Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freestyle79
tag
-
-
Freestyle79
tag
Tehát a következőt tedd!
Mivel gondolom nincs szerviz menüs távirányítód, ezért TV kikapcs.
Info, Menu, mute, power gombok gyorsan a távirányítón egymás után.
Bejön a szerviz menu.
Option, enter, lefelé a region-ra, itt EU kell, hogy legyen. Neked ND lesz (Nordic)
Region-on enter, balra egyet, itt lesz az EU.
Menu, és kihúz a hálózatból. Majd visszadug, bekapcsol, és örül...Semmi mást nem állíts el, mert minden állítást egyből átír az eeprom-ban. És hiába a Factory Reset, az semmit nem állít vissza az eredeti beállításra a Factory-ban!!!
[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
A szoftver, és az összes beállítás teljesen külön részben van. A szoftver egy soros Flash-ben van, az össze beállítás, szerviz rész, és a felhasználói is pedig egy 24C02 eeprom-ban,
Ezek újraírása házilag nem mondom, hogy nem megoldható. Bent a gyárban a célgéppel kb 30mp. Csak mivel a B széria már kifutott modell, ott sem igazán egyszerű már.... -
Freestyle79
tag
A szervízmenüben található Calibration-hoz tartozó menüpontokat hanyagoljad!
Ha valamelyik kalibrációra rányomsz, akkor failure jelenik meg, és annak a bemenete visszaáll alapértékre. Ez a feldolgozó IC bemeneti fehéregyensúly kalibrációja, melyet maga a lap végez el megfelelő tesztábra beadásával az adott bemeneten.A white-balance értékek módosítása az eredeti értékek feljegyzését követően nem problémás. Azt vissza tudod állítani az eredetire.
[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
válasz LackoMester #3717 üzenetére
Nincs rajta LAN, csak 1 USB van, és csak 3 HDMI.
Az 550-en is csak DLNA-ra képes a LAN -
Freestyle79
tag
válasz LackoMester #3720 üzenetére
Mivel a C530-on nincs LAN, így az c550-en DLNA-ra korlátozódik a LAN rész, ami arra jó, hogy ahálózaton lévő média szerverről lehet vele média fájlokat lejátszani.
-
Freestyle79
tag
Üdv!
Firewire frissítés nem igen van , esetleg Firmware.
Abból nekem van pár, csak kellene tudnom, hogy a TV-ben a lap CI, vagy CI+, mert eltér a Firmware, és mindkettőhöz volt 2005-ös verzió.
A sima CI-os frissítője az T-CHL7DEUC könyvtárnam van,
a CI+ pedig T-CHLCIPDEUC könyvtárban.
A simához ezek vannak meg nekem:
2003.3
2004.1
2005.0A CI+ -hoz pedig ezek:
2003.2
2004.8
2005.0
2006.0
2007.1 -
Freestyle79
tag
Visszaolvasni nem bűn
Itt a magyarázat -
-
Freestyle79
tag
válasz istvanszucs #4886 üzenetére
Amenyiben a Power LED folyamatosan villog, viszont a TV nem kapcsol be, akkor egyértelműen maga a Flash IC-ben lévő program a hibás, nem tud beboot-olni. Nem 100% biztonságos ez a frissítés. A gyárban is 1000 lapból 10-20 egyszerűen meghal.
A javítására egyetlen megoldás, hogy magát a Flash IC-t lecserélni egy másik, programozott IC-re.
A távirányítóra azért reagál, mert azt a részt egy másik IC, úgynevezett Sub-Micom kezeli, aminek különálló programja van.
A TV-d pedig Main-lap cserés lesz, mivel a szervíz csak fődarabot cserél. -
Freestyle79
tag
válasz istvanszucs #4901 üzenetére
Sajnos az otthoni újraprogramozás nem lehetséges.
De maga a Flash IC csere is elég macerás, mivel BGA tokozású az IC. -
Freestyle79
tag
válasz bnorci71 #4918 üzenetére
A saját C650-em is eljátszotta ezt még a nyáron valamikor. Igaz ez egy teljes Digitális keresés után lett. Ekkor valamiért a TV2, RTLKlub az tuti 2 külön csatornán jött, és az egyiken nem volt EPG.
Úgy oldottam meg, hogy teljesen újrahangoltam a készüléket. Azóta nincs vele gond.
Igaz én heti 1 órát ha nézek TV-t, akkor sokat mondok. -
Freestyle79
tag
válasz Pitbull111 #5247 üzenetére
Ezért nem kell ész nélkül a factory menüt állítgatni!
A megoldás a következő:
Belépsz a factory-ba
Control, Config Option, Chealsea HV Flip, ez legyen ON
menu gomb-al egy szintet visszalépsz, majd kihúzod a tápot.
Visszadug, bekapcsol, örül. -
Freestyle79
tag
válasz vnatkozimic #5416 üzenetére
Ha az 1-es USB-re rádugsz egy eszközt, felismri?
Milyen verziós a jelenlegi Firmware a TV-den?
Ha 2001, akkor tedd fel a 3003.0 Firmware-t.
Csodálom, hogy még másnál ez a "kamu" hibaüzi nem jött elő.
2002-es verzióban javították ezt a hibát. -
Freestyle79
tag
válasz Elektrojoe7 #6155 üzenetére
Csak egy kérdésem lenne a TV-vel kapcsolatban. A hálózati rész neked működik rendesen?
Ugyanis a szervízmenüről készült képeden látom, hogy a MAC adress nem lett a készülékbe beírva. MAC FAIL. -
Freestyle79
tag
Azt jól tudod, hogy az 580-as lap a Valencia procival készül. Ugyan ezzel a procival mennek a 6-os 7-es szériák is. Kivéve a C6000-et, mert abban is van Mstar procis lap.
a 100Hz rész nem csak szoftver, hardver is. Az 580-ason nincs meg az FRC (Frame Rate Converter) rész.
Próbáltam, hogy a 650-es Flash-t tettem 580-as lapra. Sajnos akadt néhány bug, de működött vele.[ Szerkesztve ]
-
Freestyle79
tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel. Eladó egy Samsung BD-D7000-es típusú 3D-s Bluray lejátszó. A készülék 2 hónapja, újként került hozzám. Sajnos anyagi okok miatt vagyok kénytelen megválni tőle. Minden tartozéka megvan, és adok vele még egy 2M-es HDMI kábelt, és egy 3M-es optikait is!
Érdeklődni lehet a weller@vodafone.hu címen. Azt sűrűben nézem, mint itt a privit.Az ára: 48.000Ft.
-
Freestyle79
tag
válasz nightshadow #11776 üzenetére
Az én C6900-asom ilyen Katt
-
Freestyle79
tag
Értem én úgy, hogy akár fél évig 0-24-ben ugyan az a program.
Igaz régebbi, 710N és hasonló típusú Samsung monitorok, amin a Samsung LCD main lapok funkciós tesztprogramja fut. Hidd el, saját szememmel láttam ilyeneket. Bár már a mostani monitorokon nem rémlik, hogy ilyet láttam volna, de lehet csak megszoktam már. -
Freestyle79
tag
válasz Anonymus23 #11808 üzenetére
A lámpa, ami megy hátul, az nem más mint a Nap
De most már sikerült lakapcsolnom, így megcsinálom a videót még egyszer, de a kamerát is fix helyre teszem. -
Freestyle79
tag
válasz Anonymus23 #11811 üzenetére
No, megcsináltam teljesen sötétben is Katt
A TV háttérfénye 20-ason, dinamikus kontraszt kikapcsolva.
A kamera fix fókuszon, és fix fényértéken, a legérzékenyebb állásban.De ha jobban felhősödne, bevilágítana se zavarna, mert én sötét szobában 5-ös fényerőn nézem csak.
Előtte egy Le32C650-em volt, Samsung paneles. És az ehhez képest felhősödött szépen.... -
Freestyle79
tag
Azokat az értékeket nem fogod tudni kiolvasni, mivel az ON/OFF opcióval engedélyezed a lapnak, hogy a kiválasztott bemenethez tartozó DDC EEPROM IC-be i2C buszon beírja az EDID adatokat, ami az opciós beállításoknak megfelelő.
Mikor ezámítógépet kötsz rá VGA-n vagy HDMI-n, akkor ebből az IC-ből olvassa ki a gép a támogatott felbontást, és frissítési frekit.
ON állásban a bemenetek neve mellett Succes feliratnak kell, hogy legyen.
Amennyiben Faliure, akkor sikertelen volt az adatok beírása, és a rákötött gép nem tudja felismerni a megjelenítőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest