Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Nem teljesen tápos kérdés, de azt hiszem ide tartozik:
A processzorok (pl. Core 2 Quad) tudnak felvenni áramot több ágból is?
(Erről a témáról eléggé ellentmondásos elméleteket, tapasztalatokat olvastam, hátha ti tudtok adni egyértelmű választ.) -
tlac
nagyúr
A Melyik tápegységet vegyem című topikban prmcsk-kel beszélgetve felmerült egy kérdés. Mégpedig, hogy a desktop gépekbe szánt több "ágas" (+12V) minőségi tápok többsége a valóságban hogyan van megvalósítva és ennek mennyi köze van ahhoz, hogy mi van a címkére írva.
Három lehetőségről volt szó:
-Több valódi ága van.
Ebben egyetértettünk, hogy az ilyen ritka és drága lehet. (Nem szervertápokról van szó.)
-Egy ága van és ez több részre van osztva, úgy, hogy ezek a részek védelemmel vannak ellátva, hogy csak annyit lehessen kinyerni belőlük, mint amennyi a címkén szerepel külön "áganként".
-Egy ága van és ez lazán szét van osztva. Pl. a Corsair HX620W. A címkén 3 ág szerepel, de csak 2 rész van belül, ami gyakorlatilag egy. A címkének semmi köze a valósághoz ebből a szempontból.
Az utolsó két ponttal van a problémánk, prmcsk szerint az utolsó érvényesül a legtöbbször, én ebben nem vagyok olyan biztos. Ehhez várom a véleményeket.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
a két táp is könnyen megoldható
-
tlac
nagyúr
nem tartozik ide, de attól még ugye kijavíthatom, ha hülyeségeket írsz?
logaritmus függvény így néz ki, szerinted így emelkedik a fogyasztás tuningkor?
másrészt legalább 2 dolgot figyelembe kell vennünk, a feszültséget és a frekvenciát...ja és az egész feltételezésed már ott elbukik, hogy 65W-ot fogyaszt teljes terhelésen az e8400
a tdp-je tényleg 65W, mint ahogy az összes core 2 alapú 2 magos 45nm-es gyártástechnológiájú procinak a legkisebb celeron E3200-tól az e8600-ignagycsoportos óvodás ismeretek? nem is tudom, régen volt
-
tlac
nagyúr
cseréltem ventilátort a 350W-os FSP CRG-400 tápomban, mivel a gyári elkezdett kerregni
erről:
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
70,5 CFM, stat. nyomás: 1,5 mm-H2O, 33 dBA, 0,3A, ind.fesz: 6,5V, 1650 RPM, Sleeve Bearingerre:
Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
1500 RPM, 71,25 CFM, 18 dBA, 0,3A, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, Twister Bearingviszont az a problémám, hogy rögtön bekapcsolás után is közel maxon pörgeti a ventit benne és így hangos
1. merre találom a szenzort a tápban? hátha csak el van porosodva és ezért nem mér pontosan
2. vagy mit lehetne ezzel még kezdeni?van egy poti a ventire kötve, ezzel tudom is szabályozni, de ez annyira nem tetszik
[link][ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz didyman #8482 üzenetére
por esetét azt úgy gondoltam, hogy pl. a szenzor közel van a bordához valami kis eldugott helyen, ahova már nem tud bejutni a friss levegő a kosz miatt, így többet mér
de fogalmam sincs, hogy hol a szenzor, így csak tippelek
olyan hangja lett a ventilátornak, mintha folyamatosan neki ütközött volna a valaminek
Az FSP-kben lévő ventiszabályozás érzékeny jószág, relatív könnyen tönkremegy sajnos.
ez esetleg szemmel látható is?
mennyi lehet a javítási költsége ennek?
(bár van egy olyan érzésem, hogy fsp crg tápra nem biztos, h megéri költeni, hanem inkább letekerem kézzel a ventilátort, aztán megy ameddig megy) -
tlac
nagyúr
Van egy Cooler Master V550 tápos (Enhance beles) gépem, amit régóta nem kapcsoltam be, áramtalanítva is volt. Amikor rányomtam az áramra, a gép bekapcsolása nélkül is, ketyegő hangot adott ki. Kábeleket ki-behúzogattam, de nem segített. A hang az viszont semmilyen esetben nem múlt el, bekapcsoltam a gépet, rendesen működött is, terhelésnél és üresjáratban is jelentkezett. Úgy voltam már vele, hogy akkor ez megy garanciáztatásra. Viszont mikor kimentem a lakásból, meghallottam pont ugyanezt a ketyegő hangot a villanyóráknál is. Másnapra viszont eltűnt a hang a tápból.
Mi lehetett ez? -
tlac
nagyúr
Belinkelem ide a fogyasztás mérős kérdésemet, hátha itt valaki hozzá tud szólni, a másik topik döglöttnek néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitor hiba topik
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11