Hirdetés
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Astra kalandok @Első rész
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Milyen mosógépet vegyek?
- MárkaLánc
- Megújult a Linkin Park
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci laci
addikt
Azèrt lássuk már be ezek nem gamer telefonok,igaz hogy bír sok játèkot de a stressz tesztet nem tudják.Èn speciel èletembe nem játszottam rajta.😁Igaz ez nem vigasztal senkit.🤣
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
-
tookie
tag
12x tulajoktól kérdezném aki játszik is a telefonon, hogy ez hogy viselkedik komolyabb terhelés alatt komolyabb játéknál?
-
MC Pite
veterán
-
strcpy
tag
Sziasztok!
Akinek friss weekly ROM-ja van meg tudná mondani, hogy sikerült-e kijavítani a Dolby Atmos-t érintő bugot, ami 2-3 hónapja került bele?
Arra gondolok, hogy a telefon elvileg rendelkezik Dolby Atmos licensszel és így (régebben legalábbis) TIDAL-on tudtam Atmos tartalmakat hallgatni. Valamelyik frissítés után viszont már nem játszotta le ezeket a számokat. Az app továbbra is listázza őket -tehát szerinte van rá licenszem-, de ha rábökök valamelyikre, akkor egyszerűen összeomlik az egész.
-
JACKAL89
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Pár hónapja vásároltam egy Xiaomi 12-t. Utóbbi időben elkezdte azt csinálni, hogy telefonálás közben fogja a telefon és szétkapcsolja a vonalat.
Szolgáltatónál voltam bent. Azt javasolták, hogy gyári visszaállítás, ha az sem oldja meg, szerviz.
Megcsináltam a gyári visszaállítást, első pár napban jó volt a készülék, most megint kezdi.Mielőtt leadnám szervizbe, gondoltam, megkérdezlek Titeket, hogy találkoztatok hasonlóval?
Van erre valami megoldás, vagy tényleg szerviz?
Előre is köszönöm a segítséget.Szétkapcsoláskor ezeket írta ki a telefon:
"Repülős üzemmód kikapcsolása hívás indításához"
"Rendszer UI nem működik"
"A mobilhálózat nem érhető el"
"Hívás megszakadása hívás közben vagy már tárcsázás közben" -
JACKAL89
csendes tag
válasz Banderasz74 #1307 üzenetére
Köszönöm. Kipróbálom.
Remélem bejön. -
MC Pite
veterán
Én sose értem mi abgyíknaknilyen erős, csak benchmarkra (se) jó proci egy telefonba. Mihez jön valójában jól? És mivel jár ha nem is használjuk ki átlagban a kraftot? (Hosszan meg nem is lehet).
Ékes példa a 12 és a 12X...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
norbert1998
nagyúr
válasz MC Pite #1312 üzenetére
Arra, hogy 4 év múlva is tökéletes telefon lesz.
Most vettem apámnak egy Galaxy S9-et. Úgy örül neki, mint majom a farkának, hogy milyen gyors meg pörög meg milyen jó a kamera.
Na ezért. A 12X 4 év múlva is olyan menő lesz vagy ott már kelleni fog a 12 ahhoz, hogy akkorát szóljon? -
MC Pite
veterán
válasz norbert1998 #1313 üzenetére
Ugyanaz a hűtés, fogyasztás. Gondold újra, ez nem asztali pc, a fogyasztás és a thermal throttling fogja állandóan.
Mint notebookba egy erős közepes ultralowvoltage szériás proci, meg egy top. 2-4 percig erősebb a top, utána throttling miatt nem erősebb. Sőt, sokszor 20-30 perc után az ulv kicsit magasabb órajelet tud tartani (azonos órajel alacsonyabb feszültségen). Ha nem használod ki, akkor is kicsit takarékossabb az ulv. Ezt sok generáción és gépen keresztül tapasztaltuk.
Itt ugyanez van. Nem izgat, hogy 4 év múlva mi lesz, ha kevesebbet bír addig minden nap egy töltéssel, és jobban forrósodik ha kéne kraft. Antutuval meg nem játszok.
Kérdés: ha játszol fél-egybórát, erősebb a 12 mint a 12X? Biztos van rá benchmark, de úgy vélem nem igazán.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tookie
tag
válasz Black&White #1315 üzenetére
Most így utólag igen 😂. Úgy látom, hogy azért lett ilyen szögletesebb meg vastagabb a 13, hogy jobb legyen a hőkezelés. Az más kérdés, hogy jellemtelen lett viszont tud teljesíteni.A jővőben ilyen processzorokkal biztos búcsút mondhatunk a vékony kompakt mobiloknak.
[ Szerkesztve ]
-
tookie
tag
válasz Black&White #1315 üzenetére
Milyen telefon lesz a 12 helyett?
-
tookie
tag
válasz Banderasz74 #1318 üzenetére
Engem a Miui tartott még itt, mert szeretem ezt a rendszert, na meg nem akartam tepsit venni, de ha így halad a Xiaomi, akkor elgondolkodom az Iphonon.
-
tookie
tag
válasz Black&White #1319 üzenetére
Egy picivel lett nagyobb, na meg nagyon szögletes lett.
-
MC Pite
veterán
Erre van egy csomó ellenpélda, pl a legtöbb Gen1, de Lehet hogy gémertelók vagy hatalmas tepsik alig vesznek vissza, de azok nincsenek a látókörömbe. De nem csak a snapira jellemző [S22] .
De embert nem tudok aki pl 12 meg 12X-et stabilan megmondaná egy vakteszten melyik melyik sebesség alapján.
Szerk: Amúgy a többi top telefon kintudja használni terén merül bennem fel, hogy mire? Legends, Apex Legends, Asphaltok, RR3 a gyengébbeken is lazán mennek (amin lehet, maxranhúzva a beállításokat). Ha nem ezek, akkor mi az aminek kell ettől több erő? A rendszernek optimalizálás kell, nem erő, ez milliószor bebizonyosodott (hallod, samsung?).
Főleg ha napi két óra sot amivel kevesebbet bír mondjuk egy erősebb chipset (azonos, kis terhelésen, játék nélkül).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tookie
tag
válasz Banderasz74 #1318 üzenetére
Hát a Zenfon 9 se jobb mint a 12-ő.
-
norbert1998
nagyúr
válasz MC Pite #1314 üzenetére
Az azért megvan, ugye, hogy a telefonon (és a PC-n is) nem 100%-on pörög folyamatosan a processzor, ugye? Ki beszélt játékról és benchmarkról?
Azért ezt gondold újraNem értem, miért mindig a játékokra hivatkzol. Menj akkor, böngéssz, netezz például egy "10 nm+"-os Celeron-on, hiszen úgyse kell ahhoz egy i7
Egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar rájössz, hogy a mindennapi életben is, a hülye játékokon kívül is nagyon fontos az, hogy amikor megnyitsz valamit vagy kattintasz, akkor hány mag tud, milyen vehemensen és mekkora órajelre felugrani, milyen IPC mellett, hogy teljesüljön ujjad kívánsága.
4 év múlva már az elvárások és a feladatok nehézsége is ugrik akkorát, hogy kell egy mostani csúcs vagy csúcs közeli processzor ahhoz, hogy labdába rúgjon.
Az S9 Snapdragon 845-ös. Épp még elég pörgős vele egy szinte szűz telefon, belakva, de az csak 60 hz-en megy például a menüben is.A párom Galaxy A70-ese is jó példa lehet neked. Minek erősebb telefon? Nem játszok vele. Jaja...
De attól még egy szerencsétlen Google keresés is olyan lassú, hogy többször inkább felkelek a X12-esemért helyette, hiába van a Samsung mondjuk épp a kezünkben...[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz norbert1998 #1327 üzenetére
Párom régi novája (21016, snapi 625) gyorsabb (fotó, net, általános használat) mint a céges A53-am (ekkor A52, azelőtt A41 volt, nem ezzel van valami baj).
A P4a télen lett eladva, azon minden, és még játék is jól ment.
Ahhoz vagyok szokva, hogy játékokra hivatkoznak.De egy középkategóriás soc évekig jó lesz, ahogy évek óta jó most is. A kb 2014es Thinkpadem sem lassabb mint a céges friss i5 meg i7 Latitudeok meg PG-k általános használattra(!).
Szal ha a jó sebességet hozza a P4a, XZ2C (tudom, az anno erős volt), akkor nem biztos hogy választanék olyat, ami melegebb, drágább és mindenképp föbbet eszik. Mondom ezt Tensorral; de jól fogyaszt és nem volt drága. És egy már ma lassú soc sem lenne érdekes megvételre, mert megőrülnék tőle mint a bloatwarekirály cégeseimtől.
Sok telónál rengeteget nyom az optimalizálás (vagy a hiánya), és kevés olyan van, amikor érezni hogy átlag használatnál gyorsabb mint egy középkategóriás.
Egymás mellett idáig szinte csak játék betöltésnél éreztem különbséget, átlag appoknál nem. Illetve telepítésnél, képfeldolgozásnál esetleg expó után.Szerk: sokszor ha az A53 van a kezemben, valamit keresni kellene neten, inkább előveszem a sajátomat, mert megőrülök attól a ...csodától, ez ismerős. És gyanítom nem a procin múlik (A41nél mondjuk az emmc tárhely még bebaszott, azt lehetett érezni.) Mondjuk a szifon se-vel kb ugyanez volt, az nem lagolt, hanem egyenletesen volt kimért, animációkkal próbálta leplezni hohlgy nem siet (főleg egy storeos telepítés, pff).
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MC Pite #1329 üzenetére
Érezhető sebességbeli különbség van a mindennapi használatban is az én és a munkatársam céges gépe között is. Dell E5480 és E5490. Mindenben megegyezik a két gép, csak mivel az enyém egy évvel fiatalabb, nekem eggyel újabb, 8.gen i7 (8650U) van benne, míg neki 7.gen, de pontosan nem tudom, mi.
Érezhető az a különbség azért, na.Megnyitásokban, tüskés kiugrás szerűterhelésekben fogod észrevenni idővel a 12X és a 12 közötti külöbséget. Most még mindkettő bőven elég. Ha valaki 1-2 évre tervez, akkor a 12X is jó választás. Én 3-4 évre már nem választanám a gyengébbet, főleg úgy, hogy volt idő, mikor drágább is volt a 12X.
-
MC Pite
veterán
válasz norbert1998 #1331 üzenetére
Ezért jó hogy van lehetőség választani, én a napi plusz két óra képernyőidő és kevesebb melegedés mellé tenném az ikszet, mivel még egy jó darabig nem limitálna ez sem.
Mire limitálna, addigra már nem ad rá frissítéseket a sajomi a telefonra, amúgy is csúszna lefelé használhatóságban.
-
norbert1998
nagyúr
-
novinyul
veterán
válasz norbert1998 #1334 üzenetére
Ezen agyaltam én is Nemrég vettem egy új MI12-t, de eddig melegedés semmi, legalább is amit használtam előtte(Realme GT2 Pro, Neo 3,Oneplus 9Pro, Xiaomi 12X) telefonok. Tetszett a 12X is, de a vezeték nélküli töltés nagyon hiányzott belőle.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
Karavik
veterán
válasz MC Pite #1297 üzenetére
Én értem, hogy biztosan megfelelő valakinek a Pixel 6a, de nem céges használatra ill nem GSuite munkakörnyezetben, mert GSuite munkaprofil nem működik rajta.
Továbbá nem működik rajta VoLTE, VoWIFI és 5G sem. Mindemellett kijelzője csak 60Hz képfrissítést támogat Dolby Vision és HDR10+ nélkül. Nincs 24bit/192kHz audio DAC, nincs Dolby Atmos audio támogatás és nem utolsó sorban nincs 67W gyorstöltés csak 18W és nincs vezeték nélküli töltés sem. Szóval elég sok a kompromisszum...
Kollégám Pixel 6a telót választott céges telónak én pedig Xiaomi 12. Innen a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
norbert1998
nagyúr
Ha ez így van, akkor ebben a topikban miért hiszi azt mindenki, hogy mindenki játszani akar és felforralni a telefonját? 🤣
Szerintem azért a felnőtt emberek jelentősen kis százaléka tolja a wc-n a pubg-t a telefonján
Elhiszem, hogy van az a játékos réteg, én is voltam ilyen a középiskola elején, de már kinőttem ezt. Legalább említsük meg, hogy igen, a durva játékok közben fel tud forrósodni a sima 12, míg a 12X esetleg másfélszer annyi ideig bírja.
Mintha egy Focus-t azért nem ajánlana a csoport egy hangos része, mert kovalyog az úton, majd amúgy hónapokkal később kiderül, hogy 2 tonnás utánfutóval értendő mindez.
-
novinyul
veterán
-
tookie
tag
válasz norbert1998 #1338 üzenetére
Egy kvázi Flagship telefonnak nem kellene gondot okoznia, ha valaki arra a bűnös útra tévedne, hogy játszani akar.... melegedés egy dolog lenne, csak ez magával hozza a teljesítmény csökkenést is. Ezzen én már túlléptem és beláttam, hogy kompakt telefontól ami ilyen vékony és top cpu van benne nem szabad azt elvárni, hogy 20 percnél tovább lehessen komolyan terhelni 😂. Mondjuk ezt a Xiaomi is belátta és a 13 már Iphone klón lett kinézetügyileg (is) . Kár, hogy erre most jöttek rá 🙃. Gondolkozom, hogy mire cserélhetném le a tizenkettőt, de kompakt telefon terén csak az iphone jöhetne szóba, de annyit meg nem adok telefonért egyenlőre, max ha az Iphone elrejti a kamerát a kijelző alá.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Ha Xiaomi-n akarsz jétszani, akkor vegyél Black Shark-ot. Ennyi a titka a dolognak
Alapvetően normál használattal most akkor hol eszik két órával több időt a 12?
Még mindig komoly a kéréds, nem beszólogatás.De amúgy be fogok menni egy mediamarktba, keresek egy 12x-et és megnézem, tényleg mennyivel gyorsabb vagy lassabb egymáshoz képest a két telefon. Nem játékban, mindennapi böngészésben, alkalmazások nyitgatásában, képfeldolgozásban.
Mert azért az se mindegy, milyen tempóval tudod verni pro módban az exponáló gombot egy akciósabb jelenetnél, például múlt szombaton bowlingozni voltunk, korlátozott fényviszonyok között kellett jó, nem bemozdult képeket csinálnom, elég fénnyel, zaj nélkül. Azért azzal még a sima 12 is megküzdött. Nem hőmérséklet, hanem sebesség terén.A 13 miért is fontos hogy iphone klón? mert úgy van a kamera sziget kialakítása? Vagy nem értem
[ Szerkesztve ]
-
tookie
tag
válasz norbert1998 #1342 üzenetére
Ez elég hülye válasz. Naponta kb fél órát játszom, azért nem fogok gamer telefont venni. A Xiaomi most azzal promózza a tinenhármat, hogy nincs szükség gamer telefonra, míg két évvel ezelőttig, ha vettél egy flagship telefont, az mindenre is jó volt, csak ez a szerencsétlen 12 flagship nem képes játékra. Gamer telefont meg úgy álltalában nagy telefont nem fogok venni, ami 6.3-6.4 col felett van. Nekem 7-8 óra a SOT wifin, mobilneten meg wifin vegyesen olyan 6 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz norbert1998 #1342 üzenetére
Fizetek neked egy italt ha vakteszten megkülönbözteted a kettőt átlagos felhasználásban. [link] Még játékbetöltéseknél se nagyon látszik.
2óra különbség ott van, hogy ennyivel keveset sot jön ki a 12-ből.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
norbert1998
nagyúr
Nem neked szántam, hogy vegyél black sharkot. Általánosan.
Szerencsétlen 12? És a többi 8g1-es telefon? A Xiaomi volt mindig is az a gyártó, aki sokáig engedte throttling nélkül a melegedő procikat a többiekhez képest, amiért sirt mindenki, hogy forró a telefon. De cserébe tartósabban volt gyorsabb.
Most hogy ez a 12 esetében is így van-e, azt nem tudom, csak feltételezem."Nem képes játékra" Az a nem képes játékra, hogy melegszik? Vagy vissza is throttlingol annyira, hogy elkezd laggolni a doodle jump? Egyáltalán nem mindegy számomra.
Aha, szóval 6 óra sot mobilnet, wifi, vegyes használat. Neked melyik telefon is van?
A sima 12 ezt hozza nekem is vegyes használattal, mobilnet wifi nfc bt mindig bekapcsolva. Te azt mondod, hogy csak 4-et hoz, vagy hogy a 12X hoz 8-at?Egyik fenti mondatom sem kötözködés, a félreértések elkerülése végett
igazából, úgy gondolom, hogy a 8g1 ha nem is hatékonyabb, de körülbelül azonos hatásfoka lehet a 870-nel. Tehát ha kb azonos áramfelvételt kap, kb azonos hőfokokat produkál, és a kimenő számítási teljesítmény is kb azonos kell legyen. Tehát ezen analógiából kiindulva a sima 12 nem hozhat rosszabb számokat, mint a 12x egy számítási feladat elvégézése során, vagy akár játék fps-ekben. Természetesen ekkor a hőfok limitál mindkét telefon esetében, ekkor viszont a kijelzőidőnek is meg kell egyeznie, ha az akkuméret megegyezik.
Viszont mivel ennyire pontosan nem lehet semmit se kiszámítani, nem is vagyok hajlandó komoly véleményeket kijelenteni a tartós teljesítményükről egyik telefonnak sem.
[ Szerkesztve ]
-
tookie
tag
válasz norbert1998 #1345 üzenetére
Nekem is sima 12 van, annak a SOT teljesítményét írtam le. Sajnos most visszafogják a teljesítmény a melegedés miatt. Inkább melegedne, minthogy throttlingol 20 perc után. A kettő egy: Melegedik és Throttlingol.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
SOT-ra? Nem csak az számít, mennyit eszik mikornjobban dolgozik. Hívástól standby-ig sokmindenben eltér. Értem az eredendően pc-s gondolkodást, ahol igaz, hogy azonos cpucsalád visszafogott példánya kb annyit eszik mint a lassabb.
De akkor netezés, videózás és hívás alatt is gyorsabb, erősebb a Gen1 mint a 870?!
Ez inkább autós hasonlat lesz ami jobban illik ide. Lehet pl a Corolla 1.8 meg Dynamic Force 2.0 hibdrid motorja/rendszere. Utóbbi erősebb, de ezért cserébe mindig fél literrel többet kér, ugyanúgy poroszlálva is!
Másra tökéletesítették őket, juzer el tudja dönteni neki mire van szüksége, higy spórolósabb legyen, vagy szükség esetén legyen benne még egy kis tartalék. Itt inkább ez a helyzet ezekkel a SOC-okkal is.Mobilarena
12X: 6,28”-es panel, 4500 mAh-s telep és kiegyensúlyozott hardver – nem csoda, hogy a 12X nem könyörög délután a töltőért, legfeljebb a következő napon, és egy töltésből 5-7 órás képernyőidők is kijöhetnek a használat jellegétől függően.12: Horrortörténeteket hallani a Xiaomi 12 délutánra kifulladó, 4500 mAh-s telepéről, pedig a kapacitás előnyös a 6,28”-es képátlóhoz mérve. Én is naponta töltöttem a jó fogású telefont, ám a 4-5 órás képernyőidőbe bőven fért fotózás-videózás, némi navigálás, illetve 3D játék, és maradt estére szűk tartalék.
Gsmarena:
12X:
12:
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ezt én nem értem, melyik részt?
Ott vannak a gsmarenás mérések, egyértelműek, és a #1345-ben leírtakat cáfolják.
Vannak akiknek másfél, 2 napot bír; nem tudja/akarja mindenki vérkomolyan használni, napi 4-6 órát. Akinek napi 2 órája vsn, annak elmegy annyit is. De ezért tök felesleges pötyögnünk .Szerk: Talán jobb hasonlat/többen tapasztalták: teljesítmény orientáltabb soc olyan, mint az automata váltó sport módban: megemeli a fordulatot 300al, hogy ha majd kell erő, könnyebben pörögjön fel, kevesebb legyen a késlekedés. Nyilván cserébe ha egyszer sem padlóztuk, csak cirkáltunk végig, akkor is többet eszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Philips LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Astra kalandok @Első rész
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest