Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
moha21
veterán
Hát még így is szerencséd volt, hogy nem akkor adta meg magát amikor nincs senki a közelben, hanem rögtön fellfort( vagy előtte jó volt? biztosíték, hogy nem ment szét?)
Az meg, hogy az alaplap pwm-je vezérelje a tápventit?Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
moha21
veterán
Ezt a hozzászólást fogadd meg! Én nem néztem konfig-ot/merhát ilyeneket még bedobálok 366mhz celeronokba/, de nem éri meg a venti csere. Kondik száradnak idő elteltével. Én is ajánlom vegyél másik tápot. Anno én is volt ezen spóroltam, hát megtanultam. És szerencsém volt, mert ott voltam, mikor kigyulladt a noname táp.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
[link]
Realtek kari.
Az meg atx szabvány +-5%-ot viselnek el elvileg a hardverek.Mr_ricsi:mondjuk láttam már furcsa dolgokat a +12V lement 8-ig vagy felment 17-ig és a gép ment!!! ( Nem szoftveres mérés)
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz mr_ricsi #4327 üzenetére
Akkor úgy értem még ennél is láttam már szélsőségesebb esteket, amikor mindennek füstölni kellett volna már de mégsem.
Skyer: mr_ricsi megkérdezte rákerestél- e a hibakódra te nem válaszoltál rá, mi honnan a túróból (ezt írom inkább) tudjuk neked mid van. Én mint látod hajnalban is nekiáltam google-zni, hátha segít. De ha meg tudod, hogy szar a táp meg 7V-ot ad le akkor nem értem mi a kérdés? Dobd ki/csináltasd meg..
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Badman 4ever #4331 üzenetére
A primerkörben nagy valószínűséggel a FET-ek egyike, vagy mindkettő jobb létre szenderült. Nem látom multimétereden van- e szakadásvizsgálat, azzal meg tudod nézni zárlatos, vagy szakadt -e a primer tranzisztor.
-
moha21
veterán
válasz Badman 4ever #4335 üzenetére
A ránézést nem tudom, hogy érted remélem nem szó szerint. piacon kapni 800ft-ért DT830D jelű multit azon van szakadásvizsgálat( nagyon hasznos tud lenni). Persze nem egy komoly műszer, de erre a célra és még sok mindenre is kiváló.
-
moha21
veterán
[link]
Ha a ventilátor nem a táp része akkor jó. Megfogadom a tanácsodat és kerülöm a hozzászólást! Nem voltam lusta végigolvasni a topic első 3800 hozzászólását. Ennél voltak súlyosabbak is.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz keszegduda #5134 üzenetére
Azzal a táppal nem érdemes foglalkozni, dobd ki és cseréld le valami márkás tápra.
-
moha21
veterán
Üdv!
(#5161) Mr. Teddy: Nem tudom milyen VGA-d van, de a 2 odd+ egy venti az gyakorlatilag semmit sem fogyaszt. /kb 30-40 Watt max /
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz szab.tam #5205 üzenetére
Attól is nagymértékben függ mennyire van leterhelve a táp. Nyilván ha fejjel lefele van benne ( nem így tervezték ), akkor a felfele áramló hő lassabban távozik és a bordán keletkező hő fűti a nyákon lévő dolgokat. Konkrét értékkel nem hiszem tudna valaki is itt szolgálni.
Ez a kézzel mérés meg nem túl etalon mérés. :-]Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Gondolom a lámpában van egy trafó és kész. / Legalábbis a koliban ilyeneket kaptunk, nekem lelövi az USB-s cuccaimat a szoba bármelyik konnektoráról / Amúgy meg lehet szűrni csak spórolnak rajta csakúgy, mint az érintésvédelmén.
24 V PC táp annyi írás van róla, hogy rengeteg.
~0,5 A-ig át se kell alakítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5775 üzenetére
Arra gondol, hogy terhelésre a táp feszültsége leesik. Nem egy ismerősöm gyilkolta így meg az autós erősítőjét.
Megoldás: 5V-ot terhelni, normális táp ( mekkora erősítő? bár ,ha 10A 12V biztosíték lehet saccolni..), vagy nem PC táp, hanem egy trafó+egyenirányító+puffer.
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5778 üzenetére
Ha erről a tápról megy akkor igen. De ez már nem ebbe a topicba való kérdés.
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #5817 üzenetére
És, ha a kondit is bent hagynád?
-
moha21
veterán
válasz mr_ricsi #5847 üzenetére
az akkor valóban 17 %, de én a 180-ból számoltam és 80 %-al ( ami ideális nyilván ).
100% 180W ugye ennyit vesz fel a konnektorból elvileg ennek a 20 %-a 36W.
Nyilván csak irányadó a dolog, amiket írtál az igaz irányadásképp írtam az adatot.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5939 üzenetére
Mivel net-en csak annyit találni, hogy milyen CPU van benne, tápról meg semmit.
Úgy általában meg az LCD tévéknek a legtöbb baja a táp melegedésével szokott lenni, szóval nem nagyon méretezik fölül.
Fogyasztásban 45W van mindkettőre megadva, a gyári 65 nm-es, ez meg 45 nm-es. Az is kérdés, mint írták támogatja -e a lap.
-
moha21
veterán
Ennek is 45 W a TDP-je nem? / vagy most teljesen én sem tudom akkor melyik is /
Power consumption: 120W (max) / 70W (typ) : Most ezt megint jó lenne tudni, hogyan értelmezi a gyártó, de felesleges 20 wattok nemigen vannak.
-
moha21
veterán
válasz pirintgabor #5953 üzenetére
Inkább RAM/slot hiba ,de ez nem az a topic.
-
moha21
veterán
Nem szeretnélek kiábrándítani, de ez így kicsiben is elég veszélyes "mókának" tűnik.
Egyáltalán mi vezérli a ventit?
Ez a "táp" felejtős teljesen így, főleg ha már régi is.Fotó nélkül is a linkwolrd-re keresve nem sok biztató dolog volt, de így meg katasztrófa az egész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest