Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) waccamár


waccamár
aktív tag

A címre a válasz egy határozott NEM :D Persze, van akinek ilyenre van igénye, de attól mert lesz pár indigogo-n finanszírozott modell, attól még nem jön vissza a divatba.

Eleve szerintem kellően (nagyon) gyorsan lehet írni touchscreen-en is.
Akinek ez nem elég, annak ott van a swipe-olós írás, nem tudom mi a feature pontos neve. Szoktam használni, még a sima touch-nál is gyorsabb és kellően pontos.
Aztán ott van a már magyarul is teljesen királyul működő speech-to-text. Ezt is sűrűn használom, pl. utcán amikor lefagy a kezem, vagy autóban, stb.

Tehát én nem igazán értem a létjogosultságát a fizikai billentyűzetnek. Persze megértem és elfogadom ha valaki azt gyorsabbnak érzi, vagy simán csak noszalgia miatt szeretne.

(#2) Luck Dragon

Szerintem sem tér vissza fizikai billentyűzet .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#3) tboldi


tboldi
nagyúr

Nekem sem kellene egyik sem, de eszembe jutott egy videó.

Meg egy másik is. Bár monitoros, de a lényege igaz lehet a telefonokra is.

[ Szerkesztve ]

Cserélnék újszerű, narancs-lila Nintendo Switch Joy-Conokat 2x4 GB 1600 MHz 1,5 V DDR3 SODIMM laptop memóriára!

(#4) zone válasza waccamár (#1) üzenetére


zone
őstag
LOGOUT blog

Régebben is megvolt ezeknek a felhasználói tábora. Mostanában persze kevesebbet utaznak az emberek, de többféle munkához is jól jöhet. Programozás, konzol elérés, hosszabb szöveg gépelése. Engem csak az ára tart vissza.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#5) lolller


lolller
csendes tag

Nem valószínű, mert a tartalomfogyasztás miatt az egyre nagyobb kijelzők felé megyünk a billentyűzet ebből, csak jelentősen kitakarna.

Én is gondolkodtam, hogy leváltom a p20pro-m egy BB-re vagy akármire ami fizikai, de aztán gyorsan lebeszéltem magam róla.

varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

(#6) Precorus


Precorus
tag
LOGOUT blog

Ha nincs elég hely hogy tíz ujjal gépeljek, nem kell. Ahhoz meg kellene vagy 10 hüvelyk, ami megöli a tényt, hogy telefon, és csak zsebre kell vágni.
A fentebb említett speech to text funkciót próbáltad?

Könyvtár == Old-school Netflix

(#7) tboldi válasza Precorus (#6) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én Apple Watchon imádom a diktálást, néha ugyan hülyeségeket ír, de elég jól használható. :K

Cserélnék újszerű, narancs-lila Nintendo Switch Joy-Conokat 2x4 GB 1600 MHz 1,5 V DDR3 SODIMM laptop memóriára!

(#8) waccamár válasza zone (#4) üzenetére


waccamár
aktív tag

hát nemtudom... Valid lehet amit írsz, de kíváncsi lennék a valós felhasználói szokásokra és igényekre. Venne-e ilyet tömegesen az, aki a fenti táborba tartozik? Vagy már megoldotta máshogy?
Akinek igénye van ide-oda mászkálás közben hosszabb szöveg írására, konzol elérésre, stb., az tud venni ultrabook-ot, ami aztán tényleg bárhol elfér. Oké nem zsebben, de nah :)

(#9) janeszgol


janeszgol
veterán

Nem rossz koncepció, de szerintem nem pont a hétköznapi telefonos szokásokra való már.

[ Szerkesztve ]

(#10) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

En orulnek neki, mert vizes/olajos kezzel sokszor kellemetlen akar felvenni a telefont is. Tudom tudom, ne rinyaljak :DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#11) Bambuszpro


Bambuszpro
tag

Csatlakozok az elöttem lévőkhöz, szerintem sem fog visszajönni a divatba a fizikai billentyűzetes mobil. Szerintem az elmúlt 8 évben elég sokat fejlődött a bevitel ahhoz. Amikor még kis méretűek voltak a telefonok akkor teljesen jogosnak éreztem mert egy 3"-os kijelzőn billentyűzetet tapicskolni nem egy nagy élmény.

De egy 5-6"-os telefonon gépelni, vagy swipet használni az automatikus kiegészítéssel megtámogatva most már sokkal gyorsabb szerintem.Mondjuk a Mini Pro-mon is tudok olyan gyorsan gépelni ha elötte 1-2 hónap alatt betanítottam.

Ráadásul a diktálásos bevitel is egészen jól működik még magyarul is. Ahol meg ezek tényleg komolyabb felhasználáshoz kell a bilelntyűzet oda sokkal egyszerűbb egy notebook vagy ultrabook már csak a képernyű méret miatt.

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#12) quailstorm


quailstorm
nagyúr

A két eszköz nem teljesen ellenfele egymásnak. A Pro1 az kézkezes fektetett használatra készült, ahol hüvelykujjal gépelsz. A Planet viszont csak asztalon működik. Túl nagy a hüvelyujjas pötyögéshez. Akkor meg már inkább laptop, etc. Mert a kijelző kicsi és messze lesz tőled.

Fentebb ki van tárgyalva a chatelés. Oké, lehet érintőn gyorsan írni, főleg angolul, szótárral. Közben a fél kijelzőt elviszi a virtuális billentyűzet.

Szeretnél szerkeszteni egy forráskódot? Távolról konfigurálni egy szervert? SSH-ba belépni? VNC-t használni? Üdv. a pokolban. Lehet elővenni valami virtuális billentyűt, amin van más gomb is mint az írásjelek, és máris maradt egy lőrésed fektetve. Ott kéne dolgozni.

Nyilván az emberek többségének ilyen igénye nincs. Ez kifejezetten infós, kocka telefon. Meg ARM Linux hackelgetős.

Nekem Pro1 van, hozza amit kell, de egy újabb Snapdragonnak valóban jobban örülnék.
Azt meg figyelembe kell venni, hogy a Planet-ben lévő MTK hiába 4 évvel újabb, kb. így érte el az azonos teljesítményt, és mellé ha haxolni akarsz, akkor MTK, ami extra szívás lehet.

(#13) Hieronymus válasza janeszgol (#9) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Igazad van.
Miután sikerült megszokni a kijelző nyomogatását, már nem vonz a billentyűzet. Csak az árat és a hibaforrások számát növeli.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#14) Somatom válasza quailstorm (#12) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

A Pro1 megalkotóinak volt egy korábbi project -jük is. Nagyon fáj, hogy a Lenovo kihátrált a Moto Z koncepcióból. Szeretem a Z Playemet, vettem is hozzá két Modot.

Agyturbina:
Ajánlom figyelmedbe a Huawei Talkbandet! A B2 után megvettem a B5 -öt (a 3 -at átugrottam, 4 pedig nem volt a babona miatt). Imádom a kütyüt. Azóta már van B6.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#15) quailstorm válasza Somatom (#14) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Tudok róla. Alkatrészhiány és meg nem térülés miatt beszántották.

Végső soron ez vezetett oda, hogy inkább megcsinálták az egész telefont. Ami nekem csak jó. A Moto Z Playnél lényegesen modernebb, és korszerűbb telefont kaptunk.
Játékos hasonlattal élve, a Snap 625 elég arra, hogy létminimumon, esetleg konfig hackkel eldöcögjön rajta az Asphalt 9, a Pro1-en meg csutkagrafikán megy gyárilag, igaz 30FPS-re korlátozva.

Mert jó poén volt a Nokia N900 is évekig de rettentően gyenge. Fxtec Pro1 legalább annyira nem gyenge, egy darabig még jó játékszer lesz. Aztán remélem frissítik a procit is.

Amúgy a virtuális billentyűs chatelőknek:

Arra még egy harmadik fajta billentyűzet a jó. BlackBerry Passport, vagy BlackBerry Priv a példája. Kapacitív vertikális állású billentyűzet szótár támogatással. Passport esetén adaptív virtuális kiegészítősávval.
Az tényleg tud gyorsabb és hatékonyabb lenni a sima nagy érintőnél.

Cserébe SSH-nál és távoli asztalnál csak félig segítség.

[ Szerkesztve ]

(#16) Somatom válasza quailstorm (#15) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Nem vagyok gamer, ezért vettem a Play -t. De, a Z sorozatnak több tagja volt. Pl. a Z3 -ban ugyanolyan Snapi 835 van, mint a Pro1 -ben Amoleddel és volt belőle 6/128 -as konfig.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#17) Agyturbina válasza Somatom (#14) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Koszonom, a megoldas jo lenne, de mint hulye villanyasz, forgo gepek kozeleben nem jo otlet semmi ilyesmit viselni, es akkor meg az eros aram, es nagyfeszultseg hatranyait nem firtattam. Sajnos az egyik chipes torzsutas kartyamat mar kicsinaltam, mert bent maradt a zsebemben, Semmit nem lehet bevinni se a generator terembe, se a kapcsolo terembe, ha jot akarsz a kutyuknek. Az egyik telepen nincs NAF, ami azt jelenti 1000A rohangal fel ala, arnyokalas nelkul. Fincsi.
(Most nezel butan, akkor miert olajos/vizes a kezem, sokszor be kell szaladnom, ezert azert, es hat persze akkor csorog a telefonom :DDD )
Nem nagy probléma az egész, úgyhogy marad így ahogy van.

Megegyszer koszi az otletet :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#18) joey04


joey04
titán

Nem jönnek. Nagyon rétegigény ez már.

(#19) prolad


prolad
őstag

Meglepne, ha népszerűvé válnának megint, nem abba az irányba megy a piac. Persze alternatívának jó, ha jelen vannak.

Én inkább örülnék egy szabadon paraméterezhető virtuális billentyűzetnek, nem tudom miért nincs még ilyen (vagy ha van, akkor miért nem találom).

(#20) Kisgépkezelő válasza Agyturbina (#17) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Az előző munkahelyemen (de jól esik ezt már így írni :D) ezt úgy oldották meg, hogy kiosztottak mindenkinek egy 5000 forintos Nokia logós kínai készüléket akinek gépzsírosnak is kellett lennie, meg telefonálnia is kellett.

Nekem volt ilyen Xperia X1-em vagy 10 éve. Nagyon hi-tech volt a maga idejében, de szerintem azóta sikerült annyira optimalizálni a gui-kat, és nőttek annyit a kijelzők, hogy hasonlóan jó tud lenni egy virtuális billentyűzet. A spec karakterek, meg az magyar ékezetes betük előhozása pl: számomra egyszerűbb némileg egy érintőkijelzős gombsoron.

(#21) totron


totron
senior tag

Minél több gombod van, annál menőbb vagy. Technikai fux.

(#22) quailstorm válasza Kisgépkezelő (#20) üzenetére


quailstorm
nagyúr

SSH-nál rettentő jól jön a fizikai spec karakter, fizikai shift, Fn és akár caps lock.

E-mailt meg chatet írni szótárral meg virtuálissal gyorsabb szerintem.

(#23) totron válasza quailstorm (#22) üzenetére


totron
senior tag

Szótár? Mikor egyik szó ékezetes, a masik ekezettelen lesz?

(#24) quailstorm válasza totron (#23) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én csak tanuló szótárjavaslatot használtam eddig. BlackBerry virtual keyboard, a felfelé pöcögtetős. Az angolra kiváló, magyarra néha eltalálja. De nem avatkozik be, nem erőszakol rád semmit.

(#25) Adamyno


Adamyno
tag
LOGOUT blog

Berendeltem egy Pro1 X-et. Azért azt, mert kisebb és kényelmesebb szerintem. Nekem a hackelés miatt kell. Undorító az on-screen keyboard. Alapból landscape módban van értelme a konzolnak. Ha úgy még felugrik egy szoftveres billentyűzet, akkor a kijelzőből nem marad semmi. Ott a tepsi kijelző aztán billentyűzet gyanánt használjuk. Szerintem pazarlás. Ennyi erővel az összes munkánkat elvégezhetnénk egy tableten képernyő billentyűzettel. Kipróbáltam az összes androidos BB-t. Nagyon rossz. Minden szempontból. Retek lassú a hardver, ellenben túlárazott. Kevés a gomb, rossz a kiosztás. A Passport jó lett volna, le is másolták a kínaiak (nem jut eszembe a neve) az egy jó készülék lett közepes áron. Megvolt a Motorola Droid szériája a 4-esig (nem is volt több). Annál jobb qwerty készülékem még nem volt. Külön HDMI portja volt és egy csomó dolgot tudott már akkoriban. Ha külső kijelzőt észlelt akkor átállt tablet módra és a kijelző egy touchpad lett + ott volt a fizikai billentyűzet. Mindeközben rákaszthattál akár egy Bluetooth egér+billentyűzet kombót, akár OTG-n egy hubot és egér, LAN, pendrive, stb.. de Y osztóval még tölteni is lehetett. Sőt, már a vezeték nélküli töltést is tudta. Bánom is, hogy eladtam. A CPU nem volt vészes csak az 1GB RAM. Folyton azon agyaltam hogyan tudnám bővíteni. Egyébként az Fxtech nem lesz újdonság mert volt S8+om egy darabig. Szerintem nem lesz gond vele. Egyelőre. Az üzemidőre leszek kíváncsi. Igazából a magyar qwertz és a wireless charging fog hiányozni de szerintem ezeket megoldom utólag.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#26) quailstorm válasza Adamyno (#25) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Német qwertz volt a sima fxtec-ből, igaz nekem se azt küldtek, pedig azt rendeltem...
De van aki azt kapott.

(#27) Adamyno válasza quailstorm (#26) üzenetére


Adamyno
tag
LOGOUT blog

Arra gondoltam, hogy ha szoftveresen be tudom konfigolni magamnak a magyar kiosztást, akkor újrafestem a gombokat.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#28) Somatom válasza Adamyno (#27) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Android alatt külső billentyűzetet ezzel szoktam remapolni. Persze, lehet közvetlenül a keychars, keylayout fájlokat is hekkelni. :)

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#29) quailstorm válasza Adamyno (#27) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Van az fxtec fórumán lokalizációval foglalkozó topic.

Ha újrafested, akkor nem fog tudni a háttérvilágítás átvilágítani rajta. Bár alapból nem valami erős, legalábbis az első kiadásé nem az.

(#30) Adamyno válasza quailstorm (#29) üzenetére


Adamyno
tag
LOGOUT blog

Ha jól láttam, akkor úgy működik náluk a dolog, hogy van egy fehér gumi gombsor, amire fekete réteg került és arra mentek a színes szimbólumok. Én ezt úgy csinálnám, hogy teljesen lemaratom a gumiról a festéket (még nem tudom mivel), ráragasztok a szimbólumok helyére matricákat - magyarul kimaszkolom a helyüket - és lefújni feketével a maradékot. Száradás után matrica le, és ott fehérek a karakterek ahol kell és világítanak. Az más kérdés, hogy így az FN és a különböző módosító billentyűk karakterei nem lennének más színűek. Meg lehetne oldani egy negatív maszkkal, de nem biztos, hogy van kedvem annyit szórakozni vele. Egyelőre még azt sem tudom mivel/kivel fogok ilyen apró matricákat legyárta(t)ni pontosan. Arra gondoltam, hogy van egy SLA 3D printerem, azzal egész pontosan lehet nyomtatni ilyen apróságokat viszont azzal csak a negatívnak látom az értelmét amolyan pecsét-szerűen. Lehet, hogy szerzek egy programozható lézeres gravírozót és azzal könnyen létre lehet hozni a formára vágott matricákat.

Még ez eldől majd. Mindenesetre talán érdemes lehet beszerezni egy tartalék gombsort a művelet előtt :)

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#31) zone


zone
őstag
LOGOUT blog

Vannak ezek a mini billentyűzetek: [link] vagy más gyártótól a H20 és H18+. Ezek nem lennének jobbak? Így nem is lenne fix hardverhez kötve a billentyűzet. Csak valami tartót kellene hozzá faragni, mert olyat nem igazán találtam.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#32) quailstorm válasza zone (#31) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Amelyik gumis, azon 3 szót nem tudsz legépelni agyrák nélkül. Van egy régebbim, még Bluetooth 2.0-as. Ezen kívül külön kell tölteni, tárolni, nagyobb sokkal, és tartó meg nincs ilyen.

Ráadásul ehhez az oprendszernek kell BT billentyűzet support. Míg a fizikaival U-boot-ban, meg PostmarketOS-ben is lazán tudsz kavarni.

Egyébként azok a billentyűzetek nem telefonhoz vannak, hanem HTPC-hez és TV-boxhoz.

(#33) Somatom válasza quailstorm (#32) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Hááát... Én az SGS 2 óta az összes telómat használom asztali üzemmódban (HDMI -> monitor, BT egér, bill). Van egy Apple billem, meg egy kisebb Rapoo -m, ami ránézésre tök ugyanolyan, mint az i9 . Tökéletesen működnek az összes telómmal, tabommal. Sőt, az USB adapteresek is. Hordozáshoz én azt a félbehajtósat venném, csak nincs Magyar kiosztással.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#34) quailstorm válasza Somatom (#33) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Szerintem te direkt félre akarod érteni ezt a dolgot. Amit te írsz, az nem a levegőben történő kétkezes használata egy 5 colos eszköznek, hanem egy bedokkolt készülék (lásd Samsung DeX). Annak meg semmi köze a problémához, és az fxtec-hez ugyanúgy meg kell venni a dokkot és bele kell dugdosni a cuccokat, mint egy billentyű nélküli készüléknél.

Van viszont telefon méretű két hüvelykujjas BT billentyű is jó sok, a fenti linken is találsz. De annak a többsége nem jó gépelni, max egy filmcímet. És ezek nem alkalmasak a slider qwerty ergonómiai kiváltására sem.

(#35) Somatom válasza quailstorm (#34) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Éppenséggel egy öt collos teló méretű billentyűzeten gépelni sem leányálom. Mondhatni erősen kompromisszumos. Akkor inkább lerakom a telót és a külön billen pötyögök.
A Dex -hez pedig már régóta nem kell dokkoló. Sőt, a 3.x UI -val már wireless is megy a DeX. Hozzáteszem, hogy nem szeretem a DeX felületet, inkább csak tükrözöm az alap Android felületet.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#36) quailstorm válasza Somatom (#35) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ezt aláírom. Itthon nem is szoktam elővenni, még hobbiból se mostanában. De ha semmi más nincs kéznél, csak a telefonom, akkor óriási segítség a csak érintőhöz képest.

Amire te használod a telót arra nekem ez van a mai napig: [link]
De ez nincs mindig nálam, N900 idejében meg még nem is létezett.

Dokkból nekem asztali van, Microsoft HD-500. DeX-es telefonom nincs, csak S7-em. Viszont működne vele, mint ahogy megy fxtec-el, Pinephone-al is.

(#37) Somatom válasza quailstorm (#36) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Én egy Teclast M16 -ot használok. Ha kell, van gyári bill, van HDMI és külön töltőport, így megy a töltés és periféria egyszerre.
Telónál meg van "b" terv. A Gboard megy floatingban is és egész kicsire átméretezhető. Szükségmegoldásnak megteszi.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#38) zone válasza quailstorm (#36) üzenetére


zone
őstag
LOGOUT blog

Az LG G8X hogy tetszik?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#39) quailstorm válasza zone (#38) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én nem próbáltam, haverom anyjának van, de az meg Chihuahua államban található. :DDD
Szóval csak annyit tudok, hogy van benne potenciál, de csak akkor kéne, ha a pénz nem gond. Fxtec-nél szempont volt, hogy hackelhető, még a gyári Android 9-et koptatom, de hamarosan váltok, és van miből választani, nem csak android.
LG-nél meg teljes Vendor lock-in van nulla hackeléssel.

Alapvetően az android nem alkalmas fektetett nézetre, meg spéci UI-ra, csak ha kényszeríted vagy van hozzá valami barkács framework.

(#40) Somatom válasza quailstorm (#39) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

2011 (Galaxy S1) óta droidozok és az összes telómat alapértelmezetten fekvőben használom. Nagyon kevés olyan alkalmazás van, aminél kényszerítenem kell a fekvő nézetet.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#41) quailstorm válasza Somatom (#40) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Microsoft Teams pl. pont ilyen. Az meg kell az fxtec-en. A legtöbb hírolvasós app is ilyen bár ott kevesebb értelme van neki hiszen nem írsz bele.

(#42) Somatom válasza quailstorm (#41) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Microsoft... hmmm... rémlik valami. Az tákolja azt a Windows nevű, alternatív izét? ;] Minek az neked?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#43) quailstorm válasza Somatom (#42) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Mert a munkahelyemen ez a meeting app.

(#44) Somatom válasza quailstorm (#43) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Szétesik, ha fekvőbe kényszeríted?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#45) quailstorm válasza Somatom (#44) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem esik szét. Kicsit indokolatlan a fejléc vastagsága, így a chat lőrésszerű, de nagyjából használható. Inkább ez mint a virtuális billentyűzet.

(#46) Somatom válasza quailstorm (#45) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Ilyesmihez nem lenne jobb valamelyik GPD? Nézegettem róluk videókat, szépen mennek Linuxokkal is.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#47) quailstorm válasza Somatom (#46) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az nem telefon. Nekem ebben most a SIM is benne van. Sokkal nagyobb is, nehezebb, több hőt termel. Jó cucc, de nem telefon.
Igazából nekem egy fxtec pro1 kéne Maemo Lestével. Az még nincs rá, remélem lesz.

N900-nál is ugyanez volt a kompromisszum. Kicsit dagadt, kicsit nehéz, de képátlót tekintve mégiscsak telefon. Ráadásul fxtec összecsukva teljes értékű portémódos Androidos telefon, amit kb. semmi más nem tud jelenleg. A Planet PDA-k is azért estek ki mind. A témaindító írásban van először olyan Planet PDA ami csak érintős készülékként is kényelmesen működik. A többi nyitható, nem kifordítható és csak belső kijelzős, így azokat csak fektetve csak asztalon tudtad használni. Külső kijelzőn max a hívást tudtad felvenni.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.