- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
raus
aktív tag
Nekem 2016 december óta 8 éve megy a custom loopom EKWB, Magicool, Coolgate, Primochill és Coollaboratory gyártók cuccaiból. Nem volt szétszedve! Egy Asus z170 deszka + i7-7700k + 16gb ram + gtx 1080 konfigról van szó. Jó minden és tiszta a folyadék.
Imádom ezt a konfigot. -
vrob
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
A Riotoro sajnos pont ilyen, egyszerhasználatosnak tervezett. A talp csavarjai is elég gyengék, egyszerű csillagfejűek. A szereléstől már sokat koptak, nehéz lesz még egyszer szétszedni, pedig óvatos voltam. A szivattyúhoz pedig csak roncsolással lehet hozzáférni.
Franc se gondolt erre amikor vettem. Legközelebb ez is szempont lesz.Utólag okosodva nézem, az utóbbi pár évben a youtubera felkerült több "AIO Tear-Down" videó elég sokféle típusról, érdemes megnézni ezeket. Éppen csak tesztelteket szétszednek és már ott van pár törmelék.
-
A gyári töltet nem örök életű és főleg nem tiszta (üzletileg katasztrófa lenne ha nem romlana el!).
Eddig mindegyik AIO vizemet ki kellett tisztítani. (corsair H100/H110, H50, Akasa A20)
Gyárilag trutyi lesz belőle jópár év alatt annyira hogy akár a szivattyút is megakasztja. De amúgy sem árt szétszedni pár évente karbantartási célból hogy a blokkot tisztán lehessen tartani. A gond akkor van ha fos módon egyszerhasználatosnak tervezte a gyártó és nehéz szétszedni.[ Szerkesztve ]
-
vrob
aktív tag
Köszi, bevállaltam egy utolsó esélynek
Valahol olvastam hogy autóhűtőfolyadékkal töltik fel, azért választottam azt.
Etilénglikol alapú valami plusz adalékokkal, vízzel hígítva. Az autóradiátorhoz is csöveken, csatlakozókon, tömítésekkel érintkezve megy a blokkból. Gondoltam ha azt nem marja szét ezt sem fogja, de lehet tévedtem.Nem tudom mi lenne a belevaló. Az biztos hogy a gyári cucc nem vállt be. Attól különböző helyeken lepedék képződött, ami a ház fizikai mozgatásakor - szerelés, egyéb karbantartás - levált és a blokk lamelláinál gyűlt össze, végül teljesen eldugítva.
-
vrob
aktív tag
Na igen, a régi szép idők
Nekem Ordasi féle tuningnet.hu-s hűtés volt az AthlonXP-men. A hozzá való cpublokk lefogató kb. használhatatlan volt. Valaki árult cnc géppel vágottat, az nagyon jó volt. Na ez trutymósodott pár havonta, a szivattyú kutyorgott folyamatosan, az eredetileg átlátszó csövek szép zöldek lettek a dzsuvától
Pár évre el is ment a kedvem a vízhűtésektől, csak levegős hűtéseim voltak.Azt hittem már eljött az idő amikor megvettem az AIO-t. Lehet még egy évtizedet várnom kellene mielőtt újabbat veszek. Addigra talán összeáll a tökéletes folyadék mix.
-
Undoroid
őstag
Szia!
Pedig öt hónapja és még egy napja mégis megtetted!
(CM Master Liquid 240 Lite AM4)
Fehér Farkas
Gondolom, hogy a Hypo miatt voltál a Mumus?! Az nem nagyon tűr meg maga mellett semmit. Éppen ezért nem célszerű erre használni, túl agresszív anyag. Trutyi is csak azért lesz, mert megtámadja a gumit, alumíniumot, rezet (vöröset és sárgát is), kadmiumozott ötvözeteket, vasat, stb.! Nagyon kevés anyag áll neki ellen! A Vodka inkább a kedves felhasználó bendőjébe való!
A témaindító íráshoz:Ügyesen megoldottad a szerkezet feltámasztását! Le a kalappal!
Több éve használok AIO-coolert és eddig (kopp-kopp) nem volt vele gondom! Szépen, csendben és hatékonyan végzi a feladatát annak ellenére, hogy használtan jutottam hozzá*. Persze ez nem a " belépőszint tetejéről, közép aljáról " származik...szerintem. Légtelenítő csavar sincs rajta, de jól megy és számomra ez a lényeg! Beszereztem belőle már egy másikat is, ami a következő gépem processzor hűtéséért lesz felelős!
Vajon az a hűtőfolyadék + spéci víz elegy, amit használtál, mit fog művelni a csövekkel és a tömítésekkel? Szerintem jobb lenne olyan anyaggal próbálkozni, ami tényleg oda való! Elég egy kis szivárgás és igen hamar oda a géped!
* Egyszer volt vele gondom! Az egyik speciális kopter zajos lett...szerencsémre simán ki lehetett pattintani a forgó részt és egyből láthatóvá vált a hiba: apró lerakódás/por volt rajta, amit egyszerűen letöröltem, majd speciális -nagyon vékony- kenőzsírral újrakentem, a fészkét is kitakarítottam és összepattintottam. Szépen ment is tovább...a biztonság kedvéért ugyanezt megcsináltam a másik kopterén is, ami ugyan nem volt szennyezett, de megelőzésként jó volt.
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
törölt tag
Sok éve, még a s775 érában csináltam több épített vízhűtést saját gépeimbe, ez a trutymósodás ott is jelen van, évente egyszer vagy kétévente egyszer szét kell kapni a gépet is kipucolni. Vagy a lustábbak mint én is, megnyomattam a fürdőkádban ellentétes irányból a zuhanyozóra kötve, ami bene maradt az benne maradt. Alapvetően a folyadékból válik ki a trutymó. Pont azért használtunk desztvizet meg gyógyszertári alkoholt.
Én eleinte vodkával meg hipóval is használtam, én voltam a fekete bárány a vizes topikban.[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
+1 ok, hogy ne vegyek AIO-t
V6
Új hozzászólás Aktív témák
lo A 2011v3 Haswell-E gépem az utóbbi hónapokban melegebb volt a megszokottnál. Nem tulajdonítottam neki különösebb...
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest