Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem jó helyen járok bocsássatok meg.
Android saját fotó appjával készült fotónál be lehet valahogyan állítani, hogy amit álló helyzetben (portrait) fényképezek ne állítsa át fekvő helyzetbe (landscape)?
Windows helyesen jeleníti meg, de ha egy fotótárba feltöltöm ott az álló képek fekvőként jelennek meg.
Azt tudom, hogy vannak olyan programok melyek utólag az exif-et módosítva tájolnak (pl: Autorotate ). De van-e olyan fotó app vagy beállítási lehetőség, hogy ne kelljen ezt állítgatni fényképezés után? -
Kija
aktív tag
válasz Divinity #18236 üzenetére
Ezt nem értem...
Mind az S8-on, mind a Huawei Mate 10 Pro-n az Android 9 (illetve előtte 8-nál is) az op.rendszerrel érkező app-ját használjuk. Ezt fel sem sorolja a telepített alkalmazások között.
Mint írtam mindkét készülék így menti a képet.
A fotótár egy céges alkalmazás. Nem publikus, de az exif alapján tájol.
Itt egy cikk a problémáról, tehát nem egyedi, csak ugye a Windows automatikusan helyesen jeleníti meg:
[link]
Tehát az exifben az orientation mező értéke nem megfelelő, ezért az álló módban készített képet a fotótár fektetve tárolja el és jeleníti meg. -
Kija
aktív tag
válasz akooos #18240 üzenetére
Mindkét telefonon be van kapcsolva az automatikus elforgatás és mint az általam belinkelt cikk is írja, nem egyedi a probléma, azaz más tárhelyeken, blogokon is jelennek meg így Android okostelefonnal készített fotók.
Az Androidba beéptett fényképező appban nem találtam semelyik készüléken sem erre vonatkozó beállítási lehetőséget. Viszont az FV5 nevűben láttam ilyet, csak azt nem használom.[ Szerkesztve ]
-
Kija
aktív tag
válasz Divinity #18242 üzenetére
Megnéztük.
Mate 10 Proval készített fotók akár be van kapcsolva az automatikus képernyő elforgatás, akár nem, helyesen jelenik meg. Az álló állva, a fekvő fekve. A Samsung S9+ viszont minden esetben fekvő helyzetben jelenik meg, azaz akár be van kapcsolva, akár ki van kapcsolva az automatikus képernyő elforgatás.
Most a céges fotótár üzemeltetője vizsgálja a hibát, ami valószínűleg az lehet, hogy feltöltéskor olyan exif adat alapján állíthatják be a tájolást, amit a Mate 10 Pro jól tölt ki, míg a Samsung S9 nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Weblap készítés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen program, ami...?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 97%, Megkímélt, Vodofone-os, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Iphone 15 Pro eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Doboz, 1 Év Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 91%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest