Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nálunk szinte évtizekig gázos tűzhely volt.Egyszer a nejem eltalálta,hogy vegyünk egy elektromosat.Kirakodó vásárba 10k-ért vettünk egy beépíthető főzőlapot és a hozzá tartozó sütőt.Bátyám csinált neki egy keretet,hogy lehessen használni.A nejem úgy megszerette,hogy már vagy 3-4 éve az van és nem is akar másikat.Annyi baja van,hogy a 4 főzőlapból 2-nek mindig világít a "melegség jelző" led-je
Üdv:Attila
-
ShadowX
őstag
Nem kell ismertetni az autósokat, én is egy viszonylag aktív sofőrnek mondhatom magam. 90%-uk nincs ott lelkiekben mikor vezetni kell, úgymond megszokásból vezet. Rémes látni a sok üres tekintetet és még rosszabb helyettük is figyelni. Persze ez elsősorban a saját érdekem, mert nem akarom sem az autót összetörni, sem megsebesíteni a velem utazó(ka)t, azonban ez egy társasjáték, ahol a másiknak is együtt kellene működnie.
Csak pár dolog, amiről a sofőrök tetemes részének fogalma sincs:
- jobbkéz szabály
- 30-as zónában sebességkorlát megtartása
- festett körforgalom körforgalomként használata
- kőcicik elfogadása és nem kihívásnak tekintése
- nem paraszt módra parkolás (szabályosan, arra kijelölt helyen parkolás)
- kereszteződés megfelelő sebességgel (és megfelelő sebességben) történő megközelítése (kedvencem az 5-ös sebességben, 50-el beeső autós, akinek esze ágában sincs megállni és elsőbbséget adni, ahol tábla jelzi, mert nehogy már állóra kelljen fékezni az autót és visszaváltani)
- kanyarodási ívek helyes használata (miért is ne vágjuk le, még ha ezzel elsodrunk akár egy szabályosan közlekedő biciklist is)
- követési távolság megtartása
- felesleges összevissza előzgetés a sávokban városon belül
- közlekedési lámpák figyelmen kívül hagyása (beleférek még kategória)
- telizöld lámpás kereszteződések figyelmen kívül hagyásaDe ezt a listát hosszan lehetne folytatni. Elég végigmenni a 3. körúton és máris tucatnyi balesetveszélyes szituációnak lehet az ember szem- és fültanúja. És ez csak egy Szeged méretű város.
A motorosokról alkotott véleményem pedig akkor is fenntartom. Egy idő után a többség azt hiszi, hogy többre képes, mint amit valójában tud. Feleslegesen nagyok ezek a szörnyetegek ahhoz, hogy ne bizseregjen az ember segge tőle.
-
senior tag
Tudom, ajánlottam is neki az ötletet, hogy szereljük szét, mérjük meg, stb. és egy utángyártott alkatrészt tegyünk bele. Azt mondta, hogy egyelőre jó így is. Egyik általad linkelt alkatrész kereskedőt megkérdeztük, ilyen már nem kapható, de valami hasonló biztosan van, csak szét kellene kapni hozzá. Mivel még nem régóta vagyunk együtt, annyira nem érdekel.
(#88488) macilaci78 nagyon köszi, de nem akarok foglalkozni vele ennél többet, így is túl sok energiát fecceltem abba, hogy segítsek, aztán meg le vagyok rázva
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Ted_Beneky
senior tag
Köszi neked is. Jelenleg 4350Ft összesen az optikás 100/30 net, egy darab STB és IPTV-ben a legnagyobb csomag (a mozicsatornák nélkül). Ha kijön olcsóbban, hát nem bánom , többet nem fizetnék érte, ezért kérdeztem, hogy hogyan van ilyen átmenetkor, emelhetnek-e vagy nem.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Ezekiell
veterán
-
macilaci78
nagyúr
-
ShadowX
őstag
Akkor azért az nem volt kevés pénz...Lehet csak az emlékek mondatják velem, de akkoriban még élvezet volt a számítástechnika.
Volt egy cimborám, akiknek akkoriban elég jól ment és mindig nála láthattam az "újdonságokat"....voodoo banshee, playstation 1 (még nem a dualshock controlleres), super nintendó, betárcsázós net, eredeti játékok az 576-ból rendelve (aranyáron még akkoriban, na meg floppy-n), stb...csorgott a nyálam.
-
Gergello
addikt
Árverésen vettünk székeket nagyon sok éve, azóta azokat nyúzzuk. Most tisztítottam a kárpitokat és láttam, meg, hogy már 13-15 évesek. Szivacs, műanyag, mechanika minden tökéletes. Steelcase beazonosíthatatlan régi típusa.
Hagyományos irodai szék, nem a versenyülés kinézetű.
Most kellett +1 darab hirtelen, de használtakat nem is jutott eszembe nézni, lehet fáradt voltam. -
tisn
addikt
tippre tapei "gyari" termekek vannak. multkor ettunk ott puncs szeletet, masnap meg a cba novaban ugyanazt, utobbi sokkal fincsibb volt
de megirtam en honnan szoktam rendelni, azok tuti finom tortak, minosegi anyagokbol, aztan vagy megfogadja valaki vagy nem, nekem vegul is mindegy. -
pulutodurumo
őstag
Én ezt nem értem. Ha mindentől rosszul lettem volna utána, amitől piszkosul
bebaberúgtam, már rég absztinens lennék. Nekem ismeretlen ez a fajta undor. Főiskola, egyetem de szép is volt... No nem a piálás miatt, de azt is ki kellett próbálni."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
ShadowX
őstag
Tudtam, hogy lesz valaki, aki statisztikát hoz.
Azért is írtam, hogy a közepesen kemény relatív, mert értékek közé van szorítva a keménység, aminek van egy alsó, meg felső határa. Amit én látok az az, hogy 1 hét zuhanyzás után több, mint 1 órát takarítom a vízkövet minden héten, és ebben még szerelés is van, mert a kis alkatrészek köré rendszerint beeszi magát. Ráadásul a tisztîtószerek sem olcsóak, ha mondjuk krómot akarok tisztítani. Tudom-tudom, a házi praktikák...nekem nem váltak be. -
martonx
veterán
No igen, pont akkor fog megszűnni a motorozás (és itt a nagy motorokra gondolok, nem a robogókra) értelme. Autóval még többnyire igaz is, hogy az ember csak el akar jutni A-ból, B-be. Motorozásnál szerintem nagyon elenyésző azok száma, akik azért motoroznak, mert nincs más, és ez a legjobb alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
lupus_l
aktív tag
Csak O.V. mondta, hogy "boltokat", a tényleges rendeletben másképp fogalmaznak
A videójában látható részletből:
"a, a napi fogyasztási cikkeket értékesítő élelmiszerüzlet ...
b, a napi fogyasztási cikkeket értékesítő egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (a továbbiakban drogéria) ...
c, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet ..."Tehát egy sarkított GYIK szerint:
Átvehetem a Black Friday alatt megrendelt termékeimet a Media Marktban?
Igen, mert egyik fenti üzlet kategóriába se esik.Kilyukadt a zoknim, beugorhatok egy akciós pakkért a C&A-ba?
Igen, mert egyik fenti üzlet kategóriába se esik.Barkácsolni van kedvem, elugorhatok bármikor a Praktiker/OBI/sarki barkácsboltba?
Igen, mert egyik fenti üzlet kategóriába se esik.Mivel 19-kor zárnak be a bevásárlóközpontok, elintézhetem a Lidl/Aldi/Tesco stb. bevásárlásomat péntek 10 órakor?
Nem, mert csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak az a, b, és c, által megjelölt üzletekben.A sarki 100 forintos bolt nem élelmiszer üzlet, oda mehetek?
Nem, mert a c, (drogéria) kategóriába eső üzlet.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ez nem sima adagoló, hanem a mosószert félig(negyedig...vagy akárhogy) vízzel kell keverni és HABOT ad ki.
https://www.youtube.com/watch?v=5PX5qH3J4nQ[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
Én is kaptam kettőt, a kerámia főzőlapon és az indukciós tűzhelyen használhatatlan. Nem egyenletesen melegszik, cserébe összekarcolja az üveg felületet.
Azzal a hosszú szárral a mosogatógépben való elhelyezés is kalandos.Mi egy Intarspar-ban vettünk 3 darabos készletet porcelán bevonattal, mikor 6 éve indukciós tűzhelyre váltottunk. Bevált, igaz, nincs mosogatógépünk.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
A videó leírásából másolva:
"Hozzávalók: min. 2 db tojás / fő 1 ek. étolaj/ olívaolaj vagy 1 tk. vaj só őrölt fekete bors" szóval ez alá is tesznek olajat...a leharcolt teflon felület meg igaz, igencsak ragadós. G.R trükkje, hogy ha odakozmál valami, akkor forralj benne vizet, hagyd ott és akkor felázik. -
ShadowX
őstag
Azért azt hozzá is kellene tenni, hogy a 80+ korúak többségének azért kellett zsírt ennie meg azzal főznie, mert nem volt más akkoriban (elérhető sem volt más, de pénzük sem volt másra), másrészt meg kellett az ez által biztosított energia. Nem tudom Te épp hogyan vagy vele, de én utoljára 25 éve voltam hagyma/paprikaföldön, akkoris már csak javarészt nézőként.
Nagyapám ezt évtizedeken keresztül megcsinálta, hogy legyen bevétel a családban. Ha emlékeim nem csalnak a kapálás, ültetés majd betakarítás sem épp volt egy kellemes meló. Főleg nem a melegebb időszakokban + irdatlan energiát emésztett fel.
Ma pedig már alig végzünk ilyen jellegű fizikai munkát. Mindenki ITs meg közgazdász vagy épp jogász, de ha épp nem, jellemzően akkor sem a klasszikus értelemben vett fizikai munkát végezzük. Ehhez hozzátársul, hogy mindenhova kocsival kell menni, ezáltal nincs meg az a minimális mozgás sem, amivel ellensúlyozni lehetne az olaj- és zsírszármazékok káros hatásait (plusz ugye tényleg ott az általad említett gyorskaja is...).
Szóval egy szép kis összetett problémát generáltunk a fene nagy jólétünkkel. Az meg egy külön misét is megérne, hogy a tepertő, szalonna és zsír hármas miért olyan drága amilyen...régen egy részét kidobták, ma meg aranyáron mérik.
-
SharpSA
veterán
Szerintem ez a “káros a zsír” duma is egy ugyanolyan kampány része, mint a “káros a csapvíz”, hogy el lehessen adni utóbbi esetén az palackozott csapvizet, előbbi esetén meg amit helyette “javasolnak”. Nálam utóbbi esetén annyit értek el, hogy van aktív, több körös vízszűrő, mert azért a csapból folyó víz maradékát látva, az valóban nem túl bizalomgerjesztő...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- PlayStation 5 Pro teszt
- Microsoft Excel topic
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest