- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzsito
csendes tag
Került rá egy nagy adag ragasztó is, hogy ne törjön el a kábel, így a képen nem sok látszódna
.
Ám leírhatom: A pigtail forrasztandó végét elvágtam, a két szálat szétválasztottam, megfelelően blankoltam. A kábel belső szálát (réz sodrat általában, jeltovábbító) a board négyszögletesen kanyargó antenna részére forrasztottam, a külső alu háló részét (árnyékolás) pedig az ESP8266shield-jére forrasztottam (bármely földpont megteszi). Lényeg, hogy az árnyékolás és a jeltovábbító szál ne érjen össze
Kicsit pepecselős munka, minél vékonyabb a kábel annál nehezebb összehozni.
-
ngabor2
nagyúr
Esetleg olyan képed nincs, amin lehet látni, hogy a pigtailt hogyan forrasztottad a lapra?
-
Ryu
tag
Szia!
Jó látni, hogy más is kisérletezik ezekkel az olcsó eszközökkel. Én ugyan csak otthonautomatizálásra fókuszálok, de szintén NodeMCU-val. Nem tudom mennyire akarsz még ezzel foglalkozni, vagy esetleg gondolkodni méret csökkentésen, de esetleg nézz rá ezekre (szintén ESP8266-vel):
Nálam úgy zajlik a művelet, hogy NodeMCU devboard-on fejlesztés, utána a linkelt Wemos d1 minivel pedig a megvalósítás. Programozni ugyanúgy lehet, számtalan kész könyvtár van hozzá, szinte minden területre. A kész shieldek pedig nagy segítséget nyújtanak, ha nem akarsz alkatrészt vadászni, forrasztani.
-
lanszlo
csendes tag
Szia!
Kifejezetten tetszik a megvalósításod!
Jó látni a megvalósítást mindkét oldalról (hw + sw) + hogy milyen olcsón és ügyesen oldottad meg. Grat hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged