Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somatyi
csendes tag
Sziasztok!
Használt 4éves KDL-48W605B és egy új KDL50WF665BAEP között vacilálok. Utóbbiról nem nagyon találtam tesztet, így eléggé tanácstalan vagyok. Mit ajánlanátok?
A szoftver nem szempont, mi box-szal használnám. Nappal kb csak spotify menne rajta, este sötétben moziznánk, így a fényerő helyett inkább a szép feketék, erős kontraszt, és a 10éves samsung tv szellemképes, széleken ragyogós zavaró képének a feledtetése lenne a lényeg:)
Betekintési szög se kell legyen jó, nem is szeretnék IPS panelest.Nem használnám ki a 4k-t, ezért gondolkozom 48-50" fullHD-ban.
Nagyon köszi a tippeket! -
somatyi
csendes tag
PCM optikai kimenet - hangerő állítás kérdés
Mi Box 4K - Sony KD-55X8505C - FiiO D03K Taishan
Sziasztok!
A problémám dióhéjban: nem tudok hangerőt állítani Sony távirányítóval optikai kimeneten. A régi Onkyo erősítőm a FiiO dac-ra van kötve.Ami működik: Mi Box-ból 3,5" toslink optikain hang FiiO DAC-ba, onnan erősítőbe. Így a Mi Boxon, annak a távirányítójával tudok hangerőt állítani.
Ami nem működik: Mi Box-ból hang HDMI-n a tv-be, majd a tv-ből optikai a FiiO DAC-ba. Sony távirányítóval tudok mindent irányítani CEC-en, kivéve a hangerőt. Hangot kapok, de csak a Mi Box távirányítóval tudom szabályozni a hangerőt.Ha pedig nem az android 9-es Mi Box-ot használom, hanem az android 7-es tv-t lejátszásra, akkor csak az erősítőn tudok hangot állítani.
Fun fact: van egy belső menüben digital audio out volume rész, ahol állítva változik a hangerő, de az el van dugva a sokadik menüpontban.
Van ötletetek, miért nem működik? Miért nem tudja CEC-en pl. állítani a Mi Box hangerejét a tv távirányító? 2.1 rendszert használok, így semmi speckó kódolásra nem lenne szükség.
Köszi!
-
somatyi
csendes tag
válasz Celtis #53005 üzenetére
Köszi a választ!
Ha ragaszkodom a jól bevált erősítőmhöz, akkor lehet, hogy egy ilyen HDMI ARC audio extractor/convverter-t kéne beszerezni.
Csak kérdés, hogy vajon ennek állítaná a hangerejétm vagy itt is fix hangerő lenne a kimenet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs