Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Lauda válasza icecave (#1800) üzenetére


Lauda
félisten

Nem konkretan a dobozokon levokre gondoltam, hanem az olyanokra, amit linkeltem pl. :)

(#1802) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Ma volt az első olyan nap, amikor dolgoztam is. Igazából nehezebbnek képzeletem, hiszen az én munkám igencsak stresszes (ellenőr vagyok :) )Ezzel szemben elég könnyedén ment, bár annyit meg kell jegyezzek, hogy miközben rólam mindenki úgy tudja, hogy az én idegeim nemhogy kötélből, hanem minimum acélsodronyból vannak, ez ma nemigen volt jellemző a lelkiállapotomra. Minden kis baromságon jól felszívtam magam, és kedvem lett lett volna néhány emberkét jól el is verni! :Y Kívülről ez annyira nem látszott, legfelejebb azok vehették észre akik ismernek, na de hogy mi zajlott le belül, az hálistennek nem látszott a kívülálló szemével.
Azt vettem észre, hogy itthon(!!) teljességgel önkéntelenül is elindul a kezem, és kiveszek egy szál cigit, felkattintom az öngyújtót... és akkor nézek egy jó nagyot, hogy hát ez meg mi a fene volt? Nem azért csináltam, mert kívántam volna a cigit vagy valami hasonló. Hanem valahogy benne van a kezemben, és észre sem veszem az első pillanatokban, hogy magától elindul. Én azt hittem, hogy ez majd munka közben lesz így. Nagyon meg vagyok döbbenve most azon, hogy ez itthon történik. :Y
Ja és még valami. Mindössze két teljes nap telt el, de ezalatt már minden bajom előjött. Fájt a fogam, az arcom, ja és szinte az elhatározással egyidőben elkezdett fájni a torkom, ami nem is akar abbamaradni. Ezzel együtt a szívem az első perctől kezdve úgy dobog, mintha egyfolytában futnék vagy valami hasonló. Pedig nekem világéletemben alacsony volt a vérnyomásom!! Én nem emlékszem, hogy ezek meglettek volna akár pár nappal ezelőtt is amikor még napi két dobozzal szívtam.
Szép lesz ha ezkután meg gyógyszerekre költhetek majd annyit, mint azelőtt a cigire, vagy esetleg jóval többet is :O
Mint írtam is korábban egyszer már sikerült másfél évre leszoknom. Nem emlékszem, hogy akkor lett volna ilyesmi. :(((

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1803) icecave válasza regvoltrossz (#1802) üzenetére


icecave
nagyúr

Ez azért van, mert a szervezeted nem tud magával mit kezdeni. MEg hiányzik a nikotin is, azért nagy a pulzus. Elmúlik, nemsokára. Nekem a végtagjaim zsibbadtak, mint állat, 3-4 napig, tök gáz volt. Érdekes módon, csak akkor, ha eszembe jutott a cigi...

(#1804) #27070592 válasza regvoltrossz (#1802) üzenetére


#27070592
törölt tag

Nem vagyok a téma szakértője vagy agyász, de szvsz elég erős pszichés függgőséged volt és a hirtelen megvonás most testi tünetekkel jelentkezik.

Ismerősöm szerint ilyenkor egészen apró hangyákat kell szedegetni... :D

Viccet félretéve, ha egyszer már leraktad másfél évre akkor tudod mik a buktatók, ha tényleg le akarod rakni akkor menni fog, csak rajtad múlik.
Én épp másfél éve (tavaly nov28) raktam le és egyáltalán nem hiányzik. Van hogy kínálnak cigarettával de mivel általában nem Lucky Strike így oda se nézek...ilyenkor eszembe jut hogy elfogadom a szálat és egyszerűen kettétöröm majd eltaposom, de nem akarok a barátaimmal bunkó lenni.
Úgy látom ez a másfél év vízválasztó idő. Amikor először leraktam, szintén másfél évig tartott a dohánymentes időszak. Aztán elcsábultam, egy szál, másnap három, egy hét múlva napi egy doboz Lucky volt az adag...Fél év kellett mire újra elhatároztam magam, és azóta nem gyújtottam.

Nem mondom hogy sok sikert, Neked sem és másnak sem, inkább azt: csak rajtad múlik.

(#1805) Lauda válasza regvoltrossz (#1802) üzenetére


Lauda
félisten

Majd elmulik, ne aggodj emiatt, jo uton vagy. Egyik ismeros (nem kozeli szerencsere) 3-at szív el naponta, szvsz nem sok van neki, annyira fullad meg kohog, de o valasztotta a halalt az elet helyett.
Be fog allni minden, csak Te bírd akaraterovel, aztan ha megy a leszokas, johet a mozgas, futas, uszas, en pl uszni szoktam, nagyon jo (ha csak el nem lustizom ;) )

(#1806) Vandit. válasza Lauda (#1799) üzenetére


Vandit.
addikt

Bizony. Ugye örök igazság, hogy baja csak másnak lehet tőle, nekem nem. Elég rossz ez a felfogás. :(

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#1807) Troy. válasza Lauda (#1794) üzenetére


Troy.
addikt

05.31 első
06.04 második
Na most indul..

.

(#1808) ollie válasza Vandit. (#1806) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ami azt illeti, másnak is lehet baja tőle, mivel passzív dohányzásban Magyarországon 2x annyian halnak meg évente, mitn autóbalesetben.

Arról nem is beszélve, hogy mekkora kárt okoznak a gazdaságnak a dohányosok.

Szóval tessék leszokni!

***

(#1809) johnny82


johnny82
őstag

Idén január 2 óta nem cigizem, azaz rá két hétre elszívtam egy fél szálat, de attól még január 2-tő számítom. Eleinte rohadt nehéz volt, szabályosan rosszul voltam. Ha rágondoltam a cigire, annyira kívántam, hogy leizzadtam, de mint az állat, de kibírtam. Remélem most már sosem fogok cigizni. Ami engem motivál, hogy teszem félre a pénzt, amit cigire költenék, napi másfél doboz árát, 700 forintot. Mára szép lóvé gyűlt össze, mindenki ki tudja számolni. Ha minden jól megy, karácsonyra veszek egy jófajta LCD tv-t az addig csak cigiből megspórolt pénzből.

(#1810) Vandit. válasza ollie (#1808) üzenetére


Vandit.
addikt

A másnak is lehet baja, az most konkrétan a dohányzóknak szólt. A passízv dohányzás más téma. Sokkal károsabb sajnos, mintha szívnám. Ezért is írtam, hogy rühellem, ha például mellém áll a szarjával és ott fújja. :(

[ Szerkesztve ]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#1811) mate0217


mate0217
aktív tag

13 éves korom óta cigizek!!!! Most 17 (16 és fél) vok. Kemény 4 éve nyomom mondták hogy szokjak le de nem tudok. Valami tipp ???

Hol a nyuszi? - Hole a new see? Hideg van. - He dag one. Van két macskám. - One Kate much come. http://s1.bitefight.hu/c.php?uid=117708

(#1812) Lauda válasza Troy. (#1807) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem hagyd a fenebe, meg komolytalan vagy ehhez, probald meg par ev mulva, hatha. :)

ollie: Hat kart nem okoznak a gazdasagnak, epp ellenkezoleg. Oriasi bevetelt termelnek az allamnak a jovedeki adobol es az afabol, ennek toredeke megy csak el a gyogykezelesekre, foleg mert nagy reszuk meg az elott bekampecol. Szoval a gazdasagnak rengeteget hoznak a dohanyosok, ezert hoznak csak latszatintezkedeseket, amit a sok birka el is hisz.

johnny82: Grat hozza, nagyon okosan csinalod, igy legalabb Te is latod az ertelmet, tehat kezzelfoghato a leszokas eredmenye. A szervezeted meg majd hosszutavon meghalalja a dolgot. :)

mate0217: Nincs tipp, olvass es szokj le. Bar Te pont a legrosszabb korban vagy ehhez, nem fog menni szerintem. Talan 4-5-10 ev mulva felfogod majd, addig fontosabb lesz minden mas.

(#1813) ^Clown válasza regvoltrossz (#1802) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Elvonási tüneteid vannak. Lehet, hogy kéne venned nikotinos rágót, hogy kíméld a szívedet.

ollie: "Arról nem is beszélve, hogy mekkora kárt okoznak a gazdaságnak a dohányosok."
Ebben én nem vagyok annyira biztos. Gondolj csak a dohánytermékekből befolyó tízmilliárdokra. Összetett kérdés ez.

[ Szerkesztve ]

(#1814) dokar válasza mate0217 (#1811) üzenetére


dokar
addikt

mondd meg apádnak, majd ő megnevel :DDD

extra - SEXRay

(#1815) PazsitZ válasza mate0217 (#1811) üzenetére


PazsitZ
addikt

Amíg te nem akarsz leszokni addig szerintem kár erőlködnöd. :(

- http://pazsitz.hu -

(#1816) mephi666


mephi666
nagyúr

kb 6-8évig bagóztam és 2007karácsonykor "szoktam le"... (piros lucky volt a nagy kedvencem, mielőtt gyengítettek rajta, de főleg barna szofit nyomtam... meg az utolsó 2-3évben kézzel sodortam magamnak piros tilbury-t... napi 30szál körül lehetett az átlag...) előtte volt pár próbálkozásom: 1-2hétig vagy max 1hónapig bírtam... most ősszel, amikor asszonnyal kicsit összebalhéztunk, elszívtam fél doboz barnaszofit pár nap alatt, az kicsit fejbevert... a többit inkább nekiadtam az egyik raktárosnak a cégnél :) jól megvagyok cigi nélkül... nagy ritkán 1-1 szálat elszívok (párhetente), de van h hónapokig eszembe sem jut... rengetegszer álmodtam olyat a leszokás óta, hogy rágyújtok... de mióta nagy ritkán beiktatok max 1 szálat, azóta ez is megszűnt és nem is gondolok rá... akkor szoktam még néha rágyújtani, ha nagyon rossz a gyomrom... kis nikotin nálam helyreteszi a gyomorműködést :)
legjobb tippem leszokáshoz: abba kell hagyni egyik napról a másikra és kész... nem szabad szerintem ilyen "lecsökkentem az adagot" megoldással próbálkozni, az úgysem használ... meg a nikotinos rágó/tapasz is hülyeség... akaraterő és elhatározás kérdése az egész... elég nehéz, de ez van... a leszokást azért írtam idézőjelbe, mert egyik ismerősöm megmondta: "cigiről leszokni nem lehet... max csak abbahagyni egy időre... aki igazából rászokott, az soha az életbe nem fog teljesen leszokni" és igaza is van 100%ig...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1817) ollie válasza Lauda (#1812) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

"Hat kart nem okoznak a gazdasagnak, epp ellenkezoleg. Oriasi bevetelt termelnek az allamnak a jovedeki adobol es az afabol, ennek toredeke megy csak el a gyogykezelesekre, foleg mert nagy reszuk meg az elott bekampecol. Szoval a gazdasagnak rengeteget hoznak a dohanyosok, ezert hoznak csak latszatintezkedeseket, amit a sok birka el is hisz."

Ebben nem vagyok én olyan biztos. Iszonyat pénzekbe kerül az államnak akár csak 1 tüdőrákos kezelése. Töredéke az az összeg ennek, amit a jóember életében befizetett, mint jövedéki adó a cigi után.

***

(#1818) icecave válasza ollie (#1817) üzenetére


icecave
nagyúr

Évente Mo.-on kb. 30 ezer ember hal meg a dogányzásnak betudható betegségekben.
Viszont több millióan dohányoznak átlag napi 1 dobozzal... azért az durva ám...

Ha csak 2 millióan szivnak napi 1 dobozzal (kb 500 ft/doboz), az NAPI 1 milliárd forint (persze, ebből mindenki részesül, de hidd el, az adó is kurvanagy rajta...
És ez csak egy durva becslés...

(#1819) Lauda válasza ollie (#1817) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor szamoljunk egy kicsit.

Minden szal cigarettan kb 15 forint jovedeki ado van, erre meg rajon az afa. Vegyunk egy atlagos, 500 forintos arat, 20 szal cigivel. 20x15=300 + 83 ft afa, tehat az allamnak egy doboz cigarettan 383 forint haszna keletkezik. Atlag napi egy dobozzal szamolva 30x383X12=137880 forintot kaszal egy dohanyoson egy ev alatt. Tovabb nem szamolom, ha gondolod folytasd Te. Egy atlagos dohanyos min 30-40 evig szivja, Mo-n min 3-4 millio dohanyos van. Mennyi penzt tejelnek ezek havonta, evente, 30-40 ev alatt, aztan mindenfele gyogykezels nelkul elpatkolnak, akar a cigi miatt, akar mas betegsegben? Szerintem az allamnak 5-10 szeres haszna van a cigin.

(#1820) ^Clown válasza Lauda (#1819) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Szerintem kicsit eltúlzott a számolásod, de a végkövetkeztetés igaz sajnos.

(#1821) mate0217 válasza dokar (#1814) üzenetére


mate0217
aktív tag

tudja amúgy mondta hogy szokjak le !!!!

Hol a nyuszi? - Hole a new see? Hideg van. - He dag one. Van két macskám. - One Kate much come. http://s1.bitefight.hu/c.php?uid=117708

(#1822) ollie válasza icecave (#1818) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A TB kiadásai ennél egy nagyságrenddel nagyobbak. Naponta.

Az állam nem azért nem ösztönzi a leszokást, mert több bevétele van a dohányzás miatt, mint kiadása, hanem mert a leszokás azonnali bevételkiesést jelent, ugyanakkor csak hosszabb távon mérsékli a kiadásokat.

[ Szerkesztve ]

***

(#1823) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Egy nappal vagyok túl az egy héten. Eddig elszívtam összesen 1 egész 3/4 szál cigarettát ezalatt. Ez is úgy jött ki, hogy amikor már nagyon nem bírtam, akkor rágyújtottam, beleszívtam kettőt-hármat, majd érdekes módon nem kellett belőle több, így elnyomtam, pedig még megvolt a fele- háromnegyede!
Az első napon nem szívtam, a második napon szívtam el egy felet, a harmadikon is egy felet. Ez eddig 1, a negyedik napon nem szívtam, az ötödiken egy negyedet, a hatodikon semmit, majd kétszer negyedet.
Nem a nikotin hiányzik, hanem a cselekvés, a mozdulatsor. Sokszor itt a gép előtt kiveszem-elrakom a cigit, mert óhatatklanul is hozzányúlok, de nem kívánom, így nem gyújtom meg, valamint sokszor azon kapom magam, hogy totyorgok, főleg ha vendégek vannak nálam, ugyanis korábban ilyenkor mentem ki a ház elé elszívni egy-egy szál cigit.
Ami érdekes az az, hogy a munkahelyen semmi gond nincs, (legfeljebb azon tünetek, amikről pár napja írtam) pedig korábbi tapasztalataim alapján attól féltem a legjobban!

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1824) Eagl3 válasza regvoltrossz (#1823) üzenetére


Eagl3
veterán

Így nem igen lehet leszokni... vagy szívod vagy nem. Ha csak napi fél szálat szívsz, de azt rendszeresen, attól még dohányos vagy. Egyáltalán miért van nálad\előtted cigi? :F

(#1825) ^Clown válasza Eagl3 (#1824) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Igen, ki kéne dobnod/oda kéne adnod valakinek a cigit, az öngyújtókat jól eltenni, a hamutálakkal együtt.

(#1826) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Ácsi-ácsi! Olyan 7-8 éve olvastam egy könyvet ami a dohányzásról való leszokásról szólt. Ma is megvan itt van a polcomon. Az volt beleírva, hogy az jár a rossz úton aki úgy csinálja, hogy még a környékről is száműzi a cigisdobozt.
A lényege a dolgoknak ugyanis az, hogy az ember legyen tisztában azzal, holgy le akar szokni, de ha már végképp nem bírja és rágyújt ami egyébként a legtöbbször nem tudatos, akkor úgyis el fogja nyomni amikor észreveszi magát. Ugyanis az elhatározás a lényeg, nem az, hogy ha néha egy csatát veszt az ember akkor kiakadjon!
Ha pedig nincs meg a lehetősége annak, hogy az ember rágyujthasson, akkor akaratereje is kisebb és van olyan hülye, hogy éjfél előtt elmegy a város túlsó végére az akkor is nyitvatartó benzinkúthoz egy doboz cigiért.
Mint mondtam is, egyszer már leszoktam. Ugyanezzel a módszerrel! Most is jól haladok. Nagy ritkán fordul elő, hogy rágyújtopk amint látszik. De két szippantás elég ahhoz, hogy a szervezet lenyugodjon, és több nem is kell.
Ez a két szippantás viszont nagyságrendekkel kevesebb mérget tartalmaz, mint bármely tapasz, rágó és egyéb hülyeség.

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1827) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Ha valaki szeretné, akkor beszkennelhetem az általam említett könyvet :) Elég érdekes könyv. Annó a 90-es évek legelején csomagküldő szolgálatok kínálták iszonyú drágán. Én egy antikváriumban vettem 100ft-ért kb tíz éve :) És tényleg jó könyv!

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#1828) aphra2 válasza regvoltrossz (#1826) üzenetére


aphra2
aktív tag

Lehet hogy ez is jó módszer, de ha nálam lenne keménydobozos barna szofi,
azt tuti nem bírnám ki :N ,hogy ne szívjam el.
A héten volt a tv-ben valami egészségnap, ott mondták ,hogy ezt abbahagyni, leszokni nem lehet, olyan erősen kötődik az agyban mitudomén mihez, legfeljebb csak szüneteltetni,... akár életünk végéig.
Lehet benne valami mert mint korábban írtam 4 év után is vissza lehet esni.
Mellesleg még egy-két szál is (pl hetente) %-os arányban sokkal kevesebb méreg,
mint a megszokott napi 1 doboz, és csak nem mindegy, hogy néhány szál vagy 7X 19.

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#1829) Lauda válasza regvoltrossz (#1826) üzenetére


Lauda
félisten

Ha le akarsz szokni, akkor gyorsan dobd ki azokat a konyveket. Ez egy vicc, mindent ami ra emlekeztet, bele a kukaba. Ha napi egy slukkot szivsz, akkor se fogsz leszokni soha.

(#1830) #27070592 válasza regvoltrossz (#1826) üzenetére


#27070592
törölt tag

Ha nálad ez a módszer működik akkor kövesd ezt a módszert. Most is csak azt modom: rajtad múlik. :K

(#1832) mephi666 válasza regvoltrossz (#1826) üzenetére


mephi666
nagyúr

nálam is van otthon még vagy fél csomag dohány... kb 1.5évvel ezelőttről... néha abból csavarok 1 mezítlábast... fejbe is ver, mint vakondot a rotikapa :) de nem kívánom a köztes időben a cigit... munkatárssal ha megyünk haza a kocsijával a munkából és rágyújt, az sem zavar és nem is kívánom meg a cigit... viszont néha 1-1 hajtós hét után jól esik elszívni 1 szálat :) szerintem ez is egy működő módszer és nálam ez vált be... ha elfogy az a dohány, szerintem veszek egy újabb csomaggal... így, hogy a lehetőség megvan, kevésbé izgat :) érdekes dolog ez...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1834) mephi666 válasza #72889600 (#1833) üzenetére


mephi666
nagyúr

jah... 2007.12.22 körül még aktívan bagóztam... bírtam 2napig... karácsony napján rágyújtottam és fél szálnál el is nyomtam... onnantól kezdve 2008. november közepéig nem cigiztem egyáltalán... néha elszívtam 1 kubai szivart, de ennyi :) (néha=párhavonta) rengetegszer álmodtam olyat, hogy rágyújtok... nagyon kívántam néha... aztán november óta bevezettem, hogy időnként (pár hetente) 1-1szálat beiktatok... és azóta nem izgatja a fantáziámat és nem érzem úgy, hogy "teljesen megtiltottam magamtól 1 cselekvést, amit nagyon szerettem" :) de szerencsére annyi nikotint nem juttatok így a szervezetembe, hogy utána kínlódjak az "elvonási tünetektől" :) tudom, hogy sokkal rosszabbul bírnám, ha tudnám, hogy nincs lehetőségem egyáltalán rágyújtani... ez nálam olyan, mint a brian életében, ahol ki akarták harcolni a férfiak szüléshez való jogát :) a tudat is megnyugtat, hogy "rágyújthatnék, ha akarnék..." :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1836) mephi666 válasza #72889600 (#1835) üzenetére


mephi666
nagyúr

húú... hát kb 6-8éven át... az átlag 1-1.5doboz barna szofi kaliberű cigi volt (ha felvetett a pénz, akkor szívtam piros lucky-t...), az utolsó 2-3évben pedig kézzel sodortam tilbury dohányból... ha ideges voltam 2-3doboz is elment 1nap... de ha ittunk, akkor is láncdohányost játszottam... kb 15-20percenként gyújtottam rá olyankor... :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1838) mephi666 válasza #72889600 (#1837) üzenetére


mephi666
nagyúr

ahol laktam faluban, ott volt a pultos, akivel jóban voltam... övé volt a kocsma... 30körüli srác volt... masszívan bagózott meg kávézott... amikor dolgozott, akkor kb 15-20percenként rágyújtott és fél óránként-óránként megivott 1 kávét (cukor nélkül, feketén)... ő is barna szofit pöfékelt... ő is képes volt leszokni... igaz volt, hogy 1évig nem cigizett, de utána megint nyomta egy darabig... érdekesen csinálta :) ahhoz kellett még rendesen neki akaraterő, hogy akármikor le tudta rakni egy időre... én ha elszívnék pár doboz cigit, nem tudnék megállni... ennyire ismerem már magam... szépen, időnként 1szál belefér... meg itt a cégnél az egyik biztonsági őr kb 50-55éves... masszívan cigizett vagy 35-40éven át és kb 2éve hagyta abba... azóta nem gyújtott rá... a környezetemben látott események is sokat segítettek :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1840) Dyde


Dyde
aktív tag

Szerintem ez akaraterő kérdése. Fejben dől el az egész. Attól függ mennyire komoly a szándékot vagy az indokot amiért le akarod tenni. Ha úgy állsz hozzá hogy háát nem kéne annyit cigizni stb akkor tuti rá fogsz gyújtani, de ha úgy gondolod hogy már köhögsz tőle rendesen esetleg lesz gyereked stb a közeljövőben vagy valami fontos dolog, le lehet tenni... sok sikert :)

(#1841) Lauda válasza #72889600 (#1835) üzenetére


Lauda
félisten

Mert ugye az is számít, hogy leszokás előtt mennyit cigiztél.

Ez egyaltalan nem szamit, attol fugg, ki mennyire elszant es eros lelkileg. Van aki 1 ev utan se tudja letenni, van aki 25 utan leteszi. :)

(#1843) Lauda válasza #72889600 (#1842) üzenetére


Lauda
félisten

Az se szamit, ha napi 4dobozzal szivott, ha van akaratereje leszokni, akkor menni fog. Ha nincs, akkor szivhat napi 5 szalat is, nem tudja letenni. :DDD

(#1844) morningsun


morningsun
újonc

Szerintem ez egy nagyon nehéz probléma, annak, aki tényleg függő. Tök jó látni, hogy sokan túllépnek ezen! Ami sztem a gond, hogy van a függőségnek egy olyan mentális oldala, amit gyerekkorunktól kezdve építenek belénk. Például az igazán nagy hősök, akik minden nőt megkapnak mindig cigiznek a filmeken. De ez csak az egyik eleme. Van egy csomó sztereotípia ezzel kapcsolatban, ami tényleg nem igaz! Én már egyszer egy évre abbahagytam a dohányzást, pedig nem akartam. Elolvastam egy nagyon jó könyvet erről. Most vmi más tippet kaptam! Majd meglátjuk! :)

(#1846) gakel válasza Lauda (#1843) üzenetére


gakel
csendes tag

Ez így van... apám 2 dobozzal szívott naponta 27 éven keresztül. Ma azt mondhatja, hogy 6 éve nem gyújtottam rá! Irigylem egy kicsit! :) De ő is azt mondja, hogy csak úgy tudott leszokni, ha egyik pillanatról a másikra lerakta és azt mondta, h többet nem...

(#1847) morningsun válasza #11216128 (#1845) üzenetére


morningsun
újonc

Az egyik oldalon lehet kérni személyes orvosi segítséget. Ott próbálkoztam igazából. Ehhez még hozzájött az, hogy a párom tett pár nagyon piszkos ígéretet akkorra, ha leszokok, meg igazából az eltökéltség is megvan! A párom nevét nem adnám meg, de az oldalét szívesen : http://www.eroaleszokashoz.hu/szakertoisegitseg :C A hasznos tippek fület ajánlom nagyon!

[ Szerkesztve ]

(#1850) morningsun válasza #11216128 (#1848) üzenetére


morningsun
újonc

Ahogy a hosszas mellékhatásokat láttam az, de engem igazából nem győzött meg. Én sokkal inkább hiszek a mentális leszokásban. Ha bármit vennék a leszokás mkiatt az max ez lenne:
http://dohanyzasstop.hu/
:D :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.