Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Drizzt válasza radamsky (#1800) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Okés, kösz. Most épp Kanadában vagyok, ide is féltem, hogy nehéz lesz bejutni. De szerencsére igencsak egyszerű volt. Sajnos marha drága, de erre lehetett számtani. Viszont kb. minden harmadik sarkon találkozok egy Porschéval, ezt nehéz megszokni. :D

I am having fun staying poor.

(#1802) Ivan15 válasza Drizzt (#1801) üzenetére


Ivan15
senior tag

biztos ott lakik valahol a környeken :DDD

(#1803) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Egyelore legolcsobb boltnak a kornyeken a safeway tunik. Usaban milyen aruhazlancok szamitanak olcsonak? Bar meg csak vagy 20 nap mulva megyek kb.

I am having fun staying poor.

(#1804) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Vancouver nagyon tetszik, ha felajanlana valaki, hogy itt maradhatok elni, azt hiszem elegge konnyen belemennek. :) Van csomo szep hely, nagyon sok nagyon szep azsiai csaj. Egyszoval eddig fasza.

I am having fun staying poor.

(#1805) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Bostonnal hogyan mukodik az autopalya? Az lenne a kerdes, hogy amikor automatikusan, radios adovevovel engedelyezik a valasztasodat, hogyan tudjak, hogy hol akarsz lejonni a palyarol, vagyis mennyit kell fizetned? Utkozben is vannak tollok, vagy lehajtoknal? Meg nem mertem felmenni epp emiatt. :D

I am having fun staying poor.

(#1806) radamsky válasza Drizzt (#1805) üzenetére


radamsky
senior tag

ha jol emlékszem a lehajtoknál fizetsz:D

(#1807) HUNPSP


HUNPSP
aktív tag

Kár hogy csak most találtam meg ezt a topikot... :N
Esetleg van aki jelenleg is kint él, és tudna egy rövid leírást adni hogy merrefelé, milyen körülménye között, vagy valami hasonló? :)
Melyik időszakban a legjobb (és esetleg legolcsóbb...) kimenni, ha erről valaki tud valamit?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=HUNPSP @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=HUNPSP&submit= @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=HUNPSP&submit=

(#1808) @Töki15


@Töki15
tag

Egy ismerős kint van Brooklyn-ban és érdekes kérdést tette fel :)

"Sziasztok! Tudja valaki, hol lehet az USA-ban eredeti bográcsot venni?"

:)

Aki tudna segíteni kérem írjon , bár megemlítettem, hogy postázok egyet, ha kifizeti... :)

(#1809) Immy


Immy
őstag

Sziasztok!

Tudtok olyan cégeket, akik vállalják, hogy amcsiból szállítanak Magyarországra? Az usa tommy hilfigertől akarok rendelni, viszont hozzánk nem szállítanak...

Üdv:
Immy

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#1810) kraftxld válasza Immy (#1809) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1811) kraftxld válasza @Töki15 (#1808) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Nem pont USA, de hozzánk is a posta hozta :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1812) N-vidi-A


N-vidi-A
őstag

Sziasztok!

Kérdésem lenne, hogy ha esetleg egy Amerikai apple storból venne nekem valaki valamit, 1kg a csomag kb, es egy normál kisebb dobozba elfér, az mennyiből jönne be Magyarországra?

üdv

Migiri, migiri, úgy ám! :D

(#1813) best_unideb


best_unideb
csendes tag

Sziasztok!

Keresnék jelenleg is az USA-ban élő emberkét, akinek van at&t előfizetése, vagy ismer olyat, akinek van és tudna nekem segíteni egy kicsit!
Köszönöm!

(#1814) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Hali!

Olvastam tiv61us és tiv83us írásait az USA-ról. Mindig is vonzott maga az ország. Nagy álmom hogy egyszer eljussak oda, ha csak rövid időre is. Mostanában egyre jobban foglalkoztat a dolog, hogy fogom magam, kimegyek és nem is jövök vissza.
Örülnék ha 5 éven belül el tudnék indulni. Nyelvvizsgám nincs, de az angol alap fokon egész jól megy, pedig sose tanultam. Addig szeretném tovább fejleszteni természetesen. Vendéglátó technikus(pincér+szakács) végzettségem van érettségivel. Pékségben dolgoztam 2 évet, de úgy néz ki hogy tavasszal ismét vissza megyek.
Jogosítványom nincs, de nagyon gondolkodok rajta hogy megszerezzem.
Egyedül mennyire nehéz belevágni egy ilyen dologba?
Úgy gondolkozok hogy 2-3M Ft kellene az induláshoz.
Személyes ismerősöm nincs kint, csak ismerős rokonai, ismerősei.
Mely államok az ajánlottak?(jó közbiztonság, kevés bűneset, könnyű megélhetés)
Tudom hogy ez még korai, de jó lenne egy kis támpont hogy mire érdemes készülnöm a jövőben, aztán lehet hamarabb összejön a dolog.
Várom a hozzáértők válaszát.

Üdv Gyuri :R

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#1815) radamsky válasza gyuromoj (#1814) üzenetére


radamsky
senior tag

válaszolok neked

simán odakerülni szinte esélytelen, tehát ugy hogy kimész és kinmaradsz veszélyes egy dolog
Hugom amerikai állampolgár mégis macerás a zöldkártyám elintézése, pdig melo, a gyereknek suli is el lenne intézve , de macerás

Feketén meg nem olyan az élet mint a mesékbe:D
Hugom barátnője feketén van kinn már 10-12 éve. Háát nem egy aranyélete van hugomhoz mérten
nem ülhet repülőre nem mehet egy csomo helyre ugy el hogy ne ellenörizzék. És ugye elkapják azonnal kitoloncolják. Elég egy rendőrségi ellenőrzés és voilá már repül is. Valami adatbázisba lehet benne, mert ano mikor a gyereknek kértem a vizumot, nem is foglalkoztak hogy hova megyünk meg hol szállunk meg, hanem a Hugom barátnőjéről kérdezgettek az amerikai nagykövetségen (nem mostanába volt)

Sajnos ez van, nagyon megvállogaták hogy kit is engednek oda hivatalosan
Nekem azt mondta a rigo nem érzi azt hogy be tudok illeszkedni a z amerikai társadalomba:D Pedig nem kis pénzzel mennénk és ugye ahogy mondtam minden le van már szervezve kinn, csak annyi a teendő hogy hivatalosan tudjak ott lenni

(#1816) kraftxld


kraftxld
nagyúr

LA-ben mit érdemes csinálni ha 4 napunk van? :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1817) bobsys válasza kraftxld (#1816) üzenetére


bobsys
addikt

Jeeee ilyen topic is van?
Bereljetek egy convertible muscle cart es csapassatok :DDD
El lehet kocsikazni San Diegoba meg San Franciscoba. LA-ben nemtudom mi van. Mi lementunk Venice beachre LAbe megnezni a sok idiotat aztan ennyi. Masodszor meg csak felvettuk az autot es teptunk Las Vegasba :))

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1818) Peethy


Peethy
őstag

Sziasztok!

Remélem él még valamennyire ez a topik, és a kedves kint élőktől, vagy kinti tapasztalatokkal rendelkezőktől tudok némi tanácsot kapni :) Augusztus közepe-vége felé valószínűleg kijutok 1,5-3 hónapra egy ösztöndíj-gyakornoki program keretén belül. A helyszín még kérdéses, valószínűleg Boston lesz a célpont, de kis esély van még San Francisco-ra is. Én utóbbinak jobban örültem volna, mert a nyugati part jobban vonz, de még sosem voltam Európán kívül, és Magyarországot sem nagyon hagytam el, szóval biztosan nagy élmény lesz :)

A kérdésem az, hogy mennyire lehet jól elközlekedni tömegközlekedéssel az USA-ban? Szeretném jól kihasználni az ott töltött időt, ezért a környéken minél több helyre el akarok jutni. Egyelőre nincs jogsim, de nyáron megoldható lenne, hogy végezzek vele (amúgy is tervben volt), főleg akkor, ha autót bérelni olcsóbb mindent egybevéve.

Elsősorban a természeti dolgok érdekeltek, főleg a hegyek, ezért is örültem volna jobban SF-nak, Yosemite/Sierra Nevada ott van a környéken, nagyon szívesen kirándultam volna ott egyet. Boston körül milyen látnivalók vannak? Oké, nagyvárosok, meg minden, de az n. felhőkarcoló egy idő után már unalmas, és nem biztos hogy az összes memorialt és múzeumot meg akarom nézni.

Ha beviszek fényképezőt + objektíveket az országba, akkor azután kell valamit fizetni befelé- vagy kifelémenet? Csak én használnám. Lehet, hogy hazafele viszont vinnék 1-2 olyan technikai cuccot (kb. 200dollár értékben), ami nem nagyon van itthon, vagy csak drágábban, ezzel mi a helyzet?

Köszi szépen előre is :)

(#1819) bobsys válasza Peethy (#1818) üzenetére


bobsys
addikt

Varoson belul fogsz tudni tomegkozlekedni Bostonban, San Fransicoban, de kulvaros, varoson kivul kelleni fog az auto. Ket nagyvaros kozott (pl Boston es New York) lehet buszonzni (Greyhound) vagy vonatozni. Szerintem Boston kornyeken is rengeteg latni valo van, at lehet menni New Yorkba, New Hampshire, vannak ott hegyek, turazos utak a kornyeken.
Magyar jogsival lehet berelni autot, de nezzel korul az interneten hol mennyi, mert ha 25 alatt vagy akkor eleg huzosak tudnak lenni a berlesi arak. Autoberleshez csak credit kartyat fogadnak el, a biztositas az autora siman kerulhet tobbe mint az alap napidij (siman lehet $30+/nap), igy ha van olyan credit kartyad ami ad autobiztositast erdemes azt hasznalni, esetleg korulnezni magyar autosbiztositoknal van-e valami termekuk ami kulfoldi berelt kocsit biztosit.
Fenykepezo ilyesmikert nem fognak szolni befele menet sem pedig kifele ha nem 5 darab ugyanolyan telefont viszel ki.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1820) Peethy válasza bobsys (#1819) üzenetére


Peethy
őstag

Köszi szépen a segítséget. :) 19 éves vagyok, és éppen ezért jutott eszembe, hogy kint 21 év a korhatár? Tehát ha van magyar jogsim, attól függetlenül az ottani jogszabály szerinti életkort is meg kell ütni, igaz? Utánaolvasgattam wikipédián, de annyira nem tudtam belőle leszűrni a lényeget.

A kocsibérlés nem 7/24-re szólt volna, hanem csak 1-1 kirándulásra, kevésbé frekventált helyszínekre. Azt láttam, hogy a nagy csomópontok között országszerte jó a közlekedés. Van arrafelé valamilyen kedvezmény, fiataloknak? (pl. diákkedvezmény, és ha igen, akkor ahhoz milyen igazolás kell? Itthon nappali tagozatos vagyok a BME-n.)

(#1821) bobsys válasza Peethy (#1820) üzenetére


bobsys
addikt

18 evesnek kell lenned, hogy berelj autot, de ha meg nem multal el 25 akkor nagyobb kockazat vagy, tobbet fizetsz.
19 evesen alkoholt nem fogsz tudni venni, 21 a korhatar. 18 es 21 ev kozott ha jol tudom lehet inni egy 21 eves elmult felnott jelenleteben privat teruleten (lakasod).
Tomegkozlekedesrol fogalmam sincs, Floridaban elek, itt sok helyen meg jarda sincs :), autoval jarok mindenhova. Keresd meg Boston tomegkozlekedesi honlapjt ([link]) es nezd meg. Lehet kulfoldi diakoknak nincs kedvezmeny. Irjal nekik egy emailt, vagy hivd fel oket (Skypeon szerintem nem veszes a percdij)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1822) Peethy válasza bobsys (#1821) üzenetére


Peethy
őstag

Oké, köszi szépen mindent :) Lehet, hogy még később jelentkezem :D

(#1823) Tomate


Tomate
veterán

Van itt kőzetetek aki kint él az USA-ban (a kérdés picit költői :) ) és tudna esetleg segíteni?

Itt ez a csónakmotor CD egység és ha nem postáz magyarországra valakinek a segítségét szeretném kérni, a továbbküldésében kis hazánkba. (Egy kis borítékba belefér az egész) Itthon 60e :((( Egy evezősklubbank igen nagy szüksége lenne rá a következő hónapokban.

[ Szerkesztve ]

(#1824) kraftxld válasza Tomate (#1823) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]
[link]

Bővebben: [link]

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1825) Peethy


Peethy
őstag

Sziasztok!

Most megyek ki az USA-ba egy hónapra, és kint szeretnék magamnak venni egy objektívet, ami ott kb. 55ezerrel olcsóbb, mint itthon. A vámtól azért tartok, mert valamennyivel átlépi a 430eurós határt behozatalnál. (799$-ba kerül ott újonnan) Vinnék ki több fotós cuccot is, tehát használnám kint, 45cm hosszú és 900gr, tehát elég feltűnő... kézipoggyászban hoznám be. Hogy működik ez a ki- és behozatal, mennyi az esélye, hogy "lekapcsolnak"? Ez a ki- és behozatali vámáru-nyilatkozat pontosan mit takar?

(#1826) bobsys válasza Peethy (#1825) üzenetére


bobsys
addikt

No worries, nem aggodnek a helyedben, nem fogjak megnezni, ugyis egy europai orszagba erkezel be eloszor es nem fognak kekeckedni onnan pedig mesz Magyarorszagra, eddig Ferihegyen soha nem lattam vamost az europai jaratoknal.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1827) Peethy válasza bobsys (#1826) üzenetére


Peethy
őstag

Oké, megnyugtattál :) Frankfurtból érkezem majd vissza, gondolom ha ott nem csekkolok ki, akkor ott sem fognak zaklatni...

(#1828) bobsys válasza Peethy (#1827) üzenetére


bobsys
addikt

Ha ugyis viszel ki tobb fotos dolgot akkor nem feltuno +1 objektiv, USAbol eddig csak Angliaba erkeztem, de senkit nem erdekelt milyen muszaki cucc van nalam, vamost sem lattam. Ausztraliabaol jovet pedig eddig nemetorszagi atszallasaim voltak, de ott sem volt problema.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1829) Peethy válasza bobsys (#1828) üzenetére


Peethy
őstag

Köszi az infókat. A behozatali vámáru nyilatkozattal akkor mit kezdjek, egyszerűen csak menjek a "zöld folyosón"? A gond az, hogy életemben nem repültem még, szóval zéró tapasztalat.

(#1830) bobsys válasza Peethy (#1829) üzenetére


bobsys
addikt

Csak zold folyoso, nem kell semmi nyilatkozat meg papir, nem vettel kint semmit az ajandek kulcstarton meg par egyeb apro szuveniren kivul

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1831) tiv83us


tiv83us
veterán

Valaki nem jar erre mostanaban? Kene egy kis mak :))

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1832) bobsys válasza tiv83us (#1831) üzenetére


bobsys
addikt

most hoztunk 2 poundot Magyarorszagrol, de csak magunknak. Tildy jon osszel kerdezd meg tole

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1833) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Sziasztok.

Nem tudom merjek e ide írni.
Nagyon nagyon vonz hogy Amerikába menjek ki szerencsét próbálni.
Arra lennék kíváncsi, valaki tudna e itt bármiben segíteni ?
Akár szállás, akár munka. Bármi.

Angol tudásom 8 évi angol (sajnos vizsga nincs) de 4es re érettségiztem. Beszédet gyakorolnom kell, de megértés elég jól megy. De ha aktuális erre úgy is rámennék.

Pénzben nincs nagy probléma, őszintén szólva én inkább az új élet(letelepedés) miatt érdeklődök és nem feltétlenül a jobb megélhetőség miatt (itthon sincs rossz sorom )

Szóval nem tudom mennyire vagyok pofátlan de ha valaki esetleg a szárnyai alá venne akkor erősen elgondolkoznék a kimenetelen.
Ha nagy hülyeséget beszélek akkor bocs, várok minden féle infót, segitséget stb
Idén leszek 25éves.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#1834) tiv83us válasza Kiskokó (#1833) üzenetére


tiv83us
veterán

Sajnos legalisan nem fog menni a letelepedes, ha csak nem kiveteles tehetsegu eloado vagy, illetve olyan szakmai kepzettseged van, ami igen odaver es talalsz egy amerikai munkaltatot, aki felvesz es segit a munkavallaloi vizummal.
ESTA-val es turista vizummal maximum teglat fogsz pakolni minimal berert illegalisan, ugy, hogy se jogsit nem tudsz szerezni, a bankszamla nyitas is necces (bar megoldhato), apartman berles is kemeny dio, arrol meg nem is beszelve, hogy ha lebuksz, akkor minimum 10 eves ban az orszagbol.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1835) Kiskokó válasza tiv83us (#1834) üzenetére


Kiskokó
veterán

Értem.
Köszönöm a felvilágosítsát.

Tegyük fel HA ... úgy megyek ki hogy kint saját vállalkozást nyitnék (lehet egyáltalán?) Vagy ehhez állampolgárnak kell lennie ?
Értem itt KFT vagy egyéni vállalkozás.. nemtudom kint milyen formája van az EV-nek.

Csak kiváncsiságból ilyenkor mi lenne a helyzet ?

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#1836) tiv83us válasza Kiskokó (#1835) üzenetére


tiv83us
veterán

Be kell fektetned 100.000 dollart, a vallalkozasodba es kell, hogy legyen asszem minimum 3 alkalmazottad, akkor talan kapsz valami melos vizumot.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1837) whitezo88


whitezo88
nagyúr

ez a letelepedés dolog engem is érdekel de inkább csak elméletben. ugye nem lehet csak úgy kimenni, ahhoz több kell, de azért is ejtett gondolkodóba mert:

barátnőm nevelőapjának volt egy első házassága. született egy fiú, ám a felesége (lehet akkor már exf.) kiment Floridába asszem rokonokhoz és "elfelejtett" visszajönni az akkor talán 10 éves fiúval. ez volt 15 éve kb. ám mégis megtalálták a helyüket, a fiú tudott iskolába járni, a nő is elvolt valahogy bár hallomásból tudom azért nem volt olyan egyszerű gyakran költöztek ide-oda. de ha nem volt vízumuk, ezáltal rendes papírjaik, hogy tudott a srác iskolába járni, a nő hogy nem bukott le, satöbbi? a fiuk azóta végzett az iskolákkal, összeházasodott egy lánnyal és zk. is lett. meg asszem épp tavaly lett meg az állampolg is neki. nem egyetemi potentát vagy vállalkozó, építésben dolgozik, kivitelezés, ilyesmi.

tavaly voltak itthon a srác meg a felesége, ám mivel 15 éve nem látta apja és fia egymást erről nem nagyon beszéltek, eléggé megviselte az apját is érzelmileg hogy újra látják egymást, addig egyáltalán nem beszéltek, csak pár képet látott róla amit az anyja kirakott facebookjára.

szóval hogy is lehet ez? sok segítség kell gondolom de ez kockázatos így is úgy is...

[ Szerkesztve ]

(#1838) bobsys válasza whitezo88 (#1837) üzenetére


bobsys
addikt

az ugy lehetett, hogy nem kerik am mindenhol, hogy mutasd meg, hogy legalis vagy. Iskolaba mutatod a jogsit itt lakom itt a gyerek jarjon iskolaba. Legalabbis regen. Most mar nem lehet jogsid ha nemtudod igazolni a legalis statuszodat es a jogositvany is a vizum lejartaig lesz csak ervenyes. Itt Floridaban akit setalni latsz (tobbseguk) azok illegalisok akiknek lejart a jogsija.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1839) tiv83us válasza whitezo88 (#1837) üzenetére


tiv83us
veterán

A gyerek meg ervenyes vizummal kivaltott egy social security kartyat (amire ranyomtattak, hogy "not valid for work" - de ez az iskolat nem erdekli), az anyja meg ellebzselt 15+ evig, mint a tobb tizen x millio illegalis bevandorlo evek, evtizedek ota, tomoren ennyi a tortenet.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1840) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Jövő szerdától két hétig SJ-ben lesze. Mi az amit semmiképp ne hagyjak ki? 3 munkatársammal megyünk. Kezdetnek egyik hétvégét a környéken, San Francisco, meg bármi 100 mérföldön belül gondoltam, aztán meg mondjuk LA. Vagy van valami, amit semmiképp ne hagyjunk ki? Szerintem már LA is olyan távolság, hogy ott kell aludni. Las Vegas meg szerintem túl távol van. Hétköznap mindenképp SJ-ben kell lennünk.

I am having fun staying poor.

(#1841) Kiskokó válasza tiv83us (#1839) üzenetére


Kiskokó
veterán

x millió ??
Mennyire nagy ez a szám ? és mi az oka hogy ennyire "könnyen" "ellebzselnek" ott illegálisan akár tizen évekig?
Munkát értemén hogy feketén.. de hogy ?számlák ? jogsi? mittudjam én.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#1842) tiv83us válasza Kiskokó (#1841) üzenetére


tiv83us
veterán

Munka feketen, nagyvarosokban busz, szamlakhoz eleg kisajtolni egy ado kartyat valahogy (TIN - Tax Identification Number), kocsit meg nemzetkozi jogsival (rendor megallit, "turista vagyok!"). Kb ennyi. Az, hogy nyugdijad nem lesz, meg egeszsegbiztositas nelkul egy torokfajas egy feleves fizetesedbe kerulhet, az jah, az cumi. Na meg en nem repkednek illegalisan tul nyugodtan.
X milio? Szerintem vannak olyan 15 millioan papirok nelkul.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1843) qfm


qfm
senior tag

Sziasztok!

Van valaki aki tudna segíteni privátban? A lényeg: venni akartam valamit ebayről, múlthéten még kint is volt a szállítási opció Magyarországra. Azonban hétvégén levették, az eladó állítása szerint azért, mert a posta nem engedi nekik, hogy ilyen termékeket küldjenek ezután postával. (nem fegyverről van szó) Érdekelne, hogy ez mennyire lehet igaz, érdemes e próbálkozni más eladónál? Mert sajnos az összes ilyen terméknél csak US, Canada postát látok. Az USA-HU szállítási megoldások nem érik meg nekem, nincs akkora értéke a terméknek.

[ Szerkesztve ]

(#1844) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Tudom nem nagyon pörög a topik de hátha :)
Boston környékéről nincs valaki? Lenne pár helyi jellegű kérdésem.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1845) Badb0y


Badb0y
addikt

Kis segítség kellene.
Jövő héttől 1 hónapig NY / Poughkeepsie-ben leszek, de előtt szeretnék 1-2 napot eltölteni NY-ben, mert nem voltam még.

Körbenéztem szállás ügyileg, nem olcsó, Manhattanben jó esetben osztott szobákat lehet találni 2 napra $100-ért.

Olvasgattam neten melyik környéket érdemes elkerülni, igazából konkrétan elkerülésről semmit nem írtak, annyit írtak, hogy Harlem-be, ha nem muszáj esténként egyedül ne keveregjen az ember, ez Bp. 8 kerre is igaz.

1.
De US-es emberkék gyors 2 napos körbenézésre mit ajánlotok és hol érdemes tartózkodni. Legrosszabb esetben kifizetem azt a $200-at a 2 napra, de ha van olcsóbb jó amit ajánlani tudtok, akkor azt várom.
2.
Central Park déli részén illetve a nyugati részén néztem szállást, nem tudom az mennyire biztonságos.
3.
Hol érdemes vásárolni kenyeret/felvágottat illetve merre található ?
4.
2 napi közlekedést, hogy lehet a legolcsóbban megúszni ? Van valami 2-3 napos jegy esetleg?
5.
Mit érdemes megnézni 2 nap alatt ? Múzeumokat max kívülről, de 1-2 érdekes dolgot megnéznék mint az Empire State Building, Central Park, megnézném szabadság szobrot, de erre kérnék segítséget, hogy lehet legolcsóbban, illetve mi az amit még NY-ben meg illik nézni.
6.
Esténként ajánlott helyek nem legputribb ...
7.
Az egy hónap alatt lesz bérelt autó, de egy Waze-z használnék illetve ingyenes betárcsázó számokat szeretnék hívni. Melyik szolgáltatónak vannak a legjobb árai net ügyileg ? Waze-hez kellene net illetve imessage-hez is.
8.
Ha valamire felhívnátok figyelmet, várom.

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1846) vzozo válasza Badb0y (#1845) üzenetére


vzozo
senior tag

Szállás: nem biztos, hogy érdemes Manhattanben megszállni, Queensben / Brooklynban olcsóbban kapsz szállodát, és ha metró mellett van, akkor kb. mindegy. Nyilván itt is észnél kell lenni, praktikusan reggel bemész, este vissza, de azért 2 órányira lévő szállást ne válassz, a Grand Centralról / Central Park déli részétől 15-20 percnyire is lehet már normális hotelt találni. Mondjuk a 100 USD / két éjszaka (?) elég meredeknek hangzik, szvsz lehetetlen, hacsak nem valami hostelbe mész...

Kaját fogsz találni, felesleges előre megtervezni. Mondjuk én nem emlékszem, hogy valaha is ettem volna kenyér/felvágott kombót az USA-ban, pedig már talán szumma fél évet is eltöltöttem ott... Légy nyitott az új ízekre.:)

Közlekedés: MTA - 2 napra szvsz nem éri meg az unlimited hetijegy, de én már két éve nem voltam NY-ban, utána kell nézni, hogy most milyen tarifák vannak.

Városnézés: kinek mi jön be... Múzeumok tényleg felejtősek, ha ennyire szűk az idő. Manhattanben a Central Park, illetve onnan délre vannak a "főbb" látnivalók, esetleg Brooklynba átmetrózni, majd gyalog besétálni Manhattanbe a hídon, az egy jó túrakezdés lehet. Én az ESB-re eddig egyszer sem mentem fel, inkább a GE Building tetején lévő observation decket részesítettük előnyben. A szabadság szobrot ha nem akarod igen közelről megtekinteni, csak úgy "generálisan" látni, akkor ajánlom a Staten Island kompot, ami előtte visz el, és ingyenes oda-vissza.

Valszeg egy google / wikipedia "NYC sightseeing" bőven több találatot fog adni, mint amit meg tudsz majd tekinteni, de legalább lesz miből válogatnod. Nem tudom, hogy a Ground Zeronál most mi a helyzet, régen kellett ingyenes "látogató jegy", ennek olvass utána, ha oda is el akarsz nézni (+ számolj időt a security checkre).

Helyek estére: az összes náció tetszőleges étterme / bárja, én általában bírom az ír pubokat, de lehet neked más preferenciád van. Esetleg feltehetsz a telefonodra mindenféle csoda étteremajánló appokat, de amíg Manhattanen vagy, ráadásul a sűrűjében, nem lesz gondod azzal, hogy bármi értelmes helyet találj.

Mobil: az "ingyenes betárcsázó számok" alatt nem tudom mit értesz, régebben volt a T-Mobile-nak prepaid all inclusive kártyája (tehát csak a SIM), talán 70-80 USD környékén (minden US mobil és vezetékes, nemzetközi vezetékes szám hívása, text, data benne volt). Megintcsak szét kell nézni a neten a szolgáltató honlapján.

(#1847) Badb0y válasza vzozo (#1846) üzenetére


Badb0y
addikt

100usd/ej

Koszi :)

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1848) aram01


aram01
nagyúr

hali
lakik itt valaki? :))

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#1849) tiv83us válasza aram01 (#1848) üzenetére


tiv83us
veterán

Attol fugg ;]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1850) aram01 válasza tiv83us (#1849) üzenetére


aram01
nagyúr

Remélem nem hsz gyűjtés miatt keresel ;]

Lenne egy pár kérdésem, feltenném ha nem probléma

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.