a Seasonic vagy a Gigabyte, amit leírok. (Vagy magam, ha valami bődületes dolgot nem vettem észre).
Na jó, persze ez túlzás, csak bosszantó, hogy kb. én vagyok itt több ezer hozzászólás óta az első, aki szopik a Seasoniccal (vagy a Gigabyteval).Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2596 üzenetére
5V SB-t mértem, 5,02V, 2500mA terhelhetőséggel. Ennek elméletileg elégnek kell lennie.
Amúgy érdemes benézned az IP35 topikba...Ott se jobb a helyzet... hasonló problémák esetleg? Ha megdöglött a tehenem... Linkelnél egy-kettőt.
Egyébként frissítettem a BIOS-t meg kiszedtem az egyik memót és a maradékot másik foglalatba tettem, holnap meglátom.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2598 üzenetére
Írtam oda is.
Ez azért egy kicsit vigasztal.
Kösz a linket!
Ahogy látom nem nagyon tudnak megoldást.
Azért én még mindig gyanakszom a tápra is, mert az előző nem csinálta.
-
Kriza
őstag
válasz Hequila #2602 üzenetére
OK, igaz, de a lényeg akkor is a 12V. Főleg egy új lapon.
Minden táp bekapcsol a zöld-fekete vezeték összekötésére? Mert próbáltam az enyémet és meg sem mukkant.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Kriza, nem ''krizsa'' !
Beleraktam munkahelyi gépembe és itt persze megy.
Sokkal boldogabb lettem volna, ha itt is ki-be kapcsolgat.
Most megy a munkahelyi gépemből a táp az otthoniba. Ez még egy remény.
Lehet az alaplap hibája? Végül is elromolhatott az is pár nap alatt.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2608 üzenetére
Ezt a régebbi tápomnál is észrevettem, de ott 1-szer csinálta fixen és kész.
Most viszont áramtalanítás nélkül is csinálja, ha ki van kapcsolva a gép (standby) és bekapcsolom. Ráadásul nem 1-szer, hanem van, hogy 6-szor, naponta többször. Ezt ne magyarázza meg senki, hogy normális, mert a vinyók tuti beledöglenek egy idő után.
Elég rossz azt nézni, hogy ki-be kapcsolgat a gép. Van, amikor 1 POWER-ON lenyomás elég, és párszor ki-be kapcsol, aztán elindul, de van, amikor egy POWER-ON lenyomás csak arra elég, hogy ki-be kapcsolgat, aztán leáll. Ilyenkor újra POWER-ON és szurkolni, hogy most jó legyen, pár ki-be után el is induljon.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
2590 és 2576 folytatásaként
Na, kiszereltem a kérdéses tápot, bevittem munkahelyemre, ott jó.
Kiszedtem az ottani Chieftec tápot (Deltás, passzív PFC-s, 350W-os) beleraktam a saját gépembe és tökéletesen megy (4-szer lepróbáltam, a Seasoniccal már biztos hogy vagy 20-szor kapcsolt volna ki-be) és jó. Próbálgatom még egy ideig, de úgy látszik igencsak befürödtem a Seasoniccal.
Tudom, hogy lámaság ilyent írni, de úgy tűnik, hogy nem kompatibilis az alaplapommal. Csak ez az egy magyarázat van (bár ilyent még én sem hallottam), az okait már nem is kutatom, X-akta lesz számomra.
Valószinüleg van egy szinte zsír új Seasonic S12-II 430W tápom eladó, minden tartozékkal, Hammonnál érvényesíthető garanciával 16k. Ha valakinek kell, pü.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2612 üzenetére
Honnan veszed, hogy nem értettem meg?
A gép megy csíftek táppal (sőt, tápokkal, mert ugye már kettő is bizonyított, egy Sirtec meg egy Delta beles), de ezzel a fos (most már sajnos ez a szó jut eszembe) Seasoniccal meg nem. Nekem ebből józan paraszti ésszel az jön le, hogy a táp a rossz.
Nézhetjük más szemszögből is: másik gápben megy tökéletesen a táp.
De ez engem nem vigasztal, mert csak 1 gépem van (jó, kettőm de a másik egy 600-as cerka, kevesebbet ér, mint ez a táp) amibe a táp kellene. Így a tápra vagyok mérges. Nem fogok a táp kedvéért alaplapot meg ki tudja még mit cserélni.
Írtam a Seasonic supportnak egy e-mailt, remélem megértik az englisemet és válaszolnak is. Hátha nem ismeretlen nekik a probléma.
Azért kösz a segítségedet.
Ha valakinek kell a táp, viheti 16k-ért jó vétel, valószinüleg ha nem olyan a konfig, mint az enyém nem lesz gond.
-
Kriza
őstag
válasz Csaba_20_ #2614 üzenetére
Természetesen!
Sajna a táp nem szédszethető a garanciamatrica miatt.
S12-II tesztet ezt találtam, elég alapos. [link] Nem a megszokott belső az biztos, inkább hasonlít az új FSP Epsilonokra, mint az S12-re. De a teszt alapján ennek a tápnak pengének kellene lennie.
-
Kriza
őstag
Más is panaszkodott már miatta: [link]
Nem hiszem hogy veszélyes.
Idézet stol nagymestertől: ''A sípolás, 90%-ban, valamely induktiv alkatrész impergnálásának kilazulása okozza''
Sajnos nem tudsz vele mit csinálni, csak kikapcsolni.
-
Kriza
őstag
2576, 2590 és 2611-hez még egy kis adalék: [link]
Nem csak nekem és nem csak ezzel a táppal csinálja a ki-be kapcsolást. Úgy tűnik, hogy a két gépben egy közös: az alaplap gyártója (Gigabyte)Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2624 üzenetére
Nem akartam megbántani az érzéseidet, látom nagyon szíveden viseled a Gigát. De ha meg a Seasonicot anyázom, akkor is jön valaki, aki elmondja, hogy az milyen jó és nem azzal van a gond. Együtt meg mégsem olyan jó a kettő. Külön-külön meg igen. Ezzel van a gondom, meg tele a tököm. Azt meg remélem nem gondolod, hogy villamosmérnöki diplomával képtelen vagyok beszerelni egy tápegységet egy számítógépbe.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a németek mit írnak.
Írtam én is a Seasonic supportnak, onnan még nem jött válasz.
Lehet Gigánál is kellene próbálkoznom? Mennyi esélyt adsz neki, hogy válaszra méltatnak? Egyébként rev 1.0, de ezt már írtam a lap topicjában is. Lap garival mit érnék, kapnék egy ugyanilyent? A szünetmentest meg nem tudom, miért írtad.
és mégegyszer: sem a Gigát sem Téged nem akartam bántani, de megértheted, hogy kib****** mérges vagyok.
-
Kriza
őstag
válasz Gorneck #2626 üzenetére
MSN-em nincs, de lehet rakok. Akkor fog menni a táp...?
Azért gondoltam a levélre, mert anno a Kingstonnak egy vacak párezer forintos pendrive miatt írtam és válaszoltak becsülettel minden levelemre (össz 3 levél) órákon belül, és nem marketingszöveget, hanem olyan dolgokat, amik ugyen nem segítettek, de magamtól nem biztos, hogy mindet próbáltam volna. Szóval le a kalapot a Kingston előtt.
Seasonicnál kicsit lassúbbak, ha egyáltalán jön válasz.
Jelen állás szerint eladó a tápom - más gépben megy gond nélkül - az árán veszek egy jókis deltás csífteket, csífben még nem csalódtam (kopp-kopp-kopp).Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Itt legalább minden 50. hozzászólás arról szól, hogy az ilyen fogyasztásszámolós programok nem valók semmire. Szerinted...
Mennyi áramot bír leadni a tápod 12V-on?Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Eddig nem jött válasz a Seasonictól, én meg eladtam a tápot. Szerintem nem fognak válaszolni. Remélem, az új tulajnak jól fog működni. Ha valami miatt mégsem, akkor még írok ebbe a topicba.
Az utódja egy moduláris Chieftec CFT lett (teljesítményt nem merem ideírni, mert nagyon sok, de csak ilyen volt a boltban). Ez eddig jónak tűnik.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Szerintem mindenképpen ajánlatos lenne lecserélni egy olyan tápot, amit - az elmondásod alapján - villámcsapás ért, főleg ha tönkretette az alaplapot. Nekem ez így lenne logikus, elvégre nem tudhatod, hogy melyik alkatrészt milyen kár ért a tápban.
Egyébként más is sérülhetett a gépedben, nem csak az alaplap, ez is okozhatja a hibát.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
A villám okozta feszültségimpulzustól olyan komponensek sérülhettek, amik működése ez után már nem olyan üzembiztos, mint előtte. Én a helyedben kipróbálnám egy másik tápegységgel hajtva a gépet egy ideig. Így pár nap alatt biztos lehet, hogy ha a táp a rossz.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz legamaster #2660 üzenetére
A sípolás kismillió dologtól lehet.
Ettől függetlenül igen erősen ajánlott a noname tápot kicserélni, főleg egy ilyen fogyasztású konfigban (a CPU igen sokat zabálhat).
Addig cseréld a noname tápot, amíg van géped, amiben cserélheted, mert ha durran a táp, könnyen kivégezhet jópár alkatrészt.
Ez egy tökéletes táp lenne számodra (főleg a noname után): [link] ,de 350-es FPS is elég lehet.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz mazda323 #2662 üzenetére
Valószínűleg kontakthibás a csatlakozónál.
Újraindulás lehet ettől is meg a táp gyengeségétől.
A Codegent mindenképpen cserélni kéne, mielőtt még megöli a géped! Iponban 350-es FSP tápok nagyon jó árban vannak, és bőven elég a konfigodhoz, nem utolsó sorban kb. 2-szer annyi valós teljesítményt ad le, mint a codegen. (nem véletlenül hívján itt a Codegent ipari hulladéknak )Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz Louis Cyphre #2670 üzenetére
Erős gyanúm, hogy az ipari hulladék kategóriájú tápegységeddel van a gond.
Mondjuk a tápot mindenképpen cserélni kéne, amíg kegyes a gépeddel és nem öl meg benne semmit. Ha az út táppal is csinálja, akkor tovább kell keresni az okot.
Egyébként megkérdezhetem, hogy mennyi volt a táp? Mert 7-9k HUF körül már tápegységet is lehet venni, nem sz@rt. Miért pont azon spóroltál, ami az egyik legfontosabb? Ha hazavágja a géped, akkor hova fogsz menni - írsz a fórumba, hogy milyen csúnya a világ, nem cserélik a szénné égett alkatrészeket?! Merthogy rosszabb esetben művelhet ilyent egy gagyi táp.
Én anno megjártam, tudom, miről beszélek: [link]
Cseréld a tápot!
-
Kriza
őstag
válasz imaboci #2676 üzenetére
A legjobb ár-minőség arányos táp: [link]
Áfával 6600HUF, 350W, ha nagyobbat akarsz (bár bővan elég az aláírásodban szereplő konfighoz), akkor veheted a 400-ast, de az már 9500HUF. (persze minden ár ÁFÁS )Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz germanh #2695 üzenetére
P35 és 965 chipsetek jellegzetessége, amit leírtál. Legalábbis az is lehet. Az, hogy újraindulgat, mit jelent? Hány másodperccel a bekapcsolás után? Az ABIT IP35-ökre pl. nagyon jellemző, olvasgass ott is, a problémáddal meg szerintem írj a Giga topicjába is.
''s3 trio-t raktam 8800gts helyett''
2608HSZ-t olvasgasd.
-
Kriza
őstag
válasz germanh #2697 üzenetére
Hányszor ''ismételgette''?
Ha fentebb olvasgatsz, akkor láthatod, hogy hasonló hibával én is eléggé megjártam már, de nekem random számú be-kikapcsolás volt (akár 6-szor vagy többször) . A lapom Gigabyte GA-P35-S3, a táp pedig: Seasonic S12-II 430W.
Régi tápommal nem csinálta (420-as Sirtec beles csíftek). Végül a problémát tápcserével orvosoltam, vettem egy CFT sorozatú csífteket (szintén Sirtec beles).
Viszont a táp másik lappal tökéletesen ment, csak a kettő együtt nem. De nekem a hibát tápcsere hozta elő.
Ja... azt meg kell említenem mindenképpen, hogy Asus meg Abit lapoknál is előfordulhat ez a hiba, nem feltétlenül Giga betegség, inkább a chipset okozza.
-
Kriza
őstag
válasz danntora #2699 üzenetére
Szerintem erre an vagy 0,02% esélyed. Szóval ne aggódj, akinek még ilyent csinált, az az utánnad szóló Chieftec 400W (Delta), egy Zalman 500-HP (FSP) és az én volt Seasonicom. Nem tudom, hogy mitől függ, de nem tápmárkától, mert akkor sokkal több ilyen probléma lenne.
Ja igen, a hang. Arról nem tudok sokat mondeni, mert VGA venti+CPU venti+mobil rack venti+3 másik venti+4HDD hangja mellett nem igazán tudom megitélni, de szerintem nem zajos.
-
Kriza
őstag
Az én 420-as csíftekem 3 évig adott hasonló hangokat. Szerintem a bemeneti szűrés tekercsei adták, de nem vagyok benne biztos.
Én a véleményezéssel megvárnék valami nagyobb tápszekértőt (didyman, Csaba_20_, stol)Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz PáNtOs PoLáR #2721 üzenetére
Szia!
Ez normális(nak mondott) dolog az intel 965-ös és P35-ös chipsetre épülő deszkáinál.
Az nem normális, ha egymás után többször csinálja.
Nézz bele pl. a Giga topicba, ott már az első hsz-ban felhívják erre a figyelmed: [link]
Nem tudsz ellene mit csinálni, bele kell törődni. Ha csak 1-szer csinálja nem gond.
mod: táptól teljesen független
Nekem volt hasonló problémám, de az én lapom 4-5-6-szor kapcsolt ki-be - néha többször - és nem csak áramtalanítás után, hanem szinte minden indításkor. Nekem le kellett miatta cserélnem a Seasonic S12-II tápom, de ilyen esettel a szakik sem nagyon találkoztak még. A Te eseted más, azt normáliksnak mondják.
-
Kriza
őstag
válasz Dr. Romano #2727 üzenetére
Újonc, jelenleg 1, azaz egy szakmai jellegű hozzászólással
Legalább segíteni akart.
A HSZ második fele alapján még write-only.
-
Kriza
őstag
Ez a táp jó lesz az aláírásodban szereplő konfighoz: [L]http://www.ipon.hu/?product_id=11728[/L] de egyébként ez nem a tápajánlós fórum.
Codegent mindenképpen cserélni kell, mert simán kinyírhatja akár ez egész géped is. Addig OK, hogy nincs vele bajod, de onnantól kezdve meg már sütheted.
Egyébként a VGA AGP-s? Azoknál elő szokott fordulni az ilyen, a PCI-E - AGP átalakító miatt - asszem - de erről a megfelelő topicban többen írtak már.
jééé, új smájli
mod: méééért nem sikerül jól beszúrnom a linket.
[L:http://www.ipon.hu/?product_id=11728][/L]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
3 hétre a levelem után, de válaszoltak a Seasonictól:
"It is possible that the PSU is having issues with the HDD, if the HDD is the type with RPM of 7,500 or higher.
It seems the start up voltage of these drives are not compatible with our S12II-430.
We are in contact with Seagate and WD over this matter and hope to have a resolution soon.
In the meantime, is it possible for you to return the PSU to our German importer for exchange?"
