Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petkow

tag

válasz m0h0senator #40 üzenetére

Nagy mintaszámú empirikus adatokra (elmúlt hetekben talán 100-nál is több space engineeressel játszottam, és nagy részének gyenge kártyákon is nagyon magas fps-t hozott), továbbá az én konkrét esetemre, ahogy írtam 5770-em van és tökéletesen megy vele rezzenéstelenül 60fps.
    Természtesen, hogy a te esetedben miért nem megy azt nem tudom, de amit bizton állíthatok: nem a videókártya miatt.

De ha tegyük fel, - valaki elvetemült módon, teljesen a játék üzemszerű használatával szembemenve több milló kockából halálcsillagot épít, - akkor sem a videókártya miatt fog beakadni, hanem a memóriát és a processzort fogja előbb megenni.

A játék jelenlegi fő lag forrásai: netkód (sávszélesség), fizikai kód, memória.

• petkow

tag

válasz sptkyle #38 üzenetére

Valójában ponthogy a VGA-t egyáltalán nem eszi meg. Talán még az integrált VGA-n is elmegy, bár mondjuk azért ajánlatos legalább valami alsó-közép kategóriás valódi vidkártya. Integrált VGA nem 3D-s játékra való (kivéve AMD APU-k esetén).
    Nekem az 5770-esen is fps ben még sokszor 60 felett van extreme beállításon.
    Amit megesz az multiban a sávszélesség. Amiatt viszont furcsa update lagot produkál, ha nem elég a feltöltési sebesség, illetve bányászik valaki intenzíven a szerveren. Meg a memória is probléma lehet. 4 giga kell minimum.

• petkow

tag

válasz kozi71 #31 üzenetére

Hát nagyon hasonló mert ezis a zűűrben van. Azon kívül nem sok közöset látok benne.

• petkow

tag

válasz kozi71 #24 üzenetére

Mivel nincs kész a játék (early access) egyenlőre semmi.

A terv az az, hogy multiplayerben dedikált szervereken építgetnek az emberek és factionökbe (csapatokba) rendeződnek és egymás ellen játszanak. (Kb. mint a Rustban, csak itt normálisabban kiépítve)

Sajnos a sok kretén játékos miatt, akiknek a kerék, meg az egyéb ökörségek a legfontosabbak, hátrébb sorolták a csapatmechanizmus és a dedikált szerver befejezését. Minden csütörtökön kapunk egy újabb blokkot (ami egyébként jó lenne, csak nem most), a játékmechanizmust meg nem fejezik be. Én egyre türelmetlenebb vagyok emiatt. Semmi kedvem egyedül céltalanul építgetni.

• petkow

tag

válasz kozi71 #22 üzenetére

Szia,

nincs hozzá leírás, mert nem volt rá szükség. Magyar nyelvű kezelőfelület van, és akkor kiírja mit csinálnak a gombok. Egyébként annyira egyszerű, hogy mindent autodidakta módon elsajátít az ember.
    A hajók színe csak dísz. Nincs semmi "ezt, vagy azt kell csinálni" mission. Vannak kész objektumok azon a pályán és azt csinálsz, amit akarsz velük.
    A bányászós dolgot nem értem. Milyen számláló?
    Ha a kézi kalapáccsal dolgozol, akkor a leszakadó köveket a "T" gomb nyomva tartásával tudod az inventorydba rakni. (Nyomvatartva egyszerre fel tudsz szedni egy csomó követ).
    A hajóraszerelhető fúró meg automatikusan annak inventoryjába pakolja az érceket.

Egyébként ha lesz igény, akkor majd tényleg készítek valami leírásfélét.

Update: Közben arra rájöttem, hogy számláló alatt talán az ércdetektor távolságkijelzését érted. Az csak mindig egy adott érctömeg, tömegközéppontját mutatja. Ezáltal sose lesz igazán 0, mert folyamatosan kitermeled és odébb megy a pont. De amúgy se kell vele foglalkozni. Odairányít a keresett érchez, és utána már a kő színét figyeld és aszerint bányássz.

• petkow

tag

válasz csana #9 üzenetére

Itt van a steam group: http://steamcommunity.com/groups/spehun
    , itt találsz játékospartnert (engem is akár), meg TS szerver címet.

• petkow

tag

Mivel nem hajtóművel megy, hanem csak sodródik ezért 2 módon tudod megállítani:
    - Vagy valahogy bejutsz a cockpitba, beszállsz és bekapcsolod az intertia dampenert (stabilizátort) és megáll. Ez előtt nem árt szétszedni a csapdákat, mert szétrobbanhat az egész a rejtett warheadek miatt.
    - Egy másik (nagy) hajóval megpróbálsz melléjutni és landig gearrel rátapaszkodni és így megállítani.

• petkow

tag

Sziasztok,

nagy felbuzdulás van a játék fejlesztése körül. Sokan követelik az AI (mesterséges intelligencia) mihamarabbi implementálását a játékba, annak ellenére, hogy a fejlesztők nem tervezték ezt.

Az én álláspontom az, hogy bár tisztelem azok véleményét, akik singleplayerben, AI-k ellen akarnak játszani, de egy kicsit ezt túlságosan földhözragadt és sablonos gondolkodásnak tartom. Szerintem ez a játék többre hivatott, minthogy buta robotokat lődözzünk. Én hatalmas csatákat képzeltem el, sok-sok emberi játékossal, bonyolult hajókkal, űrbázisokkal, összetett stratégiák kidolgozásával. Attól félek, hogy ha nagyon a singleplayer felé tolják el a játékkoncepciót, illetve sok erőforrást fektetnek az AI fejlesztésére, ez a kis cseh játékstudiónak túl sok erőforrását kötné le, és más monumentálisabb játékaspektusok rovására menne (építési elemek, hajórendszerek, mutliplayer képességek, fizika stb.).

Nem akarok senkit se közvetlenül befolyásolni, mindenki saját elgondolása szerint dönthet az alábbi szavazáson erről a kérdésről:
    http://forums.keenswh.com/post/census-on-player-stance-on-ai-implementation-6736859

• petkow

tag

Na tanulva más közösségekből, csináltam steam groupot, háthat összegyűlünk néhányan együttes játékra:
    Space Engineers Magyarország
    http://steamcommunity.com/groups/spehun

• petkow

tag

Weboldal: [link]
    Steam Store: [link]
    Steam Community Hub: [link]

Üdv,

Veterán PC-s játékos vagyok, aki sok mindent látott már, de most sikerült egy készülő játéknak engem is meglepnie. Nevezetesen egy kis cseh játékstúdió (Keen Software House), aki korábban a kevésbé ismert Miner Wars ürszimulátor jellegű játékokat csinálta, most nagy fába vágta a fejszéjét, és elkezdett fejleszteni egy sandbox űrjátékot, amely sok tekintetben a Minecraft kreativitására hajaz, viszont mindez egy komoly, űrbéli környezetben, űrhajókkal, űrállomásokkal, aszteroidbányászattal stb. Lesz benne egyszerű kreatív mód, de sokkal komolyabb survival (manual) mód ahol az erőforrásokat ki kell bányászni, és a blokkat, alkatrészeket legyártani, közben pedig háborúzni a rivális csapattal.

A project annyira ambiciózus, hogy amikor először nézegettem a képeket, hogy technikailag le tudják ezt úgy programozni, hogy akár multiban is jól fog menni, nem akartam elhinni, ugyanis igen komoly fizikai rendszer van a háttérben, gravitációval és egy rakás mechanikailag, kinetikailag aktív eszközzel.

A Steamen viszont már Early Access státuszban megvásárolható az alfa változat, amelyet minden csütörtökön updatelnek és folyamatosan szépen lassan kerülnek bele az újdonságok. Most csütörtökön már a kezdetleges multiplayer mód is belekerült kreatív módban. Kipróbáltam és eszméletlen a dolog, tényleg működik. Kifejezetten látványos grafikával és igencsak sokrétű kreatív, működőgépes járművek, bázisok építésével ilyen még eddig biztos nem volt. Ha ezt folyamatosan ilyen ütemben tudják tovább is csinálni, akkor szerintem megállíthatatlan lesz és legalább akkora hype lesz körülötte a végére mint a Minecraftnak.

Akit érdekel a dolog, vagy már meg is van neki a játék, azzal szívesen felvenném a kapcsolatot. Már most idejében jó lenne egy kis magyar csapatot összekovácsolni, együtt építgetni, próbálgatni. Tudok Teamspeak szervert is biztosítani. Várom az üzeneteket.

Új hozzászólás Aktív témák