Hmm, a HDD-im mind 7200RPM-esek. Nem nagyon hallottam még 7500-ösről, hacsak nem elírás.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz didyman #2744 üzenetére
Hét nem tudom. Nekem azért sántít kicsit, hogy a HDD-re fogják, hogy bekapcsolás után 1 másodpercen belül már le is állt. Ennyi idő alatt észhez tér annyira az alaplap, hogy a HDD problémája miatt áramtalanítja a gépet, majd ismét bekapcsolja?
Egyébként nem arra van a POWER GOOD jel, hogy ne legyenek ilyen hibák? Vagy a bekapcsolásnál annyira megrántja a sok HDD (4db) a tápot, hogy leesik egy pillanatra a feszültség? Az egyik HW lap tranziens terheléses tesztjén elég rosszul szerepelt az S12-II.
Őszinte részvétem az aláírásodban szereplő probléma miatt. Remélem meglesznek a cuccok az elkövetőkkel együtt. Taposd ki a belüket!
-
Kriza
őstag
Elégnek kellene lennie, de ez függ a táp korától is. Mi a típusszáma?
Mennyi idős a táp és mennyire melegszik fel, mielőtt kikapcsol a gép?
Windózer eseménynaplóba kerül valami bejegyzés?Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Ha a Windózer eseménynaplóba kerül bejegyzés, akkor nem táphiba.
Ennek a tápnak az 560-as változata van nekem is, én tökéletesen megbízom benne.
Egyébként a táp hőmérsékletét kérdeztem, mert a régebbi Sirtec tápok elég melegek voltak, de ez az új sorozat már nem forrósodik. A táp hővédelem miatt kérdeztem.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
Annak nézz utána, hogy akkor, amikor kikapcsol a gép, van-e bejegyzés.
Ha pontosan akkor van bejegyzés, akkor nagy valószinüséggel nem a táp áramtalanította a gépet, arról ugyanis a windóz már nem tudna naplóbejegyzést készíteni.
Egyébként elég sok itt a hibabejegyzés. Nem lehet, hogy teljesen más hiba miatt kapcsol ki a gép?Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz bossvico #2771 üzenetére
Modecomot nem ismerem, de ha a Mercury bírta, ami kb. 200W valós teljesítményt bír, akkor a 350-es FSP (ami 350W valós teljesítményt bír, mondjuk nem mindet a 12V-on) bőven elbírja. Egyébként klasszisokkal jobb, mint a Mercury, és megaolcsó.
De ha megnyugtat, vegyél 400-as FSP-t, bajod nem lesz tőle csak a konfigodhoz bőven elég a 350-es is.Egyébként egy jótanács: ne a tápra sajnáld a pénzt, mert a táp az egyetlen olyan alkatrész, aminek a meghibásodása az EGÉSZ konfigodat tönkreteheti. Én tudom: én már megjártam. Ráadásul egy tápot ritkábban cserél az ember, mint a gép többi részét.
De egyébként nyugodtan írj a "Melyik tápegységet vegyem?" topicba, ott is ezt fogják mondani.
Ja... élettartam: a tápban lévő kondik mindenképpen száradnak, így veszítenek kapacitásukból, ezért 3 évente ajánlatos lehet újrakondiztatni őket. Ez persze az olcsó tápokban alkalmazott olcsó kondikra fokozottan igaz. Lehet, hogy több ideig is bírja, mint 3 év, de a stabilitás miatt megéri azt a pár ezrest.
-
Kriza
őstag
válasz ge.k.ko #2795 üzenetére
Ventinél idővel előfordulhat, hogy elkopik a csapágyazás és behangosodik. Régebben mobil rackben a kis ventit (asszem 4cm-es) 6 havonta cserélgettem emiatt.
Ha cseréled, akkor kb. azonos légszállításúra kell (+/-10%). Ha nem értesz hozzá, akkor érdemes lehet szakembert keresni.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz tommy-gear #2794 üzenetére
Addig meg gondolj arra, hogy akárhányszor bekapcsolod a géped, az olyan, mintha oroszruletteznél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest